Information [PENCERAMAH PSIKO] Isteri dan pelajar diaibkan

Show informational about something

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum W.B.T.


Tujuan saya menulis thread ini bukan untuk menyebarkan aib seseorang. Saya hanya ingin mengelakkan daripada perkara yang sama terjadi kepada orang lain pula.

Sebentar tadi, saya telah mendapat satu aduan daripada seorang pelajar yang belajar di salah satu sekolah agama di Malaysia. Mengikut daripada apa yang diceritakan oleh pelajar tersebut, ada seorang penceramah yang datang ke sekolahnya untuk memberikan satu taklimat berkenaan dengan teknik menjawab soalan Matematik. Penceramah tersebut bernama DR HJ ABDUL MALEK BIN SEMAN. Katanya beliau seorang yang amat dikenali di Malaysia kerana kepakarannya dalam mengajar teknik menjawab soalan.

Berdasarkan aduan daripada pelajar sekolah agama tersebut, En. Abdul Malek ini menghubungi sekolah agama itu sendiri dan menyatakan kepada pihak atasan sekolah berkenaan untuk mengadakan dan menjemput beliau datang untuk memberikan taklimat. Pihak sekolah itu pun bersetuju kerana bagi mereka, jika ada yang datang untuk memberikan taklimat lebih-lebih lagi yang datang ke sekolah mereka itu adalah seorang penceramah yang terkenal, mungkin mereka boleh mendapat banyak fedah di kemudian hari. Hal ini kerana beliau pernah muncul di kaca televisyen dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3.

Semasa En. Abdul Malek datang ke sekolah dengan membawa isterinya. Beliau memberikan taklimat tersebut di dalam sebuah surau. Pada mulanya, semuanya nampak biasa sahaja, sehingga ada satu ketika itu beliau mengeluarkan beberapa perkataan yang berunsur lucah dan juga tidak senonoh semasa taklimat. Bukan sahaja semasa taklimat, dia juga mengeluarkan perkataan lucah tersebut berbentuk “softporn” apabila beliau bertanya soalan kepada para pelajar dengan menyebut anggota badan pelajar tersebut.

Bayangkan…….

Perkara seperti ini dilakukan di dalam sebuah surau di sekolah. Tempat kita mendirikan solat dan juga membaca Al-Quran. Beliau juga berdiri berdekatan dengan Al-Quran semasa beliau mengeluarkan perkataan tidak senonoh itu. Bukan sahaja para pelajar yang terkena dengan beliau, isterinya yang turut dibawa bersama untuk datang ke sekolah tersebut turut dihina dan diaibkan di hadapan para pelajar.

En. Abdul Malek juga ada menjual beberapa cakera padat(CD) kepada pelajar yang pada mulanya harga CD tersebut berjumlah RM30, akan tetapi kemudiannya dikurangkan oleh beliau. Mengikut beliau, kandungan di dalam CD tersebut berbentuk video berdurasi 8 jam yang mempunyai perkara-perkara berkenaan Matematik, tetapi itu semua tidak benar. Di dalam video tersebut, terdapat video lucah. Bayangkan, pelajar sekolah agama, yang tidak tahu apa-apa, membeli CD tersebut dengan niat untuk menambah ilmu, tetapi seorang penceramah yang berjawatan Doktor mengambil kesempatan untuk menyebarkan perkara tersebut kepada budak dan pelajar bawah umur.

Pelajar yang telah memberi aduan berkenaan perkara ini mengatakan yang pihak sekolahnya akan mengambil tindakan ke atas penceramah berkenaan dengan membuat laporan polis, tapi tidak diketahui kesahihannya lagi. Saya juga medapat tahu bukan sekolah dia sahaja yang telah kena benda-benda sebegini, tetapi ada lagi banyak sekolah yang telah kena. Penceramah ini telah melakukan kerjanya yang sebegini bermula pada tahun 2019 sehingga sekarang. Dia menyasarkan sekolah agama sahaja.

Jika ada ahli di dalam forum Dragonforce Malaysia yang merasakan dia mengenali penceramah ini dan juga pernah berhadapan dengan situasi sebegini, boleh kongsikan di ruangan komen. Tidak lupa juga nasihat saya kepada semua guru yang berada di Malaysia, teliti dan tapislah seseorang ataupun orang luar yang ingin kamu semua jemput untuk datang ke sekolah. Tanya dulu netizen atau seseorang yang anda kenali berkenaan dengan orang asing tersebut sebelum membenarkan mereka datang ke sekolah. Hal ini adalah untuk menjaga dan melindungi pelajar daripada anasir luar yang tidak elok. Bak kata seorang aktivis muda, Ain Husniza, “Make school a safer place.”

Aduan pelajar lain boleh dilihat di komen-komen dalam link di bawah:

https://athibe.blogspot.com/2011/08/dr-malek-seman-aka-drmichael-simon.html?m=1

http://sabk-samawat.blogspot.com/2016/09/ceramah-mudah-menjawab-sains-dan.html?m=1

 

DinXW

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
4 Jun 2021
852
29,268
฿ɆⱤ₴₳₥₳ ₴ɆⱠ₳₥₳₦Ɏ₳
DragonCoin
1,731.00
Bugatti La Voiture Noire
Call Of Duty: Modern Warfare
Tart Nenas
Angry Lion
Biskut Mazola
Batang Buruk
Assalamualaikum W.B.T.


