Riak

Status
Not open for further replies.

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
Kehadapan semua warga DragonForce Malaysia yang menjenguk post saya ni,
Saya nak bertanya pendapat korang semua. Bukan sahaja pendapat tetapi juga sebagai luahan perasaan daripada seseorang yang masih newbie dalam dunia hacking ni.

Dalam dunia hacking ni ,mmg ramai la kan yang pandai buat tu, pandai buat ni. Tak dinafikan, benda yang dorang buat tu cool dan hebat2 belaka. Aku pon kekadang jelez sebab aku tak pandai semua tools yang ada, tak pandai buat script, tak pandai coding.

Tetapi, ada sesetengah hamba Allah ni, diorang jenis riak dengan ilmu yang dorang belajar. Even benda yang dorang belajar tubpon benda yang ditiru dari orang, script kiddies and so on. Kita yang masih newbie ni dipandang rendah hanya sebab kita tak pandai and tak banyak ilmu psal dunia penggodaman dan jugak kita masih newbie. Kekadang terasa jugak la. Tapi aku try amik persepsi dorang yang suka rendahkan orang lain tu, aku amik sebagai sesuatu yang positif.

Ok done luahan perasaan.

So, aku nak tanya kat korang yang masuk and tengok post aku ni. Apa pendapat korang berkenaan dengan orang2 yang macam ni? Korang boleh share pendapat korang kat sini tak kira pendapat korang tu positif or negatif. Asalkan tak gaduh, aku okay je. Kalau gaduh, AKU TULIS REPORT YANG KORANG NI BUAT MASALAH DALAM NI ( EVEN AQ AKAN MNIPU MSLH YANG KORANG BUAT DLM REPORT TU) .
Thats all from me. Mohon maaf jika ada kesilapan didalam luahan perasaan saya.
Sila tegur jika ada silap dan salah.

TQ. (*^3^)/~♡

Sincerely,
FALCON98
 

dev_sda2

DFM Guru
DFM Guru
LV
0
 
6 Jun 2021
942
8,986
neo64yt@cheap-potato
neo64yt.codeberg.page
DragonCoin
693,827.00
Fire Red Dragon
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Myvi
Android
Proton Saga first generation
Eagle
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
Kehadapan semua warga DragonForce Malaysia yang menjenguk post saya ni,
Saya nak bertanya pendapat korang semua. Bukan sahaja pendapat tetapi juga sebagai luahan perasaan daripada seseorang yang masih newbie dalam dunia hacking ni.

Dalam dunia hacking ni ,mmg ramai la kan yang pandai buat tu, pandai buat ni. Tak dinafikan, benda yang dorang buat tu cool dan hebat2 belaka. Aku pon kekadang jelez sebab aku tak pandai semua tools yang ada, tak pandai buat script, tak pandai coding.

Tetapi, ada sesetengah hamba Allah ni, diorang jenis riak dengan ilmu yang dorang belajar. Even benda yang dorang belajar tubpon benda yang ditiru dari orang, script kiddies and so on. Kita yang masih newbie ni dipandang rendah hanya sebab kita tak pandai and tak banyak ilmu psal dunia penggodaman dan jugak kita masih newbie. Kekadang terasa jugak la. Tapi aku try amik persepsi dorang yang suka rendahkan orang lain tu, aku amik sebagai sesuatu yang positif.

Ok done luahan perasaan.

So, aku nak tanya kat korang yang masuk and tengok post aku ni. Apa pendapat korang berkenaan dengan orang2 yang macam ni? Korang boleh share pendapat korang kat sini tak kira pendapat korang tu positif or negatif. Asalkan tak gaduh, aku okay je. Kalau gaduh, AKU TULIS REPORT YANG KORANG NI BUAT MASALAH DALAM NI ( EVEN AQ AKAN MNIPU MSLH YANG KORANG BUAT DLM REPORT TU) .
Thats all from me. Mohon maaf jika ada kesilapan didalam luahan perasaan saya.
Sila tegur jika ada silap dan salah.

TQ. (*^3^)/~♡

Sincerely,
FALCON98
Waalaikummussalam.

Orang2 macam ni memang banyak bagi masalah dalam komuniti mana2 pun. Kalau biarkan saja, boleh rosak imej komuniti.

Contoh paling senang yang saya boleh fikir, komuniti Linux. Dari luar mungkin nampak macam komuniti toksik & elitist, tapi sebenarnya mesra. Macam mana orang boleh bagi persepsi macam tu? Sebab wujudnya segelintir manusia jenis elitist & gatekeeping yang sikit bilangannya, tapi cukup kuat suaranya sampaikan sifat “elitist” menjadi stereotaip pengguna Linux.

Kesimpulannya, elakkan sifat elitist. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Ni saja perkongsian pagi saya yang ditulis dalam phone.
Assalamualaikum.


Harap2 feature menulis dalam Markdown ada. Senang sikit nak menulis lagi2 dalam phone
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Waalaikummussalam.

Orang2 macam ni memang banyak bagi masalah dalam komuniti mana2 pun. Kalau biarkan saja, boleh rosak imej komuniti.

Contoh paling senang yang saya boleh fikir, komuniti Linux. Dari luar mungkin nampak macam komuniti toksik & elitist, tapi sebenarnya mesra. Macam mana orang boleh bagi persepsi macam tu? Sebab wujudnya segelintir manusia jenis elitist & gatekeeping yang sikit bilangannya, tapi cukup kuat suaranya sampaikan sifat “elitist” menjadi stereotaip pengguna Linux.

Kesimpulannya, elakkan sifat elitist. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Ni saja perkongsian pagi saya yang ditulis dalam phone.
Assalamualaikum.


Harap2 feature menulis dalam Markdown ada. Senang sikit nak menulis lagi2 dalam phone
nasib ada fungsi zoom kat fon...klu kat laptop ni naya...spekk xde skrng ni...

btw Thanks for ur sharing... first time dngr prkataan elitist ...
 

mucomplex

Lieutenant
EliteGhost
LV
0
 
8 Jun 2021
316
2,505
DragonCoin
4,495.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Microsoft Windows
iOS
Eagle
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
Kehadapan semua warga DragonForce Malaysia yang menjenguk post saya ni,
Saya nak bertanya pendapat korang semua. Bukan sahaja pendapat tetapi juga sebagai luahan perasaan daripada seseorang yang masih newbie dalam dunia hacking ni.

Dalam dunia hacking ni ,mmg ramai la kan yang pandai buat tu, pandai buat ni. Tak dinafikan, benda yang dorang buat tu cool dan hebat2 belaka. Aku pon kekadang jelez sebab aku tak pandai semua tools yang ada, tak pandai buat script, tak pandai coding.

Tetapi, ada sesetengah hamba Allah ni, diorang jenis riak dengan ilmu yang dorang belajar. Even benda yang dorang belajar tubpon benda yang ditiru dari orang, script kiddies and so on. Kita yang masih newbie ni dipandang rendah hanya sebab kita tak pandai and tak banyak ilmu psal dunia penggodaman dan jugak kita masih newbie. Kekadang terasa jugak la. Tapi aku try amik persepsi dorang yang suka rendahkan orang lain tu, aku amik sebagai sesuatu yang positif.

Ok done luahan perasaan.

So, aku nak tanya kat korang yang masuk and tengok post aku ni. Apa pendapat korang berkenaan dengan orang2 yang macam ni? Korang boleh share pendapat korang kat sini tak kira pendapat korang tu positif or negatif. Asalkan tak gaduh, aku okay je. Kalau gaduh, AKU TULIS REPORT YANG KORANG NI BUAT MASALAH DALAM NI ( EVEN AQ AKAN MNIPU MSLH YANG KORANG BUAT DLM REPORT TU) .
Thats all from me. Mohon maaf jika ada kesilapan didalam luahan perasaan saya.
Sila tegur jika ada silap dan salah.

TQ. (*^3^)/~♡

Sincerely,
FALCON98
Lek je boss, learning phase setiap orang lain2.. dulu aku start pun newbie je, mmg betul ckp @dev_sda2 , ramai gate keeper.susah nk outstanding lagi2 dalam industry.tapi kalau kau manfaatkan kan masa, kurangkan benda2 yang membuang masa ni, korang boleh belajar lagi byk dari orang2 ni.. kalau tanya aku, hiburan aku, tak sampai 4 jam sehari, waktu lain tu mostly aku explore hacking and byk membaca
 

mucomplex

Lieutenant
EliteGhost
LV
0
 
8 Jun 2021
316
2,505
DragonCoin
4,495.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Microsoft Windows
iOS
Eagle
Sama2. Lagi satu, kalau ada sikit elitism mungkin ok, tapi jangan sampai sifat elitism tu membinasakan
Bagi aku,team eliteghost pun ramai akan nampak elitism.Tapi most dari team member kitorang mmg akan setuju benda2 gini. dan kami ada reason kami.

1.Satunya, kami nak cari orang yang betul2 nak belajar, and bukan sekadar datang dan pergi tanpa commit dekat orang lain.Dan kami jugak bukan satu group yang tertutup. Boleh refer link dibawah.

https://dragonforce.io/threads/invitation-to-eliteghost-open.3093/

2.kami juga tidak mengalu2-kan unethical hacking, sebab benda2 macam ni akan impact kerjaya korang dimasa depan dan memberikan tempias kepada kami juga. Kalau ada orang cakap aku ahli DF, aku x akan claim. apa yang aku claim, as Eliteghost kolaborasi dengan DF, aku menggunakan platform DF untuk knowledge sharing buat semua.Kalau kata kami tidak tunjuk jalan. boleh refer dibawah.

https://dragonforce.io/threads/bermulanya-disini-macam-mana-nak-start-belajar-hacking.1853

3. Kami juga membuka training kepada orang2 luar dan bukan kepada ahli sahaja, sebab kami yakin ramai lagi yang berminat. Dulu kami mengajar percuma, tapi ramai orang tak hargai ilmu, invite datang kelas xda orang datang.Tapi sekarang disebabkan kekangan masa, kami membuat kelas berbayar, boleh dikatakan masih mampu untuk attend berbanding bayaran luar.
 
Last edited:

Zetech

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
742
2,192
115.135.195.197
DragonCoin
8,292.00
tkpa depa ada special depa kita ade special kita... . jgn ingt depa pandai komputer.. depa boleh melangit... ya dunia komputer luas... dunia realiti pn luas juga.. tkde rezeki kt sini ade kt sane... buat yg nk belajar btul2 tu... memang dri kecik minat tu.. teruskan👍... tpi dh pndai nnti jgn hina orng tk pndai komputer.. tkt rumah kau paip bocor orng tk pndai komputer tu jugk baiki paip rumah kau.. jgn cuba rendah2 orng.. smua ada kelebihan yg memenuhi keperluan kita masing2.. bukan semua bnde memerlukan komputer.. dan dunia realiti kebanyakan perlu komputer.. so masing2 ade kelebihan masing2... .. jgn hina orng tk pndai komputer😊
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Lek je boss, learning phase setiap orang lain2.. dulu aku start pun newbie je, mmg betul ckp @dev_sda2 , ramai gate keeper.susah nk outstanding lagi2 dalam industry.tapi kalau kau manfaatkan kan masa, kurangkan benda2 yang membuang masa ni, korang boleh belajar lagi byk dari orang2 ni.. kalau tanya aku, hiburan aku, tak sampai 4 jam sehari, waktu lain tu mostly aku explore hacking and byk membaca
woww... new things ni...aq try buat tp aq perempuan..ahaha paham2 la...aq rse aq bleh amik tips kau ni tp aq kena ubah versi perempuan punya🤣..btw tq
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Bagi aku,team eliteghost pun ramai akan nampak elitism.Tapi most dari team member kitorang mmg akan setuju benda2 gini. dan kami ada reason kami.

1.Satunya, kami nak cari orang yang betul2 nak belajar, and bukan sekadar datang dan pergi tanpa commit dekat orang lain.Dan kami jugak bukan satu group yang tertutup. Boleh refer link dibawah.

https://dragonforce.io/threads/invitation-to-eliteghost-open.3093/

2.kami juga tidak mengalu2-kan unethical hacking, sebab benda2 macam ni akan impact kerjaya korang dimasa depan dan memberikan tempias kepada kami juga. Kalau ada orang cakap aku ahli DF, aku x akan claim. apa yang aku claim, as Eliteghost kolaborasi dengan DF, aku menggunakan platform DF untuk knowledge sharing buat semua.Kalau kata kami tidak tunjuk jalan. boleh refer dibawah.

https://dragonforce.io/threads/bermulanya-disini-macam-mana-nak-start-belajar-hacking.1853

3. Kami juga membuka training kepada orang2 luar dan bukan kepada ahli sahaja, sebab kami yakin ramai lagi yang berminat. Dulu kami mengajar percuma, tapi ramai orang tak hargai ilmu, invite datang kelas xda orang datang.Tapi sekarang disebabkan kekangan masa, kami membuat kelas berbayar, boleh dikatakan masih mampu untuk attend berbanding bayaran luar.
wey tak perasan kau dri elitghost..sorry sorry...tp ilmu yg kau share bnyk gak aq baca ehehee kbnyknnya mmbntu aq lar... takpe weyh share je...yg pnting lpaz aq exam, aq bleh explore ap yg korang share kat thread...whaahahhahaa mohon bantu aq klu aq ad sbrng pertanyaan...btw tq sharing..
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
tkpa depa ada special depa kita ade special kita... . jgn ingt depa pandai komputer.. depa boleh melangit... ya dunia komputer luas... dunia realiti pn luas juga.. tkde rezeki kt sini ade kt sane... buat yg nk belajar btul2 tu... memang dri kecik minat tu.. teruskan👍... tpi dh pndai nnti jgn hina orng tk pndai komputer.. tkt rumah kau paip bocor orng tk pndai komputer tu jugk baiki paip rumah kau.. jgn cuba rendah2 orng.. smua ada kelebihan yg memenuhi keperluan kita masing2.. bukan semua bnde memerlukan komputer.. dan dunia realiti kebanyakan perlu komputer.. so masing2 ade kelebihan masing2... .. jgn hina orng tk pndai komputer😊
baik bos...akan ku ingat ayat ini.... tq for sharingg
 
  • Like
Reactions: Zetech

BuBat

DragonForce Esport
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
1,305
2,550
HQ DragonForce Esport
DragonCoin
4,340.00
Bagi aku,team eliteghost pun ramai akan nampak elitism.Tapi most dari team member kitorang mmg akan setuju benda2 gini. dan kami ada reason kami.

1.Satunya, kami nak cari orang yang betul2 nak belajar, and bukan sekadar datang dan pergi tanpa commit dekat orang lain.Dan kami jugak bukan satu group yang tertutup. Boleh refer link dibawah.

https://dragonforce.io/threads/invitation-to-eliteghost-open.3093/

2.kami juga tidak mengalu2-kan unethical hacking, sebab benda2 macam ni akan impact kerjaya korang dimasa depan dan memberikan tempias kepada kami juga. Kalau ada orang cakap aku ahli DF, aku x akan claim. apa yang aku claim, as Eliteghost kolaborasi dengan DF, aku menggunakan platform DF untuk knowledge sharing buat semua.Kalau kata kami tidak tunjuk jalan. boleh refer dibawah.

https://dragonforce.io/threads/bermulanya-disini-macam-mana-nak-start-belajar-hacking.1853

3. Kami juga membuka training kepada orang2 luar dan bukan kepada ahli sahaja, sebab kami yakin ramai lagi yang berminat. Dulu kami mengajar percuma, tapi ramai orang tak hargai ilmu, invite datang kelas xda orang datang.Tapi sekarang disebabkan kekangan masa, kami membuat kelas berbayar, boleh dikatakan masih mampu untuk attend berbanding bayaran luar.
Well said cikgu dan saya setuju . Alhamdullilah dgn adanya platform DF dan tips2 expecially dari cikgu dan cikgu @riiotsun saya bertambah rajin dalam membaca ilmu2 cybersecurity . Doakan den dpt kefahaman dalam bidang ni . Biar lambat janji konsisten
 

BuBat

DragonForce Esport
DFM Leader
LV
0
 
5 Jun 2021
1,305
2,550
HQ DragonForce Esport
DragonCoin
4,340.00
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
Kehadapan semua warga DragonForce Malaysia yang menjenguk post saya ni,
Saya nak bertanya pendapat korang semua. Bukan sahaja pendapat tetapi juga sebagai luahan perasaan daripada seseorang yang masih newbie dalam dunia hacking ni.

