HQ thread Pengambilan Student DFM under (WaiterCinta)

Thread/post berkualiti

waitercinta

Lance Corporal
DFM Administrator
LV
0
 
28 May 2021
62
3,870
HQ DragonForce
DragonCoin
5,120.00
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari attitude,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
 
Last edited by a moderator:

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,050
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,848,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..

umur : dah lepas 18
komitmen : insyaallah
teguran : teguran itu mematangkan kita, tapi saya terima je
niat : niat nak dalami ilmu hacking bukan untuk buat jahat
sikap : emm ni tak sure lagi
matang : emm otak selalu jem bila berfikir

sebab apa saya layak ? : tak salah mencuba, kalau ada rezeki adalah ilmu baru, kalau tiada tidak mengapa sebab belum ada rezeki
skill saya ada? : emm sql,ddos,pising,editing,main game

CC:min hensem
 

Ghazyuri

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
606
1,840
DragonCoin
666,924.00
Ulat Gonggok Gergasi
Linux
DJI Mavic Pro
Frost Dragon
Eagle
Assalamualaikum Min Waiter Cinta, saya Ghazyuri berhasrat untuk menyertai “training camp” dengan min.

Berikut saya sertakan sebab-sebab untuk saya layak join training tersebut :

1. Mempunyai dedikasi untuk join kelas
2. Rajin mencuba
3. Tidak takut gagal
4. Mudah menerima teguran dan akan memperbaiki kesilapan
5. Mudah memahami apa yg diajar dan mengimplementasikan dalam realiti

Berikut antara skills yg saya ada :

1. Boleh sql manual
2. Deface
3. Social engineering (keylogger,phishing)
4. Information gathering (scan port, cari ip address)
5. Brute force password (sql query bruteforce)
6. Mencari database dan admin panel (sql)
7. Tahu menggunakan linux, cmd, powershell(sikit2)
8. Boleh networking sikit2(wireshark)
9. Tahu scan vulnerability wp website
10. Ddos
11. Tahu menggunakan metasploit
12. Suka menulis


Umur saya 19 tahun.
Niat saya join bidang IT ni adalah kerana minat untuk menimba ilmu dan mahu menyebarkan awareness kepada masyarakat.
Saya sudi menerima teguran dan In Shaa Allah matang dlm membuat perancangan untuk masa hadapan.
Saya sentiasa positif dan berfikir dahulu sebelum membuat keputusan.

Saya berharap Encik Min Waiter Cinta mempertimbangkan untuk mengambil saya menyertai “training camp” dfm.

Sekian, terima kasih
 
Last edited:

waitercinta

Lance Corporal
DFM Administrator
LV
0
 
28 May 2021
62
3,870
HQ DragonForce
DragonCoin
5,120.00
Assalamualaikum Min Waiter Cinta, saya Ghazyuri berhasrat untuk menyertai “training camp” dengan min.

Berikut saya sertakan sebab-sebab untuk saya layak join training tersebut :

1. Mempunyai dedikasi untuk join kelas
2. Rajin mencuba
3. Tidak takut gagal
4. Mudah menerima teguran dan akan memperbaiki kesilapan
5. Mudah memahami apa yg diajar dan mengimplementasikan dalam realiti

Berikut antara skills yg saya ada :

1. Boleh sql manual
2. Deface
3. Social engineering (keylogger,phishing)
4. Information gathering (scan port, cari ip address)
5. Brute force password (sql query bruteforce)
6. Mencari database dan admin panel (sql)
7. Tahu menggunakan linux, cmd, powershell(sikit2)
8. Boleh networking sikit2
9. Tahu scan vulnerability wp website


Umur saya 19 tahun.