Tujuan saya menulis thread ini bukan untuk menyebarkan aib seseorang. Saya hanya ingin mengelakkan daripada perkara yang sama terjadi kepada orang lain pula.

Sebentar tadi, saya telah mendapat satu aduan daripada seorang pelajar yang belajar di salah satu sekolah agama di Malaysia. Mengikut daripada apa yang diceritakan oleh pelajar tersebut, ada seorang penceramah yang datang ke sekolahnya untuk memberikan satu taklimat berkenaan dengan teknik menjawab soalan Matematik. Penceramah tersebut bernama DR HJ ABDUL MALEK BIN SEMAN. Katanya beliau seorang yang amat dikenali di Malaysia kerana kepakarannya dalam mengajar teknik menjawab soalan.

Berdasarkan aduan daripada pelajar sekolah agama tersebut, En. Abdul Malek ini menghubungi sekolah agama itu sendiri dan menyatakan kepada pihak atasan sekolah berkenaan untuk mengadakan dan menjemput beliau datang untuk memberikan taklimat. Pihak sekolah itu pun bersetuju kerana bagi mereka, jika ada yang datang untuk memberikan taklimat lebih-lebih lagi yang datang ke sekolah mereka itu adalah seorang penceramah yang terkenal, mungkin mereka boleh mendapat banyak fedah di kemudian hari. Hal ini kerana beliau pernah muncul di kaca televisyen dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3.

Semasa En. Abdul Malek datang ke sekolah dengan membawa isterinya. Beliau memberikan taklimat tersebut di dalam sebuah surau. Pada mulanya, semuanya nampak biasa sahaja, sehingga ada satu ketika itu beliau mengeluarkan beberapa perkataan yang berunsur lucah dan juga tidak senonoh semasa taklimat. Bukan sahaja semasa taklimat, dia juga mengeluarkan perkataan lucah tersebut berbentuk “softporn” apabila beliau bertanya soalan kepada para pelajar dengan menyebut anggota badan pelajar tersebut.

Bayangkan…….

Perkara seperti ini dilakukan di dalam sebuah surau di sekolah. Tempat kita mendirikan solat dan juga membaca Al-Quran. Beliau juga berdiri berdekatan dengan Al-Quran semasa beliau mengeluarkan perkataan tidak senonoh itu. Bukan sahaja para pelajar yang terkena dengan beliau, isterinya yang turut dibawa bersama untuk datang ke sekolah tersebut turut dihina dan diaibkan di hadapan para pelajar.

En. Abdul Malek juga ada menjual beberapa cakera padat(CD) kepada pelajar yang pada mulanya harga CD tersebut berjumlah RM30, akan tetapi kemudiannya dikurangkan oleh beliau. Mengikut beliau, kandungan di dalam CD tersebut berbentuk video berdurasi 8 jam yang mempunyai perkara-perkara berkenaan Matematik, tetapi itu semua tidak benar. Di dalam video tersebut, terdapat video lucah. Bayangkan, pelajar sekolah agama, yang tidak tahu apa-apa, membeli CD tersebut dengan niat untuk menambah ilmu, tetapi seorang penceramah yang berjawatan Doktor mengambil kesempatan untuk menyebarkan perkara tersebut kepada budak dan pelajar bawah umur.

Pelajar yang telah memberi aduan berkenaan perkara ini mengatakan yang pihak sekolahnya akan mengambil tindakan ke atas penceramah berkenaan dengan membuat laporan polis, tapi tidak diketahui kesahihannya lagi. Saya juga medapat tahu bukan sekolah dia sahaja yang telah kena benda-benda sebegini, tetapi ada lagi banyak sekolah yang telah kena. Penceramah ini telah melakukan kerjanya yang sebegini bermula pada tahun 2019 sehingga sekarang. Dia menyasarkan sekolah agama sahaja.

Jika ada ahli di dalam forum Dragonforce Malaysia yang merasakan dia mengenali penceramah ini dan juga pernah berhadapan dengan situasi sebegini, boleh kongsikan di ruangan komen. Tidak lupa juga nasihat saya kepada semua guru yang berada di Malaysia, teliti dan tapislah seseorang ataupun orang luar yang ingin kamu semua jemput untuk datang ke sekolah. Tanya dulu netizen atau seseorang yang anda kenali berkenaan dengan orang asing tersebut sebelum membenarkan mereka datang ke sekolah. Hal ini adalah untuk menjaga dan melindungi pelajar daripada anasir luar yang tidak elok. Bak kata seorang aktivis muda, Ain Husniza, “Make school a safer place.”
Ini adalah sesuatu yg tidak sepatutnya berlaku.. Sekolah adalah tempat untuk menimba ilmu.. Tempat guru or penceramah mencurahkan ilmu.. Sedih bila hal ini terjadi kerana seoarng penceramah yg berilmu dan terkenal adalah seorang psycho... Diharapkan mana2 pihak sekolah yg mahu menjemput penceramah luar meneliti dahulu latarbelakang penceramah tersebut.. Check review dari pendengar yang pernah mendengar ceramah penceramah tersebut..
 

dev_sda2

DFM Guru
DFM Guru
LV
0
 
6 Jun 2021
950
9,004
neo64yt@cheap-potato
neo64yt.codeberg.page
DragonCoin
694,007.00
Fire Red Dragon
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Myvi
Android
Proton Saga first generation
Eagle
Assalamualaikum W.B.T.


