Scam jual baju dekat insta nama ig - boutique astal

Status
Not open for further replies.

Skullzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Feb 2022
3
2
DragonCoin
4,340.00
Hai dragon force and kawan2. So harini kawan saya kena scam dengan scammer di Instagram. Scammer ini jual baju kurung. Kawan saya nak beli baju ini untuk mak dia end up lps dah buat payment tetibe 2 3 hari m in mintak tracking number die bluetick. So syak ini mmg scammer lps saya guna no lain chat dgn scammer ni.. Saya ada detail bank and no phone dia yang aktif.. Jgn risau tak mintak apa pun sbb kami mmg nak report polis and pegi bank negara block freeze account bank scammer ni.



So saya nak mintak tolong track location scammer Ini sahaja

Ni no acc scammer tu and no phone dia ade dlm gmbar

_Nanti sis bagi detail nama, alamat, no tel sekali k dear, pembayaran sebelum 2pm untuk penghantaran hari yang sama_
*PENTING* : dekat discription kat resit bank tu : tulis no phone ye sis.
Acct : Muhammad Amirul (Maybank)
311140735569



Terima kasih kepada sesiapa yang membantu
 

Attachments

  • IMG-20230131-WA0109.jpg
    IMG-20230131-WA0109.jpg
    135.8 KB · Views: 5
  • IMG-20230131-WA0111.jpg
    IMG-20230131-WA0111.jpg
    120.3 KB · Views: 5
  • IMG-20230131-WA0110.jpg
    IMG-20230131-WA0110.jpg
    119.2 KB · Views: 3
  • IMG-20230131-WA0113.jpg
    IMG-20230131-WA0113.jpg
    114.8 KB · Views: 3
  • IMG-20230131-WA0112.jpg
    IMG-20230131-WA0112.jpg
    117.1 KB · Views: 4
  • IMG-20230131-WA0114.jpg
    IMG-20230131-WA0114.jpg
    110.9 KB · Views: 3
  • IMG-20230131-WA0116.jpg
    IMG-20230131-WA0116.jpg
    119.3 KB · Views: 5
Last edited by a moderator:

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,285
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Hai dragon force and kawan2. So harini kawan saya kena scam dengan scammer di Instagram. Scammer ini jual baju kurung. Kawan saya nak beli baju ini untuk mak dia end up lps dah buat payment tetibe 2 3 hari m in mintak tracking number die bluetick. So syak ini mmg scammer lps saya guna no lain chat dgn scammer ni.. Saya ada detail bank and no phone dia yang aktif.. Jgn risau tak mintak apa pun sbb kami mmg nak report polis and pegi bank negara block freeze account bank scammer ni.



So saya nak mintak tolong track location scammer Ini sahaja

Ni no acc scammer tu and no phone dia ade dlm gmbar

_Nanti sis bagi detail nama, alamat, no tel sekali k dear, pembayaran sebelum 2pm untuk penghantaran hari yang sama_
*PENTING* : dekat discription kat resit bank tu : tulis no phone ye sis.
Acct : Muhammad Amirul (Maybank)
311140735569



Terima kasih kepada sesiapa yang membantu
Assalam dan hai @Skullzack.

Sebelum saya menjawab aduan awak, saya mohon agar @Skullzack lengkapkan pengenalan diri di ruangan Introduction. Tekan di sini untuk perkenalkan diri.

Terlebih dahulu, saya minta maaf ya, saya terpaksa padam no telefon awak dan beberapa gambar yang mengandungi details mangsa untuk mengelakkan orang lain (baca: scammer) dekat sini ambil kesempatan terhadap details awak dan kawan awak.

Untuk pengetahuan awak, kami dekat sini tidak menawarkan apa-apa bentuk servis sama ada berbayar ataupun sebaliknya. Jika awak menerima tawaran servis yang mengatakan dari DragonForce Malaysia, itu adalah penipuan semata-mata untuk mengambil kesempatan. Jadi, elakkan dedah details awak termasuklah nombor telefon.

