Questions MONTHLY Give Away Game IDEA

Haaaaaaatchum

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Oct 2023
24
756
Umah Kucing Tiri Abanglong Sofea Hana
DragonCoin
77,777.77
Salam'alaikum, morning...

Tetiba terfikir nak buat give away utk Bawang Rangers. Lagi best kalau ada game, kan?

tapi xde idea nak buat game apa... Any idea? 🤔

For the start, This month Random Give away, goes to adik Fatimah Azzahra. Hopefully will encourage her to do the best for her SPM.

P/S : Dear Mod, I know maybe this time saya SALAH letak lagi Thread ni, Sorry in Advance 🤭🤣
 

Attachments

  • P_20231108_195414.jpg
    P_20231108_195414.jpg
    1.6 MB · Views: 22

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
504
10,319
DragonCoin
5,882,983.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Salam'alaikum, morning...

Tetiba terfikir nak buat give away utk Bawang Rangers. Lagi best kalau ada game, kan?

tapi xde idea nak buat game apa... Any idea? 🤔

For the start, This month Random Give away, goes to adik Fatimah Azzahra. Hopefully will encourage her to do the best for her SPM.

P/S : Dear Mod, I know maybe this time saya SALAH letak lagi Thread ni, Sorry in Advance 🤭🤣
Waalaikumussalam.

Nak buat game yang macam mana? Ada beberapa aktiviti yang senang dan biasa dibuat.
1. Quiz
2. Crossword
3. Riddle
4. CTF (more to IT enthusiast yg join. So kalau tak related dengan IT, boleh try 3 aktiviti kat atas)

Atau ada idea lain? Maybe checkpoint game?
 
Waalaikumussalam.

Nak buat game yang macam mana? Ada beberapa aktiviti yang senang dan biasa dibuat.
1. Quiz
2. Crossword
3. Riddle
4. CTF (more to IT enthusiast yg join. So kalau tak related dengan IT, boleh try 3 aktiviti kat atas)

Atau ada idea lain? Maybe checkpoint game?
Bila Asst Chief berbicara.. Haha
 

chuckchiken

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Jun 2023
359
2,494
DragonForce Malaysia
DragonCoin
989.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Fire Red Dragon
Shiba Inu The Silly
Australian Shepherd
Frost Dragon
Salam'alaikum, morning...

Tetiba terfikir nak buat give away utk Bawang Rangers. Lagi best kalau ada game, kan?

tapi xde idea nak buat game apa... Any idea? 🤔

For the start, This month Random Give away, goes to adik Fatimah Azzahra. Hopefully will encourage her to do the best for her SPM.

P/S : Dear Mod, I know maybe this time saya SALAH letak lagi Thread ni, Sorry in Advance 🤭🤣
Macam best jer, nak join, apalagi membabitkan coklat,fav tu,dap..dap sodappp, yummy 😋
 
  • Like
Reactions: Haaaaaaatchum

fatimazarah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Jun 2022
100
3,284
DragonCoin
0.00
Charlie Dame...
Tart Nenas
Charlie Dame...
Black Dragon
Oyen The Arrogant Cat
Frost Dragon
Salam'alaikum, morning...

Tetiba terfikir nak buat give away utk Bawang Rangers. Lagi best kalau ada game, kan?

tapi xde idea nak buat game apa... Any idea? 🤔

For the start, This month Random Give away, goes to adik Fatimah Azzahra. Hopefully will encourage her to do the best for her SPM.

P/S : Dear Mod, I know maybe this time saya SALAH letak lagi Thread ni, Sorry in Advance 🤭🤣
Waalaikummussalam~,thanksss for the gift😍❤..Semoga dimurahkan rezeki,sihat selalu dan bahagia bersama insan yang tersayang dan tercinta🥰❤.

Cer buat quiz tentang islam or negara malaysia ke or buat pertandingan sapa yang buat sajak or pantun or syair yang paling menarik akan dapat give away~..tajuk puisi bertemakan kasih sayang kepada keluarga ,hormati ibu bapa dan lain-lain asalkan jangan tentang cinta lah😆.Itu sahaja cadangan saya.byeee🙇🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
 

Haaaaaaatchum

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
24 Oct 2023
24
756
Umah Kucing Tiri Abanglong Sofea Hana
DragonCoin
77,777.77
Waalaikummussalam~,thanksss for the gift😍❤..Semoga dimurahkan rezeki,sihat selalu dan bahagia bersama insan yang tersayang dan tercinta🥰❤.

Cer buat quiz tentang islam or negara malaysia ke or buat pertandingan sapa yang buat sajak or pantun or syair yang paling menarik akan dapat give away~..tajuk puisi bertemakan kasih sayang kepada keluarga ,hormati ibu bapa dan lain-lain asalkan jangan tentang cinta lah😆.Itu sahaja cadangan saya.byeee🙇🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
Finally sampai juga ya gift nya 🤭 cdgn akan dipertimbangkan, MENARIK! 😍
 
  • Love
Reactions: fatimazarah