Saya berharap Encik Min Waiter Cinta mempertimbangkan untuk mengambil saya menyertai “training camp” dfm😁😁😁
wah penerangan yang baik.. bagus2..
 

waitercinta

Lance Corporal
DFM Administrator
LV
0
 
28 May 2021
62
3,870
HQ DragonForce
DragonCoin
5,120.00
umur : dah lepas 18
komitmen : insyaallah
teguran : teguran itu mematangkan kita, tapi saya terima je
niat : niat nak dalami ilmu hacking bukan untuk buat jahat
sikap : emm ni tak sure lagi
matang : emm otak selalu jem bila berfikir

sebab apa saya layak ? : tak salah mencuba, kalau ada rezeki adalah ilmu baru, kalau tiada tidak mengapa sebab belum ada rezeki
skill saya ada? : emm sql,ddos,pising,editing,main game

CC:min hensem
mcm minta order mamak jee faz hahahahaha
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Hadeh kena tunggu bertahun² la gini HUHU xpe² belajar sikit² lu ada rezeki dpt belajor ngan min HEHEHEHEHE kqlau ada jodoh dh x ke mana bab kata sif hahaha
 

J1ng0

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
284
2,027
32
1t1k Br0quen
DragonCoin
4,495.00
Eagle
Ulat Gonggok Gergasi
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Waalaikummussalam Min @waitercinta


(1) umur = dah lepas 29 tahun.

(2) Komitmen = Saya akan cuba sedaya upaya saya dikala kerja hakiki.

(3) Teguran= Sedia menerima apa - apa teguran.

(4) Niat=Saya nak belajar sesuatu yang baru dengan adanya GURU.selepas itu,ilmu tersebut saya akan kembangkan lagi atau ilmu tersebut saya gunakan untuk menolong orang yang betul - betul memerlukan.

(5)Sebab Layak Belajar dengan Min=Saya sanggup menerima apa - apa teguran dengan Min pastu Saya akan belajar bersungguh - sungguh dengan Min...Dan yang paling penting Min....saya yakin saya akan gunakan ilmu yang Min ajar untuk kebaikan sahaja..Dan satu lagi Min kenapa Min perlu ambil saya sebagai pelajar bawah Min sebab saya adalah seorang yang hensem ,ehh gurau - gurau je Min.

(6) Skill= very basic HTML dan CSS serta JAVA..


*Harapan Saya Semoga Min @waitercinta terima saya sebagai anak murid Min dan juga Semoga Min @waitercinta dimurahkan lagi rezeki dan diberi kesihatan tubuh badan...dan insyaAllah satu hari nanti Saya akan cuba bentangkan kertas kerja kerjasama antara Pihak DFM dan PDRM...suatu hari nanti....Terima kasih Min kalau sudi mengambil saya sebagai anak murid bawah panduan Min @waitercinta .....
 
Last edited:

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Ehheee

waalaikumussalam minn...✌️✌️

1) Umur : Seperti yang min tahu serta semua orang tahu, umur saya 23 tahun dan saya perempuan.

2) Komitmen : Insyaallah saya akan cuba untuk memberi komitmen sepanjang menyertai training camp dan tak lupa juga selepas training camp.

3) Matang : Nak kata matang, saya takde la matang sangat semasa membuat keputusan tapi saya cuba yang terbaik untuk mematangkan apa saja keputusan yang saya buat dengan menanyakan pendapat saya itu kepada orang lain terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.

4) Sedia menerima teguran : Alhamdulillah setakat ni dah banyak kali kena marah dan kena tegur dengan semua orang dan saya cuba untuk memperbaiki salah saya jika saya ditegur kerana saya tahu teguran itu memang berguna kepada saya. Just amik masa 30 minit je untuk saya get the grip back sebab saya perlukan masa jugak untuk merenung salah saya tu.

5) Niat : Saya nak try training camp ni sebab saya nak belajar benda ni. Selama ni saya cuba belajar sendiri tapi tak mampu nak faham. (macam taknak la, orang ajak pi masuk nak ajar itu ini sis mengelak dan bagi banyak alasan). Setakat ni sis penah kena ajar dengan @FazNotFound je pasal hacking. Dia ajar guna Kali Linux. Tak lupa juga @xrrxiy ajar buat script coding ( entah betul ke tidak namanya). And yes, i have only 5% knowledge about hacking. and IT.

6) Sikap positif : Sikap positif eh? Saya tak tahu la nak cakap macam mana pasal sikap positif ni. Saya tak tahu la tapi min and yang lain boleh nilai sendiri sikap saya sepanjang berada dalam forum ni. Saya tak pandai nak explain psl sikap saya sendiri dekat org lain. Maafkan saya.

