Information LIVE DESIGN MENGGUNAKAN PENTOOLS

Show informational about something

Zamil

GFX Leader
DFM Leader
LV
0
 
24 Jun 2021
235
1,065
30
sungai buloh dan kajang selangor
DragonCoin
10,493,882.00
Ulat Gonggok Gergasi
Fire Red Dragon
Assalamualaikum & selamat pagi warga forum DFMio

Pada hari ini, saya akan membuat Live Event Basic Graphic Design di dalam server Discord Localhost. Antara topik menarik yang akan diajar ialah menggunakan pentool, basic untuk membuat logo, membuat tracing logo, cara copy logo premium dan banyak lagi. Jika ada masa lebih, saya akan buat live demo editing menggunakan software Photoshop. Saya harap korang semua yang berminat Graphic Design dapat join event ni.

Ni antara details untuk event malam ni:
Tarikh: 27/05/2022
Masa : 10 Malam
Tempat : Server Discord Localhost (Mesti register forum terlebih dahulu sebelum join server discord Localhost. Dah join server, kena buat introduction & tukar username dc mengikut username forum. Gagal buat syarat ni akan di remove tanpa sebarang keraguan)
Tutor: Zamil

LINK UNTUK JOIN DISCORD
 

Attachments

  • BARU.jpg
    BARU.jpg
    1.1 MB · Views: 35
Last edited:

L4Nr4z89

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Apr 2022
502
1,341
27
DFM Forumer
DragonCoin
25,423.00
Assalamualaikum & selamat pagi warga forum DFMio

Pada hari ini, saya akan membuat Live Event Basic Graphic Design di dalam server Discord Localhost. Antara topik menarik yang akan diajar ialah menggunakan pentool, basic untuk membuat logo, membuat tracing logo, cara copy logo premium dan banyak lagi. Jika ada masa lebih, saya akan buat live demo editing menggunakan software Photoshop. Saya harap korang semua yang berminat Graphic Design dapat join event ni.

Ni antara details untuk event malam ni:
Tarikh: 27/05/2022
Masa : 10 Malam
Tempat : (Link Server Discord Localhost) Mesti register forum dahulu sebelum join server discord Localhost
Tutor: Zamil

LINK UNTUK JOIN DISCORD
Ok mantap mil 👍🤨
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00
Assalamualaikum & selamat pagi warga forum DFMio

Pada hari ini, saya akan membuat Live Event Basic Graphic Design di dalam server Discord Localhost. Antara topik menarik yang akan diajar ialah menggunakan pentool, basic untuk membuat logo, membuat tracing logo, cara copy logo premium dan banyak lagi. Jika ada masa lebih, saya akan buat live demo editing menggunakan software Photoshop. Saya harap korang semua yang berminat Graphic Design dapat join event ni.

Ni antara details untuk event malam ni:
Tarikh: 27/05/2022
Masa : 10 Malam
Tempat : Server Discord Localhost (Mesti register forum terlebih dahulu sebelum join server discord Localhost. Dah join server, kena buat introduction & tukar username dc mengikut username forum. Gagal buat syarat ni akan di remove tanpa sebarang keraguan)
Tutor: Zamil

LINK UNTUK JOIN DISCORD
Mantap up !!
 

Zamil

GFX Leader
DFM Leader
LV
0
 
24 Jun 2021
235
1,065
30
sungai buloh dan kajang selangor
DragonCoin
10,493,882.00
Ulat Gonggok Gergasi
Fire Red Dragon
nicee idolaa

MANTAP!!!

Ok mantap mil 👍🤨
tq bro
Waalaikumsalam.... Mantopp mil 👍 mana yg berminat boleh join ianya percuma..jgn lepaskan peluang ini
tq bang join jgn x join
Mantap up !!
tq bang
Waalaikumsalam.... Mantapp 👍 mana yg berminat boleh join ianya percuma je. Jangan lepaskan peluang yang ada.
tq bang betul percuma hehe
Tq Zamil sbb sudi nak anjur majlis ilmu macam ni.
Worthy bukan sahaja utk yg berminat dlm industri grafik, tapi dlm bidang-bidang yg lain juga.
Good job😍
sama sama . apa2x jgn lupa k
tq bang
 

