Perhatian πŸ“Œ

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga DragonForce Malaysia. Anda semua sihat dak? Kalau sihat, Alhamdulillah. (For people who didn't understand Malay language, Hello! How are you today? Hope you guys have a good day today.)

Actually, sejak kebelakangan ini, aku selalu jumpa masalah berkaitan dengan scammer. Aku rasa yang ada dalam forum ni pon mesti ada yang penah kena kan?

Ada sesiapa ada pengalaman berjumpa/terkena dengan scammer? Jom kongsi kan dekat thread ni. Itu pon kalau korang nak share la. Aku taknak paksa korang. Itu semua atas hak masing-masing.

Untuk yang sedang mengalami masalah berkaitan dengan scammer pada waktu sekarang ini, anda boleh private chat @Falcon98. bhscammer12-O_BHfield_image_socialmedia.var_1618218025.jpg #DragonForceMalaysia
#HapuskanScammer
#KitaJagaKita​
 
Last edited by a moderator:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,565
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga DragonForce Malaysia. Anda semua sihat dak? Kalau sihat, Alhamdulillah. (For people who didn't understand Malay language, Hello! How are you today? Hope you guys have a good day today.)

Actually, sejak kebelakangan ini, aku selalu jumpa masalah berkaitan dengan scammer. Aku rasa yang ada dalam forum ni pon mesti ada yang penah kena kan?

Ada sesiapa ada pengalaman berjumpa/terkena dengan scammer? Jom kongsi kan dekat thread ni. Itu pon kalau korang nak share la. Aku taknak paksa korang. Itu semua atas hak masing-masing.

Untuk yang sedang mengalami masalah berkaitan dengan scammer pada waktu sekarang ini, anda boleh private chat @Falcon98. #dragronforcemalaysia.io #hapuskanscammer #kitajagakita
walaikumussalam wbt bos asap :p
nnt den share kalau ada pengalaman ngan scammers :)

ape pun ada perkongsian menarik buat kita semua daripada HQ @UlatKomputer
Panduan Kepada Semua
 

saifulnizam

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Jul 2021
9
81
Selangor
DragonCoin
4,000.00
Pendedahan ini bukanlah untuk memalukan sesiapa tetapi bertujuan sebagai peringatan buat kita semua. Pengalaman mendapat panggilan telefon dari seseorang yang memohon meminta bantuan tetapi sebenarnya sekadar satu scam kerana berdasarkan sedikit research mudah di Google, aku dapat info-info sebegini.

Panggilan ini aku dapat pada tahun 2016 tetapi aku masih kongsikan sehingga hari ini sebabnya? Mamat ni masih aktif hingga hari ini.

Kisahnya pada 12hb Julai 2016 dulu..

Sekitar jam 4pm tadi aku menerima panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Dan memang sudah jadi kebiasaan untuk aku search nombor tersebut di Google. Pada hemat aku.. Dengan mengetahui info tambahan sekiranya ada maka aku akan dapat melayan si pemanggil dengan lebih efektif.

Daripada carian mudah itu maka aku perolehi cerita tentang pemilik nombor tersebut. Kisahnya agak negatif dan ini membuatkan aku lebih berhati-hati. Tanpa meletak sebarang hukum maka aku cuba berkomunikasi sebaiknya.

Pemanggil memperkenalkan dirinya sebagai Khairol Anuar. Dengan nada suara yang agak cemas dan tersekat-sekat dia mengaku pernah hadiri program aku di Kota Bharu beberapa tahun lepas (dulu aku selalu buat kelas-kelas kemahiran bisnes online). Agak hairan juga kerana aku gagal mengecam beliau.

Maka bermulalah sandiwara.. Kisahnya dia sekarang tersadai di Johor Bahru kerana menziarahi kematian seorang sahabat. Kebetulan pula isterinya mengalami masalah dan melahirkan anak yang tidak cukup bulan di Johor Bahru.

Akibatnya dia alami kesempitan kewangan dan merayu sekiranya aku boleh membantu dengan menghulurkan sedikit wang untuk dipinjam.

