Siapa menang boxing yang viral bulan ni? LOGAN PAUL vs FLOYD MAYWEATHER

dracoslip

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jun 2021
352
308
Slip Bloodline
DragonCoin
3,990.00
Hehe... Kepada yang BELUM lagi tengok pasal Logal Paul vs Floyd Mayweather ni and taknak kene spoiler, stop reading this threat and baca post yang lain! Kihkihkih.

Dan sesiapa yang berminat nak tau, antara influencer/content creator international yang terkenal antara dua orang ni menang dalam pertarungan UFC boxing, teruskan membaca geng!


= - ANALYSIS OF CONTESTERS - =

Logan Paul: Age - 26
Fights - 1 (Against KSI)
Wins - 0
KO'S - 0
Losses - 1
Last Fight - NOVEMBER 2019
Height - 6 Foot 2 Inch
Reach - 76 IN
Nickname: The Maverick

Floyd Mayweather: Age - 44
Wins - 50
KO'S - 50
Losses - 0
Last Fight - AUGUST 2017
Height - 5 Foot 8 Inch
Reach - 72 IN
Nickname: Money

NOTE: Dua dua memang dari negara yang sama, America. DD-COMPOSITE-FLOYD-v-PAUL-TOTT-4APR.jpg

Jadi ini pendapat personal daripada author post ni (saya lah hihi) untuk kedua-dua belah pihak by my perspective.


= - AUTHOR'S PERSPECTIVE - =

Logan Paul: Si Logan ni sebenarnya takde papepon sangat. The only reason LP suka sangat nak "berboxing" is just to prove a point dekat fans + haters dia yang dia ni "kuat" and a man yang boleh settlekan masalah dia dengan cara lelaki konon kononlah. Kalau korang tak tau, standard berboxing ni macam satu tradisi or sport, a way untuk settlekan any beefs yang ada pada masing masing for once. So paham paham la kan, kiranya siapa menang dia dapat tunjuk yang dia tu betul lah in the end and boleh brag. So in conclusion for Logan nih fight si Floyd, just nak tunjuk yang jiwa dia kental. Tak takut nak fight dengan UFC veteran and prove his principles. Darah muda, tunjuk ego lah apa lagi.

Floyd Mayweather: Orait, untuk si Floyd ni pulak perangai orang tua. Biasalah kan pantang dicabar. Lagipun dia ni memang veteran, kalau dia tolak or decline offer by 1 dengan si Logan ni memang kene kecam teruk la mat! Sebab Logan ni kiranya baru "newgen" lagi la as amateur baru masuk bidang berboxing. Floyd ni pun dia bijak, kalau korang nak tau boxing ni contesters dapat duit/gaji diorang dari mana? Yep, dari penonton yang bila datang tengok live kat gelanggang ah bayar duit tiket apa lagi. So kau tau la LP ni memang famous, lagi lagi haters dengan fans dia nak tengok muka dia pecah, dia gaduh dengan Floyd bagai. Memang obvious la kalau kau boxing dengan LP kalah ke menang duit tetap masyuk, it's a win-win benefits. Gelaran si Floyd ni pun "Money", kahkahkah. In conclusion, yep, he's just there for the money and a bit of the fame. Not really about the fight to keep his pride on to be honest.

download (3).jpg


Ha okay, lepas ni author nak move on to prediction, or sangkaan author siapa yang akan menang.

