Palestine VS IsraHell (Only update here)

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt.

First of all, Sis nak mintak maaf tapi untuk post-post berkenaan Palestine vs IsraHell yang ada dekat dalam Bawang Community, Sis akan delete tapi untuk thread yang bulan Ogos sehingga sekarang Sis tak akan delete. (Bukan delete, Sis akan move to section Archive). Sis akan kekalkan yang bulan Ogos dan bulan September. Nanti Owner kepada thread tu boleh letak link thread anda dalam thread ni.

Nota kaki:
Jika ada apa-apa benda yang korang nak bawang, apa-apa update, nak share or nak so on berkaitan dengan Palestin vs IsraHell, boleh share dekat dalam post ni sahaja. Tak perlu lagi buat banyak-banyak thread.

Jangan risau berkenaan dengan "takot terlepas new update bila ada org ramai komen". Dekat main page thread ni, Sis akan letak macam isi kandungan centu. Nanti , korang just update, sis akan letak link dalam isi kandungan tu. Ini hanya untuk thread yang ada dalam Bawang Community sahaja.

Itu sahaja from me. Thank you.

CONTENT IN THIS THREAD
Post in thread 'Palestine VS IsraHell (Only update here)' https://dragonforce.io/threads/palestine-vs-israhell-only-update-here.6661/post-76990
 
Last edited:

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
Assalamualaikum wbt.

First of all, Sis nak mintak maaf tapi untuk post-post berkenaan Palestine vs IsraHell yang ada dekat dalam Bawang Community, Sis akan delete tapi untuk thread yang bulan Ogos sehingga sekarang Sis tak akan delete. (Bukan delete, Sis akan move to section Archive). Sis akan kekalkan yang bulan Ogos dan bulan September. Nanti Owner kepada thread tu boleh letak link thread anda dalam thread ni.

Nota kaki:
Jika ada apa-apa benda yang korang nak bawang, apa-apa update, nak share or nak so on berkaitan dengan Palestin vs IsraHell, boleh share dekat dalam post ni sahaja. Tak perlu lagi buat banyak-banyak thread.

Jangan risau berkenaan dengan "takot terlepas new update bila ada org ramai komen". Dekat main page thread ni, Sis akan letak macam isi kandungan centu. Nanti , korang just update, sis akan letak link dalam isi kandungan tu. Ini hanya untuk thread yang ada dalam Bawang Community sahaja.

Itu sahaja from me. Thank you.

CONTENT IN THIS THREAD
Post in thread 'Palestine VS IsraHell (Only update here)' https://dragonforce.io/threads/palestine-vs-israhell-only-update-here.6661/post-76990
Waalaikumsalam
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV

4 warga Palestin terbunuh dalam pertempuran Hamas-Israel​

September 26, 2021 @ 4:06pm

BAITULMAQDIS: Operasi Israel untuk membongkar pejuang Hamas di Tebing Barat mencetuskan pertempuran senjata sengit di beberapa lokasi hari ini, membunuh empat rakyat Palestin, kata tentera Israel dan sumber rasmi Palestin.

Kementerian kesihatan Palestin mengesahkan sejumlah empat kematian akibat tembakan Israel, termasuk satu di Burqin dekat Jenin dan tiga lagi di Bedu dekat Bailtulmaqdis.

Jurucakap tentera Israel, Amnon Scheffler memberikan jumlah yang sama kepada AFP, dan menambah bahawa semua kematian itu membabitkan pejuang Hamas, yang terbunuh semasa operasi bersama Israel untuk menangkap 'pengganas'.

Hamas mengesahkan pejuangnya bertempur dengan pasukan Israel berhampiran Baitulmaqdis dan Jenin.

Rakyat Palestin yang ditembak Israel berhampiran Jenin meninggal dunia sebaik saja sampai di hospital.

Radio awam Israel Kan melaporkan, tentera terbabit dalam pertempuran senjata dengan rakyat Palestin yang juga bersenjata berhampiran Jenin, ketika tentera ingin menangkap suspek di kawasan itu.

Jenin adalah kawasan tumpuan dalam konflik Israel-Palestin yang telah lama berlaku.