7) Sebab layak belajar dengan waiter cinta : Sebab saya hanyalah seorang beginner dalam dunia hacking ni semua dan saya jenis ingin cuba semua benda yang saya nampak dengan mata saya. So if saya belajar about this dengan mimin, kemungkinan saya akan dapat menambahkan lagi knowlegde yang saya ada ni dan kemungkinan one day saya dapat guna skill yang saya dapat dari mimin untuk tolong orang lain jugak. Macam yang DFM buat sekarang .

8) Skills yang saya ada : Setakat ni kalau software dan apps, saya hanya tahu guna Termux, Kali Linux, Bracket dengan Quick Edit.

Kalau skills yang lain selain hacking :
- Menipu orang : 70%
- Putar belit fakta : 70%
- Analysis skills : 90%
- Investigation skills : 70%
- Berlakon baik/jahat depan orang : 90%

Itu sahaja daripada saya. Semoga permohonan saya ini dapat dipertimbangkan oleh mimin. Sekian terima kasih.
 
Last edited:

XP3RT

Hacker
DFM Hackers
LV
0
 
5 Jun 2021
1,161
17,141
DragonCoin
25,768,869.00
Waalaikumussalam,

Saya berminat dan berharap dapat belajar dengan Min @waitercinta

Berikut merupakan jawapan kepada ciri-ciri yang diminta :

1. Ya , saya berumur 18 tahun ke atas . Saya juga boleh menerima nasihat .
2. Ya , saya dapat memberi komitmen
3. Ya , saya sedia menerima teguran sekiranya saya salah , memperbaiki diri saya dan lain-lain .
4. Ya , saya mempunyai niat yang betul , untuk belajar dan memperoleh ilmu.
5. Ya , saya mempunyai sikap yang positif , matang dan bertanggungjawab .
6. Ya , saya matang dalam membuat perancangan , tidak terburu-buru dan berfikir sebelum bertindak .
7. Ya , niat saya untuk belajar .

Berikut merupakan serba sedikit kebolehan saya :

1. Social Engineering
2. Basic Penetration Testing
3. Networking
4. Front-End Web Development
5. Management
6. Basic Linux
7. Microsoft Windows
8. Basic Programming Language
9. Recode Tools

Berikut merupakan serba sedikit mengenai peribadi saya :

1. Saya seorang yang berkarisma
2. Saya ada ciri-ciri seorang pemimpin
3. Saya mengakui kesalahan sekiranya bersalah
4. Saya bertanggungjawab
5. Saya berfikiran kreatif
6. Saya suka belajar benda yang baharu
7. Saya amanah dan jujur dalam membuat atau merancang sesuatu perkara
8. Saya tidak mempunyai sikap pilih kasih
9. Saya seorang yang positif

Demikian itulah serba sedikit mengenai diri saya . Harapan saya , saya harap diterima menjadi pelajar . Minat dan kesukaan saya memang terhadap Information Technology / Hacking . Sekiranya , saya diterima saya akan bersedia memberi komitmen dan mendengar arahan serta belajar dengan fokus .

Sekian,
Terima Kasih.
 

