Alert Penafian Kewujudan Individu Bernama Kamarul Dalam DragonForce Malaysia

This prefix use to attract extra attention from user

UlatKomputer

Memerhati Gerak Geri Anda
DFM Staff
LV
0
 
11 Jun 2021
348
5,939
DragonCoin
3,152,053.00
Dota 2
White House
Villa DFM
Rolls-Royce Boat Tail
header.png

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.

1630421603720.png

Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

1630422157480.png
1630422184474.png
1630422262654.png
1630422292318.png
1630422318032.png
1630422343751.png

1630422370421.png
1630422389525.png

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
1630423642693.png
1630423660569.png
1630423737257.png
1630423773735.png
1630423829424.png


UPDATE TERKINI: 12.17 PAGI 1 SEPTEMBER 2021

Facebook dia dah deactivated
 
Last edited:

BuBat

DragonForce Esport
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
1,305
2,555
HQ DragonForce Esport
DragonCoin
4,340.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
Mimin , boleh buat meme ke muka abg kamarul hejes ni ? Abg kamarul pon dok ugut2 org , dia pon haluih lagi . Backflip pon tak reti buat lagi . Budak2 zaman now
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
kurang ajar ..ni bkn benda main...hope family adik ni wat repot polis , @SpecialBran up bang

tambah membusukan nama DFM Grrrrr
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,696
DragonCoin
141,396,374.00
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
HAHAHAHAHAH LAWAK AHH BOCAH NI HAHAHAHA macam² gambar dia bole jadi famous dalam kalangan polis ni tahniah anda telah didaftar ke papan wanted tahniah hahaha ini bukan kaling² ni😂😂😂😂😂


Moga² dia dapat balasan dan tidak melakukan lagi
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,473
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
Memang mintak londeh budak ni...kasi gegar fb dia Bawang Rangers
 

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,800
DragonCoin
4,040.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
naya pak karim.. berani buat berani tanggung.. jgn main2.. nak kena sebat budak ni

no hp tu bukan terlebih ke min @UlatKomputer .. no betul 013-957 6568
 
Last edited:

Mr.Chyper

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
295
1,571
Pencinta IT - Student - Learning
DragonCoin
3,051,922,528.53
Pulau Persendirian
PowerEdge R450 Rack Server
Black Dragon
Fire Red Dragon
Apple Watch Series 7
Apple TV

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
Mama.Bang Naga Bagitau Biodata Titew,Adik Guwau Je Ngan Akak Tu,MAMA Tolong Titew,Titew Menyesal😭😭😭
 

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,800
DragonCoin
4,040.00
macam macam nama. kerana Kamarul setitik, rosak Kamarul sebelanga
 

Attachments

  • Screenshot_2021-08-31-23-55-31-91.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-55-31-91.jpg
    164 KB · Views: 50
  • Screenshot_2021-08-31-23-54-28-42.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-54-28-42.jpg
    172.5 KB · Views: 50
  • Screenshot_2021-08-31-23-54-14-41.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-54-14-41.jpg
    162.5 KB · Views: 47
  • Screenshot_2021-08-31-23-54-56-74.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-54-56-74.jpg
    176.5 KB · Views: 49
  • Screenshot_2021-08-31-23-55-42-51.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-55-42-51.jpg
    156.2 KB · Views: 46
  • Screenshot_2021-08-31-23-54-42-80.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-54-42-80.jpg
    177.9 KB · Views: 43
  • Screenshot_2021-08-31-23-55-13-89.jpg
    Screenshot_2021-08-31-23-55-13-89.jpg
    155.6 KB · Views: 50

dev_sda2

DFM Guru
DFM Guru
LV
0
 
6 Jun 2021
954
9,021
neo64yt@cheap-potato
neo64yt.codeberg.page
DragonCoin
694,097.00
Fire Red Dragon
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Myvi
Android
Proton Saga first generation
Eagle

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum saya memulakan huraian, izinkan saya untuk kepilkan gambar sebagai mukadimah.


Pada hari Selasa, 31 Ogos 2021 lebih kurang pada pukul 8.54 malam, kami menerima satu direct message di Instagram berkaitan ugutan daripada seorang ahli DragonForce Malaysia. Merujuk kepada screenshot di atas, seorang remaja perempuan telah diugut oleh KAMARUL HISYAM dengan ugutan bunuh. Kami memandang serius dengan isu ini kerana melibatkan nama DragonForce Malaysia.

Berikut dilampirkan screenshot perbualan di antara remaja tersebut dengan individu bernama KAMARUL HISYAM.

View attachment 10689View attachment 10690View attachment 10691

Rakan-rakan boleh menilai sendiri kebiadapan KAMARUL HISHAM yang melakukan ugutan bunuh walaupun nampak seperti sebuah prank. Akan tetapi, prank berbentuk ugutan membunuh adalah terlalu melampau.
Pihak DragonForce Malaysia menafikan penglibatan ahli-ahli teras kami dalam isu ini dan kami langsung tiada individu yang bernama KAMARUL HISYAM.
Kami menyarankan agar remaja perempuan tersebut untuk melakukan laporan polis terhadap individu bernama KAMARUL HISYAM ini. Kepada invidu yang bernama KAMARUL HISHAM untuk tampil memberi kerjasama dalam isu ini. Anda telah memburukkan nama baik DragonForce Malaysia dengan kebiadapan diri anda.

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang telah kami kumpul bagi tujuan rujukan pihak remaja tersebut bagi kegunaan report polis.


Nama: Kamarul Hisyam
No. Telefon: 013-3957 6568
Facebook: https://www.facebook.com/kamarul.hisyam.315865

Gambar-gambar si pelaku
Bocah ni mmg xde keje lain ke nak buat. Grrr….