Laman web Malaysia digodam lagi

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt.​

Hari ini saya ingin kongsikan satu kenyataan, dimana kenyataan itu ada kaitan dengan perang yang berlaku antara Ukraine dan juga Rusia.

Seperti yang kita tahu, beberapa hari yang lepas sehingga sekarang, kita dikejutkan dengan berita mengenai perang antara Ukraine dan juga Rusia. Anda semua boleh rujuk perkara tersebut di thread https://dragonforce.io/threads/punca-peperangan-russia-vs-ukraine-ww3.11519/post-108325 .

Disebabkan krisis yang berlaku di antara Ukriane dengan Rusia tersebut, kebanyakan pihak dari seluruh negara cuba untuk membantu pihak Rusia dalam peperangan tersebut. Sampaikan ada pihak yang sanggup untuk menyerang website Malaysia. Di sini saya sertakan sekali defacement yang telah dibuat oleh pihak tersebut


IMG_20220228_162630_874.png

Hal ini mungkin terjadi kerana pihak tersebut merasakan yang Malaysia tidak buat apa-apa semasa perang ini terjadi, tidak sama seperti semasa krisis antara Palestine dengan Israel.

Untuk yang tidak tahu, mungkin anda boleh baca di thread https://dragonforce.io/threads/opsukraine.11546/unread untuk mengetahui kenapa kita, negara Malaysia tidak berbuat apa-apa semasa Ukraine dengan Rusia sedang berperang.

Disebabkan kita tidak berbuat apa-apa, ada pihak yang sanggup untuk menyerang website negara kita, Malaysia sedangkan negara kita tidak bersalah.


Saya pun pelik kenapa mereka sanggup berbuat demikian. Sedangkan kita hanya melakukan hal kita dengan tidak mencampuri urusan negara lain yang kita rasakan lagi selamat untuk kita tidak ikut campur urusan mereka. Jika tidak, negara kita sendiri yang akan berada dalam situasi bahaya dan tidak selamat untuk diduduki.

Oleh itu, pengajarannya disini :

Janganlah kita masuk campur dengan isu perang Russia & Ukraine sampai menyerang website negara lain yang tidak bersalah. Hal ini kerana jika anda berbuat demikian, anda sendiri meletakkan negara anda dalam keadaan bahaya tanpa anda sedar.
 

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,684
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Assalamualaikum wbt.​

Hari ini saya ingin kongsikan satu kenyataan, dimana kenyataan itu ada kaitan dengan perang yang berlaku antara Ukraine dan juga Rusia.

Seperti yang kita tahu, beberapa hari yang lepas sehingga sekarang, kita dikejutkan dengan berita mengenai perang antara Ukraine dan juga Rusia. Anda semua boleh rujuk perkara tersebut di thread https://dragonforce.io/threads/punca-peperangan-russia-vs-ukraine-ww3.11519/post-108325 .

Disebabkan krisis yang berlaku di antara Ukriane dengan Rusia tersebut, kebanyakan pihak dari seluruh negara cuba untuk membantu pihak Rusia dalam peperangan tersebut. Sampaikan ada pihak yang sanggup untuk menyerang website Malaysia. Di sini saya sertakan sekali defacement yang telah dibuat oleh pihak tersebut



Hal ini mungkin terjadi kerana pihak tersebut merasakan yang Malaysia tidak buat apa-apa semasa perang ini terjadi, tidak sama seperti semasa krisis antara Palestine dengan Israel.

Untuk yang tidak tahu, mungkin anda boleh baca di thread https://dragonforce.io/threads/opsukraine.11546/unread untuk mengetahui kenapa kita, negara Malaysia tidak berbuat apa-apa semasa Ukraine dengan Rusia sedang berperang.

Disebabkan kita tidak berbuat apa-apa, ada pihak yang sanggup untuk menyerang website negara kita, Malaysia sedangkan negara kita tidak bersalah.


Saya pun pelik kenapa mereka sanggup berbuat demikian. Sedangkan kita hanya melakukan hal kita dengan tidak mencampuri urusan negara lain yang kita rasakan lagi selamat untuk kita tidak ikut campur urusan mereka. Jika tidak, negara kita sendiri yang akan berada dalam situasi bahaya dan tidak selamat untuk diduduki.

Oleh itu, pengajarannya disini :

Janganlah kita masuk campur dengan isu perang Russia & Ukraine sampai menyerang website negara lain yang tidak bersalah. Hal ini kerana jika anda berbuat demikian, anda sendiri meletakkan negara anda dalam keadaan bahaya tanpa anda sedar.
tapi saya sebagai rakyat dan nak bertanya pada cik falcon sendiri kenaan isu ini apakah cik falcon rasa kita tidak mementing nyawa orang lain dan lebih mementing buat hal sendiri?
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
tapi saya sebagai rakyat dan nak bertanya pada cik falcon sendiri kenaan isu ini apakah cik falcon rasa kita tidak mementing nyawa orang lain dan lebih mementing buat hal sendiri?
Bagi aq, nyawa tu memang lagi penting dari segalanya. Tapi untuk dari segi keselamatan semua rakyat dekat sini dan juga diri anda sendiri, aku tanya kau balik, rakyat dekat sini tak penting ke?

