Minta pandangan semua berkaitan Ethical Hackers

MuhdRizal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Oct 2021
6
21
DragonCoin
4,857.00
Salam semua, nak bertanya. Akaun instagram aku kena hack, hackers tu dah tukar email, phone number & also turn on 2FA.
Ramai kata probability nak dapatkan sangat tipis, but aku cuba upah Ethical hackers dari luar negara thru platform "upwork" untuk tolong retrieve balik akaun tu.
Dia mintak email address aku yang diguna untuk signup akaun IG tersebut. Aku rasa was-was jugak, anyone ada advise tak? legit ke apa yang dia request tu?
Thanks sifu sekalian, pandangan kalian amat saya hargai.
 

kruskalwalis

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Oct 2021
261
3,620
DragonCoin
2,019,673.00
Black Dragon
Ancient Dragon
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Dragon Nest (드래곤네스트)
kalau buat kerja ethical ni and up dekat upwork or platform freelance, mesti dia ada section "why you should hire me" or something? Kat situ dia ada tunjuk testimony yang legit ke apa? Orang lain ada komen tak pasal dia? kalau review tinggi and all pe semua, ada PROBABILITY yang dia buat tu legit la kot?

Tapi i dont know 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ , sebab sounds like dia brute force or memang ada exploit dia dapat access database ig ke apa ? 🥲 🥲 . ce share dia punya profile dekat upwork tu dekat sini ?
 

MuhdRizal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Oct 2021
6
21
DragonCoin
4,857.00
kalau buat kerja ethical ni and up dekat upwork or platform freelance, mesti dia ada section "why you should hire me" or something? Kat situ dia ada tunjuk testimony yang legit ke apa? Orang lain ada komen tak pasal dia? kalau review tinggi and all pe semua, ada PROBABILITY yang dia buat tu legit la kot?

Tapi i dont know 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ , sebab sounds like dia brute force or memang ada exploit dia dapat access database ig ke apa ? 🥲 🥲

So far tak ada review lagi pasal work dia, tapi based on apa yang dia cakap similar dengan ethical hackers yang lain (Yang pernah penetrate Email, socmed & ada review daripada client). Just nak make sure, adakah selamat untuk saya share email address atau tak, seram jugak ni, bayar pun nak kata mahal tu tak juga lah, dalam 100 USD.

Profile dia : Azamat Aleukhanov (not truly ethical hacker, tapi dia convice yang dia boleh buat)
 

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
542
1
3,991
DragonCoin
10,100.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Cakap boleh buat tu sapa2 pun boleh. Sebaiknya cari yang ada testimoni dan review dalam Upwork tu sendiri.

Kena ingat, antara teknik hacking paling murah adalah social engineering, modal air liur je. Kang tak pepasal makin banyak akaun kena godam. Huhuhu.​
 

MuhdRizal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Oct 2021
6
21
DragonCoin
4,857.00
Cakap boleh buat tu sapa2 pun boleh. Sebaiknya cari yang ada testimoni dan review dalam Upwork tu sendiri.

Kena ingat, antara teknik hacking paling murah adalah social engineering, modal air liur je. Kang tak pepasal makin banyak akaun kena godam. Huhuhu.​

Betul, sebaiknya tu. Cuma harga 30 USD / hour. Most cases solved in 24 Hour keatas. Kena keluar modal lebih sikit
 

NoExit

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
135
627
Los Angeles, CA, USA
DragonCoin
15,290.00
Salam semua, nak bertanya. Akaun instagram aku kena hack, hackers tu dah tukar email, phone number & also turn on 2FA.
Ramai kata probability nak dapatkan sangat tipis, but aku cuba upah Ethical hackers dari luar negara thru platform "upwork" untuk tolong retrieve balik akaun tu.
Dia mintak email address aku yang diguna untuk signup akaun IG tersebut. Aku rasa was-was jugak, anyone ada advise tak? legit ke apa yang dia request tu?
Thanks sifu sekalian, pandangan kalian amat saya hargai.
Sorry to say, tapi kalau hire hacker luar negara mmg xle caya. Kalau hire hacker kt DarkWeb probably work.
 