Tujuan saya menulis thread ini bukan untuk menyebarkan aib seseorang. Saya hanya ingin mengelakkan daripada perkara yang sama terjadi kepada orang lain pula.

Sebentar tadi, saya telah mendapat satu aduan daripada seorang pelajar yang belajar di salah satu sekolah agama di Malaysia. Mengikut daripada apa yang diceritakan oleh pelajar tersebut, ada seorang penceramah yang datang ke sekolahnya untuk memberikan satu taklimat berkenaan dengan teknik menjawab soalan Matematik. Penceramah tersebut bernama DR HJ ABDUL MALEK BIN SEMAN. Katanya beliau seorang yang amat dikenali di Malaysia kerana kepakarannya dalam mengajar teknik menjawab soalan.

Berdasarkan aduan daripada pelajar sekolah agama tersebut, En. Abdul Malek ini menghubungi sekolah agama itu sendiri dan menyatakan kepada pihak atasan sekolah berkenaan untuk mengadakan dan menjemput beliau datang untuk memberikan taklimat. Pihak sekolah itu pun bersetuju kerana bagi mereka, jika ada yang datang untuk memberikan taklimat lebih-lebih lagi yang datang ke sekolah mereka itu adalah seorang penceramah yang terkenal, mungkin mereka boleh mendapat banyak fedah di kemudian hari. Hal ini kerana beliau pernah muncul di kaca televisyen dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3.

Semasa En. Abdul Malek datang ke sekolah dengan membawa isterinya. Beliau memberikan taklimat tersebut di dalam sebuah surau. Pada mulanya, semuanya nampak biasa sahaja, sehingga ada satu ketika itu beliau mengeluarkan beberapa perkataan yang berunsur lucah dan juga tidak senonoh semasa taklimat. Bukan sahaja semasa taklimat, dia juga mengeluarkan perkataan lucah tersebut berbentuk “softporn” apabila beliau bertanya soalan kepada para pelajar dengan menyebut anggota badan pelajar tersebut.

Bayangkan…….

Perkara seperti ini dilakukan di dalam sebuah surau di sekolah. Tempat kita mendirikan solat dan juga membaca Al-Quran. Beliau juga berdiri berdekatan dengan Al-Quran semasa beliau mengeluarkan perkataan tidak senonoh itu. Bukan sahaja para pelajar yang terkena dengan beliau, isterinya yang turut dibawa bersama untuk datang ke sekolah tersebut turut dihina dan diaibkan di hadapan para pelajar.

En. Abdul Malek juga ada menjual beberapa cakera padat(CD) kepada pelajar yang pada mulanya harga CD tersebut berjumlah RM30, akan tetapi kemudiannya dikurangkan oleh beliau. Mengikut beliau, kandungan di dalam CD tersebut berbentuk video berdurasi 8 jam yang mempunyai perkara-perkara berkenaan Matematik, tetapi itu semua tidak benar. Di dalam video tersebut, terdapat video lucah. Bayangkan, pelajar sekolah agama, yang tidak tahu apa-apa, membeli CD tersebut dengan niat untuk menambah ilmu, tetapi seorang penceramah yang berjawatan Doktor mengambil kesempatan untuk menyebarkan perkara tersebut kepada budak dan pelajar bawah umur.

Pelajar yang telah memberi aduan berkenaan perkara ini mengatakan yang pihak sekolahnya akan mengambil tindakan ke atas penceramah berkenaan dengan membuat laporan polis, tapi tidak diketahui kesahihannya lagi. Saya juga medapat tahu bukan sekolah dia sahaja yang telah kena benda-benda sebegini, tetapi ada lagi banyak sekolah yang telah kena. Penceramah ini telah melakukan kerjanya yang sebegini bermula pada tahun 2019 sehingga sekarang. Dia menyasarkan sekolah agama sahaja.

Jika ada ahli di dalam forum Dragonforce Malaysia yang merasakan dia mengenali penceramah ini dan juga pernah berhadapan dengan situasi sebegini, boleh kongsikan di ruangan komen. Tidak lupa juga nasihat saya kepada semua guru yang berada di Malaysia, teliti dan tapislah seseorang ataupun orang luar yang ingin kamu semua jemput untuk datang ke sekolah. Tanya dulu netizen atau seseorang yang anda kenali berkenaan dengan orang asing tersebut sebelum membenarkan mereka datang ke sekolah. Hal ini adalah untuk menjaga dan melindungi pelajar daripada anasir luar yang tidak elok. Bak kata seorang aktivis muda, Ain Husniza, “Make school a safer place.”

