Questions OmeTV

DannyIscobar

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Sep 2021
34
57
DragonCoin
8,402.00
ASSALAMUALAIKUM WARGA DFM YANG DIKASIHI , saya nak tanya , kenapa OmeTV saya dibanned sedangkan saya tak pernah guna , saya saje buka harini sebab nak cuba buat IP Geolocation tu , tiba tiba saya log in dia kata kena banned ,ni gambar saya sertakan sekali ,dan di dalam gambar tersebut bukan diri saya , saya cuma takut account saya disalahgunakan oleh orang lain , apa patut saya buat ya ? Terima Kasih
 

Attachments

  • IMG_20211019_224332.jpg
    IMG_20211019_224332.jpg
    1.9 MB · Views: 23

DannyIscobar

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Sep 2021
34
57
DragonCoin
8,402.00
Waalaikumussalam
Cuba try mcm dibawah ni:-

Buka aplikasi "file manager".
Kemudian, pilih fail "DCIM".
Kemudian, kosongkan data.
Seterusnya, restart semula HP anda.
kalau laptop pun sama ke ? sebab saya guna laptop tadi , dan saya tak pernah pun main ome ni 😭 dalam gambar tu orang lain
 
  • Like
Reactions: Jaring

DannyIscobar

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Sep 2021
34
57
DragonCoin
8,402.00
Bukan kena report ban ke tu? Ada reason banned tu.
ya , itu yang saya pelik , saya tak pernah guna account saya untuk log in ome , tiba tiba kena banned , gambar yang tu pun bukan diri saya , tak nampak muka pulak nak kenalpasti siapa tu. Terdetik hati saya malam tadi nak cuba buat IP Geolocation ,tiba tiba kena macam ni.