Seingat aq, aq xingat aq baca dekat mana or aq dngr dkt mana, Islam pun ada ajar, kalau rasa diri tu tak mampu untuk melawan dan demi untuk menjaga keselamatan orang lain, ada baiknya kita menyerah dan juga tidak melawan, akan tetapi apabila kita diganggu dan orang buat kita, kita boleh melawan tapi hanya untuk mempertahankan diri dan semua orang sahaja.

Kalau salah, boleh betulkan apa yang aq kata ni.
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
16
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum wbt.​

Hari ini saya ingin kongsikan satu kenyataan, dimana kenyataan itu ada kaitan dengan perang yang berlaku antara Ukraine dan juga Rusia.

Seperti yang kita tahu, beberapa hari yang lepas sehingga sekarang, kita dikejutkan dengan berita mengenai perang antara Ukraine dan juga Rusia. Anda semua boleh rujuk perkara tersebut di thread https://dragonforce.io/threads/punca-peperangan-russia-vs-ukraine-ww3.11519/post-108325 .

Disebabkan krisis yang berlaku di antara Ukriane dengan Rusia tersebut, kebanyakan pihak dari seluruh negara cuba untuk membantu pihak Rusia dalam peperangan tersebut. Sampaikan ada pihak yang sanggup untuk menyerang website Malaysia. Di sini saya sertakan sekali defacement yang telah dibuat oleh pihak tersebut



Hal ini mungkin terjadi kerana pihak tersebut merasakan yang Malaysia tidak buat apa-apa semasa perang ini terjadi, tidak sama seperti semasa krisis antara Palestine dengan Israel.

Untuk yang tidak tahu, mungkin anda boleh baca di thread https://dragonforce.io/threads/opsukraine.11546/unread untuk mengetahui kenapa kita, negara Malaysia tidak berbuat apa-apa semasa Ukraine dengan Rusia sedang berperang.

Disebabkan kita tidak berbuat apa-apa, ada pihak yang sanggup untuk menyerang website negara kita, Malaysia sedangkan negara kita tidak bersalah.


Saya pun pelik kenapa mereka sanggup berbuat demikian. Sedangkan kita hanya melakukan hal kita dengan tidak mencampuri urusan negara lain yang kita rasakan lagi selamat untuk kita tidak ikut campur urusan mereka. Jika tidak, negara kita sendiri yang akan berada dalam situasi bahaya dan tidak selamat untuk diduduki.

Oleh itu, pengajarannya disini :

Janganlah kita masuk campur dengan isu perang Russia & Ukraine sampai menyerang website negara lain yang tidak bersalah. Hal ini kerana jika anda berbuat demikian, anda sendiri meletakkan negara anda dalam keadaan bahaya tanpa anda sedar.
Waalaikumsalam.... kita rileks dulu maybe ada provokasi...kita jgn cepat melatah... x semua warga .id berkelakuan tidak elok....

Payung sudah kusiapkan, Perahu pun sudah kusedia, Hanya menunggu hujan di langit.


Yang Benar,


.........................
(Script kiddies)


*Cetakan komputer tidak memerlukan tandatangan
 

Kisuke_Baji

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
19 Jan 2022
356
5,091
サッドボーイネーション
DragonCoin
526.00
Waalaikumsalam.... kita rileks dulu maybe ada provokasi...kita jgn cepat melatah... x semua warga .id berkelakuan tidak elok....

Payung sudah kusiapkan, Perahu pun sudah kusedia, Hanya menunggu hujan di langit.


Yang Benar,


.........................
(Script kiddies)


*Cetakan komputer tidak memerlukan tandatangan
Mentera panglima 👍🏼
 

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,684
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Pendekatan macam ini boleh mengelakkan rakyat kita sendiri dalam bahaya ok... Itu saya bersetuju Dan saya rasa semua rakyat Malaysia bersetuju dengan apa cik falcon katakan. Kenaan pertanyaan cik falcon tadi memang saya tak nafikan kepentingan nyawa rakyat malaysia memang penting, sebagai rakyat Malaysia apakah cik falcon fikir pendekatan Malaysia dalam isu ini di peringkat antarabangsa sudah memadai dengan menyatakan mengecam tindakan Russian atau mengambil langkah berkecuali🤓
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Pendekatan macam ini boleh mengelakkan rakyat kita sendiri dalam bahaya ok... Itu saya bersetuju Dan saya rasa semua rakyat Malaysia bersetuju dengan apa cik falcon katakan. Kenaan pertanyaan cik falcon tadi memang saya tak nafikan kepentingan nyawa rakyat malaysia memang penting, sebagai rakyat Malaysia apakah cik falcon fikir pendekatan Malaysia dalam isu ini di peringkat antarabangsa sudah memadai dengan menyatakan mengecam tindakan Russian atau mengambil langkah berkecuali🤓
Weyh boleh ulang balik soalan tak? Jangan guna bahasa mcm dlm soalan paper exam. Aku tak faham😭
Waalaikumsalam.... kita rileks dulu maybe ada provokasi...kita jgn cepat melatah... x semua warga .id berkelakuan tidak elok....

