Sir Uzairi (MC+ Online Class Teacher)

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum semua.
Harap semua dalam keadaan baik saja and sihat wal'afiat.

Hari ini aku nak buat thread pasal seorang guru online tuition class yang memang tengah viral sekarang ini. Korang tahu kan MC+ Online Tuition? It's the biggest tuition online class in Malaysia. Cikgu-cikgu dia dah macam retis weyhh...

maths_clinic_mcplus_mc_online__1630659932_92639e1f_progressive.jpg

Sesape kat sini yang Plusian mungkin boleh hadirkan diri dan komen if korang nak. (For your information, I'm not a Plusian) Apa tu Plusian? Plusian ini untuk pelajar-pelajar yang mengikuti kelas online diorang.

MC-plus-Tutors-2021.jpg

Seperti yang korang tengok dekat dalam gambar di atas, ini semua adalah tenaga pengajar yang mengajar pelajar di seluruh Malaysia. Kebanyakannya berkaitan dengan Matematik la. Antara salah satu faktor penarik kepada pelajar untuk mengikuti kelas online ini adalah tenaga pengajar mereka yang lelaki semua handsome.🤣

Haaaa~
Disebabkan handsome tu la, ada sesetengah pihak tidak suka akan tenaga pengajar ni.

Korang nak tahu?
Beberapa hari ini, viral dekat TikTok berkenaan dengan seorang tenaga pengajar MC+ Tuition Online, dituduh s3xualize pelajar hanya disebabkan oleh panggilan "DADDY".

Pendapat aku, panggilan DADDY ini sama sahaja dengan panggilan ABAH yang maybe sesetengah daripada kita, termasuk aku, memang akan panggil tenaga pengajar kita dengan panggilan sebegitu. Bagi aku, panggilan macam tu tak salah, sebab kita, as pelajar, i mean kita ni "ANAK MURID"....ANAK!!! and guru kita pula dah macam ibu bapa kedua kita selepas ibu bapa kandung kita kan? Jadi, semua itu tak salah kan?

Berita penuh :
https://lobakmerah.com/sir-uzairi-l...as-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy/

Apa yang peliknya, yang sebarkan semua tuduhan tu, bukannya pelajar kepada MC+ Online Tuition. So, why?
Kesian tenaga pengajar tu, sampai letak jawatan sebab asyik kena kecam dengan semua orang.

So, apa pendapat korang berkenaan dengan semua ni? Sila komen dibawah.
Mungkin pendapat korang lain daripada aku.

 

Ragnar Pendragon

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
4 Jun 2021
598
2,678
Norway
DragonCoin
1,675,433.00
Kancil Turbo
Ancient Piranha
MMMmmm... panggilan tu xsalah, tapi kta memang xdpt puaskan hati semua orang. Bak kata Thanos, "kau buat baik macam mana sekalipun, kau tetap akan nmpak jahat dimata orang yg dh benci kau". Untuk lebih formal dan nampak professional, better guna panggilan cikgu/teacher madam/sir sahaja. Honestly aku pun geli nak panggil2 "daddy" bagai...

*nak tuisyen subjek ekonomi rumah tangga ada tak?
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
MMMmmm... panggilan tu xsalah, tapi kta memang xdpt puaskan hati semua orang. Bak kata Thanos, "kau buat baik macam mana sekalipun, kau tetap akan nmpak jahat dimata sebilangan orang". Untuk lebih formal dan nampak professional, better guna panggilan cikgu/teacher madam/sir sahaja. Honestly aku pun geli nak guna panggilan "daddy"...

*nak tuisyen subjek ekonomi rumah tangga ada tak?
Kan? dia macam atas penerimaan orang jugak kan? sbb sstngh org x ok, sstngh org ok...
 

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,280
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Assalamualaikum semua.
Harap semua dalam keadaan baik saja and sihat wal'afiat.

Hari ini aku nak buat thread pasal seorang guru online tuition class yang memang tengah viral sekarang ini. Korang tahu kan MC+ Online Tuition? It's the biggest tuition online class in Malaysia. Cikgu-cikgu dia dah macam retis weyhh...