= - AUTHOR'S BET - =

Logan Paul: To be honest, aku rasa yang Logan Paul akan MENANG at the first place. Kalau kau fikir logik akal la kan, compare balik analytics and the analysis yang ada. Umur? Floyd tu dah 40 an, Logan ni baru "adult-hood" punya umur 20 an. Yes, tapi kalau dari PENGALAMAN memang LP kalah, sebab his only fight was with another famous influencer, KSI. Tu pun dia kalah sipi-sipi by berapa points at the end, after diorang gaduh diorang settle issue tu like mans after the boxing and became friends! Kalau kita tengok pulak dari segi bila last diorang boxing, memang Floyd ni orang kata dia "RUSTY" or berkarat, dah lama tak beraksi, last tahun 2017. Logan ni pulak baru between last year and a half so masih ada dia punya boost and leftover. Kalau ikut ketinggian and range semua tak penting sangat sebab in the end siapa yang dapat land the hits more wins. And yes, macam aku cakaplah Logan ni lawan ikut niat dia pasang kasi kaw-kaw, nak prove dekat community fanbase dia what is a Maverick really is. Dia punya ketetapan dan pendirian diri teguh. Satu je masalah dia, over-confident and a bit "kerek" senang citer. Kalau ikot Floyd ni kerja dia nak popular and kaya je. So that's why Draco rasa Logan akan menang dulu.

Logan-Paul-vs-Floyd-Mayweather-1-696x392.jpg

Haa intense kan? Jom, Draco nak bagitau the aftermath dia pulak!

= - THE AFTERMATH - =

Pertarungan antara salah satu petinju terhebat dalam sejarah dan salah satu personaliti YouTube terbaik dalam keluarganya berakhir dengan cara yang dapat diramalkan pada malam Ahad ketika Floyd Mayweather menari di sekitar Logan Paul selama lapan pusingan tanpa menimbulkan kerosakan yang nyata.

Mayweather yang berusia 44 tahun bersara dari tinju profesional dengan 50 kemenangan sempurna dari 50 pertarungan tetapi kembali ke gelanggang untuk "pameran khas" lapan pusingan terhadap Paul, yang telah terkenal sebagai personaliti YouTube dengan 66 juta pengikut media sosial . Mayweather mengalahkan pemain seperti Manny Pacquiao, Canelo Álvarez dan Ricky Hatton dalam kerjaya tinju Hall of Fame. Paul pernah ke minggu keempat The Masked Singer.

Mayweather menyerah hampir 20 tahun, jangkauan empat inci dan £ 34 kepada Paul yang, pada £ 189, sejauh ini adalah pejuang terberat yang pernah dia hadapi. Tidak menjadi masalah sebagai lelaki yang refleks dan kemahiran pertahanannya yang luar biasa bahkan petinju terbaik di dunia hampir tidak dapat meletakkan sarung tangan kepadanya semasa kemegahannya menangani Paul yang perlahan dan canggung.

Sebenarnya, Mayweather mungkin akan mengakhiri pertarungan itu jika dia mahu, tetapi dia tahu penontonnya dan, mungkin dengan memperhatikan pertandingan ulang yang menguntungkan, membiarkan mereka memiliki nilai uang mereka ketika pertarungan semakin jauh.

Menjelang akhir pertarungan, Paul telah mendapatkan 28 dari 217 pukulannya, sementara Mayweather telah menghubungkan 43 dari 107nya. Tidak ada hakim dan tidak ada pemenang rasmi yang diisytiharkan, walaupun cukup jelas Mayweather akan menang dengan mudah jika ada telah.

Pertarungan itu berakhir dengan cemuhan dari orang ramai, yang kebanyakan dari mereka telah membayar untuk melihat kejutan atau melihat Paul yang sering menjengkelkan mendapat kemunculannya. Apa yang mereka perolehi adalah sesi pertarungan ringan dengan Mayweather tidak mau mengambil risiko merosakkan rekodnya yang sempurna dengan membuka dirinya untuk pukulan bertuah.

"Saya bersenang-senang, saya tidak berumur 21 tahun lagi," kata Mayweather. "Dia seorang pejuang muda yang hebat lebih baik daripada yang saya sangka. Dia pesaing yang sukar, saya terkejut dengannya malam ini. " Kemudian Mayweather teringat siapa yang penting: "Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peminat yang keluar, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat yang membeli bayar per tontonan."