Payung sudah kusiapkan, Perahu pun sudah kusedia, Hanya menunggu hujan di langit.


Yang Benar,


.........................
(Script kiddies)


*Cetakan komputer tidak memerlukan tandatangan
btoll...pfttttt

Russia & Ukraine yg perang, dia pun sibuk nk perang 🤣 Dasar sinetron
kan? ish ish ish .xpaham aq...

Lupa nak letak credit..

Credit to : @mangtx sbb info semua ni aq dpt dari dia.
 
  • Love
  • Like
Reactions: Jaring and Kliemada

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,684
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Weyh boleh ulang balik soalan tak? Jangan guna bahasa mcm dlm soalan paper exam. Aku tak faham😭

btoll...pfttttt


kan? ish ish ish .xpaham aq...

Lupa nak letak credit..

Credit to : @mangtx sbb info semua ni aq dpt dari dia.
Pendekatan macam ini boleh mengelakkan rakyat kita sendiri dalam bahaya ok... Itu saya bersetuju Dan saya rasa semua rakyat Malaysia bersetuju dengan apa cik falcon katakan. Kenaan pertanyaan cik falcon tadi memang saya tak nafikan kepentingan nyawa rakyat malaysia memang penting, sebagai rakyat Malaysia " apakah cik falcon fikir pendekatan Malaysia dalam isu ini di peringkat antarabangsa sudah memadai dengan menyatakan mengecam tindakan Russian atau mengambil langkah berkecuali "
 
  • Like
Reactions: Jaring and Kliemada

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
@ZUL aku tak tau la menjawab ke tak jawapan yang aq bg ni. Ni aq jwb berdasarkan apa yang aku faham drpd soalan kau.

Setakat ni, yang aku nampak dekat media sosial, semua menyokong Rusia. Takde yang mengecam tindakan Rusia. Termasuk rakyat Malaysia. Kebanyakan komen2 netizen yang aku nampak semua menyokong Rusia. So bagi aku, pendekatan yang diambil oleh Malaysia, kalau dari segi netizen, yes.. sudah memadai. Sebab kita mungkin sesetengahnya tak mampu nak melawan, of course netizen dekat Rusia pon sama. Kalau dari segi politik, hermmm tak memadai sebab bagi ahli politik, sesetengah kejayaan ekonomi Malaysia juga bergantung kepada negara luar. Aku tau tak boleh sentuh part ni tapi disebabkan kena tengok dari pelbagai segi, so yes kena sentuh.


Kalau kau tengok balik semua video and berita-berita tu semua, tentera Rusia hanya menyerang tentera Ukraine je kan? Sama dengan Palestin haritu. Tentera dorang serang ketenteraan Israel sahaja, tidak menyerang penduduk Israel.

Taktau menjawab ke tak, if ada sesetengah nye bukan jawapan yang kau cari, abaikan.


Edit:
Wahhh tak sangka... Sebelum ni aq bukan main blur.. Now, bleh bagi jawapan mcm ni
 
Last edited:

Ghazyuri

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
606
1,841
DragonCoin
666,924.00
Ulat Gonggok Gergasi
Linux
DJI Mavic Pro
Frost Dragon
Eagle
Pendekatan macam ini boleh mengelakkan rakyat kita sendiri dalam bahaya ok... Itu saya bersetuju Dan saya rasa semua rakyat Malaysia bersetuju dengan apa cik falcon katakan. Kenaan pertanyaan cik falcon tadi memang saya tak nafikan kepentingan nyawa rakyat malaysia memang penting, sebagai rakyat Malaysia apakah cik falcon fikir pendekatan Malaysia dalam isu ini di peringkat antarabangsa sudah memadai dengan menyatakan mengecam tindakan Russian atau mengambil langkah berkecuali🤓
Saya nasihatkan bro banyakkan membaca berkenaan geopolitik. Bagaimana perang ni terjadi, apa punca perang ni terjadi dan apa sejarah Ukraine dan Russia.
 

