Open Scammer

RazzuKun

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Mar 2022
11
18
DragonCoin
5,062.00
Assalamualaikum
Saya nak kongsi pasal cerita saya yang bru je tdi, seorang scammer call dia kata saya ada tunggakan dilembaga hasil sebanyak rm100K padahal saya baru lps spm umur 18 dan setahu saya umur 20 keatas baru bole berurusan dgn lembaga hasil, pastu scammer tu mintak no ic saya bagi laa no ic fake just yg 04 tu je yg btol yg digit selebih nye fake lalu dia bertanya saya adekah saya encik arif? Saya pon berkata bukan saya bukan encik arif, pastu dia cakap ouh yeke oky pastu end call.saya pon ckp dlm hati ape bendaa laa scammer ni😂harap ibubpk kita tak tertipu oleh scammer2 yg mcm ni.
 

Hadesixxx

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
1 Jul 2021
72
201
Alam Bazrakh
DragonCoin
9,705.00
saya pun ada terima call ni, saya sebut random ic, tahu tahu dapat ic uncle indian, hahaha ada ke patut call masa hari sabtu, paling sedih tu kena buat bayaran by online transfer pula tu hahaha. bila dah cakap dapat ip and trace location, menggelupur end call hahaha
 

RazzuKun

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Mar 2022
11
18
DragonCoin
5,062.00
saya pun ada terima call ni, saya sebut random ic, tahu tahu dapat ic uncle indian, hahaha ada ke patut call masa hari sabtu, paling sedih tu kena buat bayaran by online transfer pula tu hahaha. bila dah cakap dapat ip and trace location, menggelupur end call hahaha
Entahlah skrg scammer xtau terdesak duit ke mcm mne skrg ni? Yg paling buat sakit hati tu bangsa sendiri melayu lah tu cuba nak scam
 

Lutfi

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Aug 2021
89
494
22
selangor darul ehsan
DragonCoin
1,461,109.00
Semperit
Tart Cadbury [ LIMITED ]
Frost Dragon
Black Dragon
Shark
Angry Lion
Assalamualaikum
Saya nak kongsi pasal cerita saya yang bru je tdi, seorang scammer call dia kata saya ada tunggakan dilembaga hasil sebanyak rm100K padahal saya baru lps spm umur 18 dan setahu saya umur 20 keatas baru bole berurusan dgn lembaga hasil, pastu scammer tu mintak no ic saya bagi laa no ic fake just yg 04 tu je yg btol yg digit selebih nye fake lalu dia bertanya saya adekah saya encik arif? Saya pon berkata bukan saya bukan encik arif, pastu dia cakap ouh yeke oky pastu end call.saya pon ckp dlm hati ape bendaa laa scammer ni😂harap ibubpk kita tak tertipu oleh scammer2 yg mcm ni.
saya pulak ade scammer dari pada dutch lady😂dia kata dia buat event tapi bagi tau dekat whatssap, kalau official dutch lady mesti bagi tau dekat social media insta ke facebook ke even buat iklan bukan whatssap...dalam hati saya nak je phishing dia tapi tak de mood ah, dapat ip & trace berbuih member mintak maaf
 

RazzuKun

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Mar 2022
11
18
DragonCoin
5,062.00
saya pulak ade scammer dari pada dutch lady😂dia kata dia buat event tapi bagi tau dekat whatssap, kalau official dutch lady mesti bagi tau dekat social media insta ke facebook ke even buat iklan bukan whatssap...dalam hati saya nak je phishing dia tapi tak de mood ah, dapat ip & trace berbuih member mintak maaf
Biasalah dh terdesak duit dia ingat org zmn skrg semua akal lembab kot tu yg asyik nk scam org je
 
  • Haha
  • Like
Reactions: Kliemada and Lutfi