Dragonnetwor

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
5 Jun 2021
373
1,298
DragonCoin
3,854.00
Perodua Kancil
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Salam semua, nak bertanya. Akaun instagram aku kena hack, hackers tu dah tukar email, phone number & also turn on 2FA.
Ramai kata probability nak dapatkan sangat tipis, but aku cuba upah Ethical hackers dari luar negara thru platform "upwork" untuk tolong retrieve balik akaun tu.
Dia mintak email address aku yang diguna untuk signup akaun IG tersebut. Aku rasa was-was jugak, anyone ada advise tak? legit ke apa yang dia request tu?
Thanks sifu sekalian, pandangan kalian amat saya hargai.
Guna dark web punya service jela bro (x recommend sngt pon) sb kalau hacker dlm dark web ni biasanya dia mintak username je lpstu dia go la buat kerja tapi bro kena pandai hide diri dlu la
sb member² aku pon bnyk dh kena scam dgn hacker luar negara.. skrg ni bro ad pilihan cuma nk taknak je

1. Bljr hacking sendiri
2. Upah hacker darkweb
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
16
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Salam semua, nak bertanya. Akaun instagram aku kena hack, hackers tu dah tukar email, phone number & also turn on 2FA.
Ramai kata probability nak dapatkan sangat tipis, but aku cuba upah Ethical hackers dari luar negara thru platform "upwork" untuk tolong retrieve balik akaun tu.
Dia mintak email address aku yang diguna untuk signup akaun IG tersebut. Aku rasa was-was jugak, anyone ada advise tak? legit ke apa yang dia request tu?
Thanks sifu sekalian, pandangan kalian amat saya hargai.
Waalaikumussalam...kalau rasa account tu tak penting x perlu kot upah ethical hacker untuk godam ..baik buat account baru tanpa perlu keluar modal ... untuk menggodam sosial media / permainan atas talian bukanlah perkara yang mudah . Buat sahaja akaun baharu dan mula tingkatkan keselamatan akaun anda .
 

thearchitect

DFM Guru
DFM Guru
LV
0
 
5 Jun 2021
315
2,026
DragonCoin
13,238.00
Ulat Gonggok Gergasi
Apple Macbook Pro 13
Apple iPhone 13 Pro
Thinkpad x1
sounds like bullshit.

argument aku ialah kalau betul ada bug yang membolehkan diorang untuk hack macam tu je, baik report je kat instagram terus. lagi masyuk. 100 dollar tu sikit sangat untuk vulnerability seteruk ni

btw kalau emel IG kena tukar, IG tak ada bagi notification via email ke pasal perubahan emel tu?
 

MuhdRizal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Oct 2021
6
21
DragonCoin
4,857.00
sounds like bullshit.

argument aku ialah kalau betul ada bug yang membolehkan diorang untuk hack macam tu je, baik report je kat instagram terus. lagi masyuk. 100 dollar tu sikit sangat untuk vulnerability seteruk ni

btw kalau emel IG kena tukar, IG tak ada bagi notification via email ke pasal perubahan emel tu?

ada masuk but aku tak perasan ots. Lambat sikit je terus semua ditukar.
 
  • Like
Reactions: nxncy and M4LiQU3

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Sorry to say, tapi kalau hire hacker luar negara mmg xle caya. Kalau hire hacker kt DarkWeb probably work.
igt murah ke hire hacker kt darkweb byr kena gua btc auu HAHAH better bljr sendiri or buka je acc baru ''.'' buang duit je
Salam semua, nak bertanya. Akaun instagram aku kena hack, hackers tu dah tukar email, phone number & also turn on 2FA.
Ramai kata probability nak dapatkan sangat tipis, but aku cuba upah Ethical hackers dari luar negara thru platform "upwork" untuk tolong retrieve balik akaun tu.
Dia mintak email address aku yang diguna untuk signup akaun IG tersebut. Aku rasa was-was jugak, anyone ada advise tak? legit ke apa yang dia request tu?
Thanks sifu sekalian, pandangan kalian amat saya hargai.
awak buat je acc baru xyh nk hire hacker bagai ..hire hacker x murah klu yg murah sah ii scammer

nnti buka forum ada thread

TOLONG!! DUIT KENA SCAM DENGAN HACKER

hhaha buang masa buang duit