Closed Event Merdeka GiveAway

Status
Not open for further replies.

DirbusterX

Geekers
DFM Administrator
LV
0
 
30 May 2021
829
7,806
Cebu, PH
dragonforce.io
DragonCoin
116,542.00

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Giveaway". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Giveaway ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Giveaway?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Giveaway?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
 
Last edited by a moderator:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Give Away". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Give Away ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Give Away?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Give Away?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
Yeahhh lekas2 kawan2 :)
 

NETWorkX

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jul 2022
186
1,017
somewhere only we know
DragonCoin
1,545,608.00
Rumah minecraft
Shark
Apple Macbook Pro 13
Ancient Dragon
Frost Dragon
Smart Stereo Headset SM0087
Waalaikumsalam min 🤩

Username: NETWorkX
Award Request:
1.WhiteHat
2.Peminat Setia DFM
3.Saya tak berharap untuk dapat award, saya suka support event ii yang min buat ni hehe
Threads:
Link 1: Tool Open Door OWASP
Link 2: Malware Analysis Series 2 - Recovering corurupted IL the manual way
Link 3: Subdominator Tools
Link 4: Vehicle Hacking With ICSIM
Link 5: Security Key (Hardware)
Link 6: Malware analysis Tools 2023
Link 7: Decrypt Ransomware Free (Tools)
Link 8: Canary Token (Trap For Hacker)
Link 9: Tutorial asah skill type !


Saya cuba je 🤭
 
Last edited:

Genatjobs

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
352
5,963
DragonCoin
734,361.00
Tart Nenas
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Give Away". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Give Away ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Give Away?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Give Away?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
Wa'alaikumsalam wbt and Sejahtera buat min @DirbusterX

wahhh..MERDEKA GIVEAWAY!!!..
kemon gaisss..try the best of our intellectual.. while learning, sharing and caring..
🤩🤩🤩
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Give Away". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Give Away ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Give Away?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Give Away?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
Waalaikumusalam min.

Menarik award yang ditawarkan ni. Kalau nak request award yang belum wujud boleh ke? Tiba2 terasa nak jadi cleaner forum 😆😆 okeyy gurau je. 🤣🤣

Goodluck semua dalam merebut giveaway merdeka ni. Jangan segan2 nak join, mana tahu ada rezeki anda 😉😉
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Terus apply superadmin jek nab
Waalaikumusalam min.

Menarik award yang ditawarkan ni. Kalau nak request award yang belum wujud boleh ke? Tiba2 terasa nak jadi cleaner forum 😆😆 okeyy gurau je. 🤣🤣

Goodluck semua dalam merebut giveaway merdeka ni. Jangan segan2 nak join, mana tahu ada rezeki anda 😉😉
 

dev_sda2

DFM Guru
DFM Guru
LV
0
 
6 Jun 2021
951
9,008
neo64yt@cheap-potato
neo64yt.codeberg.page
DragonCoin
694,017.00
Fire Red Dragon
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Myvi
Android
Proton Saga first generation
Eagle

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Give Away". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Give Away ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Give Away?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Give Away?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
Waalaikumussalam wbt min. Nmpk menarik give away ni 💪


Yg tgh baca tu tunggu ape lgi, pakat² la ramai² join. Masa utk ubah dari yg menerima jadi yg memberi. Kalau harap org sama je sharing, mmg sunyi la (org belakang skrin ni pun busy sngt utk masa ni T_T)


Aaandd utk yg berminat nak contribute utk siri UG-OS (kalau ingat lgi), kaunter sentiasa dibuka. Maklumat lanjut boleh baca sini: https://www.dragonforce.io/threads/ug-os-the-series-underground-operating-systems.13912/
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha

Genatjobs

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
352
5,963
DragonCoin
734,361.00
Tart Nenas
Ducati Panigale V4 R
Ulat Gonggok Gergasi
Ulat Gonggok Gergasi

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Give Away". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Give Away ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Give Away?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Give Away?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
min @DirbusterX
I have a question..

Do I have to write and posting all the title threads here as mention on third last paragraph?
Third last paragraph is:-
" Cara & Format penyerapan adalah seperti berikut..."

Thank you in advance min.
 

Kakaroth

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
21 Jan 2022
94
283
Sun
www.huobi.com
DragonCoin
1,088,352.00

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Giveaway". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Giveaway ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Giveaway?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Giveaway?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
wa'alaikummusalam wbt. ayuh semua tunggu apa lagi💪🏼💪🏼
 

BuBat

DragonForce Esport
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
1,305
2,554
HQ DragonForce Esport
DragonCoin
4,340.00

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Giveaway". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Giveaway ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Giveaway?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Giveaway?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
jom semua, tunjukkan semangat kalian
 

jerung669

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
29 Dec 2021
88
391
Dari pantai timur
DragonCoin
106,111.00
iPad Pro
Istana Bunian
Tart Cadbury [ LIMITED ]
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Semi D
Dota 2
wiiittt wiittt,,, ermmm mcm menarik je dengar...yang lain tanak try kee skli ke.... heheheh

dfm.png

jFo8VW7.png

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga forum DFM.
Memandangkan semua kawan-kawan forum sibuk dengan CTF, sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia pada tanggal 31 Ogos ni, eloklah min buat "Merdeka Giveaway". Ianya adalah langkah menghargai jasa forumers semua, pihak admin berbesar hati untuk menganugerahkan Award kepada mana-mana forumers yang layak. Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam Merdeka Giveaway ini?

Siapa yang layak menyertai Merdeka Giveaway?
- Semua forumers DFM

Apakah kelayakan Merdeka Giveaway?
- Forumers yang telah share/contribute apa-apa threads yang memberi manfaat, ilmu atau tricks yang berguna kepada Forum.

Berapa banyak threads yang perlu?
- Minimum kelayakan threads adalah 4. Forumers boleh menyertai seberapa banyak threads yang telah beliau kongsikan di forum.

Bolehkah forumers request any award?
- Boleh

Berapa lama forumers boleh submit penyertaan?
- Bermula 29 Ogos 23 sehingga 25 September 23

Cara & Format penyertaan adalah seperti berikut:
- Reply komen pada thread ini
Contoh:

Doraemon
Award request: Whitehat
Threads:
Link 1 : Cara detect backdoor dalam PC
Link 2 : Cara analyze backdoor bahaviour
Link 3 : Cara remove backdoor dalam infected PC
Link 4 : Cara detect process run by backdoor

Nota Kaki :
- Peserta boleh request maximum 3 award tetapi hanya 1 yang akan approve (Admin will decide base on threads).
- Kesemua threads perlu disertakan link dan pastikan link tersebut boleh diakses.
- Jika ada peserta yang banyak share/contribute dalam hacking category, pihak admin akan membuat pertimbangan untuk menganugerahkan beliau Hacker title.

- Pihak admin akan mengumumkan peserta yang berjaya pada akhir bulan September setelah semua proses tapisan selesai
 
  • Heart
Reactions: Syedhafiz1234
Status
Not open for further replies.