Event Winner Merdeka Giveaway 2023 Winner

DirbusterX

Geekers
DFM Administrator
LV
0
 
30 May 2021
829
7,806
Cebu, PH
dragonforce.io
DragonCoin
116,542.00
Assalamualaikum warga forum sekalian, selamat berhujung minggu.
Korang lepak mana hari ni? Kehadiran min disini adalah untuk mengumumkan pemenang bagi event Merdeka Giveaway yang dilaksanakan pada 31 Ogos 2023 tahun lepas.
Min juga mohon maaf sebab terlalu lama delay atas sebab yang critical.



dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Giveaway". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Giveaway ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Giveaway?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Giveaway?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
Untuk event giveaway ini, seramai 7 peserta telah menghantar penyertaan mereka.
Terima kasih diucapkan kepada mereka.
Disini min quote setiap penyertaan mereka dan keputusan adalah selepas quote tersebut.
Waalaikumsalam min 🤩

Username: NETWorkX
Award Request:
1.WhiteHat
2.Peminat Setia DFM
3.Saya tak berharap untuk dapat award, saya suka support event ii yang min buat ni hehe
Threads:
Link 1: Tool Open Door OWASP
Link 2: Malware Analysis Series 2 - Recovering corurupted IL the manual way
Link 3: Subdominator Tools
Link 4: Vehicle Hacking With ICSIM
Link 5: Security Key (Hardware)
Link 6: Malware analysis Tools 2023
Link 7: Decrypt Ransomware Free (Tools)
Link 8: Canary Token (Trap For Hacker)
Link 9: Tutorial asah skill type !


Saya cuba je🤭
Approve Award : DFM Support Crew & DFM Award. Congrats @NETWorkX
Approve Award : DFM Award.
Congrats @KryptoSeven . Untuk kamu, min will look for your future threads.
Seems interesting..
Approve Award : Hacker, Instructor
Congrats @Vip3r_Li0n . Welcome to Hacker
Approve Award : DFM Award.
Congrats @chuckchiken . Awak perlu perbaiki setiap threads perkongsian awak. Awak mampu jadi lebih baik. Yang penting jangan patah semangat
Username: dragon1

Award Request: White Hacker or Hacker

Threads:
Link 1: Ddosing VX Underground website
Link 2: XSStrike tool
Link 3: Fortigate and Zoho networks exploitation
Link 4: Apache NiFi software exploit

Thank you for your attention, dear admin.
All your threads have been viewed. You can try more event coming soon.
1) Fake Windows Screen
2) Osint CTF Writeup
3) Eid Qurban Mini Game
4) IDOR Vuln & THM Tutorial
5) Delete Nude image generate by AI from internet

Tak banyak tapi saya cuba hihihi

Award :
1) Peminat Setia DFM
2) WhiteHat
3) Hacker

AHAHAHAHAHH utamakan nombor satu !!
Approve Award : DFM Award.
Congrats @01BaseT . Untuk hacker award, min tunggu next sharing threads ya. Future list
Approve Award : All Approve
Congrats @theatregelap . Yang ini memang terbukti padu lah sejak zaman kita nakal lagi.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta, New Hacker Title Member & semoga dengan pengumuman ini, min harap sangat semua dapat teruskan perkongsian threads menarik untuk kita bincangkan dan kembangkan ilmu pengetahuan kita & ianya memberi manfaat kepada netizen diluar sana. InsyaAllah..
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Assalamualaikum warga forum sekalian, selamat berhujung minggu.
Korang lepak mana hari ni? Kehadiran min disini adalah untuk mengumumkan pemenang bagi event Merdeka Giveaway yang dilaksanakan pada 31 Ogos 2023 tahun lepas.
Min juga mohon maaf sebab terlalu lama delay atas sebab yang critical.




Untuk event giveaway ini, seramai 7 peserta telah menghantar penyertaan mereka.
Terima kasih diucapkan kepada mereka.
Disini min quote setiap penyertaan mereka dan keputusan adalah selepas quote tersebut.


