Open Pengalaman Kena Hack dengan Hacker Malaysia

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,404
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,714
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
nice alep sharing nya cok. keep it up
 
  • Like
Reactions: H34D_HUN73R

W4NTONGKAT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
37
186
Bermuda
DragonCoin
4,283.00
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
Means kau kne masa umur kau bru 11 tahun.Mcm tu?
 
  • Like
Reactions: H34D_HUN73R

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,565
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
Nice alep HHa... Aku kena 2012 fb dia main ayat2 puisi cinta lak kt status fb.. Pelik kakakaak.... Dlu cheat game gta jeee kekekeke 😂
 

Lynn senyum

Kipoci
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
445
6,907
From the hearts of Palestinians
DragonCoin
9,504,602.00
Tart Nenas
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
Ya Allah palis2... Tp thanks utk info... Auto alert skrg..
 

MARINE

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jul 2021
345
1,356
DragonCoin
2,978.00
Ancient Dragon
White Cat The MadCat
Eagle
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
Mantap alep share pengalaman🔥👍 boleh jadi pengajaran untuk semua
 

Erin

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
25 Sep 2021
10
31
DragonCoin
4,020.00
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
salama acc ig saya kena hack da email dia da tukar email dia..tahu tak macam mana nak dapatkan?
 
  • Like
Reactions: H34D_HUN73R

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,027
32
1t1k Br0quen
DragonCoin
4,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep
terbaik la jalan cerita...
 
  • Like
Reactions: H34D_HUN73R

Amir_raff

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
363
933
Underground
DragonCoin
660,847.00
Angry Lion
GTA V
iOS
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Ancient Piranha
Thinkpad x1
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep

Nice sharing 👍
 
  • Like
Reactions: H34D_HUN73R

Alep Whitehat

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
187
3,404
FBI HQ
DragonCoin
4,067,870.00
Dota 2
Ancient Dragon
nice alep sharing nya cok. keep it up
mantui
Means kau kne masa umur kau bru 11 tahun.Mcm tu?
haa lebih kurang gitu ah hahaha
Nice alep HHa... Aku kena 2012 fb dia main ayat2 puisi cinta lak kt status fb.. Pelik kakakaak.... Dlu cheat game gta jeee kekekeke 😂
jangan risau aku pon gitu dulu hahahahaha
Ya Allah palis2... Tp thanks utk info... Auto alert skrg..
welcome welcome kekekeke
ok otw tukar psword
jangan letak senang2 plak
Aku dulu dari game ni , wkkw
View attachment 13158
aku ninja saga je :p
biasanya bila dah kena hack, ramai yg akan google cara2 dapatkan semula akaun tu sampai mereka lupa link tempat diorg masukkan maklumat tu sebenarnya bukan nak dptkan semula tapi tu phishing juga
kann betul betul ni aku setuju
semua bermula dari ninja saga. rasanya alep pun pernah main wild ones, nightclub, imingle hahaha
ehh mesti, wild ones aku hack character, nightclub hack level 100 hahahahaha good old days
 

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada semua warga forum DragonForce Malaysia. Sebenarnya aku takde ape nak tulis sangat, tapi harini aku just nak buat sharing serba sedikitlah macam mana aku pernah kena hack dengan hejes malaysia. Ini bukannya nak menunjukkan kelemahan aku atau apa2, tapi lebih kepada aku nak bagitau korang yang kalau korang kena hack, jangan terus giveup untuk dapatkan balik account yang kena hack tu okay.

Alright, sepanjang aku bergejala dalam dunia siber ni (sejak 2011), boleh dikatakan aku banyak kali jugak kena hack dengan hejes hejes dari malaysia sebab aku ni boleh diconsiderkan noob ah hahahaha. okay kalau mengikut pengiraan aku, aku pernah kena hack lebih kurang 3,4 kali. kalau nak baca baca, kalau taknak baca boleh subscribe youtube aku (tibeh)

Disclaimer:-
Tujuan thread ini adalah semata mata sebab saya bosan. sekian

1. Blogspot aku kena hack ( 2011 )

Alright cerita paling bestlah, dulu aku merupakan seorang gamers tegar untuk Ninja Saga iaitu game di facebook. Aku mula kenal dunia hacking ni semuanya bermula dari hack ninja saga. Kalau korang ingatlah ada macam korang boleh hack level, weapon, gold, token and emblem. semua aku pernah buat. Nak dijadikan cerita, aku create satu blogspot dimana untuk mengajar orang hack ninja saga. Dalam blogspot tu merupakan satu blogspot yang quite dikenali jugaklah satu ketika dulu.

Aku taktau macam mana, tiba2 one day aku bukak blogspot aku, tiba2 keluar "Hacked by ......." , aku tbh aku tak ingat nama hacker tu, tapi seingat aku, aku ada bukak facebook page dia and #confirmed yang dia tu memang hacker from malaysia sebab dia pernah berbalas balas komen dalam bahasa melayu dengan CyberFalconz. Aku at that time aku macam bengang jugaklah apehal dia hack aku kan. lepastu bila dah cek2. rupanya aku terkena serangan Phishing.

