penting sangat tlg baca

dhilf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Nov 2022
3
3
DragonCoin
4,610.00
allahu sebak hati baca message daripada hacker mintk tlg sgt sape ii yang boleh tolong,sape yg kaya ada bitcoin tu mintk tlg sgt pinjamkan atau sedekahkan sy duit untuk send dekat hacker tu jumlah yg dia mintak supaya maruah sy terselamat
 

Attachments

  • IMG_20221209_004028.jpg
    IMG_20221209_004028.jpg
    11.3 KB · Views: 22
  • Screenshot_2022-12-08-21-49-12-09.png
    Screenshot_2022-12-08-21-49-12-09.png
    196.9 KB · Views: 22
  • Screenshot_2022-12-08-21-48-54-58.png
    Screenshot_2022-12-08-21-48-54-58.png
    200.8 KB · Views: 22
  • Screenshot_2022-12-08-21-47-32-61.png
    Screenshot_2022-12-08-21-47-32-61.png
    151.3 KB · Views: 23

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Soalan :

1) Benda ni jadi bila? Berapa tempoh masa yang diambil untuk awak sedar yang awak kena macam ni?

2) Dah tengok balik suspicious device dekat awak punya sosial media? Kalau belum, tngk dan buang.

3) Dubious sites? Awak ada masuk website pepelik ke?

4) Dah tukar password semua bnda such as email or social media atau seangkatan dengannya? Kalau belum, tukar.

5) Kalau ikotkan, kebanyakan orang kat sini tak main bitcoin ni. Tapi taktau la tu..
 

dhilf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Nov 2022
3
3
DragonCoin
4,610.00
Soalan :

1) Benda ni jadi bila? Berapa tempoh masa yang diambil untuk awak sedar yang awak kena macam ni?

2) Dah tengok balik suspicious device dekat awak punya sosial media? Kalau belum, tngk dan buang.

3) Dubious sites? Awak ada masuk website pepelik ke?

4) Dah tukar password semua bnda such as email or social media atau seangkatan dengannya? Kalau belum, tukar.

5) Kalau ikotkan, kebanyakan orang kat sini tak main bitcoin ni. Tapi taktau la tu..
1)bulan 10 smpi skrg rsenye 2)dah semua dah 3)website tu ckp download game rupanya bila download sy percaya lah tu file setup game rupa ii nya trojan virgof.a lepas kene sy dh install Kaspersky.file die bentuk zip dgn password die suruh off window defender sy pun percayalah buta ii masuk password die mudah sgt bilan run setup cmd dgn powershell auto run,lepastu bru sy sedar password tu nk sembunyikan trojan tu sy igt dh tamat rupanya banyak lgi die dpt 4)dah jugaj
 

Syedhafiz1234

Community Leader
DFM Bawang Leader
LV
0
 
14 Nov 2021
495
2,610
ManCave
DragonCoin
2,842.00
Ulat Gonggok Gergasi
Black Dragon
Eagle
allahu sebak hati baca message daripada hacker mintk tlg sgt sape ii yang boleh tolong,sape yg kaya ada bitcoin tu mintk tlg sgt pinjamkan atau sedekahkan sy duit untuk send dekat hacker tu jumlah yg dia mintak supaya maruah sy terselamat

Kat dalam forum tidak DIBERNARKAN sama sekali membuat sebarang transaksi (melainkan DC),, untuk kes ini bagus buat report polis berkaitan kejadian..

1)bulan 10 smpi skrg rsenye 2)dah semua dah 3)website tu ckp download game rupanya bila download sy percaya lah tu file setup game rupa ii nya trojan virgof.a lepas kene sy dh install Kaspersky.file die bentuk zip dgn password die suruh off window defender sy pun percayalah buta ii masuk password die mudah sgt bilan run setup cmd dgn powershell auto run,lepastu bru sy sedar password tu nk sembunyikan trojan tu sy igt dh tamat rupanya banyak lgi die dpt 4)dah jugaj
satu say apelik how come u dah tahu tu torjan dan install
 

dhilf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
22 Nov 2022
3
3
DragonCoin
4,610.00
Kat dalam forum tidak DIBERNARKAN sama sekali membuat sebarang transaksi (melainkan DC),, untuk kes ini bagus buat report polis berkaitan kejadian..


satu say apelik how come u dah tahu tu torjan dan install
sy tau lepas dh install
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,474
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
allahu sebak hati baca message daripada hacker mintk tlg sgt sape ii yang boleh tolong,sape yg kaya ada bitcoin tu mintk tlg sgt pinjamkan atau sedekahkan sy duit untuk send dekat hacker tu jumlah yg dia mintak supaya maruah sy terselamat
Ugutan berbentuk extortion dan ransom ni seeloknya tak perlu dilayan/dibayar sebab siapa tahu dia akan berhenti kat situ atau terus minta lagi di lain hari.

Langkah sebetulnya adalah memutuskan sebarang remote connection antara si bangsat dengan komputer anda. Dah periksa semuanya atau belum?
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,492
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Bagi saya. Jgn hiraukan ugutan ini.
First step: disable segala internet.
2. Save apa yg boleh save
3. Wipe pc tersebut/ format
4. Mintak kedai tolong check ada virus lagi/backdoor
5. Change mac number tok pc.
 
  • Like
Reactions: fatimazarah

AlienWorm

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Feb 2022
88
718
Woods sirap batuk
github.com
DragonCoin
2,650.00
iPad Pro
Ulat Gonggok Gergasi
Frost Dragon
Apple Macbook Pro 13
Thinkpad x1
Check device yang connect dengan all ur sosmed (manage ur google account) dan disable kan sosmed untuk sementara waktu.
Check task manager dan kill segala process yang x berpatutan.
Click computer management dekat startup windows, check user on ur pc / run full scan kat windows punya Virus & threat protection ``~ Manage settings.
Save file penting.
Wipe pc daripada membazir duit kt hacker yang belom tentu lepaskan hg. (tapi i is terima any duit yg nak transfer sini #iamscammer)
Gunakanlah kelebihan scanning url/file dengan sebaiknya sebelum mengclick sus web (virustotal.com).