Approve Award : DFM Support Crew & DFM Award. Congrats @NETWorkX

Approve Award : DFM Award.
Congrats @KryptoSeven . Untuk kamu, min will look for your future threads.
Seems interesting..


Approve Award : Hacker, Instructor
Congrats @Vip3r_Li0n . Welcome to Hacker


Approve Award : DFM Award.
Congrats @chuckchiken . Awak perlu perbaiki setiap threads perkongsian awak. Awak mampu jadi lebih baik. Yang penting jangan patah semangat


All your threads have been viewed. You can try more event coming soon.

Approve Award : DFM Award.
Congrats @01BaseT . Untuk hacker award, min tunggu next sharing threads ya. Future list


Approve Award : All Approve
Congrats @theatregelap . Yang ini memang terbukti padu lah sejak zaman kita nakal lagi.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta, New Hacker Title Member & semoga dengan pengumuman ini, min harap sangat semua dapat teruskan perkongsian threads menarik untuk kita bincangkan dan kembangkan ilmu pengetahuan kita & ianya memberi manfaat kepada netizen diluar sana. InsyaAllah..
Wahh ni yg ditunggu2 nihh hehee ...tahniah para pemenang.. mmg padu awak semua ... !! ;)

@theatregelap mantap pakar jerangkap kekeke
 

KryptoSeven

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
3 Dec 2021
76
314
17
Backroom 118, The Unknown Apartment
tryhackme.com
DragonCoin
319,415.00
Charlie Dame...
Black Dragon
PUBG
Redmi Note 11 Pro
Assalamualaikum warga forum sekalian, selamat berhujung minggu.
Korang lepak mana hari ni? Kehadiran min disini adalah untuk mengumumkan pemenang bagi event Merdeka Giveaway yang dilaksanakan pada 31 Ogos 2023 tahun lepas.
Min juga mohon maaf sebab terlalu lama delay atas sebab yang critical.




Untuk event giveaway ini, seramai 7 peserta telah menghantar penyertaan mereka.
Terima kasih diucapkan kepada mereka.
Disini min quote setiap penyertaan mereka dan keputusan adalah selepas quote tersebut.


Approve Award : DFM Support Crew & DFM Award. Congrats @NETWorkX

Approve Award : DFM Award.
Congrats @KryptoSeven . Untuk kamu, min will look for your future threads.
Seems interesting..


Approve Award : Hacker, Instructor
Congrats @Vip3r_Li0n . Welcome to Hacker


Approve Award : DFM Award.
Congrats @chuckchiken . Awak perlu perbaiki setiap threads perkongsian awak. Awak mampu jadi lebih baik. Yang penting jangan patah semangat


All your threads have been viewed. You can try more event coming soon.

Approve Award : DFM Award.
Congrats @01BaseT . Untuk hacker award, min tunggu next sharing threads ya. Future list


Approve Award : All Approve
Congrats @theatregelap . Yang ini memang terbukti padu lah sejak zaman kita nakal lagi.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta, New Hacker Title Member & semoga dengan pengumuman ini, min harap sangat semua dapat teruskan perkongsian threads menarik untuk kita bincangkan dan kembangkan ilmu pengetahuan kita & ianya memberi manfaat kepada netizen diluar sana. InsyaAllah..
Yess my first award in forum..Thanks min 🤗😸
 
  • Like
Reactions: Aceofspade

Latz

Hackers Leader
DFM Hackers Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
585
9,519
Rust
DragonCoin
241,870,976.00
Tart Nenas
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Smart Stereo Headset SM0087
Fire Red Dragon
Raspberry Pi 4
Black Dragon
Tahniah semua para pemenang. Semoga dengan award ini memberi semangat yang lain untuk berkongsi thread yang menarik. Yang tidak dapat jangan putus asa. Mana tahu tiba tiba awards approve.