Information SCAM COD

Show informational about something

GadisWhiteHat

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
980
2,799
DragonCoin
4,040.00
FB_IMG_1627830475036.jpg

SCAM ALERT: WASPADA PENIPUAN "CASH ON DELIVERY"

Masyarakat dinasihatkan agar sentiasa peka dengan setiap barangan yang dibeli agar tidak menjadi mangsa penipuan "Cash On Delivery".

Jadikan infografik yang disediakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebagai panduan. Anda boleh menolak bungkusan dihantar jika tidak pasti dengan pihak yang menghantar barangan tersebut.

Sumber: KPDNHEP Laman Rasmi​
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,442
36,557
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,304.00
View attachment 7987

SCAM ALERT: WASPADA PENIPUAN "CASH ON DELIVERY"

Masyarakat dinasihatkan agar sentiasa peka dengan setiap barangan yang dibeli agar tidak menjadi mangsa penipuan "Cash On Delivery".

Jadikan infografik yang disediakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebagai panduan. Anda boleh menolak bungkusan dihantar jika tidak pasti dengan pihak yang menghantar barangan tersebut.

Sumber: KPDNHEP Laman Rasmi​
nice tq share info
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
View attachment 7987

SCAM ALERT: WASPADA PENIPUAN "CASH ON DELIVERY"

Masyarakat dinasihatkan agar sentiasa peka dengan setiap barangan yang dibeli agar tidak menjadi mangsa penipuan "Cash On Delivery".

Jadikan infografik yang disediakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebagai panduan. Anda boleh menolak bungkusan dihantar jika tidak pasti dengan pihak yang menghantar barangan tersebut.

Sumber: KPDNHEP Laman Rasmi​
Mantap la @GadisWhiteHat
 

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,484
5,202
21
DragonCoin
5,640.00
View attachment 7987

SCAM ALERT: WASPADA PENIPUAN "CASH ON DELIVERY"

Masyarakat dinasihatkan agar sentiasa peka dengan setiap barangan yang dibeli agar tidak menjadi mangsa penipuan "Cash On Delivery".

Jadikan infografik yang disediakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebagai panduan. Anda boleh menolak bungkusan dihantar jika tidak pasti dengan pihak yang menghantar barangan tersebut.

Sumber: KPDNHEP Laman Rasmi​
Nice👀
 

WHITEHAT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
3,493
1
6,699
EARTH
DragonCoin
4,105.00
Rumah Kontena
Small PO The Panda
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Raspberry Pi 4
nice information
saya ada terbaca benda ni scam sekarang jadi bijak dah orang tu bayar ke orang yang delivery lepastu dia mark dia nak hantar semula tak boleh dah sebab delivery dah tanda
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
View attachment 7987

SCAM ALERT: WASPADA PENIPUAN "CASH ON DELIVERY"

Masyarakat dinasihatkan agar sentiasa peka dengan setiap barangan yang dibeli agar tidak menjadi mangsa penipuan "Cash On Delivery".

Jadikan infografik yang disediakan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebagai panduan. Anda boleh menolak bungkusan dihantar jika tidak pasti dengan pihak yang menghantar barangan tersebut.

Sumber: KPDNHEP Laman Rasmi​
Bahaya walau pun barang sampai baru bayar sekali april fool memang hawau lah kan ,harga kemain cas mahal sekali bukakkk jeng jengggg jengggg