Apa yang diceritakan itu SEBIJIK SAMA dengan hasil carian mudah aku di Google. Modus operandinya tetap sama tidak berubah sama sekali. Alhamdulillah aku terhindar dari jadi mangsa penipuan yang bersandar pada rasa kasihan.

Berhati-hati dengan orang ini ya. Info ni aku pernah post di Facebook dan ramai yang share, kemudian dapat juga info-info terbaru bila ada yang komen dan sudah berikan bantuan kerana kasihan, nombor telefon sudah berubah tapi nombor akaun bank tetap sama.

Setakat ni orang yang kena tipu dengan mamat ni tak buat report sebab jumlahnya kecil, ramai respon kata tak berbaloi masa & tenaga untuk pergi report.

Nama: Khairol Anuar Abd Rohaman
CIMB: 7616264240
Bank Islam: 13044021177773
Telefon: 0139220012

Sekadar buat peringatan teman-teman.. Selalu double check sebelum percaya. Semoga perkongsian membantu rakan-rakan dari terjebak dengan penyangak macam ini.

...

Moral of the story:

1. Kau jangan mudah sangat percaya kat orang. Buat research sikit, simple je try Google nama & nombor telefon. Try search juga nombor akaun bank tu. Memang kita kesian tapi berpada-pada.

2. Nak lagi padu, kau boleh terus search nombor akaun tu kat laman web CCID (Commercial Crime Investigations Department) https://semakmule.rmp.gov.my/ & boleh juga download apps mereka.

3. Jangan kena tipu. Elakkan dari jadi mangsa mereka ni. Buat duit dengan menipu! Memang akhirnya urusan dosa pahala tu boleh setel kat akhirat tapi cubalah untuk elak jadi mangsa ya.

Thanks :)

#SaifulNizam
 

Attachments

  • 13667789_1064568080301033_7482925650825351471_o.jpg
    13667789_1064568080301033_7482925650825351471_o.jpg
    98.8 KB · Views: 6

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,842
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi
Pendedahan ini bukanlah untuk memalukan sesiapa tetapi bertujuan sebagai peringatan buat kita semua. Pengalaman mendapat panggilan telefon dari seseorang yang memohon meminta bantuan tetapi sebenarnya sekadar satu scam kerana berdasarkan sedikit research mudah di Google, aku dapat info-info sebegini.

Panggilan ini aku dapat pada tahun 2016 tetapi aku masih kongsikan sehingga hari ini sebabnya? Mamat ni masih aktif hingga hari ini.

Kisahnya pada 12hb Julai 2016 dulu..

Sekitar jam 4pm tadi aku menerima panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Dan memang sudah jadi kebiasaan untuk aku search nombor tersebut di Google. Pada hemat aku.. Dengan mengetahui info tambahan sekiranya ada maka aku akan dapat melayan si pemanggil dengan lebih efektif.

Daripada carian mudah itu maka aku perolehi cerita tentang pemilik nombor tersebut. Kisahnya agak negatif dan ini membuatkan aku lebih berhati-hati. Tanpa meletak sebarang hukum maka aku cuba berkomunikasi sebaiknya.

Pemanggil memperkenalkan dirinya sebagai Khairol Anuar. Dengan nada suara yang agak cemas dan tersekat-sekat dia mengaku pernah hadiri program aku di Kota Bharu beberapa tahun lepas (dulu aku selalu buat kelas-kelas kemahiran bisnes online). Agak hairan juga kerana aku gagal mengecam beliau.

Maka bermulalah sandiwara.. Kisahnya dia sekarang tersadai di Johor Bahru kerana menziarahi kematian seorang sahabat. Kebetulan pula isterinya mengalami masalah dan melahirkan anak yang tidak cukup bulan di Johor Bahru.

Akibatnya dia alami kesempitan kewangan dan merayu sekiranya aku boleh membantu dengan menghulurkan sedikit wang untuk dipinjam.

Apa yang diceritakan itu SEBIJIK SAMA dengan hasil carian mudah aku di Google. Modus operandinya tetap sama tidak berubah sama sekali. Alhamdulillah aku terhindar dari jadi mangsa penipuan yang bersandar pada rasa kasihan.