Aduan pelajar lain boleh dilihat di komen-komen dalam link di bawah:

https://athibe.blogspot.com/2011/08/dr-malek-seman-aka-drmichael-simon.html?m=1

http://sabk-samawat.blogspot.com/2016/09/ceramah-mudah-menjawab-sains-dan.html?m=1

Allahu, mcm² bentuk fitnah akhir zaman ni
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,716
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
actually sy pun pernah kena dgn penceramah ni. sumpah gila ii la dia ni. dia ni x respect pompuan terutamanya bini dia. n cd tu sy bersyukur x beli. dgr citer dah kena rampas cd tu. harapnya pihak sekolah buat tindakan

and also he claimed that cd ada dia ajar algebra 8 jam like bape banyak asas dia almost 100+ gitu end up with prn vids. and then dia pernah bgtau dia nak ajar all smka/sabk to pandai in math especially addmath but end up hm

pls if somebody wants to make a speech kat sekolah, sila selidik latar belakang dan review pendengar.

overall, 0 percent, -5 bintang.

siap riak pasal anak bini dia, told us that we are bodoh like never doing his own maths problems but hm soalan sama, x buat soalan yg sama or berkait dgn teknik. kalau sy bodo sy x belajar kat smka tu la.

my male senior pun kena sexual harrassment with this old guy in front of us. and all of us (both male and female students and teacher/wardens) memang terkelu when look this guy punya mengajar.

srsly memang joke dia x lawak langsung, i never meet this type of teacher. dasar sampah. x guna betul.

Ha nah! makan tu bodohnya, tgk la Tuhan nak tunjuk

TO THE TEACHERS ESPECIALLY BAHAGIAN DISIPLIN PLS MAKE POLICE LODGE UTK ELAKKAN BENDA NI BERLAKU LG KAT SEKOLAH LAIN. I'M SERIOUSLY TIRED OF THIS WORLD.
 
Last edited:

Yoshiki

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
369
1,129
Core "BlackShield Crew"
DragonCoin
13,194.00
Shark
LG HBS-730 Neckband Wireless Headset
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Assalamualaikum W.B.T.


Tujuan saya menulis thread ini bukan untuk menyebarkan aib seseorang. Saya hanya ingin mengelakkan daripada perkara yang sama terjadi kepada orang lain pula.

Sebentar tadi, saya telah mendapat satu aduan daripada seorang pelajar yang belajar di salah satu sekolah agama di Malaysia. Mengikut daripada apa yang diceritakan oleh pelajar tersebut, ada seorang penceramah yang datang ke sekolahnya untuk memberikan satu taklimat berkenaan dengan teknik menjawab soalan Matematik. Penceramah tersebut bernama DR HJ ABDUL MALEK BIN SEMAN. Katanya beliau seorang yang amat dikenali di Malaysia kerana kepakarannya dalam mengajar teknik menjawab soalan.

Berdasarkan aduan daripada pelajar sekolah agama tersebut, En. Abdul Malek ini menghubungi sekolah agama itu sendiri dan menyatakan kepada pihak atasan sekolah berkenaan untuk mengadakan dan menjemput beliau datang untuk memberikan taklimat. Pihak sekolah itu pun bersetuju kerana bagi mereka, jika ada yang datang untuk memberikan taklimat lebih-lebih lagi yang datang ke sekolah mereka itu adalah seorang penceramah yang terkenal, mungkin mereka boleh mendapat banyak fedah di kemudian hari. Hal ini kerana beliau pernah muncul di kaca televisyen dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3.

Semasa En. Abdul Malek datang ke sekolah dengan membawa isterinya. Beliau memberikan taklimat tersebut di dalam sebuah surau. Pada mulanya, semuanya nampak biasa sahaja, sehingga ada satu ketika itu beliau mengeluarkan beberapa perkataan yang berunsur lucah dan juga tidak senonoh semasa taklimat. Bukan sahaja semasa taklimat, dia juga mengeluarkan perkataan lucah tersebut berbentuk “softporn” apabila beliau bertanya soalan kepada para pelajar dengan menyebut anggota badan pelajar tersebut.

Bayangkan…….

Perkara seperti ini dilakukan di dalam sebuah surau di sekolah. Tempat kita mendirikan solat dan juga membaca Al-Quran. Beliau juga berdiri berdekatan dengan Al-Quran semasa beliau mengeluarkan perkataan tidak senonoh itu. Bukan sahaja para pelajar yang terkena dengan beliau, isterinya yang turut dibawa bersama untuk datang ke sekolah tersebut turut dihina dan diaibkan di hadapan para pelajar.

En. Abdul Malek juga ada menjual beberapa cakera padat(CD) kepada pelajar yang pada mulanya harga CD tersebut berjumlah RM30, akan tetapi kemudiannya dikurangkan oleh beliau. Mengikut beliau, kandungan di dalam CD tersebut berbentuk video berdurasi 8 jam yang mempunyai perkara-perkara berkenaan Matematik, tetapi itu semua tidak benar. Di dalam video tersebut, terdapat video lucah. Bayangkan, pelajar sekolah agama, yang tidak tahu apa-apa, membeli CD tersebut dengan niat untuk menambah ilmu, tetapi seorang penceramah yang berjawatan Doktor mengambil kesempatan untuk menyebarkan perkara tersebut kepada budak dan pelajar bawah umur.

Pelajar yang telah memberi aduan berkenaan perkara ini mengatakan yang pihak sekolahnya akan mengambil tindakan ke atas penceramah berkenaan dengan membuat laporan polis, tapi tidak diketahui kesahihannya lagi. Saya juga medapat tahu bukan sekolah dia sahaja yang telah kena benda-benda sebegini, tetapi ada lagi banyak sekolah yang telah kena. Penceramah ini telah melakukan kerjanya yang sebegini bermula pada tahun 2019 sehingga sekarang. Dia menyasarkan sekolah agama sahaja.