Latz

Hackers Leader
DFM Hackers Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
577
9,512
Rust
DragonCoin
241,870,846.00
Tart Nenas
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Smart Stereo Headset SM0087
Fire Red Dragon
Raspberry Pi 4
Black Dragon
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Waalaikummussalam admin tercinta, Salam Maulidur Rasul. saya berminat untuk menyertai peluang training camp bersama min. Dibawah saya sertakan beberapa sebab mengapa saya berminat dan layak mengikuti training camp
  • Belajar ilmu apa pun mestilah berguru,bak kata pepatah jepun " Sehari berguru lebih baik dari mengkaji dan mencari jawapan atau penyelesaian selama seribu hari"
  • Bukan title h4ck3r dan nama yang saya harapkan, saya hanya pencinta it dan ingin mendalami ilmu teknologi maklumat dan dunia alam maya lebih mendalam, dan membuka mata masyarakat tentang dunia it kelebihan dan keburukan.
  • Saya ingin memerangi jenayah cyber yang semakin berleluasa dan membantu mereka yang memerlukan.
  • Setelah membaca ciri ciri yang diperlukan, insyallah saya memenuhi semuanya.
Disini saya sertakan beberapa skill yang saya ada,
  • Tahan maki, bukan orang Melaka lah kalau tak boleh tahan maki, teguran itu perlu jika tidak bagaimana kita perlu perbaiki kesilapan yang telah dilakukan.
  • Skill teknologi maklumat memang saya zero, saya hanya skrip kiddies, ilmu basic tentang teknologi maklumat semuanya saya hanya menggunakan enjin carian, youtube dan dapat di forum ini sahaja. Setelah penutupan section hacking & cracking zone saya hanya belajar di section yang dibuka sahaja seperti hacker show off, linux dan sebagainya.
Saya rasa hanya itu sahaja skill dan kelebihan diri yang hanya saya nampak, mungkin pandangan orang lain dan cara orang lain melihat saya berbeza. Ada 3 perkara yang menjatuhkan negara, rasuah, tidak menepati masa, cinggey dan akhir kata dari saya, I’ve learned through a series of trials and errors that the median space is actually what's missing in our daily walk. - Carlos Wallace
 
Last edited:

Ragnar Pendragon

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
598
2,677
Norway
DragonCoin
1,673,433.00
Kancil Turbo
Ancient Piranha
Waalaikumsalam min.

*buka bunga silat. Yah, yit, hah, huh, chiaa, huh, hop, huaa, yak!*

Guru waiter sy dgn rendah hati ingin mnuntut ilmu d bwh didikan guru waiter yg expert. Saya sesungguhnya telah menepati features2 yg min cari dn paling penting saya lebih 18 tahun & berjantina angry bird. Cepat belajar dan mudah utk diajar serta ada sedikit sikap introvert.

Sy tinggi 5 kaki 4 inchi dan kekuatan paling hebat sy adalah tahan maki. Saya ada skill basics dlm bidang IT dan sanggup belajar dari zero smpai infiniti. Tidak bijak dalam pelajaran tapi sangat komited & minat bidang IT. Sgt ingin Menimba ilmu hacking dan berbakti hingga dpt menjadi expert vigilante.

Semoga permohonan ini dipertimbangkan dan Sy berharap dpt menjadi ank didik min yg ensem.

Sekian, terima kasih.
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari altitudes,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Up min.. Nice..skdr cadangan mgkin min boleh rekrut pelajar dari yg zero min.. 😊
 
Last edited:

FazNotFound

𝙨𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖
DFM GFX Team
LV
0
 
6 Jun 2021
367
5,050
planet morkas sebelah planet pluto
DragonCoin
23,848,264.00
Eagle
Ancient Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Black Dragon
Waalaikumussalam,

Saya berminat dan berharap dapat belajar dengan Min @waitercinta

Berikut merupakan jawapan kepada ciri-ciri yang diminta :

1. Ya , saya berumur 18 tahun ke atas . Saya juga boleh menerima nasihat .
2. Ya , saya dapat memberi komitmen
3. Ya , saya sedia menerima teguran sekiranya saya salah , memperbaiki diri saya dan lain-lain .
4. Ya , saya mempunyai niat yang betul , untuk belajar dan memperoleh ilmu.
5. Ya , saya mempunyai sikap yang positif , matang dan bertanggungjawab .
6. Ya , saya matang dalam membuat perancangan , tidak terburu-buru dan berfikir sebelum bertindak .
7. Ya , niat saya untuk belajar .

Berikut merupakan serba sedikit kebolehan saya :

1. Social Engineering
2. Basic Penetration Testing
3. Networking
4. Front-End Web Development
5. Management
6. Basic Linux
7. Microsoft Windows
8. Basic Programming Language
9. Recode Tools

Berikut merupakan serba sedikit mengenai peribadi saya :

1. Saya seorang yang berkarisma
2. Saya ada ciri-ciri seorang pemimpin
3. Saya mengakui kesalahan sekiranya bersalah
4. Saya bertanggungjawab
5. Saya berfikiran kreatif
6. Saya suka belajar benda yang baharu
7. Saya amanah dan jujur dalam membuat atau merancang sesuatu perkara
8. Saya tidak mempunyai sikap pilih kasih
9. Saya seorang yang positif

Demikian itulah serba sedikit mengenai diri saya . Harapan saya , saya harap diterima menjadi pelajar . Minat dan kesukaan saya memang terhadap Information Technology / Hacking . Sekiranya , saya diterima saya akan bersedia memberi komitmen dan mendengar arahan serta belajar dengan fokus .