Sebelum ini, empat penduduk Palestin terbunuh di kem pelarian Jenin bulan lalu dalam pertempuran dengan pasukan Israel. - AFP

 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Update 18 Oktober 2021.
-------------------------------------------------------
Tentera @IDF menceroboh Masjid Ibrahimi dengan memakai kasut. Kesucian tempat ibadat orang Islam dicemari. Di sini terdapat Maqam Nabi Ibrahim & isteri baginda Siti Sarah. Penjajah Israel sering merampas & menutup masjid ini untuk kegunaan mereka. #IsraeliCrimes #SavePalestine

20211018_190139.jpg

 

Tomoe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Sep 2021
38
150
DragonCoin
986.00

Israel dijangka berdepan 2,500 roket Hizbullah​


tembakadomea1_1634612767.jpg

Baitulmaqdis: Israel dijangka berdepan sehingga 2,500 roket yang dilancarkan Hizbullah di Lubnan, jika tercetusnya konflik antara kedua-dua pihak.

Sebelum ini pada Mei lalu, rejim zionis ketika terbabit dalam perang selama 11 hari dengan pejuang Palestin,
berdepan 4,400 roket yang dilancarkan dari Semenanjung Gaza.

The National News melaporkan, Israel ketika itu mendakwa, sistem pertahanan Iron Dome yang dimilikinya selama lebih sedekad berjaya menangkis serangan dari Gaza itu sehingga 90 peratus.

Tentera rejim berkata, serangan pada Mei lalu adalah lebih tinggi daripada apa yang pernah dihadapi Israel semasa Perang Lubnan 2006.

Serangan berkenaan juga mengakibatkan bandar seperti Tel Aviv dan Ashdod menjadi "sasaran terbesar dalam sejarah Israel", kata Mejar Jeneral Ori Gordin.
"Kami melihat lebih dari 400 roket ditembak ke arah Israel setiap hari," katanya.

Dia menjangkakan konflik dengan Hizbullah akan menyebabkan Israel berdepan serangan roket lima kali ganda daripada jumlah itu.

Disiarkan pada: October 19, 2021 @ 10:05am

Sumber : https://www.hmetro.com.my/global/asia/2021/10/767794/israel-dijangka-berdepan-2500-roket-hizbullah
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV

Israel lulus tuntutan kependudukan warga Palestin​

October 19, 2021 @ 8:56pm

452856778-870_1634648155.jpg
Menteri Pertahanan Israel, Benny Gantz. - Foto AFP
BAITULMAQDIS: Israel meluluskan pendaftaran 4,000 warga Palestin sebagai penduduk di Tebing Barat, buat julung kali dalam tempoh 12 tahun menjajah wilayah itu.

Penduduk yang sudah menetap di Tebing Barat itu termasuk 1,200 yang didakwa 'tidak mempunyai dokumen' kerana tidak berdaftar dengan Pendaftar Penduduk Palestin dan sekitar 2,800 lagi dikenal pasti sebagai penduduk di Semenanjung Gaza.

Menteri Pertahanan Israel, Benny Gantz, berkata beliau meluluskan pendaftaran baharu itu atas dasar 'kemanusiaan'.

"Ini juga sebahagian dasar dalam mengukuhkan ekonomi dan memperbaiki kehidupan warga Palestin di Judea dan Samaria," katanya yang menggunakan istilah dalam kitab Injil yang merujuk kepada selatan dan utara Tebing Barat.



Israel menjajah Tebing Barat sejak Perang Enam Hari pada 1967 dan melakukan pentadbiran penuh di kawasan itu.

Melalui kelulusan itu, ribuan orang berhak untuk mendapatkan dokumen pengenalan Pihak Berkuasa Palestin dan menukar alamat kediaman mereka.

Tentera Israel bertanggungjawab dalam urusan awal di wilayah Palestin yang dijajah, COGAT, memberitahu AFP bahawa Israel bagaimanapun tidak meluluskan kumpulan baharu pendaftaran penduduk Palestin di Tebing Barat sejak 2009.

Gabungan pemerintahan Israel yang bermula Jun lalu dengan mengakhiri 12 tahun penguasaan Benjamin Netanyahu, menyatakan mereka akan meningkatkan sumber mata pencarian di Tebing Barat.

Tidak termasuk timur Baitulmaqdis, sekitar 475,00 orang Yahudi Israel berada di Tebing Barat, yang mengikut undang-undang antarabangsa, adalah penempatan yang tidak sah.