Yelaa muda lagi boss, phishing ni kalau nak cerita, 2011 tu kau bagi link je kat mangsa, komfem dia tekan. Tapi aku bersyukurlah sebab hacker tu takde tukar password atau apa2, dia sekadar deface blogspot aku. sejak dari tu aku macam berminat nak mendalami benda2 macam ni.

2. Group Facebook kena virus ( 2011 )

Haaaa okay, aku rasa maybe ramai antara korang , tak sure sama ada taktau atau maybe tahu? dulu kat facebook ada satu script tau yang mana kalau korang letak kat docs group facebook. group korang tu akan automatik blank. script ni dikenali sebagai Maho Script. aku masa tu group facebook aku tu group facebook hack ninja saga. memang blank habislah dahlah dalam group tu ada lebih kurang 1k members ( 1k ni consider banyak ya pada tahun 2011)

Alright, nak dijadikan cerita, aku ada seorang kawan dalam group ninja saga tu, dia bagitau aku yang dalam group aku tu kene virus maho ni. so dia invite aku ke dalam satu group hacker malaysia iaitu Harimau Malaya Cyber Army. dia cakap boleh tengok tutorial dalam group tu macam mana nak hilangkan script tu. alhamdulillah selepas aku cek punya cek punya cek. akhirnya dapat pulihkan group facebook aku tu.

3. Account Facebook kena hack ( 2012 )

Alright benda ni paling best, benda ni terjadi sekitar tahun 2012 tak silap. masa tu aku baru nak berjinak jinak dalam dunia pencinta IT ni. satu hari tu masa sembang sembang dengan kawan. Kau bayangkan orang yang boleh dikatakan rapat dengan kau hack facebook kau sendiri? dekat sini aku bukan nak kata yang kau xboleh percaya orang, tapi macam kat dalam dunia siber ni, semua benda boleh terjadi.

Tapi, masa aku terlogout sendiri dari facebook tu, aku dah dapat rasa benda tak syok dah. dia sempat letak recovery email dan lain2 sebelum tukar password. thankgod aku punya tangan cekap, aku sempat recover sebelum dia delete main email aku. Nak dijadikan cerita konspirasi dia, aku tanyalah dia macam mana dia dapat password aku kan. guess what? dia pakai method guess the password je do. tapi tbh password aku masa tu memang bodolah tak tipu.

Kat sini nampak tak kegunaan password yang strong tu? kat sini aku nak gitau yang kalau nak pakai password tu, pakailah password yang ada capital, number, symbol dan sewaktu dengannya.

4. Account instagram hampir kena hack ( 2021 )

Okay sebenarnya aku ada banyak lagi pengalaman kena hack, tapi aku listkan ini je sebab benda ni je yang agak tidak memalukan untuk aku cerita. yang lain hampir semua memalukan sedikit. Okay cerita dia bermula baru baru ini (tahun ini). waktu tu aku tengah sedap2 drive thru starbuck area solaris (sebab dekat dengan kolej). so sedap2 aku menikmati matcha latte yang aku beli dengan harga rm19.00 tu. aku terdapat satu notifikasi dari gmail yang mengatakan ada orang berjaya masuk account aku. Waktu ni aku dah cuak sebab yelaa influencer kan (tibeh).

So aku dengan cepat dan pantas sambil menggelabah park kereta, dan bertapa. lebih kurang beberapa minit aku sempat menukarkan password account aku kepada password yang lain. aku tbh tak sure sama ada betul digodam atau hanya instagram punya location pening. tapi berdasarkan pemerhatian, lokasi orang yang login ke account aku itu ialah di luar negara. sampai sekarang aku taktau apa method yang dia pakai. fun fact about this story is, aku tak turn on 2fa, yelaa dok pum pang pum pang suruh orang turn 2fa, tapi aku sendiri tak turn on benda tu.

Okay sebenarnya banyak lagi pengalaman aku kena hack dengan hacker malaysia dan luar negara. tapi aku simpan untuk youtube jelaa okay?

Kesimpulan yang aku boleh buat dalam thread kali ni.

Story 1 : Jangan memandai mandai nak tekan apa apa link yang mencurigakan dan isi semua benda macam email dan password.

Story 2 : Kalau kita ada dapat apa2 masalah, jangan segan silu untuk seek for help. maksudnya kalau korang tak pandai dalam sesuatu bidang, cari orang yang lebih arif. Jangan jadi bodoe combonk. Yang paling penting, kalau terjadi sesuatu perkara, jangan giveup sampai korang jumpa solution.

Story 3 : Ini paling best. tolong jangan nak pakai password yang senang. kau bayangkan aku kena hack dengan method guess the password je? so pakailah password yang power power okay.

Story 4 : Salah aku jugak sebab tak turn on 2fa. so pergi sekarang turn on 2fa korang .

XOXO Alep

Yang script FB group jadi blank tu, Ubuntu Malaysia LoCo Team pernah kena, tahun 2012. Sempat la jadi admin interim kejap kat situ untuk tolong fix-kan issue script bongok tu. Huhuhu.​