Information Malaysian silent killer. (Heart disease)

Show informational about something

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (๋“œ๋ž˜๊ณค๋„ค์ŠคํŠธ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum all .

Me again with some health information ๐Ÿ˜˜

Pernahkah anda melihat seseorang yang sihat, rebah secara tiba-tiba dan meninggal. Ini kemungkinan adalah penyakit jantung iskemia. Penyakit ini menyebabkan jantung berkerja kuat lalu menyebabkan kerosakan kepada sel otot jantung.
Perkara ini lama kelamaan menyebabkan sel tisu sekeliling jantung rosak dan gagal berfungsi ( engine overheat, piston lekat kat blok, mcm tu rasa dia)

Ia berkemungkinan berpunca dari pada stress dan juga permakanan yang tidak seimbang.
Bagi seorang yang mencari rezeki untuk keluarga beliau, kebanyakan mereka tidak ambil peduli tentang tanda-tanda yang mereka alami.

Antara tanda-tanda atau simptom iskemia jantung ini adalah;
  1. extreme fatigue.
  2. shortness of breath.
  3. dizziness, lightheadedness, or fainting.
  4. chest pain and pressure, known as angina.
  5. heart palpitations.
  6. swelling in your legs and feet, known as edema.
  7. swelling in your abdomen.
  8. cough or congestion, caused by fluid in your lungs.
  9. difficulty sleeping.
  10. weight gain.
istockphoto-932052050-612x612.jpg

Sekian dari grimmy081
๐Ÿ…๐ŸŒณ
 

SoloHere

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
405
1,333
Planet Neptun
DragonCoin
1,661,140.00
Thinkpad x1
Apple Watch Series 7
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
iPad Pro
Apple Macbook Pro 13
Apple TV
Assalamualaikum all .

Me again with some health information ๐Ÿ˜˜

Pernahkah anda melihat seseorang yang sihat, rebah secara tiba-tiba dan meninggal. Ini kemungkinan adalah penyakit jantung iskemia. Penyakit ini menyebabkan jantung berkerja kuat lalu menyebabkan kerosakan kepada sel otot jantung.
Perkara ini lama kelamaan menyebabkan sel tisu sekeliling jantung rosak dan gagal berfungsi ( engine overheat, piston lekat kat blok, mcm tu rasa dia)

Ia berkemungkinan berpunca dari pada stress dan juga permakanan yang tidak seimbang.
Bagi seorang yang mencari rezeki untuk keluarga beliau, kebanyakan mereka tidak ambil peduli tentang tanda-tanda yang mereka alami.

Antara tanda-tanda atau simptom iskemia jantung ini adalah;
  1. extreme fatigue.
  2. shortness of breath.
  3. dizziness, lightheadedness, or fainting.
  4. chest pain and pressure, known as angina.
  5. heart palpitations.
  6. swelling in your legs and feet, known as edema.
  7. swelling in your abdomen.
  8. cough or congestion, caused by fluid in your lungs.
  9. difficulty sleeping.
  10. weight gain.
View attachment 15697

Sekian dari grimmy081
๐Ÿ…๐ŸŒณ
Thanks sharing ๐Ÿ˜ƒ
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Assalamualaikum all .

Me again with some health information ๐Ÿ˜˜

Pernahkah anda melihat seseorang yang sihat, rebah secara tiba-tiba dan meninggal. Ini kemungkinan adalah penyakit jantung iskemia. Penyakit ini menyebabkan jantung berkerja kuat lalu menyebabkan kerosakan kepada sel otot jantung.
Perkara ini lama kelamaan menyebabkan sel tisu sekeliling jantung rosak dan gagal berfungsi ( engine overheat, piston lekat kat blok, mcm tu rasa dia)

Ia berkemungkinan berpunca dari pada stress dan juga permakanan yang tidak seimbang.
Bagi seorang yang mencari rezeki untuk keluarga beliau, kebanyakan mereka tidak ambil peduli tentang tanda-tanda yang mereka alami.

Antara tanda-tanda atau simptom iskemia jantung ini adalah;
  1. extreme fatigue.
  2. shortness of breath.
  3. dizziness, lightheadedness, or fainting.
  4. chest pain and pressure, known as angina.
  5. heart palpitations.
  6. swelling in your legs and feet, known as edema.
  7. swelling in your abdomen.
  8. cough or congestion, caused by fluid in your lungs.
  9. difficulty sleeping.
  10. weight gain.
View attachment 15697

Sekian dari grimmy081
๐Ÿ…๐ŸŒณ
tq for sharing grimmy
 

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,029
33
1t1k Br0quen
DragonCoin
6,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
Assalamualaikum all .

Me again with some health information ๐Ÿ˜˜

Pernahkah anda melihat seseorang yang sihat, rebah secara tiba-tiba dan meninggal. Ini kemungkinan adalah penyakit jantung iskemia. Penyakit ini menyebabkan jantung berkerja kuat lalu menyebabkan kerosakan kepada sel otot jantung.
Perkara ini lama kelamaan menyebabkan sel tisu sekeliling jantung rosak dan gagal berfungsi ( engine overheat, piston lekat kat blok, mcm tu rasa dia)

Ia berkemungkinan berpunca dari pada stress dan juga permakanan yang tidak seimbang.
Bagi seorang yang mencari rezeki untuk keluarga beliau, kebanyakan mereka tidak ambil peduli tentang tanda-tanda yang mereka alami.

Antara tanda-tanda atau simptom iskemia jantung ini adalah;
  1. extreme fatigue.
  2. shortness of breath.
  3. dizziness, lightheadedness, or fainting.
  4. chest pain and pressure, known as angina.
  5. heart palpitations.
  6. swelling in your legs and feet, known as edema.
  7. swelling in your abdomen.
  8. cough or congestion, caused by fluid in your lungs.
  9. difficulty sleeping.
  10. weight gain.
View attachment 15697

Sekian dari grimmy081
๐Ÿ…๐ŸŒณ
amat menarik.......sekali
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,490
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (๋“œ๋ž˜๊ณค๋„ค์ŠคํŠธ)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Thanks sharing ๐Ÿ˜ƒ

tq for sharing grimmy

Tq sharing banyak manfaat ..

amat menarik.......sekali

Dekat malaysia banyak ke kes macam ni? Any way we can avoid getting it ?
Inshallah maybe leh buat part no. 2,

Bagi menjawab soalan maru. Penyakit jantung jenis ini bukan jenis biasa yg disebabkan darah tinggi atau kolesterol sumbat pada jantung. Tapi kerosakan pada muscle jantung yg sikit2 lama2 jadi bukit tu.

Dl kalau duduk kat hospital selalu grimmy nmpk org yg jenis meninggal secara mengejut ini org nya dlm keadaan high level of stress, terlampau penat. Even masa student dl pun ada jugak yg meninggal disebabkan stress. Pengiat sukan dan juga ahli yg active sihat. Tentera, polis dan juga bomba.

So how to avoid it;
1. jaga permakanan,
2. avoid abuse penggunaan ubatan,
3. Menjaga kesihatan fizikal
4. yg paling penting sekali mental. ( Grimmy dok dlm gua 5 tahun kurang berckp dgn sesiapa) auto dpt gak yg ini ๐Ÿ˜‚.
5. Avoid situations yg memberi anda stress, bukan lari terus tapi take 5 jauhi keadaan tersebut.
6. Sekarang yg paling berkesan bagi grimmy take time for your self.