LINK MOVIE TERBAIK

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
hi warga DFM, saja nak share link stream untuk movie http://149.56.xxxx

persoalan ?
1.selamat ke kita stream dan masuk website ni
2.biskut tu bahaya ke
3.apa effect kalau download movie dari link ni
4.apa cara kita nk protect dari data diambil dr website mcmni.

saya cuma nak jatuhkan ekonomi yahudi je sbb dlm ni xde cite melayu.so saya promote cetak rompak utk ekonomi kafir ni.dalam cerita diorang je bagus,betul.
 
Last edited by a moderator:

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,473
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
Agak pelik juga menjatuhkan ekonomi yahudi dengan tengok movie pirate. Sebab movie2 mereka pun tak patuh syariah, ada bersentuhan, ada adegan kurang baik, tidak menutup aurat.

Ibarat kita nak menjatuhkan ekonomi arak dengan mencuri arak dan consume arak sedangkan arak itu haram.

Jadi, kena reflect balik analogi ini sebelum persoalan-persoalan di atas muncul
 

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Agak pelik juga menjatuhkan ekonomi yahudi dengan tengok movie pirate. Sebab movie2 mereka pun tak patuh syariah, ada bersentuhan, ada adegan kurang baik, tidak menutup aurat.

Ibarat kita nak menjatuhkan ekonomi arak dengan mencuri arak dan consume arak sedangkan arak itu haram.

Jadi, kena reflect balik analogi ini sebelum persoalan-persoalan di atas muncul
hahaha maksud saya,tak naikkan sales diorang dari segi box office collection dekat wayang, mungkin betul juga apa tuan cakap. tapi itu salah satu la cara saya. preffer tengok pirate dari g tengok wayang..cita melayu boleh la tengok wayang..tu pon kalau bes haha.maaf ye
 

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Agak pelik juga menjatuhkan ekonomi yahudi dengan tengok movie pirate. Sebab movie2 mereka pun tak patuh syariah, ada bersentuhan, ada adegan kurang baik, tidak menutup aurat.

Ibarat kita nak menjatuhkan ekonomi arak dengan mencuri arak dan consume arak sedangkan arak itu haram.

Jadi, kena reflect balik analogi ini sebelum persoalan-persoalan di atas muncul
tak boleh relate juga analogi ini sbb ini consumables,bagi saya kalau arak tu kita curi kita pecahkanla..bergantung pada niat seseorang hahaha..bagi saya la..mcm rokok..xnk pengguna rokok berleluasa..kenapa nak naikkan harga rokok sedangkan boleh matikan terus kemasukan rokok..kalau cukai naik, demand rokok seludup naik..bilademand rokok seludup naik..lubang tikus bnyak..bnyak aktiviti seludup slain rokok..dadah,arak,pelacur,duit,pati.. tiba isu lain pulak..marah pulak..kalau la pihak berkuasa ni ada intergriti (tak semua,kebanyakkannya bagus) mesti stock dblend putus..mcm pru 14
 
  • Like
Reactions: Syedhafiz1234

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,473
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
tak boleh relate juga analogi ini sbb ini consumables,bagi saya kalau arak tu kita curi kita pecahkanla..bergantung pada niat seseorang hahaha..bagi saya la..mcm rokok..xnk pengguna rokok berleluasa..kenapa nak naikkan harga rokok sedangkan boleh matikan terus kemasukan rokok..kalau cukai naik, demand rokok seludup naik..bilademand rokok seludup naik..lubang tikus bnyak..bnyak aktiviti seludup slain rokok..dadah,arak,pelacur,duit,pati.. tiba isu lain pulak..marah pulak..kalau la pihak berkuasa ni ada intergriti (tak semua,kebanyakkannya bagus) mesti stock dblend putus..mcm pru 14
Sebab tu saya berhati-hati pilih perkataan 'consume' arak daripada 'drink'...sebab kita consume digital entertainment...kita consume apa yang disajikan...secara hiburan dan psikologi/budaya
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
hahaha maksud saya,tak naikkan sales diorang dari segi box office collection dekat wayang, mungkin betul juga apa tuan cakap. tapi itu salah satu la cara saya. preffer tengok pirate dari g tengok wayang..cita melayu boleh la tengok wayang..tu pon kalau bes haha.maaf ye
tak boleh relate juga analogi ini sbb ini consumables,bagi saya kalau arak tu kita curi kita pecahkanla..bergantung pada niat seseorang hahaha..bagi saya la..mcm rokok..xnk pengguna rokok berleluasa..kenapa nak naikkan harga rokok sedangkan boleh matikan terus kemasukan rokok..kalau cukai naik, demand rokok seludup naik..bilademand rokok seludup naik..lubang tikus bnyak..bnyak aktiviti seludup slain rokok..dadah,arak,pelacur,duit,pati.. tiba isu lain pulak..marah pulak..kalau la pihak berkuasa ni ada intergriti (tak semua,kebanyakkannya bagus) mesti stock dblend putus..mcm pru 14
mohon taip dalam satu box sahaja... klu nk tmbh pape boleh edit
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
hi warga DFM, saja nak share link stream untuk movie http://149.56.24.226/

persoalan ?
1.selamat ke kita stream dan masuk website ni
2.biskut tu bahaya ke
3.apa effect kalau download movie dari link ni
4.apa cara kita nk protect dari data diambil dr website mcmni.