Jika ada ahli di dalam forum Dragonforce Malaysia yang merasakan dia mengenali penceramah ini dan juga pernah berhadapan dengan situasi sebegini, boleh kongsikan di ruangan komen. Tidak lupa juga nasihat saya kepada semua guru yang berada di Malaysia, teliti dan tapislah seseorang ataupun orang luar yang ingin kamu semua jemput untuk datang ke sekolah. Tanya dulu netizen atau seseorang yang anda kenali berkenaan dengan orang asing tersebut sebelum membenarkan mereka datang ke sekolah. Hal ini adalah untuk menjaga dan melindungi pelajar daripada anasir luar yang tidak elok. Bak kata seorang aktivis muda, Ain Husniza, “Make school a safer place.”

Aduan pelajar lain boleh dilihat di komen-komen dalam link di bawah:

https://athibe.blogspot.com/2011/08/dr-malek-seman-aka-drmichael-simon.html?m=1

http://sabk-samawat.blogspot.com/2016/09/ceramah-mudah-menjawab-sains-dan.html?m=1

Lah..bijak tpi tk cerdik..dy buat kt student kut..pelajar yg nk menimba ilmu...patutnya tkprlu la ganggu..tkkan dy tktahu tengok video p*rn boleh kurangkan ingatan dah kemungkinan student akn addicted dgn vid p*®n tu..Alahai~~Nama je HJ..patutnya tingkah laku biar kene dgn nama la..
 
  • Like
Reactions: Rainbow

drmalekseman

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
2 Feb 2023
1
1
DragonCoin
4,145.00
Lah..bijak tpi tk cerdik..dy buat kt student kut..pelajar yg nk menimba ilmu...patutnya tkprlu la ganggu..tkkan dy tktahu tengok video p*rn boleh kurangkan ingatan dah kemungkinan student akn addicted dgn vid p*®n tu..Alahai~~Nama je HJ..patutnya tingkah laku biar kene dgn nama la..
Assalam. Wahai pembaca forum ini, tolong jgn tambah dosa lg. Apa yg diceritakan dlm forum ini adalah palsu dan berbau fitnah. Saya Dr Abd Malek bin Seman telah mencurahkan segala kepakaran dan ilmu saya dlm bidang math dan sains selama 30 thn kpd seramai 8.4juta pelajar. Cuba fikir logik tak saya mengajar secara salah sebagaimana yg diceritakan oleh forum ini? Sesiapa sahaja yg mempercayai fitnah ini dan menyebarkannya kpd org lain, saya akan tuntut pahala drpd semua di pdg mahsyar nanti. Harap jgn tambah dosa lg. Sekiranya tuan/puan nak bukti yg CD saya bkn berunsur lucah, sila hubungi saya di talian 0172456756 utk saya buktikan. Harap maklum. Sekian, terima kasih.
 

Eyofro

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Dec 2022
106
251
Smirking In Dark
DragonCoin
2,672.00
NCR M16
Yamaha YZF-R25
Ducati Panigale 959
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Assalamualaikum W.B.T.


Tujuan saya menulis thread ini bukan untuk menyebarkan aib seseorang. Saya hanya ingin mengelakkan daripada perkara yang sama terjadi kepada orang lain pula.

Sebentar tadi, saya telah mendapat satu aduan daripada seorang pelajar yang belajar di salah satu sekolah agama di Malaysia. Mengikut daripada apa yang diceritakan oleh pelajar tersebut, ada seorang penceramah yang datang ke sekolahnya untuk memberikan satu taklimat berkenaan dengan teknik menjawab soalan Matematik. Penceramah tersebut bernama DR HJ ABDUL MALEK BIN SEMAN. Katanya beliau seorang yang amat dikenali di Malaysia kerana kepakarannya dalam mengajar teknik menjawab soalan.

Berdasarkan aduan daripada pelajar sekolah agama tersebut, En. Abdul Malek ini menghubungi sekolah agama itu sendiri dan menyatakan kepada pihak atasan sekolah berkenaan untuk mengadakan dan menjemput beliau datang untuk memberikan taklimat. Pihak sekolah itu pun bersetuju kerana bagi mereka, jika ada yang datang untuk memberikan taklimat lebih-lebih lagi yang datang ke sekolah mereka itu adalah seorang penceramah yang terkenal, mungkin mereka boleh mendapat banyak fedah di kemudian hari. Hal ini kerana beliau pernah muncul di kaca televisyen dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3.

Semasa En. Abdul Malek datang ke sekolah dengan membawa isterinya. Beliau memberikan taklimat tersebut di dalam sebuah surau. Pada mulanya, semuanya nampak biasa sahaja, sehingga ada satu ketika itu beliau mengeluarkan beberapa perkataan yang berunsur lucah dan juga tidak senonoh semasa taklimat. Bukan sahaja semasa taklimat, dia juga mengeluarkan perkataan lucah tersebut berbentuk “softporn” apabila beliau bertanya soalan kepada para pelajar dengan menyebut anggota badan pelajar tersebut.

Bayangkan…….

