Penipuan atas talian

iwa1989

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
19 Aug 2021
2
2
DragonCoin
6,000.00
assalamualaikum sahabat2... mohon jasa baik sahabat2 DFM... baru ni sy ada survey berkaitan basikal mtb di ig.. ada satu ig ni dia jual murah la.. mulanya sy xpercaya.. sy tnya byk kali.. dia kata betul harga tu.. jd sy bank in la.. lps dr tu dia kol dia mntak lg tambah utk buat deposit sbyk Rm800 dan bg bg semula slps tu... sy terkejut yang kol tu indon.. sy pn cancel la bli dan minta semula wang sy.. dia trus block wassap.. boleh x sy dapatkan semula wang sy tu sahabat2 DFM? no akaun, ig dan no wassap mereka ada..
 

Attachments

  • Screenshot_20210820_082620_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_20210820_082620_com.whatsapp.jpg
    1.3 MB · Views: 18
  • Screenshot_20210820_083058_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20210820_083058_com.instagram.android.jpg
    726.6 KB · Views: 18

billpagaroni

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
233
690
DragonCoin
1,411,240.00
Bugatti La Voiture Noire
Rolls-Royce Boat Tail
Apple iPhone 13 Pro
Apple Macbook Pro 13
iPad Pro
Apple Watch Series 7
kes ni dah bnyk kali jadi. ig shop mmg x boleh dipercayai. lagi ii kalau jual murah. org x kan jual bende murah unless it's OEM, refurbished, or promotion. that's all. tapi kalau brg tu promo, kene mintak bukti tang bila promo nye. kalau abg nk duit abg balik, abg kene scam dia balik, such as being a stockist or sth. or maybe you could disguise as an MCMC people....
 
Last edited:

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,850
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
assalamualaikum sahabat2... mohon jasa baik sahabat2 DFM... baru ni sy ada survey berkaitan basikal mtb di ig.. ada satu ig ni dia jual murah la.. mulanya sy xpercaya.. sy tnya byk kali.. dia kata betul harga tu.. jd sy bank in la.. lps dr tu dia kol dia mntak lg tambah utk buat deposit sbyk Rm800 dan bg bg semula slps tu... sy terkejut yang kol tu indon.. sy pn cancel la bli dan minta semula wang sy.. dia trus block wassap.. boleh x sy dapatkan semula wang sy tu sahabat2 DFM? no akaun, ig dan no wassap mereka ada..
Kes2 mcm ni buat laporan polis pun hmm pandang sblah mata jer tempat sye lah bnyak kes mcm ni ,penyudah nya kita tolong kita sndri guna santau bahahaha
 

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,820
22,380
your lucid dream
DragonCoin
7,413,339.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Buat report polis tu dah sertakan bukti dengan nombor akaun penerima ke? Dah report pada polis kena follow up report juga kepada pihak bank penghantar, minta konsultasi sekiranya perlu untuk berurusan dengan bank penerima. Akaun bank boleh disenarai hitam jika terbukti ada laporan polis dengan syarat dan bukti kukuh. @iwa1989
 
  • Like
Reactions: Latz