Information Modus Operandi: Hack Youtube untuk video crypto live

Show informational about something

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,406
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga marhaen dragonforce malaysia dan bangsawan sekalian.

Lama sudah kita tidak ketemu, buat masa sekarang saya sedang busy menternak lemak sambil intern work from home, jadi saya minta maaf jika kekurangan kehadiran saya di lama sesawang ini.

Lately, kalau korang semua perasan, banyak youtube channel warga malaysia kena hack dengan hacker yang aku gelar "Hejes Keripto". Kenapa macam tu? sebab mostly hacker ni akan hack youtube channel korang untuk buat live youtube pasal crypto diorang.

Dalam bulan ini sahaja, lebih kurang 5 youtube channel yang mempunyai lebih 200k++ subscribers yang telah digodam oleh hejes hejes ini sebagai contoh Bros Gang TV, MTAS Production dan sebagainya. Jadi harini aku terpanggil untuk buat thread pasal perkara ini.

Beberapa hari lepas, aku sempat menemuramah seorang youtuber yang contentnya mengenai Vlog Travel yang mempunyai lebih kurang 200k subscribers. Perbualannya adalah seperti dibawah, tetapi ditokok tambah untuk membuat thread ni seronok sikit.

Mangsa: Salam bro, baru2 ni youtube channel aku kena hack, google and semua account yang ada dalam laptop kena tukar password, 2fa kena tukar, no phone kena tukar and semuanya. Sekarang ni aku nak tahu macam mana nak make sure yang laptop aku dah bersih.

Alep: Wasalam, boleh tahu pakai anti-virus apa?

Mangsa : ......

Alep: ......

Lalu perbualan berpanjangan, tapi aku malas nak taip satu satu.

So basically, menurut perbualan aku dengan mangsa, modus operandi hejes keripto ni lebih kepada mereka akan menghantar virus ke dalam laptop mangsa mangsa. Untuk kes yang aku cerita kat atas, beliau ada mengatakan yang beliau telah mendownload barang "crack" di website di google. Tetapi selepas berfikir panjang, beliau menghentikan pen-download-an itu.

Selepas beberapa ketika, beliau turun ke bawah untuk minum air dan buat beberapa kerja lain, beliau mendapat satu mesej daripada google dimana hacker tersebut telah berjaya masuk ke dalam account dan meminta password 2fa.
Mangsa menjadi tidak senang hati dan pergi ke laptop/pc beliau untuk mengecek apa yang berlaku, selepas sampai dihadapan pc tercinta, beliau mendapati semua account google telahpun logout sendiri dan youtube channel telah pon di-rebrand.

Setelah di-rebrand account youtube channel tu, dia akan start buat live dan menyamar jadi seorang investor atau sesiapa yang popular dalam dunia crypto untuk make sure yang diorang tu untuk besau.

Okay, apa yang aku rasa ah dalam hal ni, memang hacker tu hantar virus melalui barang crack yang dia download. Tapi yang memelikkan aku, Macam mana hacker tu boleh tahu yang mangsa ni ada 200k subscribers kat dalam youtube.

Menurut bacaan bacaan aku, Hejes Keripto ni akan hack sesiapa sahaja punya account youtube. tak kesah youtube kecik 1 subscribers atau 1 juta subscribers. Dia bantai kesemuanya.

Bila difikirkan balik, logik ke kalau ada hacker yang boleh tiba tiba dapat account youtube seseorang? maksudnya tiba2 dapat password? korang rasa logik ke? aku pon pening do hahaha

Dalam hal ni, aku tak salahkan sesiapa, sebab even aku pon download jugak barang2 crack ni hahahaha. tapi tu lah harap semua dapat ambil perhatianlah okay.

Kesimpulannya, Jangan download barang crack sesuka hati, jangan tekan link pelik2, jangan hisap dadah. dadah musuh utama negara.
Adiossss shalommmm
 

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,406
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon

Kisuke_Baji

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
19 Jan 2022
356
5,091
サッドボーイネーション
DragonCoin
526.00
Part hacker tu tau account tu lebih 200k subscribers. Boleh ja tau, kan youtubers biasanya announce dh sampai sekian2 tq for subscribing etc...

Yang pelik ialah macam mana kita tau yg hacker tu tau dia ada 200k as if kita tau pulak berapa subs yg jadi perhatian hacker tersebut.