Genatjobs

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
352
5,963
DragonCoin
734,361.00
Tart Nenas
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi
Assalamualaikum & selamat pagi warga forum DFMio

Pada hari ini, saya akan membuat Live Event Basic Graphic Design di dalam server Discord Localhost. Antara topik menarik yang akan diajar ialah menggunakan pentool, basic untuk membuat logo, membuat tracing logo, cara copy logo premium dan banyak lagi. Jika ada masa lebih, saya akan buat live demo editing menggunakan software Photoshop. Saya harap korang semua yang berminat Graphic Design dapat join event ni.

Ni antara details untuk event malam ni:
Tarikh: 27/05/2022
Masa : 10 Malam
Tempat : Server Discord Localhost (Mesti register forum terlebih dahulu sebelum join server discord Localhost. Dah join server, kena buat introduction & tukar username dc mengikut username forum. Gagal buat syarat ni akan di remove tanpa sebarang keraguan)
Tutor: Zamil

LINK UNTUK JOIN DISCORD
Wa'alaikumsalam wbt..
aku nak edit gmbar bun kosong
tukar jadik Korean garlic cheese bun lelehhh.. pas tu bagi kat cip leader ainul..😁
oriteee..
way you go bro Zamil..
mantapzzzz..
 

Zamil

GFX Leader
DFM Leader
LV
0
 
24 Jun 2021
235
1,065
30
sungai buloh dan kajang selangor
DragonCoin
10,493,882.00
Ulat Gonggok Gergasi
Fire Red Dragon
TQ sebab sudi buat majlis ilmu mcm ni .. percuma pulak tu 🥰 semoga dipermudahkan urusan 🤗

Mantap mil..curah kan ilmu anda.hihi nnt tkde yg pm dah suh buat logo😜😂
sama sama ..doakan baik2x untuk saya sudh cukup
Wa'alaikumsalam wbt..
aku nak edit gmbar bun kosong
tukar jadik Korean garlic cheese bun lelehhh.. pas tu bagi kat cip leader ainul..😁
oriteee..
way you go bro Zamil..
mantapzzzz..
hahahah mantap bro
 

seekaycyber

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Apr 2022
7
31
Selangor
DragonCoin
5,545.00
wah satu majlis ilmu yang sangat mahal harganya .. takkan rakan2 nak lepaskan peluang keemasan ini,, jangan ragu2 untuk join malam ni , percayalah kalau bab grafik ni , dari korang yang tak berminat , akan bertukar auto jadi minat , sbb apa tau , zaman sekarang banyak benda yang kita akan guna kan bab grafik ni . jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini ye .. jom serbu , psst... jangan lupa pada rakan2 newbie daftar forum dan buat introduction dia ruanga introduction tu , dan jangan lupa follow dc DFM sama .. kelas akan buat di dc ..

Majlis ilmu jangan dipersia-siakan ..
GoodJob
 

Zamil

GFX Leader
DFM Leader
LV
0
 
24 Jun 2021
235
1,065
30
sungai buloh dan kajang selangor
DragonCoin
10,493,882.00
Ulat Gonggok Gergasi
Fire Red Dragon
wah satu majlis ilmu yang sangat mahal harganya .. takkan rakan2 nak lepaskan peluang keemasan ini,, jangan ragu2 untuk join malam ni , percayalah kalau bab grafik ni , dari korang yang tak berminat , akan bertukar auto jadi minat , sbb apa tau , zaman sekarang banyak benda yang kita akan guna kan bab grafik ni . jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini ye .. jom serbu , psst... jangan lupa pada rakan2 newbie daftar forum dan buat introduction dia ruanga introduction tu , dan jangan lupa follow dc DFM sama .. kelas akan buat di dc ..

Majlis ilmu jangan dipersia-siakan ..
GoodJob
terima kasih support brader
 
  • Like
Reactions: kurodraco

Zamil

GFX Leader
DFM Leader
LV
0
 
24 Jun 2021
235
1,065
30
sungai buloh dan kajang selangor
DragonCoin
10,493,882.00
Ulat Gonggok Gergasi
Fire Red Dragon