Berhati-hati dengan orang ini ya. Info ni aku pernah post di Facebook dan ramai yang share, kemudian dapat juga info-info terbaru bila ada yang komen dan sudah berikan bantuan kerana kasihan, nombor telefon sudah berubah tapi nombor akaun bank tetap sama.

Setakat ni orang yang kena tipu dengan mamat ni tak buat report sebab jumlahnya kecil, ramai respon kata tak berbaloi masa & tenaga untuk pergi report.

Nama: Khairol Anuar Abd Rohaman
CIMB: 7616264240
Bank Islam: 13044021177773
Telefon: 0139220012

Sekadar buat peringatan teman-teman.. Selalu double check sebelum percaya. Semoga perkongsian membantu rakan-rakan dari terjebak dengan penyangak macam ini.

...

Moral of the story:

1. Kau jangan mudah sangat percaya kat orang. Buat research sikit, simple je try Google nama & nombor telefon. Try search juga nombor akaun bank tu. Memang kita kesian tapi berpada-pada.

2. Nak lagi padu, kau boleh terus search nombor akaun tu kat laman web CCID (Commercial Crime Investigations Department) https://semakmule.rmp.gov.my/ & boleh juga download apps mereka.

3. Jangan kena tipu. Elakkan dari jadi mangsa mereka ni. Buat duit dengan menipu! Memang akhirnya urusan dosa pahala tu boleh setel kat akhirat tapi cubalah untuk elak jadi mangsa ya.

Thanks :)

#SaifulNizam
thanks alot.. website ni yang saya cari ari tu x jumpa2.. ada x website yang leh detect NOMBOR TELEFON scammer?? dlu ada jumpa///
 
Last edited:

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga DragonForce Malaysia. Anda semua sihat dak? Kalau sihat, Alhamdulillah. (For people who didn't understand Malay language, Hello! How are you today? Hope you guys have a good day today.)

Actually, sejak kebelakangan ini, aku selalu jumpa masalah berkaitan dengan scammer. Aku rasa yang ada dalam forum ni pon mesti ada yang penah kena kan?

Ada sesiapa ada pengalaman berjumpa/terkena dengan scammer? Jom kongsi kan dekat thread ni. Itu pon kalau korang nak share la. Aku taknak paksa korang. Itu semua atas hak masing-masing.

Untuk yang sedang mengalami masalah berkaitan dengan scammer pada waktu sekarang ini, anda boleh private chat @Falcon98. View attachment 7848#DragonForceMalaysia
#HapuskanScammer
#KitaJagaKita​
Kalau masalah tentang scammer Sif nk tolong tp tu la x cukup ilmu huhuhu
 
Pendedahan ini bukanlah untuk memalukan sesiapa tetapi bertujuan sebagai peringatan buat kita semua. Pengalaman mendapat panggilan telefon dari seseorang yang memohon meminta bantuan tetapi sebenarnya sekadar satu scam kerana berdasarkan sedikit research mudah di Google, aku dapat info-info sebegini.

Panggilan ini aku dapat pada tahun 2016 tetapi aku masih kongsikan sehingga hari ini sebabnya? Mamat ni masih aktif hingga hari ini.

Kisahnya pada 12hb Julai 2016 dulu..

Sekitar jam 4pm tadi aku menerima panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Dan memang sudah jadi kebiasaan untuk aku search nombor tersebut di Google. Pada hemat aku.. Dengan mengetahui info tambahan sekiranya ada maka aku akan dapat melayan si pemanggil dengan lebih efektif.

Daripada carian mudah itu maka aku perolehi cerita tentang pemilik nombor tersebut. Kisahnya agak negatif dan ini membuatkan aku lebih berhati-hati. Tanpa meletak sebarang hukum maka aku cuba berkomunikasi sebaiknya.

Pemanggil memperkenalkan dirinya sebagai Khairol Anuar. Dengan nada suara yang agak cemas dan tersekat-sekat dia mengaku pernah hadiri program aku di Kota Bharu beberapa tahun lepas (dulu aku selalu buat kelas-kelas kemahiran bisnes online). Agak hairan juga kerana aku gagal mengecam beliau.