Kedua, bahagian download crack. Hahha... Mangsa cerita tak habis ni rasanya. Ka aku yg x paham. Hahaha. Pusing2 padang kota dulu, ayyuh.
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
13
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga marhaen dragonforce malaysia dan bangsawan sekalian.

Lama sudah kita tidak ketemu, buat masa sekarang saya sedang busy menternak lemak sambil intern work from home, jadi saya minta maaf jika kekurangan kehadiran saya di lama sesawang ini.

Lately, kalau korang semua perasan, banyak youtube channel warga malaysia kena hack dengan hacker yang aku gelar "Hejes Keripto". Kenapa macam tu? sebab mostly hacker ni akan hack youtube channel korang untuk buat live youtube pasal crypto diorang.

Dalam bulan ini sahaja, lebih kurang 5 youtube channel yang mempunyai lebih 200k++ subscribers yang telah digodam oleh hejes hejes ini sebagai contoh Bros Gang TV, MTAS Production dan sebagainya. Jadi harini aku terpanggil untuk buat thread pasal perkara ini.

Beberapa hari lepas, aku sempat menemuramah seorang youtuber yang contentnya mengenai Vlog Travel yang mempunyai lebih kurang 200k subscribers. Perbualannya adalah seperti dibawah, tetapi ditokok tambah untuk membuat thread ni seronok sikit.

Mangsa: Salam bro, baru2 ni youtube channel aku kena hack, google and semua account yang ada dalam laptop kena tukar password, 2fa kena tukar, no phone kena tukar and semuanya. Sekarang ni aku nak tahu macam mana nak make sure yang laptop aku dah bersih.

Alep: Wasalam, boleh tahu pakai anti-virus apa?

Mangsa : ......

Alep: ......

Lalu perbualan berpanjangan, tapi aku malas nak taip satu satu.

So basically, menurut perbualan aku dengan mangsa, modus operandi hejes keripto ni lebih kepada mereka akan menghantar virus ke dalam laptop mangsa mangsa. Untuk kes yang aku cerita kat atas, beliau ada mengatakan yang beliau telah mendownload barang "crack" di website di google. Tetapi selepas berfikir panjang, beliau menghentikan pen-download-an itu.

Selepas beberapa ketika, beliau turun ke bawah untuk minum air dan buat beberapa kerja lain, beliau mendapat satu mesej daripada google dimana hacker tersebut telah berjaya masuk ke dalam account dan meminta password 2fa.
Mangsa menjadi tidak senang hati dan pergi ke laptop/pc beliau untuk mengecek apa yang berlaku, selepas sampai dihadapan pc tercinta, beliau mendapati semua account google telahpun logout sendiri dan youtube channel telah pon di-rebrand.

Setelah di-rebrand account youtube channel tu, dia akan start buat live dan menyamar jadi seorang investor atau sesiapa yang popular dalam dunia crypto untuk make sure yang diorang tu untuk besau.

Okay, apa yang aku rasa ah dalam hal ni, memang hacker tu hantar virus melalui barang crack yang dia download. Tapi yang memelikkan aku, Macam mana hacker tu boleh tahu yang mangsa ni ada 200k subscribers kat dalam youtube.

Menurut bacaan bacaan aku, Hejes Keripto ni akan hack sesiapa sahaja punya account youtube. tak kesah youtube kecik 1 subscribers atau 1 juta subscribers. Dia bantai kesemuanya.

Bila difikirkan balik, logik ke kalau ada hacker yang boleh tiba tiba dapat account youtube seseorang? maksudnya tiba2 dapat password? korang rasa logik ke? aku pon pening do hahaha

Dalam hal ni, aku tak salahkan sesiapa, sebab even aku pon download jugak barang2 crack ni hahahaha. tapi tu lah harap semua dapat ambil perhatianlah okay.

Kesimpulannya, Jangan download barang crack sesuka hati, jangan tekan link pelik2, jangan hisap dadah. dadah musuh utama negara.
Adiossss shalommmm
Waalaikumsalam mantopp perkongsian idola 🤠
 

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
848
2,552
Luc1d Dr34m
DragonCoin
5,002,418.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno
Waalaikumusalam,Terima kasih Di atas Perkongsiannya alep, Tengok dia punya modus operandi ada lah sikit Macam scammer pishing hm Tapi tulah tak jugak taktau nak cakap mcm mana ,So Conclusionnya lepasni kita kena lebih alert lagi lah sbb banyak sgt modus operandi baru skrg ni . Nthen , keep going share good awareness kat masyarakat luar sana cause ramai yg taktau lagi...
 
