pernah rasa??

Status
Not open for further replies.

fieeqdanial123

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Jun 2021
40
219
#budak2bosgaurus
DragonCoin
7,617.00
White Cat The MadCat
Angry Lion
Smart Stereo Headset SM0087
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye
 

Zetech

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
742
2,192
115.135.195.197
DragonCoin
8,292.00
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye
semoga tabah... dalam dunia ni bukan semua indah... ade yg cikgu jenis cmtu.. ade yg mcm ni.. so tugas kita hormat cikgu tu... apa-apa cikgu tetap cikgu... dialah pelita hidup kita.. menerangi kehidupan dgn cahaya ilmu...

jadi berdiam diri lg baik...focus perbaiki diri kita buat yg terbaik... buktikan pd cikgu tu aq boleh buat... buat bende tu sebagai pemangkin semangat.... moga dapat keputusan spm yang cemerlang ye... 😊
 

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,842
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi
semoga tabah... dalam dunia ni bukan semua indah... ade yg cikgu jenis cmtu.. ade yg mcm ni.. so tugas kita hormat cikgu tu... apa-apa cikgu tetap cikgu... dialah pelita hidup kita.. menerangi kehidupan dgn cahaya ilmu...

jadi berdiam diri lg baik...focus perbaiki diri kita buat yg terbaik... buktikan pd cikgu tu aq boleh buat... buat bende tu sebagai pemangkin semangat.... moga dapat keputusan spm yang cemerlang ye... 😊
Power nasihat sifu.. setuju 100%
 
  • Like
Reactions: Zetech

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,799
DragonCoin
4,040.00
semoga tabah... dalam dunia ni bukan semua indah... ade yg cikgu jenis cmtu.. ade yg mcm ni.. so tugas kita hormat cikgu tu... apa-apa cikgu tetap cikgu... dialah pelita hidup kita.. menerangi kehidupan dgn cahaya ilmu...

jadi berdiam diri lg baik...focus perbaiki diri kita buat yg terbaik... buktikan pd cikgu tu aq boleh buat... buat bende tu sebagai pemangkin semangat.... moga dapat keputusan spm yang cemerlang ye... 😊
terbaik cikgu nasihatnya
 
  • Like
Reactions: Zetech

fieeqdanial123

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Jun 2021
40
219
#budak2bosgaurus
DragonCoin
7,617.00
White Cat The MadCat
Angry Lion
Smart Stereo Headset SM0087
semoga tabah... dalam dunia ni bukan semua indah... ade yg cikgu jenis cmtu.. ade yg mcm ni.. so tugas kita hormat cikgu tu... apa-apa cikgu tetap cikgu... dialah pelita hidup kita.. menerangi kehidupan dgn cahaya ilmu...

jadi berdiam diri lg baik...focus perbaiki diri kita buat yg terbaik... buktikan pd cikgu tu aq boleh buat... buat bende tu sebagai pemangkin semangat.... moga dapat keputusan spm yang cemerlang ye... 😊
tq nasihat cikgu,,🥰✨
 
  • Like
Reactions: Zetech

TheShadow

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
11
28
Alam Maya
DragonCoin
2,000.00
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye
Biasalah, lumrah hidup tak semua indah mungkin ada baik nya dia tegur macam tu.
Dengan keadaan macam ni mesti semua orang stress kan?
Apa pun goodluck spm nanti..
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Saya tau perasaan cikgu tu macam mana bila students lambat hantar homework sbb saya pun ajar pdpr... Cikgu kena siapkan byk report, bukan satu ja students dia ajar.. Lagi2 mengajar online ni x sama dgn mengajar d sekolah. Cikgu pun boleh stress... #doneluah hmm hmm
 

H34D_HUN73R

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
5 Jun 2021
709
1,703
MB X BAGI GUNA BENDERA PUTIH
DragonCoin
203,589.00
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye
HACK SOCMED CIKGU TU PHISHING ACC SHOPEE ADD TO CHART BANYAK II LEPASTU CHAT SALLER SURUH COD
 
  • Haha
Reactions: fieeqdanial123

hotfloppy

Guru Leader
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
537
1
3,980
DragonCoin
9,780.00
Linux
Eagle
Ancient Piranha
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye

Firstly, takziah. Perbanyakkan bersabar. Memang kita akan rasa sentap bila kena tegur, nak-nak pulak depan kelas semua. Tapi ambil benda tu sebagai cabaran, cuba siapkan homework cepat-cepat dan jadi orang terawal hantar. Kena praktis, dan bila ada masa-masa cam malas tu, ingat balik perasaan kena kutuk depan kelas tu.