View attachment 16334

Sesape kat sini yang Plusian mungkin boleh hadirkan diri dan komen if korang nak. (For your information, I'm not a Plusian) Apa tu Plusian? Plusian ini untuk pelajar-pelajar yang mengikuti kelas online diorang.

View attachment 16335

Seperti yang korang tengok dekat dalam gambar di atas, ini semua adalah tenaga pengajar yang mengajar pelajar di seluruh Malaysia. Kebanyakannya berkaitan dengan Matematik la. Antara salah satu faktor penarik kepada pelajar untuk mengikuti kelas online ini adalah tenaga pengajar mereka yang lelaki semua handsome.🤣

Haaaa~
Disebabkan handsome tu la, ada sesetengah pihak tidak suka akan tenaga pengajar ni.

Korang nak tahu?
Beberapa hari ini, viral dekat TikTok berkenaan dengan seorang tenaga pengajar MC+ Tuition Online, dituduh s3xualize pelajar hanya disebabkan oleh panggilan "DADDY".

Pendapat aku, panggilan DADDY ini sama sahaja dengan panggilan ABAH yang maybe sesetengah daripada kita, termasuk aku, memang akan panggil tenaga pengajar kita dengan panggilan sebegitu. Bagi aku, panggilan macam tu tak salah, sebab kita, as pelajar, i mean kita ni "ANAK MURID"....ANAK!!! and guru kita pula dah macam ibu bapa kedua kita selepas ibu bapa kandung kita kan? Jadi, semua itu tak salah kan?

Berita penuh :
https://lobakmerah.com/sir-uzairi-l...as-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy/

Apa yang peliknya, yang sebarkan semua tuduhan tu, bukannya pelajar kepada MC+ Online Tuition. So, why?
Kesian tenaga pengajar tu, sampai letak jawatan sebab asyik kena kecam dengan semua orang.

So, apa pendapat korang berkenaan dengan semua ni? Sila komen dibawah.
Mungkin pendapat korang lain daripada aku.

Waalaikumussalam.

Dekat Twitter pun tengah viral pasal ni. Siap ada hashtag suruh disband kan MC+ ni. Bagi pendapat personal saya, panggilan tu tak salah. Lagipun, salah seorang tenaga pengajar dia pun ada terangkan kenapa dia bagi keizinan dekat plusian tentang panggilan 'Abah' tu. Katanya, panggilan tu hanya sekadar untuk mengurangkan 'gap' antara pengajar dan murid, tiada niat lain. Dan saya pun setuju dengan penjelasan yang diberikan. Tapi kalau panggilan 'daddy', saya pun geli, kalau abah rasanya okay je. Apa-apa pun, bergantung atas individu juga.

Lagipun, perihal MC+ ni bukan isu panggilan 'Abah' je, ada lagi isu-isu lain yang dibahaskan. Hmmm mungkin ada pihak yang nak jatuhkan MC+? Tengok siap ada akaun Twitter yang sengaja dibuat untuk menjatuhkan MC+. Jadi, netizen lain sebelum nak percaya, mohon tabayyun (selidik) dulu.
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum semua.
Harap semua dalam keadaan baik saja and sihat wal'afiat.

Hari ini aku nak buat thread pasal seorang guru online tuition class yang memang tengah viral sekarang ini. Korang tahu kan MC+ Online Tuition? It's the biggest tuition online class in Malaysia. Cikgu-cikgu dia dah macam retis weyhh...

View attachment 16334

Sesape kat sini yang Plusian mungkin boleh hadirkan diri dan komen if korang nak. (For your information, I'm not a Plusian) Apa tu Plusian? Plusian ini untuk pelajar-pelajar yang mengikuti kelas online diorang.

View attachment 16335

Seperti yang korang tengok dekat dalam gambar di atas, ini semua adalah tenaga pengajar yang mengajar pelajar di seluruh Malaysia. Kebanyakannya berkaitan dengan Matematik la. Antara salah satu faktor penarik kepada pelajar untuk mengikuti kelas online ini adalah tenaga pengajar mereka yang lelaki semua handsome.🤣

Haaaa~
Disebabkan handsome tu la, ada sesetengah pihak tidak suka akan tenaga pengajar ni.