Last edited:

Angelique

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Jun 2021
64
255
Internet
DragonCoin
0.00
If those Youtuber involved in any type of crypto platform, most of them actually got phished via their email.
For example those above eligible for the Youtube Creator Awards is almost at high risk of getting email that's spoofed by attacker impersonating as Youtuber Creator email.

This is one of the example:
1648263763359.png
 
Last edited:

Farkhan

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
31 Mar 2022
1
0
DragonCoin
4,200.00
Nak min
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga marhaen dragonforce malaysia dan bangsawan sekalian.

Lama sudah kita tidak ketemu, buat masa sekarang saya sedang busy menternak lemak sambil intern work from home, jadi saya minta maaf jika kekurangan kehadiran saya di lama sesawang ini.

Lately, kalau korang semua perasan, banyak youtube channel warga malaysia kena hack dengan hacker yang aku gelar "Hejes Keripto". Kenapa macam tu? sebab mostly hacker ni akan hack youtube channel korang untuk buat live youtube pasal crypto diorang.

Dalam bulan ini sahaja, lebih kurang 5 youtube channel yang mempunyai lebih 200k++ subscribers yang telah digodam oleh hejes hejes ini sebagai contoh Bros Gang TV, MTAS Production dan sebagainya. Jadi harini aku terpanggil untuk buat thread pasal perkara ini.

Beberapa hari lepas, aku sempat menemuramah seorang youtuber yang contentnya mengenai Vlog Travel yang mempunyai lebih kurang 200k subscribers. Perbualannya adalah seperti dibawah, tetapi ditokok tambah untuk membuat thread ni seronok sikit.

Mangsa: Salam bro, baru2 ni youtube channel aku kena hack, google and semua account yang ada dalam laptop kena tukar password, 2fa kena tukar, no phone kena tukar and semuanya. Sekarang ni aku nak tahu macam mana nak make sure yang laptop aku dah bersih.

Alep: Wasalam, boleh tahu pakai anti-virus apa?

Mangsa : ......

Alep: ......

Lalu perbualan berpanjangan, tapi aku malas nak taip satu satu.

So basically, menurut perbualan aku dengan mangsa, modus operandi hejes keripto ni lebih kepada mereka akan menghantar virus ke dalam laptop mangsa mangsa. Untuk kes yang aku cerita kat atas, beliau ada mengatakan yang beliau telah mendownload barang "crack" di website di google. Tetapi selepas berfikir panjang, beliau menghentikan pen-download-an itu.

Selepas beberapa ketika, beliau turun ke bawah untuk minum air dan buat beberapa kerja lain, beliau mendapat satu mesej daripada google dimana hacker tersebut telah berjaya masuk ke dalam account dan meminta password 2fa.
Mangsa menjadi tidak senang hati dan pergi ke laptop/pc beliau untuk mengecek apa yang berlaku, selepas sampai dihadapan pc tercinta, beliau mendapati semua account google telahpun logout sendiri dan youtube channel telah pon di-rebrand.

Setelah di-rebrand account youtube channel tu, dia akan start buat live dan menyamar jadi seorang investor atau sesiapa yang popular dalam dunia crypto untuk make sure yang diorang tu untuk besau.

Okay, apa yang aku rasa ah dalam hal ni, memang hacker tu hantar virus melalui barang crack yang dia download. Tapi yang memelikkan aku, Macam mana hacker tu boleh tahu yang mangsa ni ada 200k subscribers kat dalam youtube.

Menurut bacaan bacaan aku, Hejes Keripto ni akan hack sesiapa sahaja punya account youtube. tak kesah youtube kecik 1 subscribers atau 1 juta subscribers. Dia bantai kesemuanya.

Bila difikirkan balik, logik ke kalau ada hacker yang boleh tiba tiba dapat account youtube seseorang? maksudnya tiba2 dapat password? korang rasa logik ke? aku pon pening do hahaha

Dalam hal ni, aku tak salahkan sesiapa, sebab even aku pon download jugak barang2 crack ni hahahaha. tapi tu lah harap semua dapat ambil perhatianlah okay.

Kesimpulannya, Jangan download barang crack sesuka hati, jangan tekan link pelik2, jangan hisap dadah. dadah musuh utama negara.
Adiossss shalommmm Nak Minta tolong bole bang ACC Google saya kene hack bang :( password semua dia tukar kalau bole nak Minta tolong bang ni nom fon saya 01131455042 ni ACC saya bang:( [email protected]