Alert Scammer menggunakan nama DragonForce Malaysia !

This prefix use to attract extra attention from user

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum WBT.
Mungkin perkara ini telah dibangkitkan oleh Admin DragonForce Malaysia sendiri di channel Telegram Official DragonForce Malaysia. Jadi, di sini saya ingin tekankan sekali lagi bahawasanya, DragonForce Malaysia tidak ada menyediakan apa-apa perkhidmatan dalam menjual, servis hacking dan seangkatan dengannya. Perkara ini boleh dirujuk semula di channel Telegram DragonForce Malaysia. ( Of course yang ni real) https://t.me/dragonforceio/97

Kenapa saya bangkitkan perkara ini semula?
Hal ini berkaitan dengan aduan salah seorang daripada pengguna forum DragonForce Malaysia. (Anda boleh ke link ini https://dragonforce.io/threads/fake-account.12102/ ) .

Manusia tersebut telah menggunakan nama DragonForce Malaysia untuk tujuan scam dengan melakukan perniagaan online, dimana dia membuat servis dan menggunakan topup sebagai tempat untuk membayar servis yang telah dilakukan.

Terdapat juga satu aduan dari page Facebook DragonForce Malaysia yang mengatakan scammer ini telah menipu mangsa sebanyak RM550

IMG_20220407_164531_705.jpg
IMG_20220407_164601_991.jpg


Berikut merupakan tangkap layar perbualan mangsa dan scammer tersebut.

Picsart_22-04-07_16-57-59-729.jpg

Picsart_22-04-07_16-52-04-753.jpg

Picsart_22-04-07_16-56-35-446.jpg

Ya, nampak licik permainan dia. Dia mengatakan DFM mempunyai dua page iaitu kerajaan(???) dan untuk orang awam. Untuk pengetahuan, pihak DFM hanya mempunyai satu saja page rasmi dalam setiap media sosial. Berikut merupakan page-page rasmi DragonForce Malaysia :

Page-page selain daripada pautan di atas adalah FAKE dan bukan di bawah tanggungjawab pihak kami.

Disini saya ingin TEGASKAN juga, pihak admin dan staf rasmi DragonForce Malaysia TIDAK ADA dan TIDAK AKAN menawarkan sebarang khidmat hacking berbayar dan seangkatan dengannya. Jika terdapat yang berbuat demikian, itu adalah SCAM dan sila laporkan kepada pihak DFM secepat mungkin.

Berbalik kepada scammer tadi, difahamkan yang dia merupakan warganegara Indonesia yang bekerja di Malaysia.

Berikut merupakan maklumat berkenaan dengan beliau yang telah berjaya di dapatkan oleh beberapa ahli forum DFM:


IMG_20220405_222713_847.jpg


IMG_20220405_222842_003.jpg


IMG_20220405_222728_521.jpg

Selain daripada manusia ini scam netizen, dia juga ada menubuhkan satu group di dalam Facebook. Ada satu kumpulan di dalam Facebook juga telah menggunakan logo dan juga nama DragonForce Malaysia untuk melakukan perniagaan dan juga membuat servis hacking. (Boleh rujuk link ini https://www.facebook.com/groups/156597049614/permalink/10159030345779615/ )


Screenshot_2022-04-05-22-25-56-972_com.facebook.katana.jpg



Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kumpulan tersebut menggunakan Termux untuk menjalankan kegiatan mereka.



UPDATED 26/4/2022

Individu ini masih giat menjalankan aktiviti scam menggunakan nama DragonForce Malaysia. Sila ambil perhatian semua dan tolong report page fake DragonForce Malaysia ini.

IMG_20220426_054928_067.jpg


IMG_20220426_054930_255.jpg




IMG_20220426_054931_565.jpg



Ini adalah AMARAN KERAS dari pihak admin DragonForce Malaysia bagi sesiapa yang menggunakan nama DragonForce Malaysia untuk tujuan scam. Anda berada dalam pemerhatian admin. Sila hentikan sebelum pihak admin membuat tindakan terhadap anda.

Peringatan ini juga saya berikan kepada sesiapa yang ingin melakukan perkara sama seperti yang telah dibuat oleh manusia ini. Jangan nanti admin DFM sendiri yang buat kerja, takutnya tak sempat nak selamatkan diri. Paling tak pun, putar belit kenyataan, bagi fakta tak masuk akal, dan cuba untuk salahkan orang lain.