Secondly, be a man. Owning up our own mistakes. 3 jam bukan jangkamasa yang singkat. Ada inform tak pada cikgu, nak mintak sedikit masa untuk siapkan? Kalau takde, memang salah sendiri. Kat sekolah aku dulu ada slogan "Biar awal 3 jam, jangan lambat 3 minit."

Yang terakhir, boleh tak taip elok-elok? Susun cantik-cantik sikit post tu. Dah nak SPM dah kan? :)

Semoga berjaya dalam SPM nanti ✌️
 

H34D_HUN73R

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
5 Jun 2021
709
1,703
MB X BAGI GUNA BENDERA PUTIH
DragonCoin
203,589.00
Ancient Piranha
Ulat Gonggok Gergasi
Firstly, takziah. Perbanyakkan bersabar. Memang kita akan rasa sentap bila kena tegur, nak-nak pulak depan kelas semua. Tapi ambil benda tu sebagai cabaran, cuba siapkan homework cepat-cepat dan jadi orang terawal hantar. Kena praktis, dan bila ada masa-masa cam malas tu, ingat balik perasaan kena kutuk depan kelas tu.

Secondly, be a man. Owning up our own mistakes. 3 jam bukan jangkamasa yang singkat. Ada inform tak pada cikgu, nak mintak sedikit masa untuk siapkan? Kalau takde, memang salah sendiri. Kat sekolah aku dulu ada slogan "Biar awal 3 jam, jangan lambat 3 minit."

Yang terakhir, boleh tak taip elok-elok? Susun cantik-cantik sikit post tu. Dah nak SPM dah kan? :)

Semoga berjaya dalam SPM nanti ✌️
nice motivation @hotfloppy (y)
 
  • Like
Reactions: hotfloppy

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
mesti dak2 spm stress tahun niee,,kan??sbb...study online x paham..hmmm,,ni kisah saya,,

smlm jadinya,,saya mcm kena culture shock,,nk tau sbb apa??
actually,,ramai x siap keje sbb cikgu A ni bagi keje cam ingat student xde klas lain,,saya plak mmg push je,,slalu anta awal(last anta awal tahun lepas🤣🤣,,jangan jadikan ni contoh ya)..so,,keje x anta 3 jam lepas due date,,cikgu A ni immediately call and ws mak saya,,abis,,dgr bebelan mak,,xpe aa,,bila masuk kelas cikgu A ni,,kita pon buat cam x tau pape,,bila klas nk dh abih,,cikgu A ni dgn selamba bukak cita,,dia aibkan saya depan klas,,(dh le ade crush..malu2),,saya cam terkejut..orang lain bila cikgu A ni cek keje,,ade yang x anta keje 5 minggu lepas,,dia x rush plak,,then,,dia siap buat quote"sape rasa nk jadi cam afiq sila2"..paham x perasaan time tu...mmmg air mata jantan dh mula nk kluar,,abih klas,,mem2 semua call,,smpai ade yang datang umah,,pujuk,,sbb mmg dh x ade rasa nk join klas online ni,,sakit dia,,allah je tau,,nk cakap kat mak ayah..diorang support cikgu,,lambat 3 jam je kut,,sampai cam tu skali kena,,ape salah ke,,cam dh jadi penjenayah no.1 kat sklh...aa..inilah luahan hati saya..

ini cerita benar ya ...saje luahkan,,k,,babye
Dah macam student IPT dah student skolah sekarang.. Tabah la yer . Kita hanya mampu bersabar saje la... ermm
 
  • Like
Reactions: fieeqdanial123
Status
Not open for further replies.