Mayweather ditanya sama ada akan ada pertarungan lain. "Kami tidak tahu apa masa depan, saya harus bercakap dengan pasukan saya," katanya. "Saya tidak berumur 25 tahun lagi tetapi saya bersenang-senang."

Sementara itu, Paul kelihatan seperti seorang lelaki yang berasa lega kerana masih memiliki gigi yang utuh dan juga memperoleh sejumlah wang yang kemas. "Ini adalah salah satu momen terindah dalam hidup saya. Saya gembira dapat berjaya, ”katanya.

1966181.jpg


= - AUTHOR'S LAST WORDS - =

Nak dipendekkan cerita, "fight" antara diorang berdua ni memang bosan. Ramai dari crowd "boo" and kecam diorang in the end. Sebab apa? As stated above on the aftermatch section, kerja diorang dua ni masing masing ada "hesitation/risiko", LP takut maruah dia lepas dah kerek kerek semua bagai, confident, FM takut record 50 matches flawless yang tak pernah dia kalah lagi rosak. Soo? It is a disappointment. Rasanya yang LP vs KSI lagi best sebelum ni. But at the end, FM memang technically menang by a few points, almost sama dengan fight tahun lepas which is LP dengan KSI. Terima kasih untuk pembaca yang setia, ini forum yang pertama Draco buat yee. Draco harap korang enjoy dengan content yang Draco cuba sampaikan! Boleh suggest apa-apa improvement dari segi isi kandungan ke, format/quality thread ke, dan banyak lagi. Draco akan dengar dan cuba sedaya upaya untuk memperbaiki in my next post dalam forum DPM ni.

Stay at home! Pakai mask, always sanitise. Assalamualaikum wbt. #SLIPGANG #DRACOONTOP!

Diakhiri dengan memes-memes "peluk" LP dengan FM nih wkwkwk :D

download (2).jpg de57f768360f54337a83c4763772e1a1.png

(stats of the fight in the end of the battle)


image0.jpg Afifah -Online DSS payment.jpg
 

FFR99

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
24
64
DragonCoin
6,000.00
Hehe... Kepada yang BELUM lagi tengok pasal Logal Paul vs Floyd Mayweather ni and taknak kene spoiler, stop reading this threat and baca post yang lain! Kihkihkih.

Dan sesiapa yang berminat nak tau, antara influencer/content creator international yang terkenal antara dua orang ni menang dalam pertarungan UFC boxing, teruskan membaca geng!


= - ANALYSIS OF CONTESTERS - =

Logan Paul: Age - 26
Fights - 1 (Against KSI)
Wins - 0
KO'S - 0
Losses - 1
Last Fight - NOVEMBER 2019
Height - 6 Foot 2 Inch
Reach - 76 IN
Nickname: The Maverick

Floyd Mayweather: Age - 44
Wins - 50
KO'S - 50
Losses - 0
Last Fight - AUGUST 2017
Height - 5 Foot 8 Inch
Reach - 72 IN
Nickname: Money


NOTE: Dua dua memang dari negara yang sama, America.View attachment 1616

Jadi ini pendapat personal daripada author post ni (saya lah hihi) untuk kedua-dua belah pihak by my perspective.


= - AUTHOR'S PERSPECTIVE - =

Logan Paul: Si Logan ni sebenarnya takde papepon sangat. The only reason LP suka sangat nak "berboxing" is just to prove a point dekat fans + haters dia yang dia ni "kuat" and a man yang boleh settlekan masalah dia dengan cara lelaki konon kononlah. Kalau korang tak tau, standard berboxing ni macam satu tradisi or sport, a way untuk settlekan any beefs yang ada pada masing masing for once. So paham paham la kan, kiranya siapa menang dia dapat tunjuk yang dia tu betul lah in the end and boleh brag. So in conclusion for Logan nih fight si Floyd, just nak tunjuk yang jiwa dia kental. Tak takut nak fight dengan UFC veteran and prove his principles. Darah muda, tunjuk ego lah apa lagi.

