Alert Scammer Guna Nama DFM dan Sijil Kebajikan Masyarakat Anak-anak Yatim

This prefix use to attract extra attention from user

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian.



Pihak DragonForce Malaysia menerima aduan mengenai 'Scammer yang menggunakan nama DragonForce Malaysia'.

Scammer ini menggunakan nama DragonForce Malaysia beserta Sijil Jabatan Kebajikan Masyarakat Anak Anak Yatim diatas penama EDIE RIZAL untuk memperdaya mangsa mereka.

Modus Operandi (MO) Scammer yang menggunakan nama DFM ini adalah :
1) Scammer akan target dan mencari mangsa yang selalunya kena tipu, kena hack dan juga kena scam.

2) Scammer ini akan mesej mereka secara personal dengan menggunakan akaun palsu samada di Facebook/Telegram/Whatsapp .

3) Seterusnya, Scammer ini akan memperkenalkan diri sebagai Admin/Ahli DFM dan mereka akan memberi servis dan juga menolong mangsa mendapatkan wang mereka kembali.

4) Setelah Scammer menipu mangsa dengan menjanjikan untuk mendapatkan wang menggunakan servis menggodam itu, Scammer akan meminta mangsa untuk membuat pembayaran.

5) Mangsa tjdak akan sedar yang sebenarnya mereka telah terkena scam buat kali untuk kesekian kalinya kerana Scammer ini akan menggunakan helah mereka dengan menunjukkan resit bank (etc), tangkap layar atau "ScreenShot"ping google.com command promt , Termux dan sebagainya. (JANGAN PERCAYA!)

6) Selepas mangsa membuat pembayaran kepada Scammer ini , kebanyakan daripada Scammer itu akan menghilangkan diri setelah mendapatkan wang yang mereka mahukan.

Modus operandi seperti ini sebenarnya sudah wujud sejak dulu lagi tetapi masih lagi ada yang terpedaya.

Sekali lagi kami disini ingin menegaskan , DFM TIDAK MEMBUAT SERVIS HACKING lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pembayaran.
(Dah bold and buat besar-besar ni, kalau tak baca and tak faham tak tahu la saya).
Admin DFM tidak akan menerima apa-apa bentuk pembayaran untuk apa-apa bantuan yang kami salurkan.

Kami ingin memberi peringatan kepada anda semua, jangan sesekali percaya individu yang anda tidak kenal termasuk juga individu yang anda kenal sekalipun di alam maya ini. Lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan wang dan hak anda.

Sentiasa selidik dahulu sebelum memberi apa-apa maklumat kepada mereka.
Harap semua boleh sampaikan kepada yang lain agar tidak ada lagi yang terpedaya.

Kami akan mengambil tindakan berkaitan dengan perkara ini.

Berdasarkan pemerhatian kami, penyangak kali ini yang meggunakan nama DFM telah menjalankan aktiviti scam orang ini sejak Jun 2021 lagi.

Di sini saya sertakan maklumat penyangak tersebut yang telah saya ambil daripada Pihak DragonForce Malaysia sendiri.
NAME : EDIE RIZAL BIN ZULKIPLI MAYBANK BANK ACC : 151294838119 Sebanyak 37 Kali Carian Telah Dibuat IC : 8;4;0;6;1;7****** ADDRESS :MAHANG;PARIT;MAHANG;JERAM;Kuala;Selangor;45800;Selangor

1652803316182.png 1652803335534.jpeg
1652803368417.jpeg

Forum Rasmi: https://dragonforce.io
Radio Rasmi: https://radio.dragonforce.io
Facebook: https://fb.me/dragonforcedotio
Telegram: https://t.me/dragonforceio
Twitter: https://twitter.com/dragonforceio
Instagram: https://instagram.com/dragonforceio
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9GycRXuy7-WMULPBkBp4Bw
 

Sam001

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Sep 2021
53
215
Bumi
vt.tiktok.com
DragonCoin
13,371.00
Ulat Gonggok Gergasi
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian.



Pihak DragonForce Malaysia menerima aduan mengenai 'Scammer yang menggunakan nama DragonForce Malaysia'.