So saya nak mintak tolong track location scammer Ini sahaja
Untuk perkara ini, tidak mudah untuk track location seseorang. Adapun location yang didapati jarang tepat dengan location sebenar seseorang itu.

Jadi, cadangan saya, buat sahaja laporan polis. Biar polis yang selesaikan perkara ini.
 
  • Like
Reactions: Latz and Skullzack

Skullzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Feb 2022
3
2
DragonCoin
4,340.00
Assalam dan hai @Skullzack.

Sebelum saya menjawab aduan awak, saya mohon agar @Skullzack lengkapkan pengenalan diri di ruangan Introduction. Tekan di sini untuk perkenalkan diri.

Terlebih dahulu, saya minta maaf ya, saya terpaksa padam no telefon awak dan beberapa gambar yang mengandungi details mangsa untuk mengelakkan orang lain (baca: scammer) dekat sini ambil kesempatan terhadap details awak dan kawan awak.

Untuk pengetahuan awak, kami dekat sini tidak menawarkan apa-apa bentuk servis sama ada berbayar ataupun sebaliknya. Jika awak menerima tawaran servis yang mengatakan dari DragonForce Malaysia, itu adalah penipuan semata-mata untuk mengambil kesempatan. Jadi, elakkan dedah details awak termasuklah nombor telefon.


Untuk perkara ini, tidak mudah untuk track location seseorang. Adapun location yang didapati jarang tepat dengan location sebenar seseorang itu.

Jadi, cadangan saya, buat sahaja laporan polis. Biar polis yang selesaikan perkara ini.
Yeah btol.. Saya tau mmg takkan dpt tepat track location.. Sbb sudah tnya kawan saya ritu.. Just nak try tnya dekat sini saja.. Baik2 saya akan buat laporan polis. Thank you soo much. 😊
 
  • Like
Reactions: Aerisyu

Skullzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Feb 2022
3
2
DragonCoin
4,340.00
Assalam dan hai @Skullzack.

Sebelum saya menjawab aduan awak, saya mohon agar @Skullzack lengkapkan pengenalan diri di ruangan Introduction. Tekan di sini untuk perkenalkan diri.

Terlebih dahulu, saya minta maaf ya, saya terpaksa padam no telefon awak dan beberapa gambar yang mengandungi details mangsa untuk mengelakkan orang lain (baca: scammer) dekat sini ambil kesempatan terhadap details awak dan kawan awak.

Untuk pengetahuan awak, kami dekat sini tidak menawarkan apa-apa bentuk servis sama ada berbayar ataupun sebaliknya. Jika awak menerima tawaran servis yang mengatakan dari DragonForce Malaysia, itu adalah penipuan semata-mata untuk mengambil kesempatan. Jadi, elakkan dedah details awak termasuklah nombor telefon.


Untuk perkara ini, tidak mudah untuk track location seseorang. Adapun location yang didapati jarang tepat dengan location sebenar seseorang itu.

Jadi, cadangan saya, buat sahaja laporan polis. Biar polis yang selesaikan perkara ini.
Saya minta maaf ye terdedahkan no phone dgn Nombor account.. Thank you sbb delete.. Nnti saya tekan link untuk perkenalkan diri.. Minta maaf sgt2. And thank you jugak sebab reply
 
  • Like
Reactions: Aerisyu

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,285
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Yeah btol.. Saya tau mmg takkan dpt tepat track location.. Sbb sudah tnya kawan saya ritu.. Just nak try tnya dekat sini saja.. Baik2 saya akan buat laporan polis. Thank you soo much. 😊
Ya, serahkan pada pihak berkuasa. Kalau boleh, alert pada yang lain untuk berhati-hati dengan pemilik akaun tersebut.
Dan jangan lupa untuk buat introduction ya. Terima kasih.
 
Status
Not open for further replies.