Information Link Hantu

Show informational about something

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
IMG_20220507_212624.jpg

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
 

Komando16

Propagandist
DFM Administrator
LV
0
 
16 Jan 2022
221
1,982
Unit Perang Saraf DFM
DragonCoin
48,924,884.00
Ulat Gonggok Gergasi
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Apple TV
Thinkpad x1
Apple iPhone 13 Pro
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Terima kasih atas perkongsian dan peringatan👍
 

Craglitch

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
29 Oct 2021
443
2,979
./
DragonCoin
7,660.00
Linux
Angry Lion
Watch Dogs
Apple iPhone 13 Pro
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Saya rasa link tu boleh curi cookies credential token, boleh jadi token grabber ni.
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
17
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Waalaikumsalam mantopp perkongsian cip 🤠
 

Pincahff

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Apr 2022
51
274
Kat sini
DragonCoin
38,858,494.00
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Terima kasih atas perkongsian
 

Kliemada

DFM Hackers
DFM Hackers
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Tq atas perkongsian info ☕
 
  • Like
Reactions: AlienWorm and A1one

Sam001

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Sep 2021
53
215
Bumi
vt.tiktok.com
DragonCoin
13,371.00
Ulat Gonggok Gergasi
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Terima kasih falcon😊 semoga lebih ramai berhati² selepas ni 👍
 
  • Like
Reactions: AlienWorm and A1one

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Berite paham leader.. tq sharing !
 
  • Like
Reactions: AlienWorm and A1one

AKscociety

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Jan 2022
38
94
DragonCoin
4,220.00
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Waalaikumusalam, Terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat ini
 
  • Like
Reactions: AlienWorm

A1one

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Dec 2021
151
1,234
Unknown
DragonCoin
13,313,782.00
Eagle
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Terima kasih atas perkongsian ini
 
  • Like
Reactions: AlienWorm

Tora

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
687
484
Camp Bravo, Sanhok
DragonCoin
12,210.00
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Terima kasih atas perkongsian(y)
 

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,051
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,850,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
ehh tak habaq dah buat thread, ok meh sini aku story

pada tarikh 21 jun 2021 fb aku kena hack tapi aku check activity log takde yang mencurigakan, tapi....mcm mana dia boleh post iklan dia menggunakan fb aku? Inked200708941_1774143782768394_2027209488684281581_n_LI.jpg

kemudian pada tarikh 5/6/2022 dekat acc discord aku pun kena kes yg sama mcm dkt fb aku, aku jenis tak on discord kalau tkde yg chat. dan aku berterima kasih kepada encik @yuno sbb sadarkan aku yang link ni ada virus, lagipun aku tak perasan yg link tu tertulis disrcod dan bukan nya discord, dan aku dah padam semua link ni dkt server/chat IMG_20220506_232232.jpg

seterusnya pada tarikh 5/6/2022 acc telegram aku kena kes yg sama tapi... entah lah sebelum acc aku jadi mcm gmbr dkt bawah ni,
Capture.PNG
aku ada dapat satu mesej dari org yg tak dikenali, lepastu aku reply la "HI" selepas dari itu tiba-2 acc tele aku jem dan banyak dpt noti dari bot spam chat official dari telegram, lepastu aku nk check log activity tiba-2 gambar profile dgn nama tele aku bertukar,kemudian dpt lgi chat dari org yg aku tak kenal, rupanya dah banyak dah link ni tersebar dkt org-2 yg aku tak kenal, sejak dari tu aku start clear history pasal link jahanam ni, aku tak tau mcm mana cara kerja heking dia

tapi yang pasti harap korg berhati-2 la walaupun 2FA korg dah hidupkan still akan kena mcm aku methode sama tapi iklan lain lain, hekes tu boleh masuk acc aku tanpa password atau sebagai nya,nak kata aku tekan link lucah dkt fb tu mmg idok le aku nk nekan

mana yg pakar boleh explain mcm mana dia boleh control acc kita tanpa login? uhuhuhu
 

L4Nr4z89

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Apr 2022
502
1,341
27
DFM Forumer
DragonCoin
25,423.00
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
Waalikumusalam Wahh mantapp!!. Tq info sharing. 👍😉
 

Yoshiki

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
369
1,129
Core "BlackShield Crew"
DragonCoin
13,194.00
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Assalamualaikum wbt kepada semua forumers DFM sekalian.


Mesti tertanya-tanyakan kenapa saya letak tajuk thread saya sebagai "link hantu"?
Mesti semua pelik apa itu link hantu.

Apa itu "Link Hantu"?

Sebenarnya, link hantu ni saya reka sendiri namanya sebab kita tidak tahu siapa penghantar dan pembuat link tu, tapi link itu dihantar menggunakan akaun media sosial kita sendiri.

Sebenarnya, semalam dan juga tadi, begitu juga beberapa minggu yang lepas, ada beberapa forumers kita dan juga netizen di luar sana yang akaun Telegram, Facebook, WhatsApp dan juga Discord telah diambil alih oleh pengguna misteri. Pengguna misteri tersebut menggunakan akaun mereka untuk menyebarkan link-link hantu yang mempunyai virus Trojan dan seangkatan dengannya kepada kenalan kepada tuan punya akaun itu dan apabila ada seseorang menekan link tersebut, mereka akan dijangkiti dengan virus itu tanpa mereka sedar. Hal ini akan memudahkan pengguna misteri itu untuk mengakses akaun media sosial pengguna yang menekan link itu.

Antara yang menjadi mangsa kepada pengguna misteri itu adalah @FazNotFound . (Boleh ceritakan pengalaman anda di ruangan komen)
View attachment 22397

⚠️ PERINGATAN ⚠️
Mohon jangan tekan apa-apa link yang mencurigakan dan tidak diketahui apa tujuan penghantar menghantar link berkenaan. Tanya dahulu sebelum tekan.
Sebarkan perkara ini terutama sekali kepada golongan yang berumur.
tq share @Falcon98