Maka bermulalah sandiwara.. Kisahnya dia sekarang tersadai di Johor Bahru kerana menziarahi kematian seorang sahabat. Kebetulan pula isterinya mengalami masalah dan melahirkan anak yang tidak cukup bulan di Johor Bahru.

Akibatnya dia alami kesempitan kewangan dan merayu sekiranya aku boleh membantu dengan menghulurkan sedikit wang untuk dipinjam.

Apa yang diceritakan itu SEBIJIK SAMA dengan hasil carian mudah aku di Google. Modus operandinya tetap sama tidak berubah sama sekali. Alhamdulillah aku terhindar dari jadi mangsa penipuan yang bersandar pada rasa kasihan.

Berhati-hati dengan orang ini ya. Info ni aku pernah post di Facebook dan ramai yang share, kemudian dapat juga info-info terbaru bila ada yang komen dan sudah berikan bantuan kerana kasihan, nombor telefon sudah berubah tapi nombor akaun bank tetap sama.

Setakat ni orang yang kena tipu dengan mamat ni tak buat report sebab jumlahnya kecil, ramai respon kata tak berbaloi masa & tenaga untuk pergi report.

Nama: Khairol Anuar Abd Rohaman
CIMB: 7616264240
Bank Islam: 13044021177773
Telefon: 0139220012

Sekadar buat peringatan teman-teman.. Selalu double check sebelum percaya. Semoga perkongsian membantu rakan-rakan dari terjebak dengan penyangak macam ini.

...

Moral of the story:

1. Kau jangan mudah sangat percaya kat orang. Buat research sikit, simple je try Google nama & nombor telefon. Try search juga nombor akaun bank tu. Memang kita kesian tapi berpada-pada.

2. Nak lagi padu, kau boleh terus search nombor akaun tu kat laman web CCID (Commercial Crime Investigations Department) https://semakmule.rmp.gov.my/ & boleh juga download apps mereka.

3. Jangan kena tipu. Elakkan dari jadi mangsa mereka ni. Buat duit dengan menipu! Memang akhirnya urusan dosa pahala tu boleh setel kat akhirat tapi cubalah untuk elak jadi mangsa ya.

Thanks :)

#SaifulNizam
Mantapppp tuan
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,714
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga DragonForce Malaysia. Anda semua sihat dak? Kalau sihat, Alhamdulillah. (For people who didn't understand Malay language, Hello! How are you today? Hope you guys have a good day today.)

Actually, sejak kebelakangan ini, aku selalu jumpa masalah berkaitan dengan scammer. Aku rasa yang ada dalam forum ni pon mesti ada yang penah kena kan?

Ada sesiapa ada pengalaman berjumpa/terkena dengan scammer? Jom kongsi kan dekat thread ni. Itu pon kalau korang nak share la. Aku taknak paksa korang. Itu semua atas hak masing-masing.

Untuk yang sedang mengalami masalah berkaitan dengan scammer pada waktu sekarang ini, anda boleh private chat @Falcon98. View attachment 7848#DragonForceMalaysia
#HapuskanScammer
#KitaJagaKita​
sabo ii jap g aku post hohoho
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Pendedahan ini bukanlah untuk memalukan sesiapa tetapi bertujuan sebagai peringatan buat kita semua. Pengalaman mendapat panggilan telefon dari seseorang yang memohon meminta bantuan tetapi sebenarnya sekadar satu scam kerana berdasarkan sedikit research mudah di Google, aku dapat info-info sebegini.

Panggilan ini aku dapat pada tahun 2016 tetapi aku masih kongsikan sehingga hari ini sebabnya? Mamat ni masih aktif hingga hari ini.

Kisahnya pada 12hb Julai 2016 dulu..

Sekitar jam 4pm tadi aku menerima panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Dan memang sudah jadi kebiasaan untuk aku search nombor tersebut di Google. Pada hemat aku.. Dengan mengetahui info tambahan sekiranya ada maka aku akan dapat melayan si pemanggil dengan lebih efektif.

