SCAMMER BEG INSTAGRAM❗

YossJeck

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Mar 2023
10
10
DragonCoin
2,875.00
Assalamualaikum kepada semua yg boleh tolong dia ni, bukan saya yg kene "Mak kepada dia ni yg kene scam" Macam ni cerita dia. Mak Dia beli beg kat Instagram then Mak dia beli la satu beg tu yg berharga "RM 120" lepas mak dia transfer duit ke dalam acc si scammer tu masih okay dia balas tk lama kemudian Mak dia cakap la bila nak hantar sebab tk sampai² Lgi la kan then Mak dia mintak pulak nombor tracking and dia just seen je tk balas langsung jdi pls kepada yg boleh tolong Mak dia ke kalau dapat muka pon dah boleh dah , location ada dia bagi ntah fake atau real boleh tengok kat dia ss tu nombor telefon +𝟲𝟬𝟭𝟭𝟯𝟵𝟳𝟴𝟱𝟭𝟰𝟮 dan nama ig dia pulak "𝗣𝗥𝗘𝗟𝗢𝗩𝗘𝗗 𝗕𝗔𝗚" harap kepada hacker boleh tolong semua bukti ss dah saya letak saya nak ucap terima kasih yg tolong sebab Mak dia yg kene scam bukan mak saya tapi kalau terjadi kat mak saya pun memang saya akan berusaha sehabis mungkin untuk dpt kan orang tu kepada yg tolong thankyou ye kalau ada apa apa boleh contact dia sebab mak dia yg kene scam ni nombor dia --censored--
 

Attachments

  • IMG_20230310_193146_544.jpg
    IMG_20230310_193146_544.jpg
    84 KB · Views: 15
  • Screenshot_2023-03-10-19-29-16-956_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-03-10-19-29-16-956_com.whatsapp.jpg
    360.8 KB · Views: 19
  • IMG_20230310_191942_430.jpg
    IMG_20230310_191942_430.jpg
    70 KB · Views: 13
  • IMG_20230310_191938_326.jpg
    IMG_20230310_191938_326.jpg
    81.3 KB · Views: 13
Last edited by a moderator:
  • Sad
Reactions: aisy_alam

fatimazarah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Jun 2022
100
3,284
DragonCoin
0.00
Charlie Dame...
Tart Nenas
Charlie Dame...
Black Dragon
Oyen The Arrogant Cat
Frost Dragon
Assalamualaikum kepada semua yg boleh tolong dia ni, bukan saya yg kene "Mak kepada dia ni yg kene scam" Macam ni cerita dia. Mak Dia beli beg kat Instagram then Mak dia beli la satu beg tu yg berharga "RM 120" lepas mak dia transfer duit ke dalam acc si scammer tu masih okay dia balas tk lama kemudian Mak dia cakap la bila nak hantar sebab tk sampai² Lgi la kan then Mak dia mintak pulak nombor tracking and dia just seen je tk balas langsung jdi pls kepada yg boleh tolong Mak dia ke kalau dapat muka pon dah boleh dah , location ada dia bagi ntah fake atau real boleh tengok kat dia ss tu nombor telefon +𝟲𝟬𝟭𝟭𝟯𝟵𝟳𝟴𝟱𝟭𝟰𝟮 dan nama ig dia pulak "𝗣𝗥𝗘𝗟𝗢𝗩𝗘𝗗 𝗕𝗔𝗚" harap kepada hacker boleh tolong semua bukti ss dah saya letak saya nak ucap terima kasih yg tolong sebab Mak dia yg kene scam bukan mak saya tapi kalau terjadi kat mak saya pun memang saya akan berusaha sehabis mungkin untuk dpt kan orang tu kepada yg tolong thankyou ye kalau ada apa apa boleh contact dia sebab mak dia yg kene scam ni nombor dia 𝟲𝟬𝟭𝟵𝟱𝟱𝟳𝟳𝟰𝟱𝟲𝟱
waalaikummussalam...di minta kepada mangsa untuk melaporkan perkara ini ke pihak polis..
Untuk makluman pihak DFM tidak menyediakan sebarang perkhidmatan hacking.
Sekian,harap maklum.

*SILA PADAM NOMBOR MANGSA.
LEBIH BAHAYA ANDA MELETAKKAN NOMBOR DI PLATFORM SEBEGINI.KEBARANGKALIAN MANGSA AKAN TERKENA SCAM BUAT KEDUA KALINYA.
 
Last edited:

YossJeck

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Mar 2023
10
10
DragonCoin
2,875.00
waalaikummussalam...di minta kepada mangsa untuk melaporkan perkara ini ke pihak polis..
Untuk makluman pihak DFM tidak menyediakan sebarang perkhidmatan hacking.
Sekian,harap maklum.
========================================================================================================================
۞اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد۞
#Allahfirst

#Mayallaheaseeverything🦋
Okey terima kasih atas perkongsian nya saya akan beritahu mangsa 👍
 
  • Like
Reactions: aisy_alam

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,280
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Assalamualaikum kepada semua yg boleh tolong dia ni, bukan saya yg kene "Mak kepada dia ni yg kene scam" Macam ni cerita dia. Mak Dia beli beg kat Instagram then Mak dia beli la satu beg tu yg berharga "RM 120" lepas mak dia transfer duit ke dalam acc si scammer tu masih okay dia balas tk lama kemudian Mak dia cakap la bila nak hantar sebab tk sampai² Lgi la kan then Mak dia mintak pulak nombor tracking and dia just seen je tk balas langsung jdi pls kepada yg boleh tolong Mak dia ke kalau dapat muka pon dah boleh dah , location ada dia bagi ntah fake atau real boleh tengok kat dia ss tu nombor telefon +𝟲𝟬𝟭𝟭𝟯𝟵𝟳𝟴𝟱𝟭𝟰𝟮 dan nama ig dia pulak "𝗣𝗥𝗘𝗟𝗢𝗩𝗘𝗗 𝗕𝗔𝗚" harap kepada hacker boleh tolong semua bukti ss dah saya letak saya nak ucap terima kasih yg tolong sebab Mak dia yg kene scam bukan mak saya tapi kalau terjadi kat mak saya pun memang saya akan berusaha sehabis mungkin untuk dpt kan orang tu kepada yg tolong thankyou ye kalau ada apa apa boleh contact dia sebab mak dia yg kene scam ni nombor dia --censored--

Waalaikumussalam.

Maaf ya, saya terpaksa delete satu gambar screenshot perbualan yang mengandungi alamat mangsa dan juga no telefon mangsa dalam posting di atas, atas asbab data peribadi mangsa untuk mengelakkan mangsa dan waris ditipu buat kali kedua.

Berkenaan perkara ini, sila laporkan kepada pihak berkuasa seperti yang disarankan oleh @fatimazarah. Terima kasih @fatimazarah
 

Soul_eater

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
193
522
DragonCoin
184,093,431.00
Frost Dragon
Shark
Dota 2
Yamaha RX-Z
Myvi
Pulau Persendirian
Waalaikumussalam.

Maaf ya, saya terpaksa delete satu gambar screenshot perbualan yang mengandungi alamat mangsa dan juga no telefon mangsa dalam posting di atas, atas asbab data peribadi mangsa untuk mengelakkan mangsa dan waris ditipu buat kali kedua.

Berkenaan perkara ini, sila laporkan kepada pihak berkuasa seperti yang disarankan oleh @fatimazarah. Terima kasih @fatimazarah
wasalam..benar sila buat report di balai polis berhampiran anda:)
 
  • Like
Reactions: aisy_alam