Perkara seperti ini dilakukan di dalam sebuah surau di sekolah. Tempat kita mendirikan solat dan juga membaca Al-Quran. Beliau juga berdiri berdekatan dengan Al-Quran semasa beliau mengeluarkan perkataan tidak senonoh itu. Bukan sahaja para pelajar yang terkena dengan beliau, isterinya yang turut dibawa bersama untuk datang ke sekolah tersebut turut dihina dan diaibkan di hadapan para pelajar.

En. Abdul Malek juga ada menjual beberapa cakera padat(CD) kepada pelajar yang pada mulanya harga CD tersebut berjumlah RM30, akan tetapi kemudiannya dikurangkan oleh beliau. Mengikut beliau, kandungan di dalam CD tersebut berbentuk video berdurasi 8 jam yang mempunyai perkara-perkara berkenaan Matematik, tetapi itu semua tidak benar. Di dalam video tersebut, terdapat video lucah. Bayangkan, pelajar sekolah agama, yang tidak tahu apa-apa, membeli CD tersebut dengan niat untuk menambah ilmu, tetapi seorang penceramah yang berjawatan Doktor mengambil kesempatan untuk menyebarkan perkara tersebut kepada budak dan pelajar bawah umur.

Pelajar yang telah memberi aduan berkenaan perkara ini mengatakan yang pihak sekolahnya akan mengambil tindakan ke atas penceramah berkenaan dengan membuat laporan polis, tapi tidak diketahui kesahihannya lagi. Saya juga medapat tahu bukan sekolah dia sahaja yang telah kena benda-benda sebegini, tetapi ada lagi banyak sekolah yang telah kena. Penceramah ini telah melakukan kerjanya yang sebegini bermula pada tahun 2019 sehingga sekarang. Dia menyasarkan sekolah agama sahaja.

Jika ada ahli di dalam forum Dragonforce Malaysia yang merasakan dia mengenali penceramah ini dan juga pernah berhadapan dengan situasi sebegini, boleh kongsikan di ruangan komen. Tidak lupa juga nasihat saya kepada semua guru yang berada di Malaysia, teliti dan tapislah seseorang ataupun orang luar yang ingin kamu semua jemput untuk datang ke sekolah. Tanya dulu netizen atau seseorang yang anda kenali berkenaan dengan orang asing tersebut sebelum membenarkan mereka datang ke sekolah. Hal ini adalah untuk menjaga dan melindungi pelajar daripada anasir luar yang tidak elok. Bak kata seorang aktivis muda, Ain Husniza, “Make school a safer place.”

Aduan pelajar lain boleh dilihat di komen-komen dalam link di bawah:

https://athibe.blogspot.com/2011/08/dr-malek-seman-aka-drmichael-simon.html?m=1

http://sabk-samawat.blogspot.com/2016/09/ceramah-mudah-menjawab-sains-dan.html?m=1

Saudara, andai benar.. takkan takde report polis. Bukti CD dh ada. Sekadar buat thread di sini dan ruang komen di blog dijadikan bukti amatlah tidak kukuh. Dia pun bukan orang biasa2.. siap ada temuramah bagai.. dan org kenal. Adakah posting sebegini dibuat adalah dgn niat menjatuhkan serta merosakkan imej seseorang ? Posting blog dan komen tu pun dah berkurun lama.. posting ni pun dari tahun lepas. tiada pula aku ade tgk berita tntang ni kat mana2 kecuali sini. adehhhh .. dannn kenapa aku baru tau hari ni XD

sekarang aku tak tau ni fitnah atau tidak..
Kita semua pendosa..
aku pun sekadar baca sahaja anggap mcm novel...
kita semua sama, manusia ... dijadikan dari tanah, kembali juga ke tanah...

percaya ke tidak.. itu bukan masalah saya...
semoga dijauhkan dari segala tipudaya dunia..
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Saudara, andai benar.. takkan takde report polis. Bukti CD dh ada. Sekadar buat thread di sini dan ruang komen di blog dijadikan bukti amatlah tidak kukuh. Dia pun bukan orang biasa2.. siap ada temuramah bagai.. dan org kenal. Adakah posting sebegini dibuat adalah dgn niat menjatuhkan serta merosakkan imej seseorang ? Posting blog dan komen tu pun dah berkurun lama.. posting ni pun dari tahun lepas. tiada pula aku ade tgk berita tntang ni kat mana2 kecuali sini. adehhhh .. dannn kenapa aku baru tau hari ni XD

sekarang aku tak tau ni fitnah atau tidak..
Kita semua pendosa..
aku pun sekadar baca sahaja anggap mcm novel...
kita semua sama, manusia ... dijadikan dari tanah, kembali juga ke tanah...

percaya ke tidak.. itu bukan masalah saya...
semoga dijauhkan dari segala tipudaya dunia..

Okay let me answer your question..