Floyd Mayweather: Orait, untuk si Floyd ni pulak perangai orang tua. Biasalah kan pantang dicabar. Lagipun dia ni memang veteran, kalau dia tolak or decline offer by 1 dengan si Logan ni memang kene kecam teruk la mat! Sebab Logan ni kiranya baru "newgen" lagi la as amateur baru masuk bidang berboxing. Floyd ni pun dia bijak, kalau korang nak tau boxing ni contesters dapat duit/gaji diorang dari mana? Yep, dari penonton yang bila datang tengok live kat gelanggang ah bayar duit tiket apa lagi. So kau tau la LP ni memang famous, lagi lagi haters dengan fans dia nak tengok muka dia pecah, dia gaduh dengan Floyd bagai. Memang obvious la kalau kau boxing dengan LP kalah ke menang duit tetap masyuk, it's a win-win benefits. Gelaran si Floyd ni pun "Money", kahkahkah. In conclusion, yep, he's just there for the money and a bit of the fame. Not really about the fight to keep his pride on to be honest.

View attachment 1619


Ha okay, lepas ni author nak move on to prediction, or sangkaan author siapa yang akan menang.

= - AUTHOR'S BET - =

Logan Paul: To be honest, aku rasa yang Logan Paul akan MENANG at the first place. Kalau kau fikir logik akal la kan, compare balik analytics and the analysis yang ada. Umur? Floyd tu dah 40 an, Logan ni baru "adult-hood" punya umur 20 an. Yes, tapi kalau dari PENGALAMAN memang LP kalah, sebab his only fight was with another famous influencer, KSI. Tu pun dia kalah sipi-sipi by berapa points at the end, after diorang gaduh diorang settle issue tu like mans after the boxing and became friends! Kalau kita tengok pulak dari segi bila last diorang boxing, memang Floyd ni orang kata dia "RUSTY" or berkarat, dah lama tak beraksi, last tahun 2017. Logan ni pulak baru between last year and a half so masih ada dia punya boost and leftover. Kalau ikut ketinggian and range semua tak penting sangat sebab in the end siapa yang dapat land the hits more wins. And yes, macam aku cakaplah Logan ni lawan ikut niat dia pasang kasi kaw-kaw, nak prove dekat community fanbase dia what is a Maverick really is. Dia punya ketetapan dan pendirian diri teguh. Satu je masalah dia, over-confident and a bit "kerek" senang citer. Kalau ikot Floyd ni kerja dia nak popular and kaya je. So that's why Draco rasa Logan akan menang dulu.

View attachment 1624

Haa intense kan? Jom, Draco nak bagitau the aftermath dia pulak!

= - THE AFTERMATH - =

Pertarungan antara salah satu petinju terhebat dalam sejarah dan salah satu personaliti YouTube terbaik dalam keluarganya berakhir dengan cara yang dapat diramalkan pada malam Ahad ketika Floyd Mayweather menari di sekitar Logan Paul selama lapan pusingan tanpa menimbulkan kerosakan yang nyata.

Mayweather yang berusia 44 tahun bersara dari tinju profesional dengan 50 kemenangan sempurna dari 50 pertarungan tetapi kembali ke gelanggang untuk "pameran khas" lapan pusingan terhadap Paul, yang telah terkenal sebagai personaliti YouTube dengan 66 juta pengikut media sosial . Mayweather mengalahkan pemain seperti Manny Pacquiao, Canelo Álvarez dan Ricky Hatton dalam kerjaya tinju Hall of Fame. Paul pernah ke minggu keempat The Masked Singer.

