Information Selepas 27 Tahun Berbakti, Internet Explorer Ditamatkan Perkhidmatannya

Show informational about something

Kliemada

DFM Hackers
DFM Hackers
Selepas 27 Tahun Berbakti, Internet Explorer Ditamatkan Perkhidmatannya


1655207917652.png

Setelah 27 tahun berkhidmat kepada pengguna, pelayar Internet Explorer akan ditamatkan perkhidmatannya oleh Microsoft pada Rabu, 15 Jun ini.

Microsoft telah mengumumkan perkara ini pada 2021 di mana pelayar tersebut tidak boleh digunakan bermula 15 Jun 2022 pada sesetengah versi Windows 10.

Internet Explorer mula diperkenalkan pada 1995 dalam pakej tambahan untuk Windows 95 pada tahun itu. Seterusnya, pelayar tersebut tersedia untuk dimuat turun secara percuma oleh pengguna.


1655209337278.png

Di samping itu, Pengurus Program Microsoft Edge, Sean Lyndersay berkata:
Masa depan Internet Explorer dalam Windows 10 adalah Microsoft Edge. Bukan hanya Microsoft Edge lebih pantas, selamat dan lebih moden berbanding Internet Explorer, malahan pelayar ini sesuai untuk warga tua, laman sesawang legasi dan aplikasi.

Tambahan lagi, Microsoft Edge mempunyai mod Internet Explorer tersedia. Mod tersebut membolehkan anda mengakses antara muka dan ekosistem Internet Explorer pada Microsoft Edge.

Selain itu, sebilangan netizen menzahirkan rasa hiba dalam perkongsian ciapan Twitter seperti di bawah:

1655210256850.png

Terdapat juga ciapan yang mencuit hati seperti ini:
1655210379261.png
Internet Explorer merupakan sebuah memori nostalgia untuk mereka yang lahir pada tahun 1990 hingga awal 2000. Mana tidaknya, pelayar ini merupakan pintu yang kita gunakan untuk melayari internet dan merupakan satu-satunya akses yang ada.


Sumber: times now news, new india express
Kredit : Wizer
 
Last edited:

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,488
36,669
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,668,038.00
Selepas 27 Tahun Berbakti, Internet Explorer Ditamatkan Perkhidmatannya
Setelah 27 tahun berkhidmat kepada pengguna, pelayar Internet Explorer akan ditamatkan perkhidmatannya oleh Microsoft pada Rabu, 15 Jun ini.

Microsoft telah mengumumkan perkara ini pada 2021 di mana pelayar tersebut tidak boleh digunakan bermula 15 Jun 2022 pada sesetengah versi Windows 10.

Internet Explorer mula diperkenalkan pada 1995 dalam pakej tambahan untuk Windows 95 pada tahun itu. Seterusnya, pelayar tersebut tersedia untuk dimuat turun secara percuma oleh pengguna.



Di samping itu, Pengurus Program Microsoft Edge, Sean Lyndersay berkata:


Tambahan lagi, Microsoft Edge mempunyai mod Internet Explorer tersedia. Mod tersebut membolehkan anda mengakses antara muka dan ekosistem Internet Explorer pada Microsoft Edge.

Selain itu, sebilangan netizen menzahirkan rasa hiba dalam perkongsian ciapan Twitter seperti di bawah:


Terdapat juga ciapan yang mencuit hati seperti ini:
Internet Explorer merupakan sebuah memori nostalgia untuk mereka yang lahir pada tahun 1990 hingga awal 2000. Mana tidaknya, pelayar ini merupakan pintu yang kita gunakan untuk melayari internet dan merupakan satu-satunya akses yang ada.


Sumber : Sumber: times now news, new india express
Kredit : Wizer
Tq info ... lagend dah itnet explorer :)
 
  • Like
Reactions: Kisuke_Baji

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
851
2,555
Luc1d Dr34m
DragonCoin
2,448.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno
Tq for sharing, tq for 27 years internet explorer, browser legend ni masa kecik2 guna dulu dan internet explorer ni jugak lah mengajar saya apa Itu internet ketika pertama kali saya jejakan diri di internet.🥲
 
  • Like
Reactions: Kisuke_Baji

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,842
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi
abis la meroyan geng2 opis yang x leh wt kerja. ape taknya.. browser lain xde setting compatibility mcm IE..
 

XhOf

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Jun 2022
157
2,572
DragonCoin
10,271,538.00
netscape dah arwah
Internet Explorer dah gone
Firefox separuh nyawa
aish apa nak jadi la ... rindu nak pakai IE