1) Adakah posting ini dibuat dengan niat nak menjatuhkan serta merosakkan imej seseorang?
My answer : No, aku bukan buat ni as untuk menjatuhkan imej atau merosakkan imej seseorang. Aku buat post ni dengan niat supaya semua orang yang ada dekat dalam forum ni lebih berhati-hati dan peka dengan semua ni terutama sekali forumers yang bekerja sebagai cikgu. Tujuan aku buat ni supaya cikgu-cikgu dekat dalam ni tidak bodoh dan lebih peka sebab situasi sebegini kerana benda ni amat serius. Kalau up dekat report tapi takde kesedaran or awareness dekat orang lain, kemungkinan untuk perkara sebegini berulang lagi amatlah besar. As you can see, nowadays benda2 mcm ni dah jadi satu benda yang normal dalam kalangan manusia, so kita nak kurangkan normalisasi sebegini dengan menyebarkan awareness sebegini and thats my reason. And aku tau platform ni adalah salah satu platform yang paling sesuai untuk sebarkan perkara sebegini. Sebab? Dalam ni, tiada gangguan untuk aku sebarkan awareness macam ni. Kau rasa kalau aku sebarkan dekat luar benda ni, dah lama kot dorang saman aku as tuduhan. Dah viral kot aku ni. And aku sendiri dah hubungi cikgu-cikgu dekat sekolah yang lain yang terkena benda yang sama. ( tp tu la. benda dah lama so conversation tu pon dah takde🥲maafkan saya yng jenis delete chat ni.. habit nyah) So ye, aku buat post bukan sebarang post, post aku aku dapat daripada pihak yang terlibat. Aku rasa kau ni baru masuk forum kot, thats why tak paham cara kerja aku.

2) Takkan takde repost polis?
My answer: Kau ada baca tak aku tulis dekat dalam thread tu? Mesti kau tak bacakan? Aku tulis yang info yang aku dapat tu daripada PELAJAR SEKOLAH ITU SENDIRI and BENDA TU JADI DEPAN MATA DIA DAN KAWAN-KAWAN DIA. And info ni aku dapat semasa cikgu-cikgu dia, lebih-lebih lagi pengetua dalam proses untuk pergi buat laporan polis pada hari aku buat posting ni. Pada waktu ni, title aku dalam forum DRAGONFORCE MALAYSIA is LEADER BAWANG sebelum aku jadi MEMBER biasa, so thats my job untuk buat awareness or sebarkan benda ni dekat manusia-manusia dalam ni. Pelajar tu sendiri yang suruh aku sebar benda ni dalam ni. Aku tapis dulu ler sebelum post and aq rasa benda ni patut dipost sebagai awareness if dalam ni ada yang bekerja sebagai guru. And satu lagi, sebab aku tak letak report polis, aku tak amik report tu and aku tak mintak sebab aku tak berminat. Bia jela dorang yang settlekan. Kalau kau rasa nak tngk report tu, aku boleh bagi contact pelajar tu. Kalau kau nak la.

3) Kenapa isu ni takde dekat dalam berita?
My answer : Eh kau ingat semua benda nak masuk dalam berita dekat dalam surat khabar or news ke? Memang takde ah nak masuk dalam tu semua. Sebab benda ni, even dia berkaitan dengan isu yang besar, ini adalah hak pihak yang terlibat jika mereka ingin pihak media tahu perkara tersebut atau tak. Sama ada mereka nak atau tidak media tahu pasal ni, itu hak mereka and mereka mesti ada sebab mereka tersendiri. Itu je aku boleh bagitau.

4) Posting blog dan komen tu dah berkurun lamanya.
My answer : mesti kau tertanya kenapa aku amik posting lama tu and letak dalam ni kan? Kau ni, benda tu BUKTI la giler, bukti. Even benda tu sekecil apa pun, selama mana pun, bukti tetap bukti. And benda ni aku rasa polis mmg apply untuk keja dorang. Maybe kau boleh tanya member kau yang bekerja as polis. Kalau ada la, kalau takde boleh gi tengok citer genre penyiasat or polis.

5) Kenapa kau baru tau arini?
My answer : Mana aku tau. Asal tanya aku? Tanya la diri kau. Apesal baru masuk forum?

Itu sahaja. Sekian dari aku untuk kau.
Kalau ada sebarang bantahan, boleh kemukakan disini. Mintak maaf kalau ada silap dan salah. Kalau memang betul benda ni palsu, dosa tu aku harap aku je yang kena dosa tu, sebab tujuan aku just untuk sebarkan awareness sahaja.

Eh weyh penceramah tu ada kat atas, boleh la try tnya dia. Dia bagi number tu. Sila sila...

Bukti latest:
Screenshot_2023-02-27-07-57-37-624_com.android.chrome.jpg

bahayanya sekarang , semoga dijauhkan amin
Aamiin
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Eyofro

Eyofro

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Dec 2022
106
251
Smirking In Dark
DragonCoin
2,672.00
NCR M16
Yamaha YZF-R25
Ducati Panigale 959
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Okay let me answer your question..