Daripada carian mudah itu maka aku perolehi cerita tentang pemilik nombor tersebut. Kisahnya agak negatif dan ini membuatkan aku lebih berhati-hati. Tanpa meletak sebarang hukum maka aku cuba berkomunikasi sebaiknya.

Pemanggil memperkenalkan dirinya sebagai Khairol Anuar. Dengan nada suara yang agak cemas dan tersekat-sekat dia mengaku pernah hadiri program aku di Kota Bharu beberapa tahun lepas (dulu aku selalu buat kelas-kelas kemahiran bisnes online). Agak hairan juga kerana aku gagal mengecam beliau.

Maka bermulalah sandiwara.. Kisahnya dia sekarang tersadai di Johor Bahru kerana menziarahi kematian seorang sahabat. Kebetulan pula isterinya mengalami masalah dan melahirkan anak yang tidak cukup bulan di Johor Bahru.

Akibatnya dia alami kesempitan kewangan dan merayu sekiranya aku boleh membantu dengan menghulurkan sedikit wang untuk dipinjam.

Apa yang diceritakan itu SEBIJIK SAMA dengan hasil carian mudah aku di Google. Modus operandinya tetap sama tidak berubah sama sekali. Alhamdulillah aku terhindar dari jadi mangsa penipuan yang bersandar pada rasa kasihan.

Berhati-hati dengan orang ini ya. Info ni aku pernah post di Facebook dan ramai yang share, kemudian dapat juga info-info terbaru bila ada yang komen dan sudah berikan bantuan kerana kasihan, nombor telefon sudah berubah tapi nombor akaun bank tetap sama.

Setakat ni orang yang kena tipu dengan mamat ni tak buat report sebab jumlahnya kecil, ramai respon kata tak berbaloi masa & tenaga untuk pergi report.

Nama: Khairol Anuar Abd Rohaman
CIMB: 7616264240
Bank Islam: 13044021177773
Telefon: 0139220012

Sekadar buat peringatan teman-teman.. Selalu double check sebelum percaya. Semoga perkongsian membantu rakan-rakan dari terjebak dengan penyangak macam ini.

...

Moral of the story:

1. Kau jangan mudah sangat percaya kat orang. Buat research sikit, simple je try Google nama & nombor telefon. Try search juga nombor akaun bank tu. Memang kita kesian tapi berpada-pada.

2. Nak lagi padu, kau boleh terus search nombor akaun tu kat laman web CCID (Commercial Crime Investigations Department) https://semakmule.rmp.gov.my/ & boleh juga download apps mereka.

3. Jangan kena tipu. Elakkan dari jadi mangsa mereka ni. Buat duit dengan menipu! Memang akhirnya urusan dosa pahala tu boleh setel kat akhirat tapi cubalah untuk elak jadi mangsa ya.

Thanks :)

#SaifulNizam
Nice info.. Tulisan kemas.. Penuh details. Ada moral of the story plak tu.. Terima kasih sebab anda dapat kongsikan pengalaman anda mcm ni.. Harap apa yang anda kongsikan ini dapat membantu orang lain jugak nanti.
 

Anniehwehwe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
349
5,714
reptile addicts
twitter.com
DragonCoin
2,009.00
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Rawr The Fat Tiger
Small PO The Panda
So aku intro dulu dgn Assalamualaikum hehe dan selamat sejahtera kpd non muslim

Okay so hobby aku sebelum main hack ii ni (cehhh), aku suka serang scammer/troll

Aku mula ii main ii just like serang ii supaya dia insaf tapii lepas tu dia guna no lain utk kenakan aku tapi aku reply yg macam jenis troll message la or spam stic (ws je hohoho) sampai lah satu hari