Sekian,
Terima Kasih.
remy dah terer jgn le masuk emm jeles
 

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
447
4,683
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,571.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Waalaikumsalam admin

nama zul umur 21 seorang introvet, insyallah apa yang min mintak saya boleh buat. (saya anak mak jangan garang-garang sangat).

dari segi komitmen saya cuba saya tak boleh janji kerana saya ada kerja hakiki saya yang kena buat...saya kerja technition it repair computer,printer dan etc.

insyallah saya boleh menerima nasihat yang baik.

saya seorang pendiam dari segi altitude saya agak positif kerana kurang terdedah jejala negatif di luar sana.

insyaallah saya saya boleh bersikap matang.. budak-budak sekarang umur 15 tahun dah boleh berfikir matang apatah lagi saya yang tua lagi.

niat saya yang sebetul-betulnya nak bantu keluarga saya dan orang sekeliling saya. sedih sebenarnya bila nak cerita balik ni :cry:. Ada orang kampung saya kena scam habis duit pencen dia beratus ribu.. anak dah takdak abis tu macam mana hidup masa usia tua dia.. kita tolong apa yang patut allahuakbar.. saya marah betul masa tu sapa yang scam dia memang takdak hati perut langsung mereka takleh bayang ka kalau orang yang mereka scam tu adalah ahli keluarga mereka sendiri. maaf la emosi skit. Bukannya saya nak balas dendam

saya sebenarnya lebih ke repair hardware komputer dan printer ja. hacking ada sikit ilmu itu pon selepas join DFM la. Yang saya tahu DDOS ja yang lain nak sebenarnya belajar tapi sibuk dengan kerja cari makan lagi jadi kekangan kat situ saya cuba belajar sebab tu lah masuk sini nak mintak admin sini ajar. ok kat sini senaraikan apa yang saya tahu :

  • Repair komputer
  • Repair printer
  • Repair Phone (tak expert baru beginner)
  • wiring rumah (tak expert baru beginner)
  • defacement (tak expert baru beginner)
Itu lah alasan saya tq min bukak offer ni
 
Last edited:

Braderlala

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
81
1,738
DragonCoin
5,964.00
Dragon Nest (드래곤네스트)
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga forum DFM

min ingin mengambil dalam 2-5 orang pelajar untuk training dengan min.

if siapa yang perform akan diserap ke titile hacker dan seangkatan dengannya. kalau lgi perform dari admin silap-silap ke team core DFM laa kamu.




ciri ciri yang saya mahukan seperti berikut





1.umur 18 tahun keatas.. terbuka lelaki dan wanita., boleh terima nasihat, proaktif (min baran tau) ko jaga2 laa ready mental

2.boleh beri komitmen

3.sedia menerima teguran kasih sayang

4. niat yang betul

5. sikap yang positif

6. matang dalam membuat perancangan di masa akan datang

7. kalau niat awal tu dah salah, awal la kene reject

dan banyak lagi laa.. akan diberitahu kelak.

Cara menyeratai.
1. Ceritakan Sebab apa kamu layak untuk belajar dengan min.
2. Apa skills kamu ada walau bukan related dengan IT atau zero.
3. Min akan pilih dari attitude,Jumlah yang selalu online forum dan seangkatan dengannya.

nota kaki -: ceritakan laa sebab apa kamu memang layak dan juga skills apa kamu tahu.. karangan pun takpe xD.

Min tutup penyerataan khamis malam. siapa yang layak min akan PM di forum. dan akan disediakan group.

PS: Min tak makan rasuah.. min perati jee ni.. siapa2 cuba nak racun siap laa..
Hmmmm, tak dapat join sbb umur baru 17😭