Dan last but not least, sekali lagi dan lagi saya ingin TEGASKAN juga, pihak admin dan staf rasmi DragonForce Malaysia TIDAK ADA dan TIDAK AKAN menawarkan sebarang khidmat hacking berbayar dan seangkatan dengannya. Jika terdapat yang berbuat demikian, itu adalah SCAM dan sila laporkan kepada pihak DFM secepat mungkin. Terima kasih.


Yang benar,
Falcon98,
Forum Leader,
DragonForce Malaysia
 

Attachments

  • IMG_20220405_222842_003.jpg
    IMG_20220405_222842_003.jpg
    99.4 KB · Views: 47
  • IMG_20220405_222728_521.jpg
    IMG_20220405_222728_521.jpg
    63.9 KB · Views: 84
  • Screenshot_2022-04-05-22-25-56-972_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-04-05-22-25-56-972_com.facebook.katana.jpg
    1.7 MB · Views: 87
  • Picsart_22-04-07_16-52-04-753.jpg
    Picsart_22-04-07_16-52-04-753.jpg
    663.5 KB · Views: 45
Last edited by a moderator:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Assalamualaikum WBT.
Mungkin perkara ini telah dibangkitkan oleh Admin DragonForce Malaysia sendiri di channel Telegram Official DragonForce Malaysia. Jadi, di sini saya ingin tekankan sekali lagi bahawasanya, DragonForce Malaysia tidak ada menyediakan apa-apa perkhidmatan dalam menjual, servis hacking dan seangkatan dengannya. Perkara ini boleh dirujuk semula di channel Telegram DragonForce Malaysia. ( Of course yang ni real) https://t.me/dragonforceio/97

Kenapa saya bangkitkan perkara ini semula?
Hal ini berkaitan dengan aduan salah seorang daripada pengguna forum DragonForce Malaysia. (Anda boleh ke link ini https://dragonforce.io/threads/fake-account.12102/ ) .

Manusia tersebut telah menggunakan nama DragonForce Malaysia untuk tujuan scam dengan melakukan perniagaan online, dimana dia membuat servis dan menggunakan topup sebagai tempat untuk membayar servis yang telah dilakukan. Di fahamkan yang beliau merupakan warganegara Indonesia yang bekerja di Malaysia.

Berikut merupakan maklumat berkenaan dengan beliau yang telah berjaya di dapatkan oleh beberapa ahli forum DFM:


Selain daripada manusia ini scam netizen, dia juga ada menubuhkan satu group di dalam Facebook. Ada satu kumpulan di dalam Facebook juga telah menggunakan logo dan juga nama DragonForce Malaysia untuk melakukan perniagaan dan juga membuat servis hacking. (Boleh rujuk link ini https://www.facebook.com/groups/156597049614/permalink/10159030345779615/ )

Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kumpulan tersebut menggunakan Termux untuk menjalankan kegiatan mereka.



Jadi, di sini saya ingin mengingatkan semula anda semua, jika ada di antara kita yang mengenali beliau, mohon pujuk beliau untuk padamkan akaun beliau. Ini baru ahli forum yang buat kerja, kalau admin DFM sendiri yang buat, tak tahu la yer? ✌️

Peringatan ini juga saya berikan kepada sesiapa yang ingin melakukan perkara sama seperti yang telah dibuat oleh manusia ini. Jangan nanti admin DFM sendiri yang buat kerja, takutnya tak sempat nak selamatkan diri. Paling tak pun, putar belit kenyataan, bagi fakta tak masuk akal, dan cuba untuk salahkan orang lain.

Yang benar,
Falcon98,
Forum Leader,
DragonForce Malaysia
Apa ke gila rakus nye nak gna nama dfm .. haihh
 

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,285
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Waalaikumussalam.

Rakyat Malaysia perlu ambil peduli dengan semua kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak DF. Berkenaan hal ni, dah banyak kali admin-admin dan submod-submod DFM tekankan. Pihak DFM takkan mengambil apa-apa upah atau bayaran sekalipun untuk mengelakkan apa-apa fitnah ke atas DFM.

Janganlah mudah terpedaya dengan scammer yang mengaku sebagai ahli DF. Admin-admin DF dah ada pendapatan sendiri, tak perlu bayaran/sumbangan dari sesiapa pun.

Dan di sini, macam yang disebutkan oleh cip @Falcon98 dalam thread di atas, pihak DFM tidak menyediakan apa-apa perkhidmatan untuk menggodam mana-mana akaun media sosial. Ahli-ahli forum DFM hanya beri garis panduan kepada rakyat Malaysia atau mangsa-mangsa yang datang mengadu di Public Complaint apa yang perlu dilakukan, selebihnya individu tu sendiri yang perlu bertindak.
 

Pizaz

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jan 2022
9
31
DragonCoin
5,481.00
Assalamualaikum WBT.
Mungkin perkara ini telah dibangkitkan oleh Admin DragonForce Malaysia sendiri di channel Telegram Official DragonForce Malaysia. Jadi, di sini saya ingin tekankan sekali lagi bahawasanya, DragonForce Malaysia tidak ada menyediakan apa-apa perkhidmatan dalam menjual, servis hacking dan seangkatan dengannya. Perkara ini boleh dirujuk semula di channel Telegram DragonForce Malaysia. ( Of course yang ni real) https://t.me/dragonforceio/97

Kenapa saya bangkitkan perkara ini semula?
Hal ini berkaitan dengan aduan salah seorang daripada pengguna forum DragonForce Malaysia. (Anda boleh ke link ini https://dragonforce.io/threads/fake-account.12102/ ) .

Manusia tersebut telah menggunakan nama DragonForce Malaysia untuk tujuan scam dengan melakukan perniagaan online, dimana dia membuat servis dan menggunakan topup sebagai tempat untuk membayar servis yang telah dilakukan.

Terdapat juga satu aduan dari page Facebook DragonForce Malaysia yang mengatakan scammer ini telah menipu mangsa sebanyak RM550

View attachment 21104View attachment 21103

Berikut merupakan tangkap layar perbualan mangsa dan scammer tersebut.

View attachment 21105
View attachment 21106
View attachment 21107
Ya, nampak licik permainan dia. Dia mengatakan DFM mempunyai dua page iaitu kerajaan(???) dan untuk orang awam. Untuk pengetahuan, pihak DFM hanya mempunyai satu saja page rasmi dalam setiap media sosial. Berikut merupakan page-page rasmi DragonForce Malaysia :

Page-page selain daripada pautan di atas adalah FAKE dan bukan di bawah tanggungjawab pihak kami.

Disini saya ingin TEGASKAN juga, pihak admin dan staf rasmi DragonForce Malaysia TIDAK ADA dan TIDAK AKAN menawarkan sebarang khidmat hacking berbayar dan seangkatan dengannya. Jika terdapat yang berbuat demikian, itu adalah SCAM dan sila laporkan kepada pihak DFM secepat mungkin.

Berbalik kepada scammer tadi, difahamkan yang dia merupakan warganegara Indonesia yang bekerja di Malaysia.

Berikut merupakan maklumat berkenaan dengan beliau yang telah berjaya di dapatkan oleh beberapa ahli forum DFM:

Selain daripada manusia ini scam netizen, dia juga ada menubuhkan satu group di dalam Facebook. Ada satu kumpulan di dalam Facebook juga telah menggunakan logo dan juga nama DragonForce Malaysia untuk melakukan perniagaan dan juga membuat servis hacking. (Boleh rujuk link ini https://www.facebook.com/groups/156597049614/permalink/10159030345779615/ )

Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kumpulan tersebut menggunakan Termux untuk menjalankan kegiatan mereka.


Jadi, di sini saya ingin mengingatkan semula anda semua, jika ada di antara kita yang mengenali beliau, mohon pujuk beliau untuk padamkan akaun beliau. Ini baru ahli forum yang buat kerja, kalau admin DFM sendiri yang buat, tak tahu la yer? ✌️

Peringatan ini juga saya berikan kepada sesiapa yang ingin melakukan perkara sama seperti yang telah dibuat oleh manusia ini. Jangan nanti admin DFM sendiri yang buat kerja, takutnya tak sempat nak selamatkan diri. Paling tak pun, putar belit kenyataan, bagi fakta tak masuk akal, dan cuba untuk salahkan orang lain.

Dan last but not least, sekali lagi dan lagi saya ingin TEGASKAN juga, pihak admin dan staf rasmi DragonForce Malaysia TIDAK ADA dan TIDAK AKAN menawarkan sebarang khidmat hacking berbayar dan seangkatan dengannya. Jika terdapat yang berbuat demikian, itu adalah SCAM dan sila laporkan kepada pihak DFM secepat mungkin. Terima kasih.


Yang benar,
Falcon98,
Forum Leader,
DragonForce Malaysia
Ish ish. Hilang akal ke mamat tu buat pasal pki nama DFM. Kan dah kantoi. Ish ish.