Scammer ini menggunakan nama DragonForce Malaysia beserta Sijil Jabatan Kebajikan Masyarakat Anak Anak Yatim diatas penama EDIE RIZAL untuk memperdaya mangsa mereka.

Modus Operandi (MO) Scammer yang menggunakan nama DFM ini adalah :
1) Scammer akan target dan mencari mangsa yang selalunya kena tipu, kena hack dan juga kena scam.

2) Scammer ini akan mesej mereka secara personal dengan menggunakan akaun palsu samada di Facebook/Telegram/Whatsapp .

3) Seterusnya, Scammer ini akan memperkenalkan diri sebagai Admin/Ahli DFM dan mereka akan memberi servis dan juga menolong mangsa mendapatkan wang mereka kembali.

4) Setelah Scammer menipu mangsa dengan menjanjikan untuk mendapatkan wang menggunakan servis menggodam itu, Scammer akan meminta mangsa untuk membuat pembayaran.

5) Mangsa tjdak akan sedar yang sebenarnya mereka telah terkena scam buat kali untuk kesekian kalinya kerana Scammer ini akan menggunakan helah mereka dengan menunjukkan resit bank (etc), tangkap layar atau "ScreenShot"ping google.com command promt , Termux dan sebagainya. (JANGAN PERCAYA!)

6) Selepas mangsa membuat pembayaran kepada Scammer ini , kebanyakan daripada Scammer itu akan menghilangkan diri setelah mendapatkan wang yang mereka mahukan.

Modus operandi seperti ini sebenarnya sudah wujud sejak dulu lagi tetapi masih lagi ada yang terpedaya.

Sekali lagi kami disini ingin menegaskan , DFM TIDAK MEMBUAT SERVIS HACKING lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pembayaran.
(Dah bold and buat besar-besar ni, kalau tak baca and tak faham tak tahu la saya).
Admin DFM tidak akan menerima apa-apa bentuk pembayaran untuk apa-apa bantuan yang kami salurkan.

Kami ingin memberi peringatan kepada anda semua, jangan sesekali percaya individu yang anda tidak kenal termasuk juga individu yang anda kenal sekalipun di alam maya ini. Lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan wang dan hak anda.

Sentiasa selidik dahulu sebelum memberi apa-apa maklumat kepada mereka.
Harap semua boleh sampaikan kepada yang lain agar tidak ada lagi yang terpedaya.

Kami akan mengambil tindakan berkaitan dengan perkara ini.

Berdasarkan pemerhatian kami, penyangak kali ini yang meggunakan nama DFM telah menjalankan aktiviti scam orang ini sejak Jun 2021 lagi.

Di sini saya sertakan maklumat penyangak tersebut yang telah saya ambil daripada Pihak DragonForce Malaysia sendiri.
NAME : EDIE RIZAL BIN ZULKIPLI MAYBANK BANK ACC : 151294838119 Sebanyak 37 Kali Carian Telah Dibuat IC : 8;4;0;6;1;7****** ADDRESS :MAHANG;PARIT;MAHANG;JERAM;Kuala;Selangor;45800;Selangor

View attachment 22675View attachment 22676
View attachment 22677

Forum Rasmi: https://dragonforce.io
Radio Rasmi: https://radio.dragonforce.io
Facebook: https://fb.me/dragonforcedotio
Telegram: https://t.me/dragonforceio
Twitter: https://twitter.com/dragonforceio
Instagram: https://instagram.com/dragonforceio
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9GycRXuy7-WMULPBkBp4Bw
Terima kasih info berhati-hatilah semua
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
TQ info @Falcon98 👍😊...Semoga kita semua lebih alert lagi selepas ini...
Nope.. not me..thanks to superadmin✌️dia sruh up
Waalaikumusalam, Tq sharing cip , kita semua kena lebihkan lagi Alert je lah cause modus operandi macam ni dah jadi kebiasaan pada masyarakat kini.
Well, aq terima kasih kau on behalf of Superadmin yg sruh aq up thread ni



Jap nak tanya, ni pon xm trader jugak ke? sbb dia ad scam org gak

IMG_20220518_052500_421.jpg
 
Last edited:

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
17
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian.



Pihak DragonForce Malaysia menerima aduan mengenai 'Scammer yang menggunakan nama DragonForce Malaysia'.

Scammer ini menggunakan nama DragonForce Malaysia beserta Sijil Jabatan Kebajikan Masyarakat Anak Anak Yatim diatas penama EDIE RIZAL untuk memperdaya mangsa mereka.

Modus Operandi (MO) Scammer yang menggunakan nama DFM ini adalah :
1) Scammer akan target dan mencari mangsa yang selalunya kena tipu, kena hack dan juga kena scam.

2) Scammer ini akan mesej mereka secara personal dengan menggunakan akaun palsu samada di Facebook/Telegram/Whatsapp .

3) Seterusnya, Scammer ini akan memperkenalkan diri sebagai Admin/Ahli DFM dan mereka akan memberi servis dan juga menolong mangsa mendapatkan wang mereka kembali.

4) Setelah Scammer menipu mangsa dengan menjanjikan untuk mendapatkan wang menggunakan servis menggodam itu, Scammer akan meminta mangsa untuk membuat pembayaran.

5) Mangsa tjdak akan sedar yang sebenarnya mereka telah terkena scam buat kali untuk kesekian kalinya kerana Scammer ini akan menggunakan helah mereka dengan menunjukkan resit bank (etc), tangkap layar atau "ScreenShot"ping google.com command promt , Termux dan sebagainya. (JANGAN PERCAYA!)

6) Selepas mangsa membuat pembayaran kepada Scammer ini , kebanyakan daripada Scammer itu akan menghilangkan diri setelah mendapatkan wang yang mereka mahukan.

Modus operandi seperti ini sebenarnya sudah wujud sejak dulu lagi tetapi masih lagi ada yang terpedaya.

Sekali lagi kami disini ingin menegaskan , DFM TIDAK MEMBUAT SERVIS HACKING lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pembayaran.
(Dah bold and buat besar-besar ni, kalau tak baca and tak faham tak tahu la saya).
Admin DFM tidak akan menerima apa-apa bentuk pembayaran untuk apa-apa bantuan yang kami salurkan.

Kami ingin memberi peringatan kepada anda semua, jangan sesekali percaya individu yang anda tidak kenal termasuk juga individu yang anda kenal sekalipun di alam maya ini. Lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan wang dan hak anda.

Sentiasa selidik dahulu sebelum memberi apa-apa maklumat kepada mereka.
Harap semua boleh sampaikan kepada yang lain agar tidak ada lagi yang terpedaya.

Kami akan mengambil tindakan berkaitan dengan perkara ini.

Berdasarkan pemerhatian kami, penyangak kali ini yang meggunakan nama DFM telah menjalankan aktiviti scam orang ini sejak Jun 2021 lagi.

Di sini saya sertakan maklumat penyangak tersebut yang telah saya ambil daripada Pihak DragonForce Malaysia sendiri.
NAME : EDIE RIZAL BIN ZULKIPLI MAYBANK BANK ACC : 151294838119 Sebanyak 37 Kali Carian Telah Dibuat IC : 8;4;0;6;1;7****** ADDRESS :MAHANG;PARIT;MAHANG;JERAM;Kuala;Selangor;45800;Selangor

View attachment 22675View attachment 22676
View attachment 22677

Forum Rasmi: https://dragonforce.io
Radio Rasmi: https://radio.dragonforce.io
Facebook: https://fb.me/dragonforcedotio
Telegram: https://t.me/dragonforceio
Twitter: https://twitter.com/dragonforceio
Instagram: https://instagram.com/dragonforceio
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9GycRXuy7-WMULPBkBp4Bw
Waalaikumsalam...x habis2 isu scammer..Kenapakah masih ramai rakyat di negara ini yang ditipu? Apakah mereka tidak pernah membaca akhbar dan ambil tahu kes-kes penipuan ini?

"Untuk maklumat diyakini, selalu melakukan rujukan di laman portal seperti ccid.rmp.gov.my/semakmule dan scam.my. Di sini anda boleh buat semakan sama ada pemilik akaun atau nombor telefon adalah tulen atau scammers,
 

Soul_eater

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
193
522
DragonCoin
184,093,431.00
Frost Dragon
Shark
Dota 2
Yamaha RX-Z
Myvi
Pulau Persendirian
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian.



Pihak DragonForce Malaysia menerima aduan mengenai 'Scammer yang menggunakan nama DragonForce Malaysia'.

Scammer ini menggunakan nama DragonForce Malaysia beserta Sijil Jabatan Kebajikan Masyarakat Anak Anak Yatim diatas penama EDIE RIZAL untuk memperdaya mangsa mereka.

Modus Operandi (MO) Scammer yang menggunakan nama DFM ini adalah :
1) Scammer akan target dan mencari mangsa yang selalunya kena tipu, kena hack dan juga kena scam.

2) Scammer ini akan mesej mereka secara personal dengan menggunakan akaun palsu samada di Facebook/Telegram/Whatsapp .

3) Seterusnya, Scammer ini akan memperkenalkan diri sebagai Admin/Ahli DFM dan mereka akan memberi servis dan juga menolong mangsa mendapatkan wang mereka kembali.

4) Setelah Scammer menipu mangsa dengan menjanjikan untuk mendapatkan wang menggunakan servis menggodam itu, Scammer akan meminta mangsa untuk membuat pembayaran.

5) Mangsa tjdak akan sedar yang sebenarnya mereka telah terkena scam buat kali untuk kesekian kalinya kerana Scammer ini akan menggunakan helah mereka dengan menunjukkan resit bank (etc), tangkap layar atau "ScreenShot"ping google.com command promt , Termux dan sebagainya. (JANGAN PERCAYA!)

6) Selepas mangsa membuat pembayaran kepada Scammer ini , kebanyakan daripada Scammer itu akan menghilangkan diri setelah mendapatkan wang yang mereka mahukan.

Modus operandi seperti ini sebenarnya sudah wujud sejak dulu lagi tetapi masih lagi ada yang terpedaya.

Sekali lagi kami disini ingin menegaskan , DFM TIDAK MEMBUAT SERVIS HACKING lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pembayaran.
(Dah bold and buat besar-besar ni, kalau tak baca and tak faham tak tahu la saya).
Admin DFM tidak akan menerima apa-apa bentuk pembayaran untuk apa-apa bantuan yang kami salurkan.

Kami ingin memberi peringatan kepada anda semua, jangan sesekali percaya individu yang anda tidak kenal termasuk juga individu yang anda kenal sekalipun di alam maya ini. Lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan wang dan hak anda.

Sentiasa selidik dahulu sebelum memberi apa-apa maklumat kepada mereka.
Harap semua boleh sampaikan kepada yang lain agar tidak ada lagi yang terpedaya.

Kami akan mengambil tindakan berkaitan dengan perkara ini.

Berdasarkan pemerhatian kami, penyangak kali ini yang meggunakan nama DFM telah menjalankan aktiviti scam orang ini sejak Jun 2021 lagi.

Di sini saya sertakan maklumat penyangak tersebut yang telah saya ambil daripada Pihak DragonForce Malaysia sendiri.
NAME : EDIE RIZAL BIN ZULKIPLI MAYBANK BANK ACC : 151294838119 Sebanyak 37 Kali Carian Telah Dibuat IC : 8;4;0;6;1;7****** ADDRESS :MAHANG;PARIT;MAHANG;JERAM;Kuala;Selangor;45800;Selangor

View attachment 22675View attachment 22676
View attachment 22677

Forum Rasmi: https://dragonforce.io
Radio Rasmi: https://radio.dragonforce.io
Facebook: https://fb.me/dragonforcedotio
Telegram: https://t.me/dragonforceio
Twitter: https://twitter.com/dragonforceio
Instagram: https://instagram.com/dragonforceio
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9GycRXuy7-WMULPBkBp4Bw
Ingat edi kanna tadi.haha