Leviathan01

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
240
640
unknown location!
DragonCoin
0.00
Ancient Piranha
DJI Mavic Pro
Apple TV
Fire Red Dragon
Counter-Strike: Global Offensive
Frost Dragon
Assalamualaikum wbt.​

Hari ini saya ingin kongsikan satu kenyataan, dimana kenyataan itu ada kaitan dengan perang yang berlaku antara Ukraine dan juga Rusia.

Seperti yang kita tahu, beberapa hari yang lepas sehingga sekarang, kita dikejutkan dengan berita mengenai perang antara Ukraine dan juga Rusia. Anda semua boleh rujuk perkara tersebut di thread https://dragonforce.io/threads/punca-peperangan-russia-vs-ukraine-ww3.11519/post-108325 .

Disebabkan krisis yang berlaku di antara Ukriane dengan Rusia tersebut, kebanyakan pihak dari seluruh negara cuba untuk membantu pihak Rusia dalam peperangan tersebut. Sampaikan ada pihak yang sanggup untuk menyerang website Malaysia. Di sini saya sertakan sekali defacement yang telah dibuat oleh pihak tersebut



Hal ini mungkin terjadi kerana pihak tersebut merasakan yang Malaysia tidak buat apa-apa semasa perang ini terjadi, tidak sama seperti semasa krisis antara Palestine dengan Israel.

Untuk yang tidak tahu, mungkin anda boleh baca di thread https://dragonforce.io/threads/opsukraine.11546/unread untuk mengetahui kenapa kita, negara Malaysia tidak berbuat apa-apa semasa Ukraine dengan Rusia sedang berperang.

Disebabkan kita tidak berbuat apa-apa, ada pihak yang sanggup untuk menyerang website negara kita, Malaysia sedangkan negara kita tidak bersalah.


Saya pun pelik kenapa mereka sanggup berbuat demikian. Sedangkan kita hanya melakukan hal kita dengan tidak mencampuri urusan negara lain yang kita rasakan lagi selamat untuk kita tidak ikut campur urusan mereka. Jika tidak, negara kita sendiri yang akan berada dalam situasi bahaya dan tidak selamat untuk diduduki.

Oleh itu, pengajarannya disini :

Janganlah kita masuk campur dengan isu perang Russia & Ukraine sampai menyerang website negara lain yang tidak bersalah. Hal ini kerana jika anda berbuat demikian, anda sendiri meletakkan negara anda dalam keadaan bahaya tanpa anda sedar.
Jakarta ....
Ape ni russian fans 🗿
 

Yoshiki

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
369
1,129
Core "BlackShield Crew"
DragonCoin
13,194.00
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Assalamualaikum wbt.​

Hari ini saya ingin kongsikan satu kenyataan, dimana kenyataan itu ada kaitan dengan perang yang berlaku antara Ukraine dan juga Rusia.

Seperti yang kita tahu, beberapa hari yang lepas sehingga sekarang, kita dikejutkan dengan berita mengenai perang antara Ukraine dan juga Rusia. Anda semua boleh rujuk perkara tersebut di thread https://dragonforce.io/threads/punca-peperangan-russia-vs-ukraine-ww3.11519/post-108325 .

Disebabkan krisis yang berlaku di antara Ukriane dengan Rusia tersebut, kebanyakan pihak dari seluruh negara cuba untuk membantu pihak Rusia dalam peperangan tersebut. Sampaikan ada pihak yang sanggup untuk menyerang website Malaysia. Di sini saya sertakan sekali defacement yang telah dibuat oleh pihak tersebut



Hal ini mungkin terjadi kerana pihak tersebut merasakan yang Malaysia tidak buat apa-apa semasa perang ini terjadi, tidak sama seperti semasa krisis antara Palestine dengan Israel.

Untuk yang tidak tahu, mungkin anda boleh baca di thread https://dragonforce.io/threads/opsukraine.11546/unread untuk mengetahui kenapa kita, negara Malaysia tidak berbuat apa-apa semasa Ukraine dengan Rusia sedang berperang.

Disebabkan kita tidak berbuat apa-apa, ada pihak yang sanggup untuk menyerang website negara kita, Malaysia sedangkan negara kita tidak bersalah.


Saya pun pelik kenapa mereka sanggup berbuat demikian. Sedangkan kita hanya melakukan hal kita dengan tidak mencampuri urusan negara lain yang kita rasakan lagi selamat untuk kita tidak ikut campur urusan mereka. Jika tidak, negara kita sendiri yang akan berada dalam situasi bahaya dan tidak selamat untuk diduduki.

Oleh itu, pengajarannya disini :

Janganlah kita masuk campur dengan isu perang Russia & Ukraine sampai menyerang website negara lain yang tidak bersalah. Hal ini kerana jika anda berbuat demikian, anda sendiri meletakkan negara anda dalam keadaan bahaya tanpa anda sedar.
dy pegi deface web 'Edu.my' pulak tu..haishh...jelas yg si pembuat defacement ni..tk tahu cerita yg sebenar..