1) Adakah posting ini dibuat dengan niat nak menjatuhkan serta merosakkan imej seseorang?
My answer : No, aku bukan buat ni as untuk menjatuhkan imej atau merosakkan imej seseorang. Aku buat post ni dengan niat supaya semua orang yang ada dekat dalam forum ni lebih berhati-hati dan peka dengan semua ni terutama sekali forumers yang bekerja sebagai cikgu. Tujuan aku buat ni supaya cikgu-cikgu dekat dalam ni tidak bodoh dan lebih peka sebab situasi sebegini kerana benda ni amat serius. Kalau up dekat report tapi takde kesedaran or awareness dekat orang lain, kemungkinan untuk perkara sebegini berulang lagi amatlah besar. As you can see, nowadays benda2 mcm ni dah jadi satu benda yang normal dalam kalangan manusia, so kita nak kurangkan normalisasi sebegini dengan menyebarkan awareness sebegini and thats my reason. And aku tau platform ni adalah salah satu platform yang paling sesuai untuk sebarkan perkara sebegini. Sebab? Dalam ni, tiada gangguan untuk aku sebarkan awareness macam ni. Kau rasa kalau aku sebarkan dekat luar benda ni, dah lama kot dorang saman aku as tuduhan. Dah viral kot aku ni. And aku sendiri dah hubungi cikgu-cikgu dekat sekolah yang lain yang terkena benda yang sama. ( tp tu la. benda dah lama so conversation tu pon dah takde🥲maafkan saya yng jenis delete chat ni.. habit nyah) So ye, aku buat post bukan sebarang post, post aku aku dapat daripada pihak yang terlibat. Aku rasa kau ni baru masuk forum kot, thats why tak paham cara kerja aku.

2) Takkan takde repost polis?
My answer: Kau ada baca tak aku tulis dekat dalam thread tu? Mesti kau tak bacakan? Aku tulis yang info yang aku dapat tu daripada PELAJAR SEKOLAH ITU SENDIRI and BENDA TU JADI DEPAN MATA DIA DAN KAWAN-KAWAN DIA. And info ni aku dapat semasa cikgu-cikgu dia, lebih-lebih lagi pengetua dalam proses untuk pergi buat laporan polis pada hari aku buat posting ni. Pada waktu ni, title aku dalam forum DRAGONFORCE MALAYSIA is LEADER BAWANG sebelum aku jadi MEMBER biasa, so thats my job untuk buat awareness or sebarkan benda ni dekat manusia-manusia dalam ni. Pelajar tu sendiri yang suruh aku sebar benda ni dalam ni. Aku tapis dulu ler sebelum post and aq rasa benda ni patut dipost sebagai awareness if dalam ni ada yang bekerja sebagai guru. And satu lagi, sebab aku tak letak report polis, aku tak amik report tu and aku tak mintak sebab aku tak berminat. Bia jela dorang yang settlekan. Kalau kau rasa nak tngk report tu, aku boleh bagi contact pelajar tu. Kalau kau nak la.

3) Kenapa isu ni takde dekat dalam berita?
My answer : Eh kau ingat semua benda nak masuk dalam berita dekat dalam surat khabar or news ke? Memang takde ah nak masuk dalam tu semua. Sebab benda ni, even dia berkaitan dengan isu yang besar, ini adalah hak pihak yang terlibat jika mereka ingin pihak media tahu perkara tersebut atau tak. Sama ada mereka nak atau tidak media tahu pasal ni, itu hak mereka and mereka mesti ada sebab mereka tersendiri. Itu je aku boleh bagitau.

4) Posting blog dan komen tu dah berkurun lamanya.
My answer : mesti kau tertanya kenapa aku amik posting lama tu and letak dalam ni kan? Kau ni, benda tu BUKTI la giler, bukti. Even benda tu sekecil apa pun, selama mana pun, bukti tetap bukti. And benda ni aku rasa polis mmg apply untuk keja dorang. Maybe kau boleh tanya member kau yang bekerja as polis. Kalau ada la, kalau takde boleh gi tengok citer genre penyiasat or polis.

5) Kenapa kau baru tau arini?
My answer : Mana aku tau. Asal tanya aku? Tanya la diri kau. Apesal baru masuk forum?

Itu sahaja. Sekian dari aku untuk kau.
Kalau ada sebarang bantahan, boleh kemukakan disini. Mintak maaf kalau ada silap dan salah. Kalau memang betul benda ni palsu, dosa tu aku harap aku je yang kena dosa tu, sebab tujuan aku just untuk sebarkan awareness sahaja.

Eh weyh penceramah tu ada kat atas, boleh la try tnya dia. Dia bagi number tu. Sila sila...

Bukti latest:
View attachment 27518


Aamiin
Waalaikumusalam. saya reply thread ni sbb saya tak percaya bulat2 things happen, sbb dia pernah dtg skolah saya, takde pulak berlaku seperti yang diceritakan.

that's why saya bantah.. btw saya bukan nk sibuk kerja kamu pun.. if dh begitu.. saya anggap my school were lucky sbb tak terkena...

anonymous comment means nothing dalam record polis.. bukti tak semudah itu... step out la pergi report...
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Waalaikumusalam. saya reply thread ni sbb saya tak percaya bulat2 things happen, sbb dia pernah dtg skolah saya, takde pulak berlaku seperti yang diceritakan.

that's why saya bantah.. btw saya bukan nk sibuk kerja kamu pun.. if dh begitu.. saya anggap my school were lucky sbb tak terkena...

anonymous comment means nothing dalam record polis.. bukti tak semudah itu... step out la pergi report...
maaf kalau aq mcm kasar tadi.. aku punya ayat kekdang kasar.. mintak maaf for that.

ehhh jap, kau ada pernah join dia punya talk ke? Hows him? Klu boleh aq tau and klu kay tak keberatan nak share. Aku just nak tau from side kau plak. Kot kot la aku memang salah haa..
 
  • Like
Reactions: Eyofro