Information Penipuan Penjualan Secara Dalam Talian/E-Dagang

Show informational about something

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Salam Perak Technology
sekadar peringatan kepada semua user forum.

View attachment 11158
kenapa la scammer/penipu (ke sama je dua ni?) tak buat keja halal + buat benda betul je? Kan senang, customer pon mudah percaya, keuntungan yang kita dapat tu halal, dosa tak banyak, apa lagi...? Banyak kebaikan dia. Kenapa la singkat sangat pemikiran? Last-last ke balai gak nanti..Rugi yang dapat.. Hadeh...
 

und3rw0rld

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
8 Jun 2021
663
4,125
Alam bawah siber
DragonCoin
2,154,446.00
Lamborghini Sian
Eagle
Frost Dragon
Ducati Panigale V4 R
Jadi x selamat ka membeli di online sekarang... Mcm mana nak tau samaada itu scammer atau x ye..
Antara langkah pencegahan saya:

Sebelum membeli, buat semakan latar belakang syarikat/penjual. Dekat gambar di atas ada link semakan.

Jangan beli dekat platform seperti instagram/facebook. Selalunya scammer bertapak dekat sini.

Jangan mudah tertipu dengan tawaran harga yang murahnya tak masuk akal.
 

Hanamichisenpai

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Sep 2021
14
305
DragonCoin
4,445.00
Antara langkah pencegahan saya:

Sebelum membeli, buat semakan latar belakang syarikat/penjual. Dekat gambar di atas ada link semakan.

Jangan beli dekat platform seperti instagram/facebook. Selalunya scammer bertapak dekat sini.

Jangan mudah tertipu dengan tawaran harga yang murahnya tak masuk akal.
Okay.. Thanks untuk info