saya cuma nak jatuhkan ekonomi yahudi je sbb dlm ni xde cite melayu.so saya promote cetak rompak utk ekonomi kafir ni.dalam cerita diorang je bagus,betul.
Hi slmt mlm apa2 pun sy nak bgtau ni nak share link cb cek dlu link tu..bersih ke tak ke ..silap2 kene virus nnt , tkpun kene snap pic je ..

https://www.virustotal.com/gui/url/d57a978755c44fba1b838164565dc595b1f8127a71a671d43ccbc96b452c6dee

Link tk suci kr awk pancing nih ...
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,473
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
apa kena mengena dengan distill alcohol pulak ni.aku cerita pasal filem omputih tu xyah nk sebok tengok wayang dok bagi duit kat diorang...alah...kalau illegal pon kau still tengok..arak legal ke tak legal ke kau still tak minum...
Mari kita bedah:

1:1

Produk: Movie (tidak patuh syariah, haram)
I. Curi movie Hollywood(ambil secara percuma tanpa keizinan)
II. Consume movie (tengok)
III. Gelakkan pembuat filem Hollywood sebab rugi berjuta ringgit

Produk: Arak (tidak patuh syariah, haram)
1. Curi arak (ambil secara percuma tanpa keizinan)
2. Consume arak (minum)
3. Gelakkan pengusaha arak sebab rugi berjuta ringgit

Kedua-duanya tetap haram

P/S: Ini namanya ilmu qiyas, perbandingan. Tak ada kena-mengena sama ada minum arak atau tak IRL
 

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Mari kita bedah:

1:1

Produk: Movie (tidak patuh syariah, haram)
I. Curi movie Hollywood(ambil secara percuma tanpa keizinan)
II. Consume movie (tengok)
III. Gelakkan pembuat filem Hollywood sebab rugi berjuta ringgit

Produk: Arak (tidak patuh syariah, haram)
1. Curi arak (ambil secara percuma tanpa keizinan)
2. Consume arak (minum)
3. Gelakkan pengusaha arak sebab rugi berjuta ringgit

Kedua-duanya tetap haram
yelah,awak betul saya salah maafkan saya sbb sruh orng buat benda haram.mohon delete la cmni admin..saya taknak tanggung dosa. sbb pernah dengar ceramah uai dkt youtube,kita digalakkan jatuhkan ekonomi yahudi ni.kalau cara saya salah saya mohon maaf ye....
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
apa kena mengena dengan distill alcohol pulak ni.aku cerita pasal filem omputih tu xyah nk sebok tengok wayang dok bagi duit kat diorang...alah...kalau illegal pon kau still tengok..arak legal ke tak legal ke kau still tak minum...
sabar kak..kita ada pendapat memasing..ada yang lain drpd lain pendapatnya..kita kena tngk dri pelbagai segi. kan akak datang sini nak tanya pendapat? kami bagi. Jangan marah-marah

tak perlu delete..bgi pengajaran kat org lain gak


if akak tak suka cara kitorang bg pendapat and ssah nk terima pendapat, kenapa tanya dri awal benda ni?
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,473
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
yelah,awak betul saya salah maafkan saya sbb sruh orng buat benda haram.mohon delete la cmni admin..saya taknak tanggung dosa. sbb pernah dengar ceramah uai dkt youtube,kita digalakkan jatuhkan ekonomi yahudi ni.kalau cara saya salah saya mohon maaf ye....
Apa yang betul itu betul dan apa yang salah itu salah. Bukan siapa. Kita kekurangan perbincangan intelek di negara ni. Semuanya perbincangan secara emosi. Kalau kat Eropah, perdebatan-perdebatan ni selalu dibuat. In the end, berjabat tangan dan senyum.

Tak perlu padam.
 

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
sabar kak..kita ada pendapat memasing..ada yang lain drpd lain pendapatnya..kita kena tngk dri pelbagai segi. kan akak datang sini nak tanya pendapat? kami bagi. Jangan marah-marah

tak perlu delete..bgi pengajaran kat org lain gak
saya punya soalan lain,dia jawab psal nak samakan movie ngn arak pulak..hahaha..xpelah..betul lah dia ckap tu..
 
  • Like
Reactions: Syedhafiz1234

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
saya punya soalan lain,dia jawab psal nak samakan movie ngn arak pulak..hahaha..xpelah..betul lah dia ckap tu..
mungkin ada salah faham tadi, kalau awak boleh explain balik apa yang kami salah faham tu dengan cara yang baik, mybe persoalan awak akan terjawab? Masih sempat lagi untuk clearkan keraguan awak
 

delilah08

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Nov 2021
66
191
DragonCoin
2,316,492.00
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset