Information Scammer Sekarang Bijak

Show informational about something

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Asalamualaikum...Sapa2 yg nk benteras Scammer mmg susah nk hack account guna phising sbb diorang dh tau mcm mana nk wat kalau bole kita bincang sini bagaimana nk benteras org2 mcm ni jika dibiarkan ramai jd mangsa nnt aku dh cuba dlm 8 9 org dh try tp diorang bijak...soo kalau nk hack tu biar bijak sbb diorang dh pandai...soo aku cadang yg berminat nk benteras scammer menggunakkan ilmu IT ni bole lah cadangkan apa2 untuk memerangkap scammer sebagai pengejaran

#jombenterasScammer
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Asalamualaikum...Sapa2 yg nk benteras Scammer mmg susah nk hack account guna phising sbb diorang dh tau mcm mana nk wat kalau bole kita bincang sini bagaimana nk benteras org2 mcm ni jika dibiarkan ramai jd mangsa nnt aku dh cuba dlm 8 9 org dh try tp diorang bijak...soo kalau nk hack tu biar bijak sbb diorang dh pandai...soo aku cadang yg berminat nk benteras scammer menggunakkan ilmu IT ni bole lah cadangkan apa2 untuk memerangkap scammer sebagai pengejaran

#jombenterasScammer
cadangan :
- klu dia mintak email,kita bg email phishing.
- klu dia mintak gmbr ic, kita bg link gmbr phishing.

(ckp senang je an saya ni tp nk buat tu ssah ermm)

maaf saya hanya berkongsi cadangan
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,565
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Asalamualaikum...Sapa2 yg nk benteras Scammer mmg susah nk hack account guna phising sbb diorang dh tau mcm mana nk wat kalau bole kita bincang sini bagaimana nk benteras org2 mcm ni jika dibiarkan ramai jd mangsa nnt aku dh cuba dlm 8 9 org dh try tp diorang bijak...soo kalau nk hack tu biar bijak sbb diorang dh pandai...soo aku cadang yg berminat nk benteras scammer menggunakkan ilmu IT ni bole lah cadangkan apa2 untuk memerangkap scammer sebagai pengejaran

#jombenterasScammer
Walaikumussalam wbt kalau dia bijak kita pula kene fikir scara logik akal fikiran lah jawabnye haha
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Tp gambar phising apa?
cntoh dia mintak gmbr ic, kau bg la link google drive phishing (klu bleh), kau ckp yg gmbr xde dlm fon tp ad simpan dlm google drive, so bila dh bg, dia bukak..yeay!! (tp tula, atas cara kau pancing dia la)

grabify senang sikit nak buat
haaa? grabify? cemana tuh?
 
  • Like
Reactions: Hasief

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,470
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
  • Haha
Reactions: Falcon98

Zetech

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
742
2,192
115.135.195.197
DragonCoin
8,292.00
Asalamualaikum...Sapa2 yg nk benteras Scammer mmg susah nk hack account guna phising sbb diorang dh tau mcm mana nk wat kalau bole kita bincang sini bagaimana nk benteras org2 mcm ni jika dibiarkan ramai jd mangsa nnt aku dh cuba dlm 8 9 org dh try tp diorang bijak...soo kalau nk hack tu biar bijak sbb diorang dh pandai...soo aku cadang yg berminat nk benteras scammer menggunakkan ilmu IT ni bole lah cadangkan apa2 untuk memerangkap scammer sebagai pengejaran

#jombenterasScammer
Cadangan aku.....buat satu payload/virus simpan dalam zipped files....zippied files tu kalau kita extract dia terus run tools tu...jadi setting la skit kan kt extrack tu buat run after extraction.... pastu hntr kt scammner suruh dia unzip.....lps unzip tu boleh tngk la cmne peginya....kau cakap je account bank kau.....haa selain tu boleh juga kau bind virus/payload and kau hide dlm image...image tu kau guna je acc bank fake
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Cadangan aku.....buat satu payload/virus simpan dalam zipped files....zippied files tu kalau kita extract dia terus run tools tu...jadi setting la skit kan kt extrack tu buat run after extraction.... pastu hntr kt scammner suruh dia unzip.....lps unzip tu boleh tngk la cmne peginya....kau cakap je account bank kau.....haa selain tu boleh juga kau bind virus/payload and kau hide dlm image...image tu kau guna je acc bank fake
Mcm mana tu ce toturial
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,470
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
Cadangan aku.....buat satu payload/virus simpan dalam zipped files....zippied files tu kalau kita extract dia terus run tools tu...jadi setting la skit kan kt extrack tu buat run after extraction.... pastu hntr kt scammner suruh dia unzip.....lps unzip tu boleh tngk la cmne peginya....kau cakap je account bank kau.....haa selain tu boleh juga kau bind virus/payload and kau hide dlm image...image tu kau guna je acc bank fake
benda2 yg ZIP ni mencurigakan sikit kecuali ada file yg scammer tu memang tahu dalam kuantiti banyak...contohnya ada 10 pdf bank statement ke mungkin boleh caya lagi kalau hantar ZIP
 

johnExe

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Jun 2021
30
43
DragonCoin
4,120.00
boleh try bagi gambar ic tapi modify pakai msfvenom and standby msfconsole?? boleh jak merge gambar ic dengan payload.
 

ShahrulHalim

Moderator
DFM Administrator
LV
0
 
5 Jun 2021
3,733
20,470
34
Aqsa
dragonforce.io
DragonCoin
66,458,989.00
Mystery Box [ LEGENDARY ] 🔥🔥🔥
Tart Nenas
Angry Lion
Perodua Kancil
Black Dragon
Shark
  • Haha
Reactions: Zetech