Segmen iRadio DFM Bersama DJ AminTroye: Apa Kenangan Lama Yang Korang Ingat Sampai Sekarang?

AminTroye

DFM DJ
DFM DJ
LV
0
 
11 Aug 2021
16
1,878
DragonCoin
7,972.00
Assalamualaikum semua.

Kembali lagi bersama saya DJ AminTroye! Malam ini Amin sedang on air dan ingin mengajak rakan rakan untuk sama-sama mendengarkan radio.

Tajuk kita malam ini, Apa Kenangan Lama Yang Korang Ingat Sampai Sekarang?

Jom kongsikan dan Amin bacakan dalam radio
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
16
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Waalaikumsalam ...saya x byk kenangan...cuma ada 1 kenangan zaman 90an time tu tengah top platform mirc sebelum wujudnya laman sosmed yg lain seperti myspace/friendster/fb .... Masa tu rasa mcm bangga sgt sebab jadi @ operator #kampung/#mamak webchat... ramai bebudak ajak jumpa siap dtg ambik ..belanja makan ..sebab nk kenal dengan op chan besar 😅 itu jelaa pengalaman saya...dari situ saya belajar mengenai dunia i.t... skang ni dh x main lagi mirc.
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Waalaikumsalam ...saya x byk kenangan...cuma ada 1 kenangan zaman 90an time tu tengah top platform mirc sebelum wujudnya laman sosmed yg lain seperti myspace/friendster/fb .... Masa tu rasa mcm bangga sgt sebab jadi @ operator #kampung/#mamak webchat... ramai bebudak ajak jumpa siap dtg ambik ..belanja makan ..sebab nk kenal dengan op chan besar 😅 itu jelaa pengalaman saya...dari situ saya belajar mengenai dunia i.t... skang ni dh x main lagi mirc.
Mantap otai , ... pakai java ke glass , kenangan tu ... rindu knangan :)
 
  • Love
Reactions: Jaring

PokokKurma

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
570
4,642
Akademik Angkatan Buaya Semalaysia
DragonCoin
1,978,860.00
Kenangan yang takleh nak lupa?
Saya punya kenangan, nangis depan orang masa kem motivasi. Cikgu bagi ayat-ayat sedih nak bagi kita nangis and insaf. Tapi lepas kem tak insaf gak . Ahahahaha


Lagi satu zaman telefon Nokia 3310. Masa tu takde typo-typo ni semua masa taip mesej. Perasan tak semua tu? 🤔

Time cg Ii bagi ayat Ii insaf sblum upsr..pnggil mak ayah pstu peluk mak ayah..🤣🤣🤣🤣🤣🤣...yang syok nya, x nngis pun wktu tu,tgk orang lain nngis ade ah🤣🤣🤣🤣
 
  • Haha
Reactions: Grimmy081

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,474
36,642
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,667,898.00
Pengalaman saya tkleh lupa sekolah menangah kantoi sap rokok surya , lepas waktu rehat cigu disiplin pangil smua , berator , dalam hati ckp mampos la kantoi semua ni , tkt jg pistime nak kantoi merokok kat skulah , masa tu mcm2 pikir, rotan la, penampor dgn pengetua lah , kene buang skola lah , peluh dahi menjejeh kluar basah mcm lepas main bola sepak padang , pastu berator cigu disiplin nak cium jari sorg2 , aku pun tktahu skill ape cikgu ni buat , bkan ke boleh je hidu sapa isap rokok kat baju ke mlut ke , jari jgk dia nak hidu , last2 giliran saya , dia hidu dan suh paking blah kiri , tgu3 lama abis , dia ckp blah kiri boleh balik kelas , pelik jg ... sy cium jari kanan , pehhh rupanya selamat disebabkan bau kari ayam pekat yg saya makan masa rehat td .. itulah kisah saya..nampak dogeng tapi didunia tiada benda mustahil , itu lah sejarah nya waktu itu hehehee
 

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,486
5,206
21
DragonCoin
5,660.00
Banyak kenangan ..yang paling tk boleh lupa zaman sekolah dulu ramai yang minat sebb baby face.. sampai kena tuduh dah ada awek masa tu, ingat pesan ibu selagi tk habis belajar jangan nk bercinta ea kau malu sikit ibu ayah tanggung kau.. sampai sekarang.. tapi dah besar ni tahu dh kenapa ibu ayah kata macam tu
 
  • Love
Reactions: Grimmy081

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Pengalaman saya tkleh lupa sekolah menangah kantoi sap rokok surya , lepas waktu rehat cigu disiplin pangil smua , berator , dalam hati ckp mampos la kantoi semua ni , tkt jg pistime nak kantoi merokok kat skulah , masa tu mcm2 pikir, rotan la, penampor dgn pengetua lah , kene buang skola lah , peluh dahi menjejeh kluar basah mcm lepas main bola sepak padang , pastu berator cigu disiplin nak cium jari sorg2 , aku pun tktahu skill ape cikgu ni buat , bkan ke boleh je hidu sapa isap rokok kat baju ke mlut ke , jari jgk dia nak hidu , last2 giliran saya , dia hidu dan suh paking blah kiri , tgu3 lama abis , dia ckp blah kiri boleh balik kelas , pelik jg ... sy cium jari kanan , pehhh rupanya selamat disebabkan bau kari ayam pekat yg saya makan masa rehat td .. itulah kisah saya..nampak dogeng tapi didunia tiada benda mustahil , itu lah sejarah nya waktu itu hehehee
Rokok gudang garam mng pekat bau dia. Sedia kan serbuk kari atau daun kari. Kasi tenyeh2 😂
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Waalaikumsalam ...saya x byk kenangan...cuma ada 1 kenangan zaman 90an time tu tengah top platform mirc sebelum wujudnya laman sosmed yg lain seperti myspace/friendster/fb .... Masa tu rasa mcm bangga sgt sebab jadi @ operator #kampung/#mamak webchat... ramai bebudak ajak jumpa siap dtg ambik ..belanja makan ..sebab nk kenal dengan op chan besar 😅 itu jelaa pengalaman saya...dari situ saya belajar mengenai dunia i.t... skang ni dh x main lagi mirc.
Sama tapi tok 3 bulan jek mirc tu. 😂 Sebab kantoi dgn bapak dia cabut an wayar cable telecom warna kelabu tu 😂 time pakai monitor tv tube 😂. Grimmy selalu online kul 2-4 pagi.
 

L4Nr4z89

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
12 Apr 2022
502
1,341
27
DFM Forumer
DragonCoin
25,423.00
Assalamualaikum semua.

Kembali lagi bersama saya DJ AminTroye! Malam ini Amin sedang on air dan ingin mengajak rakan rakan untuk sama-sama mendengarkan radio.

Tajuk kita malam ini, Apa Kenangan Lama Yang Korang Ingat Sampai Sekarang?

Jom kongsikan dan Amin bacakan dalam radio
Waalikumusalam kenagan lama tak bayak cuma satu jak..masa saya belajar coding,modif,trick free, hack dll guna hpn symbian java..sampai mau meletup itu kepalak. 🤣 tapi skrng alhamdullilah membawah hasil semua serba maju.. Senang sikit nak buat 🤨

Ok bye krja duluh. 💪🤘
 
Last edited: