Resipi Sausage Rolls with Rice

Prefix untuk segala resipi dan juadah makanan atau minuman

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

IMG-20220415-WA0003.jpg
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
 

fatimazarah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Jun 2022
100
3,284
DragonCoin
0.00
Charlie Dame...
Tart Nenas
Charlie Dame...
Black Dragon
Oyen The Arrogant Cat
Frost Dragon
wah 😍..mantap👍

========================================================================================================================
۞اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد۞
#Allahfirst
#Mayallaheaseyou
 
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

View attachment 24834
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
Buat le nnt pos kat paklong.. Haha
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

View attachment 24834
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
Tlg tmbah cheese lebih ... lapor ni
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark
wah 😍..mantap👍

========================================================================================================================
۞اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد۞
#Allahfirst
#Mayallaheaseyou
Maceh 😚
Buat le nnt pos kat paklong.. Haha
Sampai sana dah basi paklong... Huhu
Lapor plk..
Sila sila cuba...
Tlg tmbah cheese lebih ... lapor ni
Hmmmm 😒
 

Azizul

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
17 Apr 2022
216
820
unknown pl4c3
DragonCoin
10,486,846.00
Black Dragon
Angry Lion
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

View attachment 24834
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
Waalaikumsalam,Wah nice 😍
 

scarlet

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Jun 2021
892
6,287
the Kingdom of Fiore
DragonCoin
8,717,145.00
Angry Lion
Black Dragon
Fire Red Dragon
Frost Dragon
Ancient Dragon
Shark

Abcdeath

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Sep 2021
704
3,244
DFM
DragonCoin
36,406.00
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

View attachment 24834
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
Masakkan lah ..
 

Pincahff

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Apr 2022
51
274
Kat sini
DragonCoin
38,858,494.00
Hai.. Assalamualaikum semua 🌹
Lama banget gue gak share resepi 😌.. So harini saya nak share resepi yang sangat mudah.. Sebelum ni ada juga buat sosej gulung tapi pakai roti, yg ni pakai nasi pula... Ok lah, lesgoo!!

Bahan-bahan :
1. Nasi
2. Sosej
3. Cheese slice
4. Minyak
5. Sedikit garam

Cara-cara :
1. Mula2 goreng sosej. Bagi sejuk dulu barulah balut dgn cheese slice. Klu balut time sosej masih panas nti cheese cair loh.
2. Hancurkan nasi yg masih panas pastu letak sedikit minyak, saya guna minyak bijan utk bagi wangi hehe.. Minyak masak pun ok ok aja. Dan taburlah sedikit garam sesuai selera korang pastu kepal2 jadi bulat.
4. Lenyekkan nasi yg di kepal tadi atas kertas minyak. Pastu letak lah sosej yg di balut cheese tadi atas nasi dan golekkan. Macam buat sushi roll tu...
5. Letak sedikit saja minyak masak sikit atas pan, pastu grill (grill eh? 🤔) nasi tadi dan biarkan sehingga menjadi warna keperang-perangan..

View attachment 24834
Done!! Sedia untuk di tungap 😙

Selamat mencuba! 😘

Klu nak lagi sedap boleh tambah cheese lagi, cheese yg saya ada time ni ngam2 tinggal dua keping ja uhuks...
Lots of Love - scarlet 💕
Giler gw bang pasti enak wkwowkwowk