Mayweather menyerah hampir 20 tahun, jangkauan empat inci dan £ 34 kepada Paul yang, pada £ 189, sejauh ini adalah pejuang terberat yang pernah dia hadapi. Tidak menjadi masalah sebagai lelaki yang refleks dan kemahiran pertahanannya yang luar biasa bahkan petinju terbaik di dunia hampir tidak dapat meletakkan sarung tangan kepadanya semasa kemegahannya menangani Paul yang perlahan dan canggung.

Sebenarnya, Mayweather mungkin akan mengakhiri pertarungan itu jika dia mahu, tetapi dia tahu penontonnya dan, mungkin dengan memperhatikan pertandingan ulang yang menguntungkan, membiarkan mereka memiliki nilai uang mereka ketika pertarungan semakin jauh.

Menjelang akhir pertarungan, Paul telah mendapatkan 28 dari 217 pukulannya, sementara Mayweather telah menghubungkan 43 dari 107nya. Tidak ada hakim dan tidak ada pemenang rasmi yang diisytiharkan, walaupun cukup jelas Mayweather akan menang dengan mudah jika ada telah.

Pertarungan itu berakhir dengan cemuhan dari orang ramai, yang kebanyakan dari mereka telah membayar untuk melihat kejutan atau melihat Paul yang sering menjengkelkan mendapat kemunculannya. Apa yang mereka perolehi adalah sesi pertarungan ringan dengan Mayweather tidak mau mengambil risiko merosakkan rekodnya yang sempurna dengan membuka dirinya untuk pukulan bertuah.

"Saya bersenang-senang, saya tidak berumur 21 tahun lagi," kata Mayweather. "Dia seorang pejuang muda yang hebat lebih baik daripada yang saya sangka. Dia pesaing yang sukar, saya terkejut dengannya malam ini. " Kemudian Mayweather teringat siapa yang penting: "Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peminat yang keluar, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat yang membeli bayar per tontonan."

Mayweather ditanya sama ada akan ada pertarungan lain. "Kami tidak tahu apa masa depan, saya harus bercakap dengan pasukan saya," katanya. "Saya tidak berumur 25 tahun lagi tetapi saya bersenang-senang."

Sementara itu, Paul kelihatan seperti seorang lelaki yang berasa lega kerana masih memiliki gigi yang utuh dan juga memperoleh sejumlah wang yang kemas. "Ini adalah salah satu momen terindah dalam hidup saya. Saya gembira dapat berjaya, ”katanya.

View attachment 1626



= - AUTHOR'S LAST WORDS - =

Nak dipendekkan cerita, "fight" antara diorang berdua ni memang bosan. Ramai dari crowd "boo" and kecam diorang in the end. Sebab apa? As stated above on the aftermatch section, kerja diorang dua ni masing masing ada "hesitation/risiko", LP takut maruah dia lepas dah kerek kerek semua bagai, confident, FM takut record 50 matches flawless yang tak pernah dia kalah lagi rosak. Soo? It is a disappointment. Rasanya yang LP vs KSI lagi best sebelum ni. But at the end, FM memang technically menang by a few points, almost sama dengan fight tahun lepas which is LP dengan KSI. Terima kasih untuk pembaca yang setia, ini forum yang pertama Draco buat yee. Draco harap korang enjoy dengan content yang Draco cuba sampaikan! Boleh suggest apa-apa improvement dari segi isi kandungan ke, format/quality thread ke, dan banyak lagi. Draco akan dengar dan cuba sedaya upaya untuk memperbaiki in my next post dalam forum DPM ni.

Stay at home! Pakai mask, always sanitise. Assalamualaikum wbt. #SLIPGANG #DRACOONTOP!

Diakhiri dengan memes-memes "peluk" LP dengan FM nih wkwkwk :D

View attachment 1627 View attachment 1628

(stats of the fight in the end of the battle)


View attachment 1629View attachment 1630
Kesimpulannya yang menang poket dorang yang kalah yang bayar untuk tengok match ni..humm results match ntah apa² 😒
 
  • Like
Reactions: dracoslip