Alert Penafian Penjualan Baju DragonForce Malaysia Melalui Akaun Palsu

This prefix use to attract extra attention from user

UlatKomputer

Memerhati Gerak Geri Anda
DFM Staff
LV
0
 
11 Jun 2021
348
5,939
DragonCoin
3,152,053.00
Dota 2
White House
Villa DFM
Rolls-Royce Boat Tail
header.png


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
 

Attachments

  • photo_2021-08-12_21-46-02.jpg
    photo_2021-08-12_21-46-02.jpg
    65.4 KB · Views: 15
  • photo_2021-08-12_21-46-32.jpg
    photo_2021-08-12_21-46-32.jpg
    72.7 KB · Views: 12

Kartoon

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
361
1,731
Dalam rumah atas katil
DragonCoin
6,440.00


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
Tiap minggu ada je org guna nama DFio 🤯
 
  • Like
Reactions: GhostP4in and Latz

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
ada je nak amik kesempatan ...melampau sungguh
 
  • Like
Reactions: GhostP4in

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Dh agak dia ambik kesempatan untuk menjual baju ni sbb Dragon Force Sudah Terkenal soo kalau dragon force menjual mesti ramai nk beli lagi2 time edisi terhad lg diorang ambik kesempatan untuk menggunakkan peluang ini....Hihh apa la nk jd ni
 
  • Like
Reactions: GhostP4in

GhostP4in

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Jul 2021
214
581
unknown
DragonCoin
8,165.00
Eagle


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
what!??...ada juga camni ambil kesempatan...
xde keje lain agaknya.... cuba check mana tau ada dlm ni...
 

Nabil Khusairy

DFM Member
DFM Member


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
Sempat lagi untuk ambik kesempatan untuk berniaga..... Masyaallah
 

mau97

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Jul 2021
112
255
DragonCoin
10.00


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah menerima laporan dan melakukan semakan, kami mendapati ada sebuah akaun palsu Shopee yang menyamar dengan menjual baju DragonForce Malaysia. Berikut dilampirkan tangkap layar dan pautan ke akaun Shopee tersebut yang bernama 2oizzufh2l.
Hasil semakan kami mendapati baju akaun ini meniru gambar-gambar baju serta pakej selain meletakkan harga yang jauh lebih mahal daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Kami menyarankan anda untuk tidak membeli melalui akaun ini bagi mengelakkan anda ditipu oleh penjual palsu ini. Jika anda sudah terbeli daripada akaun ini, anda dicadangkan untuk refund duit anda dan belilah melalui akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing).

Pembelian selain daripada akaun rasmi penjual baju DragonForce Malaysia (has_clothing) adalah di luar tanggungjawab kami.

Untuk membeli baju rasmi DragonForce Malaysia, anda boleh membeli baju ini melalui akaun rasmi di dragonforce.io/orderbaju dan akan tutup pada Ahad, 15 Ogos 2021.
haihh
 

tuntulkicap

GFX Team
DFM GFX Team
LV
0
 
2 Jun 2021
1,910
2,967
DragonCoin
7,968.00
Fuh geng2 ni lh yg sllu buat fake acc kt shopee.. klw yg jnis main beli, x tgk nama kdai (pun dh nmpk pelik).. mmg naya lah jwbnya hhu
 
  • Like
Reactions: Makmoor