Perdana Menteri, Naftali Bennett, juga menentang Palestin, malah menolak rundingan damai dengan Pihak Berkuasa Palestin dalam tempoh pemerintahannya dan menegaskan hanya akan menumpukan kepada peningkatan ekonomi. - AFP

Sumber : https://www.bharian.com.my/dunia/as...el-lulus-tuntutan-kependudukan-warga-palestin
 
  • Like
Reactions: Izzahin and Aerisyu

Tailmon

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Oct 2021
31
109
DragonCoin
4,166.00

Malaysia nafi akan sertai Perjanjian Abraham wujud hubungan dengan Israel​

Bernama
Oktober 20, 2021 13:40 MYT

61634737145_TBSAIFUDDINjpg.jpg Saifuddin berkata, Malaysia teguh dengan komitmennya yang sentiasa menyokong perjuangan rakyat Palestin dan menentang pencerobohan Israel. - Gambar/ Astro AWANI
PUTRAJAYA: Malaysia secara tegas menafikan kenyataan oleh menteri Israel semasa wawancara dengan Erem News baru-baru ini yang mendakwa Malaysia mungkin akan menyertai Perjanjian Abraham dan menormalkan hubungan dengan Israel.

Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdulllah pada Rabu berkata Malaysia teguh dengan komitmennya yang sentiasa menyokong perjuangan rakyat Palestin dan menentang pencerobohan Israel yang berterusan serta penindasan sistematik di bumi Palestin.

Beliau berkata Malaysia akan terus aktif melaksanakan agenda bilateral Palestin, termasuk dalam berbagai forum serantau dan antarabangsa untuk merealisasikan aspirasi rakyat Palestin demi kebebasan dan Negara Palestin yang merdeka.

Saya ambil daripada sini:
 

Attachments

  • 61634737145_TBSAIFUDDINjpg.jpg
    61634737145_TBSAIFUDDINjpg.jpg
    21.1 KB · Views: 0
  • Like
Reactions: Izzahin and Aerisyu

Izzahin

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
27 Aug 2021
83
604
Negeri 8 - 2 + 3 - 5 + 3 + 2
www.rrgaa.com
DragonCoin
1,892.00
Smart Stereo Headset SM0087

Israel lulus tuntutan kependudukan warga Palestin​

October 19, 2021 @ 8:56pm

View attachment 14344
Menteri Pertahanan Israel, Benny Gantz. - Foto AFP
BAITULMAQDIS: Israel meluluskan pendaftaran 4,000 warga Palestin sebagai penduduk di Tebing Barat, buat julung kali dalam tempoh 12 tahun menjajah wilayah itu.

Penduduk yang sudah menetap di Tebing Barat itu termasuk 1,200 yang didakwa 'tidak mempunyai dokumen' kerana tidak berdaftar dengan Pendaftar Penduduk Palestin dan sekitar 2,800 lagi dikenal pasti sebagai penduduk di Semenanjung Gaza.

Menteri Pertahanan Israel, Benny Gantz, berkata beliau meluluskan pendaftaran baharu itu atas dasar 'kemanusiaan'.

"Ini juga sebahagian dasar dalam mengukuhkan ekonomi dan memperbaiki kehidupan warga Palestin di Judea dan Samaria," katanya yang menggunakan istilah dalam kitab Injil yang merujuk kepada selatan dan utara Tebing Barat.



Israel menjajah Tebing Barat sejak Perang Enam Hari pada 1967 dan melakukan pentadbiran penuh di kawasan itu.

Melalui kelulusan itu, ribuan orang berhak untuk mendapatkan dokumen pengenalan Pihak Berkuasa Palestin dan menukar alamat kediaman mereka.

Tentera Israel bertanggungjawab dalam urusan awal di wilayah Palestin yang dijajah, COGAT, memberitahu AFP bahawa Israel bagaimanapun tidak meluluskan kumpulan baharu pendaftaran penduduk Palestin di Tebing Barat sejak 2009.

Gabungan pemerintahan Israel yang bermula Jun lalu dengan mengakhiri 12 tahun penguasaan Benjamin Netanyahu, menyatakan mereka akan meningkatkan sumber mata pencarian di Tebing Barat.

Tidak termasuk timur Baitulmaqdis, sekitar 475,00 orang Yahudi Israel berada di Tebing Barat, yang mengikut undang-undang antarabangsa, adalah penempatan yang tidak sah.

Perdana Menteri, Naftali Bennett, juga menentang Palestin, malah menolak rundingan damai dengan Pihak Berkuasa Palestin dalam tempoh pemerintahannya dan menegaskan hanya akan menumpukan kepada peningkatan ekonomi. - AFP

Sumber : https://www.bharian.com.my/dunia/as...el-lulus-tuntutan-kependudukan-warga-palestin
Izz mintak snagt jangan ade diantara Kita Yang bersekongkol dengan laknatullah tuu🍌
 
  • Like
Reactions: Falcon98