Aku terima message macam mintak forex (tidak semudah itu ferguso) and aku sus la jugak dia so aku try track dia guna truecaller lepas tu aku spam call macam nak kena kan balikk lepasss tu tau ii tu no org cina and aku mintak speak english pastu x paham. Sejak daripada tu, aku archieve nak buat spam hohoho

tu okay lagi sebab scammer jenis duit and bagi aku tu sgt lah membosankan

tapi yg ni aku suka yg sex scam sebab aku boleh kenakan sape ii je sesiapa yg jenis cepattt sgt...( yg tau tu tau la) so one day, dia mintak aku gambar hohoho sekali lagi bukan semudah itu, pastu dia call and yahhh erghhh geli mat. and aku tinggalkan call tu for a moment lepas tu aku x buat apa yg dia suruh then aku maki (yg budak ii jgn maki ye) and aku block dan report supaya dia x dpt access ke ws.

so kesimpulannya jgn senang kena tipu sebab dia boleh pakai vpn walaupun dia org luar sekalipun sama ada dlm atau luar malaysia dan aku nak mention, jgn mudah terpedaya dgn laman web yg meragukan (kalo meragukan, boleh check kat https://haveibeenpwned.com) dan yg paling penting jgn ikutkan nafsu dan serahkan kepada yg Maha Berkuasa utk segalanya

sekian terima kasih

#Anniehwehwe
#basmiscammer
 
So aku intro dulu dgn Assalamualaikum hehe dan selamat sejahtera kpd non muslim

Okay so hobby aku sebelum main hack ii ni (cehhh), aku suka serang scammer/troll

Aku mula ii main ii just like serang ii supaya dia insaf tapii lepas tu dia guna no lain utk kenakan aku tapi aku reply yg macam jenis troll message la or spam stic (ws je hohoho) sampai lah satu hari

Aku terima message macam mintak forex (tidak semudah itu ferguso) and aku sus la jugak dia so aku try track dia guna truecaller lepas tu aku spam call macam nak kena kan balikk lepasss tu tau ii tu no org cina and aku mintak speak english pastu x paham. Sejak daripada tu, aku archieve nak buat spam hohoho

tu okay lagi sebab scammer jenis duit and bagi aku tu sgt lah membosankan

tapi yg ni aku suka yg sex scam sebab aku boleh kenakan sape ii je sesiapa yg jenis cepattt sgt...( yg tau tu tau la) so one day, dia mintak aku gambar hohoho sekali lagi bukan semudah itu, pastu dia call and yahhh erghhh geli mat. and aku tinggalkan call tu for a moment lepas tu aku x buat apa yg dia suruh then aku maki (yg budak ii jgn maki ye) and aku block dan report supaya dia x dpt access ke ws.

so kesimpulannya jgn senang kena tipu sebab dia boleh pakai vpn walaupun dia org luar sekalipun sama ada dlm atau luar malaysia dan aku nak mention, jgn mudah terpedaya dgn laman web yg meragukan (kalo meragukan, boleh check kat https://haveibeenpwned.com) dan yg paling penting jgn ikutkan nafsu dan serahkan kepada yg Maha Berkuasa utk segalanya

sekian terima kasih

#Anniehwehwe
#basmiscammer
Waalaikumsalam ,yaa habib ya mulana ,saya pun pernah tak semudah abc dia kena balik scam hahaha
 
  • Like
Reactions: scarlet

Enciksaupi

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
574
639
Mafia Security Cyber
mafiasecurity.com.my
DragonCoin
4,015.00
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga DragonForce Malaysia. Anda semua sihat dak? Kalau sihat, Alhamdulillah. (For people who didn't understand Malay language, Hello! How are you today? Hope you guys have a good day today.)

Actually, sejak kebelakangan ini, aku selalu jumpa masalah berkaitan dengan scammer. Aku rasa yang ada dalam forum ni pon mesti ada yang penah kena kan?

Ada sesiapa ada pengalaman berjumpa/terkena dengan scammer? Jom kongsi kan dekat thread ni. Itu pon kalau korang nak share la. Aku taknak paksa korang. Itu semua atas hak masing-masing.

Untuk yang sedang mengalami masalah berkaitan dengan scammer pada waktu sekarang ini, anda boleh private chat @Falcon98. View attachment 7848#DragonForceMalaysia
#HapuskanScammer
#KitaJagaKita​
πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