Information Muslim Boleh Wujud Bersama Jika Serahkan 2000 Masjid Kepada Hindu – BJP

Show informational about something

Tomoe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Sep 2021
38
150
DragonCoin
2,986.00
F32EEE8E-BBBA-47E3-8980-3F6259E29492.jpeg

KARNATAKA, 08 Jun 2022 – Selepas kes pertikaian di mana jemaah masjid dihalang dari menunaikan solat jemaah di Masjid Gyanvapi kerana dikatakan mengandungi tinggalan Dewa Shiva, umat Islam di sana kini diugut untuk menyerahkan masjid-masjid di sana kepada kaum Hindu jika mahu wujud bersama.

“Mungkin terdapat 1,000 atau 2,000 masjid-masjid yang ada di seluruh India. Jika Muslim serahkan masjid-masjid ini kepada kita secara sukarela, mereka (Muslim) boleh wujud bersama,” kata salah seorang pemimpin Bharatiya Janata Party (BJP), Go Madhusudan, seperti dilaporkan oleh Hate Watch Karnataka.

New India Express melaporkan, pihak berkuasa di Karnataka berada dalam keadaan berjaga-jaga apabila beberapa aktivis pertubuhan Hindu berkata bahawa mereka akan ‘memasuki’ masjid Jamia di Srirangapatna di daerah Mandya dan akan melakukan ritual puja Dewa di sana, baru-baru ini.

Ugutan ini dikatakan berlaku selepas para pemimpin Vishwa Hindu Parishad (VHP) dan Bajrang Dal mendakwa pihak berkuasa daerah tidak mengendahkan tuntutan mereka agar melakukan siasatan ke atas tapak masjid itu.

Menurut kedua-dua organisasi militan itu, masjid itu dibina di atas tapak kuil Hanuman yang telah dirobohkan.

Siasat.com pula melaporkan, selepas isu Masjid Jamia dan Masjid Malali, Mangaluru, kontroversi baru telah tercetus berkaitan dengan ‘Peer Pasha Dargah‘ berhampiran bandar Basavakalyan di daerah Bidar di Karnataka.

Komuniti Veerashaiva Lingayat mendakwa, ‘Peer Pasha Dargah‘ (makam sufi) itu dibina di atas tapak “Anubhava Mantapa” (parlimen agama pertama dunia) yang dirobohkan.

Sumber : https://www.samudera.my/muslim-boleh-wujud-bersama-jika-serahkan-2000-masjid-kepada-hindu-bjp/
 

Yoep

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
7 Jun 2021
235
566
DragonCoin
202,445.00
Fire Red Dragon
Allahu..
Bila Islam sebagai minoriti di negara kuffar, umatnya ditindas. Berbeza apabila puak kuffar yang tinggal di negara majoriti Islam, mereka bebas mengamalkan agama masing-masing tanpa sekatan.

Itulah betapa indahnya Islam. Teruskan bantu semampu mungkin!
 

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
850
2,555
Luc1d Dr34m
DragonCoin
2,438.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno
Haishhh melampau sgt dah ni , suka2 dia je buat macam ni pikir lah sikit sensitivity Muslim kat sana , senang2 je nak tindas golongan Muslim , dia ingat orang2 Islam takde Akal agaknya aish , pemimpin pun satu gila kuasa , ingat umat Islam tak akan diam diri punya, masanya akan tiba jugak tunggu je , haish nak marah tapi kena sabar 😠 #OpsPatuk
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Zainiesta