Alert Penafian Penglibatan DragonForce Malaysia Dalam Isu Serangan DDOS Ke Atas Laman Web Malaysia

This prefix use to attract extra attention from user

UlatKomputer

Memerhati Gerak Geri Anda
DFM Staff
LV
0
 
11 Jun 2021
348
5,939
DragonCoin
3,152,053.00
Dota 2
White House
Villa DFM
Rolls-Royce Boat Tail
imgonline-com-ua-twotoone-HP6t7y840ZjBN.png

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
1627410883607.png

1627410633917.png
1627411111226.png

Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.
1627411533157.png

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.
1627411455288.png

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.

UPDATE: 28 Julai 2021, 2.17 petang.

CASE CLOSED: Setelah berbincang dengan saksi dan pelaku yang tampil dan mereka telah menceritakan perkara yang sebenar, maka saya membuat keputusan untuk menyelesaikan perkara ini.

Nasihat saya, janganlah sesekali melakukan serangan tidak berasas terhadap website .my kita sendiri. Walau sekecil manapun website tersebut, itu merupakan identiti negara kita kerana website tersebut membawa nama Malaysia sendiri. Kami tidak mahu melahirkan anak bangsa yang bersikap sombong dan angkuh dengan pergi serang website kita sendiri. Itu bukan agenda utama kami mewujudkan komuniti melalui DragonForce Malaysia.

Kedua, jangan sesekali menggunakan nama DragonForce Malaysia tanpa sebarang perbincangan dengan pihak pengurusan DragonForce Malaysia. Jika selepas ini ada pihak yang cuba menggunakan nama kami, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan tanpa sebarang perbincangan.

Terima kasih!


UPDATE: 29 Julai 2021: 8.05pm

Si pelaku telah memohon maaf dan menjelaskan di thread https://dragonforce.io/threads/permohonan-maaf-kepada-dfm.5284/
 
Last edited:

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,850
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Puncaaaaa puncaaaaa rosak kan nama ni lah puncaaaaaaaaaa
 

manualize

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 May 2021
418
6,496
DragonCoin
8,291.00

Man91

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Jun 2021
11
45
DragonCoin
10,271,472.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Kenapa nak serang negara sendiri 🤦🏻‍♂️ Banyak lagi bende yg berfaedah boleh buat...
 

Muhammad_Adam65

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Jun 2021
312
342
DragonCoin
4,000.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Hawau punya orang negara. Sendiri pun nak ATACK
 
  • Like
Reactions: Kliemada and Copcol

mangtx

DFM Ninja
DFM Ninja
LV
0
 
4 Jun 2021
568
3,551
DragonCoin
169,773,693.00
Ancient Dragon
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Shark
Ducati Panigale V4 R

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Mantap min, akhirnya dah keluar official statement dri pihak DFM sendiri 👍🏻

PS: Min sila pantau acc ni, acc ni yg digunakan oleh beliau :
IMG_20210728_063544.jpg
 

Suriah81

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
3
4
DragonCoin
6,020.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Melampau betul.. Piat je telinga dia min..
 

Nobody_07

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jul 2021
3
11
DragonCoin
2,025.00

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
Uwu setau saya yg pasal dia kata announcement dragon force tu dia dah mintak maap lama dah hahahah. And yg pasal nak serang web.my tu tak silap saya bkn dia yg ajak org lain. Dia cuma share aje. Yg dia nak serang tu senanye web dia sendiri aje😃
 

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,050
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,848,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang telah diberi tahu dalam posting @Falcon98 (https://dragonforce.io/threads/penggunaan-nama-dragonforce-malaysia-di-dalam-ddos-attack.5249/), terdapat pihak yang menyalahgunakannama DragonForce Malaysia bagi tujuan serangan DDOS ke atas laman web Malaysia (.my). Berikut merupakan lampiran screenshots yang kami terima.
Oleh itu, kami menafikan sekeras-kerasnya penglibatan DragonForce Malaysia dalam serangan DDOS ke atas laman web Malaysia. Kami tidak sesekali akan merosakkan laman web Malaysia sendiri. Umum kita ketahui bahawa kewujudan kami adalah untuk melindungi Malaysia daripada serangan siber.

Melalui info awal kami terima, serangan ini dirancang oleh seorang pengguna Telegram yang menggunakan username @/mexxxtentacion1 yang bukan daripada pihak pengurusan DragonForce Malaysia.

Terima kasih kepada pengguna Telegram bernama "Lapan Was Taken" yang mempersoalkan serangan DDOS ke atas laman web negara sendiri dalam group Telegram tersebut. Ini merupakan satu langkah yang bijak bagi menyedarkan mereka yang sanggup merosakkan negara sendiri.

Selain itu juga, kami juga menafikan mengadakan event DDOS Israel melalui screenshot di bawah ini dengan menggunakan nama kami.

Untuk pengetahuan, apa-apa jenis serangan DDOS atau yang lain melalui nama DragonForce Malaysia, pihak DragonForce Malaysia sendiri akan membuat pengumuman melalui akaun rasmi kami di Facebook, Telegram, Twitter, Instagram serta laman forum ini. Sebarang pengumuman yang bukan dari platform ini merupakan bukan daripada kami.
Official Forum : https://dragonforce.io
Facebook : https://fb.me/dragonforce.io
Telegram : https://t.me/dragonforceio
Twitter : https://twitter.com/dragonforceio
Instagram : https://instagram.com/dragonforceio
Radio Rasmi : https://radio.dragonforce.io

Kami juga mengambil maklum bahawa banyak pihak yang menyamar sebagai DragonForce Malaysia melalui akaun fake di media sosial termasuk di TikTok sekali. Oleh itu, hanya ikuti kami melalui platform rasmi kami seperti yang dinyatakan di atas.

Jika terdapat percubaan untuk menggunakan nama DragonForce Malaysia selepas ini, kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan yang lanjut.

Sekian, terima kasih.​
up min