Questions Private information leaked? Macamana? Method?

Vip3r_Li0n

DFM Hackers
DFM Hackers
Assalamualaikum,
Saya baru² ni banyak dapat sahabat-sahabat yang minta tolong dengan kes peras ugut + scammer method. Alhamdulillah semuanya tak termakan umpan, dan dengar nasihat yang saya bagi.

Antara peras ugut daripada scammer:
- Guna kad pengenalan, gambar passport untuk buat pinjaman bank.
- Sebar gambar/video private
- Menyamar sebagai pengutip hutang digital
- Menyamar sebagai Pegawai Mahkamah
- Menyamar sebagai Pegawai LHDN
- Dan sebagainya..

Tapi, saya sangat berminat dan tertanya-tanya. Apa teknik dan source dia untuk dapatkan info² private ni. Contoh² info private termasuklah:
- Gambar kad pengenalan
- Nombor kad pengenalan
- Nombor telefon terkini
- Gambar dan video private yang tidak dihantar ke sosial media seperti nude recording(VCs), unshared picture(nudity related) dan sbgainya termasuklah freehair picture.


Spekulasi saya, mungkin info² yang disenaraikan diatas leaked menerusi:
- 0day virus Android atau iOS
- Spy app (mungkin?)
- Data recovering, menerusi kedai repair telefon.
- Ex-boyfriend/Ex-girlfriend?
- Database website leak?

Berikan pendapat anda semua ye😅
Terima kasih atas membaca thread yang panjang ni😂. Semoga thread ini mencungkil minat anda terhadap teknik² scammer dan dapat memberi maklumat untuk mengelakkan sahabat mahupun keluarga anda menjadi mangsa mereka.
 

Noobmaster

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jun 2022
4
6
DragonCoin
5,325.00
Assalamualaikum,
Saya baru² ni banyak dapat sahabat-sahabat yang minta tolong dengan kes peras ugut + scammer method. Alhamdulillah semuanya tak termakan umpan, dan dengar nasihat yang saya bagi.

Antara peras ugut daripada scammer:
- Guna kad pengenalan, gambar passport untuk buat pinjaman bank.
- Sebar gambar/video private
- Menyamar sebagai pengutip hutang digital
- Menyamar sebagai Pegawai Mahkamah
- Menyamar sebagai Pegawai LHDN
- Dan sebagainya..

Tapi, saya sangat berminat dan tertanya-tanya. Apa teknik dan source dia untuk dapatkan info² private ni. Contoh² info private termasuklah:
- Gambar kad pengenalan
- Nombor kad pengenalan
- Nombor telefon terkini
- Gambar dan video private yang tidak dihantar ke sosial media seperti nude recording(VCs), unshared picture(nudity related) dan sbgainya termasuklah freehair picture.


Spekulasi saya, mungkin info² yang disenaraikan diatas leaked menerusi:
- 0day virus Android atau iOS
- Spy app (mungkin?)
- Data recovering, menerusi kedai repair telefon.
- Ex-boyfriend/Ex-girlfriend?
- Database website leak?

Berikan pendapat anda semua ye😅
Terima kasih atas membaca thread yang panjang ni😂. Semoga thread ini mencungkil minat anda terhadap teknik² scammer dan dapat memberi maklumat untuk mengelakkan sahabat mahupun keluarga anda menjadi mangsa mereka.
Scammer x boleh di biarkan..
 
  • Like
Reactions: 1lH4M and Kliemada

Kliemada

DFM Hackers
DFM Hackers
Assalamualaikum,
Saya baru² ni banyak dapat sahabat-sahabat yang minta tolong dengan kes peras ugut + scammer method. Alhamdulillah semuanya tak termakan umpan, dan dengar nasihat yang saya bagi.

Antara peras ugut daripada scammer:
- Guna kad pengenalan, gambar passport untuk buat pinjaman bank.
- Sebar gambar/video private
- Menyamar sebagai pengutip hutang digital
- Menyamar sebagai Pegawai Mahkamah
- Menyamar sebagai Pegawai LHDN
- Dan sebagainya..

Tapi, saya sangat berminat dan tertanya-tanya. Apa teknik dan source dia untuk dapatkan info² private ni. Contoh² info private termasuklah:
- Gambar kad pengenalan
- Nombor kad pengenalan
- Nombor telefon terkini
- Gambar dan video private yang tidak dihantar ke sosial media seperti nude recording(VCs), unshared picture(nudity related) dan sbgainya termasuklah freehair picture.


Spekulasi saya, mungkin info² yang disenaraikan diatas leaked menerusi:
- 0day virus Android atau iOS
- Spy app (mungkin?)
- Data recovering, menerusi kedai repair telefon.
- Ex-boyfriend/Ex-girlfriend?
- Database website leak?

Berikan pendapat anda semua ye😅
Terima kasih atas membaca thread yang panjang ni😂. Semoga thread ini mencungkil minat anda terhadap teknik² scammer dan dapat memberi maklumat untuk mengelakkan sahabat mahupun keluarga anda menjadi mangsa mereka.
Menarik juga nie. Pendapat aku, kecuaian daripada pengguna sendiri secara langsung atau tidak langsung. Contoh terdekat adalah Facebook , Tiktok dan instagram. Dekat sini banyak sangat info berguna dan walaupun maklumat mangsa hanya sikit jer walaupun tak banyak. Tapi kalau lama2 dikumpul maklumat akan jadi berguna juga untuk di jadi kan mangsa scammer. Kira2 bergitu lah caranya. ☕
 

Vip3r_Li0n

DFM Hackers
DFM Hackers
Menarik juga nie. Pendapat aku, kecuaian daripada pengguna sendiri secara langsung atau tidak langsung. Contoh terdekat adalah Facebook , Tiktok dan instagram. Dekat sini banyak sangat info berguna dan walaupun maklumat mangsa hanya sikit jer walaupun tak banyak. Tapi kalau lama2 dikumpul maklumat akan jadi berguna juga untuk di jadi kan mangsa scammer. Kira2 bergitu lah caranya. ☕
Boleh kata cmtu. Tapi yang paling menarik, data yang tak share ke media sosial tu la. Macamana dorg boleh dapat. Cuma ada 1 spekulasi yang boleh terima - virus. Harap ada yang boleh bagi pendapat selain spekulasi aku tu.