Dalam dunia hacking ni ,mmg ramai la kan yang pandai buat tu, pandai buat ni. Tak dinafikan, benda yang dorang buat tu cool dan hebat2 belaka. Aku pon kekadang jelez sebab aku tak pandai semua tools yang ada, tak pandai buat script, tak pandai coding.

Tetapi, ada sesetengah hamba Allah ni, diorang jenis riak dengan ilmu yang dorang belajar. Even benda yang dorang belajar tubpon benda yang ditiru dari orang, script kiddies and so on. Kita yang masih newbie ni dipandang rendah hanya sebab kita tak pandai and tak banyak ilmu psal dunia penggodaman dan jugak kita masih newbie. Kekadang terasa jugak la. Tapi aku try amik persepsi dorang yang suka rendahkan orang lain tu, aku amik sebagai sesuatu yang positif.

Ok done luahan perasaan.

So, aku nak tanya kat korang yang masuk and tengok post aku ni. Apa pendapat korang berkenaan dengan orang2 yang macam ni? Korang boleh share pendapat korang kat sini tak kira pendapat korang tu positif or negatif. Asalkan tak gaduh, aku okay je. Kalau gaduh, AKU TULIS REPORT YANG KORANG NI BUAT MASALAH DALAM NI ( EVEN AQ AKAN MNIPU MSLH YANG KORANG BUAT DLM REPORT TU) .
Thats all from me. Mohon maaf jika ada kesilapan didalam luahan perasaan saya.
Sila tegur jika ada silap dan salah.

TQ. (*^3^)/~♡

Sincerely,
FALCON98
2 type of person . Well … dont giveup kipidap ///
 
  • Love
Reactions: Falcon98

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,457
36,611
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,454.00
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
Kehadapan semua warga DragonForce Malaysia yang menjenguk post saya ni,
Saya nak bertanya pendapat korang semua. Bukan sahaja pendapat tetapi juga sebagai luahan perasaan daripada seseorang yang masih newbie dalam dunia hacking ni.

Dalam dunia hacking ni ,mmg ramai la kan yang pandai buat tu, pandai buat ni. Tak dinafikan, benda yang dorang buat tu cool dan hebat2 belaka. Aku pon kekadang jelez sebab aku tak pandai semua tools yang ada, tak pandai buat script, tak pandai coding.

Tetapi, ada sesetengah hamba Allah ni, diorang jenis riak dengan ilmu yang dorang belajar. Even benda yang dorang belajar tubpon benda yang ditiru dari orang, script kiddies and so on. Kita yang masih newbie ni dipandang rendah hanya sebab kita tak pandai and tak banyak ilmu psal dunia penggodaman dan jugak kita masih newbie. Kekadang terasa jugak la. Tapi aku try amik persepsi dorang yang suka rendahkan orang lain tu, aku amik sebagai sesuatu yang positif.

Ok done luahan perasaan.

So, aku nak tanya kat korang yang masuk and tengok post aku ni. Apa pendapat korang berkenaan dengan orang2 yang macam ni? Korang boleh share pendapat korang kat sini tak kira pendapat korang tu positif or negatif. Asalkan tak gaduh, aku okay je. Kalau gaduh, AKU TULIS REPORT YANG KORANG NI BUAT MASALAH DALAM NI ( EVEN AQ AKAN MNIPU MSLH YANG KORANG BUAT DLM REPORT TU) .
Thats all from me. Mohon maaf jika ada kesilapan didalam luahan perasaan saya.
Sila tegur jika ada silap dan salah.

TQ. (*^3^)/~♡

Sincerely,
FALCON98
rilek ..jgn pikir org lain..buat je ape nak buat .. jnji tak salah undang2 :)
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
2 type of person . Well … dont giveup kipidap ///
hahaha baik...eheeeee...
Well said cikgu dan saya setuju . Alhamdullilah dgn adanya platform DF dan tips2 expecially dari cikgu dan cikgu @riiotsun saya bertambah rajin dalam membaca ilmu2 cybersecurity . Doakan den dpt kefahaman dalam bidang ni . Biar lambat janji konsisten
tq for your sharing
 
Status
Not open for further replies.