Pan Grilled Vege

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Assalamualaikum.

Untuk resipi campak-campak kali ni, aku nak share resipi untuk side dish:​

Pan Grilled Vege​

Jom kita start...

Bahan-Bahan​


  • Brocolli
  • Asparagus
  • Olive Oil - agak-agak dalam 2-3 sudu makan je.
  • Black Pepper / Lada Hitam (dikisar halus) - secukup rasa
  • Salt / Garam - pun secukup rasa
  • Dried Herbs - thyme, rosemary, oregano etc. Tapi ini optional, tanak pun takpa
Jom masak!


Cara Penyediaan​


  • Pertama sekali, asparagus tu potong bahagian bawah yang keras tu. Spoil kalau tergigit yang tu.
  • Brocolli pulak, potong bagi keciksikit. Jangan campak seketul tu masuk.
    • Nak tambah vege pon boleh. Brussels sprout dengan carrot sedap. Tapi sawi atau kangkung tak masuk. Huhuhu.
  • Panaskan pan dengan api sederhana, masukkan olive oil.
  • Campak masuk semua vege kita. Gaul-gaul sikit bagi salut minyak.
  • Taburkan garam, black pepper dengan dried herbs.
  • Gaul-gaul bagi sebati.
0lCNbgV.jpg
  • Pastu biar atas pan sampai sayur tu jadi garing-garing sikit.
Siap!​

X15hrrk.jpg



Grilled vege ni makan camtu je pun dah sedap. Tapi biasanya aku jadikan side dish kepada hidangan lain la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
Assalamualaikum.

Untuk resipi campak-campak kali ni, aku nak share resipi untuk side dish:​

Pan Grilled Vege​

Jom kita start...

Bahan-Bahan​


  • Brocolli
  • Asparagus
  • Olive Oil - agak-agak dalam 2-3 sudu makan je.
  • Black Pepper / Lada Hitam (dikisar halus) - secukup rasa
  • Salt / Garam - pun secukup rasa
  • Dried Herbs - thyme, rosemary, oregano etc. Tapi ini optional, tanak pun takpa
Jom masak!


Cara Penyediaan​


  • Pertama sekali, asparagus tu potong bahagian bawah yang keras tu. Spoil kalau tergigit yang tu.
  • Brocolli pulak, potong bagi keciksikit. Jangan campak seketul tu masuk.
    • Nak tambah vege pon boleh. Brussels sprout dengan carrot sedap. Tapi sawi atau kangkung tak masuk. Huhuhu.
  • Panaskan pan dengan api sederhana, masukkan olive oil.
  • Campak masuk semua vege kita. Gaul-gaul sikit bagi salut minyak.
  • Taburkan garam, black pepper dengan dried herbs.
  • Gaul-gaul bagi sebati.
0lCNbgV.jpg
  • Pastu biar atas pan sampai sayur tu jadi garing-garing sikit.
Siap!​

X15hrrk.jpg



Grilled vege ni makan camtu je pun dah sedap. Tapi biasanya aku jadikan side dish kepada hidangan lain la.

Selamat mencuba!

Assalamualaikum.​
sedap cikgu , lapar lagi ni
 
  • Like
Reactions: raeus