Korang nak tahu?
Beberapa hari ini, viral dekat TikTok berkenaan dengan seorang tenaga pengajar MC+ Tuition Online, dituduh s3xualize pelajar hanya disebabkan oleh panggilan "DADDY".

Pendapat aku, panggilan DADDY ini sama sahaja dengan panggilan ABAH yang maybe sesetengah daripada kita, termasuk aku, memang akan panggil tenaga pengajar kita dengan panggilan sebegitu. Bagi aku, panggilan macam tu tak salah, sebab kita, as pelajar, i mean kita ni "ANAK MURID"....ANAK!!! and guru kita pula dah macam ibu bapa kedua kita selepas ibu bapa kandung kita kan? Jadi, semua itu tak salah kan?

Berita penuh :
https://lobakmerah.com/sir-uzairi-l...as-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy/

Apa yang peliknya, yang sebarkan semua tuduhan tu, bukannya pelajar kepada MC+ Online Tuition. So, why?
Kesian tenaga pengajar tu, sampai letak jawatan sebab asyik kena kecam dengan semua orang.

So, apa pendapat korang berkenaan dengan semua ni? Sila komen dibawah.
Mungkin pendapat korang lain daripada aku.

Bagi pendapat sey lak on " kelas online" sekarang dah zaman semua atas talian, even kat uni dl2 dah start pakai kelas online pakai mailing system dulu kala la tu x campur lagi MIRC dgn platform seperti myspace dgn HI5 dl. ( Iya cikgu grimmy pakai tu sambil dgr music dan copy paste script tema front page hantar assignment bio, fizik dan apa lagi tah ), why don't we start from scratch? X ada la nt org terpingga2 dah besar nt mcm grimmy 😅.

Bab " daddy" tu dl ada cikgu grimmy yg membahaskan diri dia sebagai " abang" cikgu kamarulzaman 😁 dengan cikgu suzana " akak " sb gap x jauh pon 5-6 tahun sb cikgu pelatih dl. Ada juga ust. Yg membahaskan diri sebagai " atok" kekadang dia melawak " call me grandpa". So sini nk ckp selagi dia x sebut sebahagian tubuh badan wanita tu or yg baru dl pasal R*P* . Rasanye tidak mengapa. Or otak dah terlampau kotor ingat pasal " papa jahat" jek 😑

Well i just a 🌲🌲🌲 trying living peacefully.

Grimmy out
 

TuahxDerhaka

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
18 Sep 2021
19
55
DragonCoin
7,086.00
Assalamualaikum semua.
Harap semua dalam keadaan baik saja and sihat wal'afiat.

Hari ini aku nak buat thread pasal seorang guru online tuition class yang memang tengah viral sekarang ini. Korang tahu kan MC+ Online Tuition? It's the biggest tuition online class in Malaysia. Cikgu-cikgu dia dah macam retis weyhh...

View attachment 16334

Sesape kat sini yang Plusian mungkin boleh hadirkan diri dan komen if korang nak. (For your information, I'm not a Plusian) Apa tu Plusian? Plusian ini untuk pelajar-pelajar yang mengikuti kelas online diorang.

View attachment 16335

Seperti yang korang tengok dekat dalam gambar di atas, ini semua adalah tenaga pengajar yang mengajar pelajar di seluruh Malaysia. Kebanyakannya berkaitan dengan Matematik la. Antara salah satu faktor penarik kepada pelajar untuk mengikuti kelas online ini adalah tenaga pengajar mereka yang lelaki semua handsome.🤣

Haaaa~
Disebabkan handsome tu la, ada sesetengah pihak tidak suka akan tenaga pengajar ni.

Korang nak tahu?
Beberapa hari ini, viral dekat TikTok berkenaan dengan seorang tenaga pengajar MC+ Tuition Online, dituduh s3xualize pelajar hanya disebabkan oleh panggilan "DADDY".

Pendapat aku, panggilan DADDY ini sama sahaja dengan panggilan ABAH yang maybe sesetengah daripada kita, termasuk aku, memang akan panggil tenaga pengajar kita dengan panggilan sebegitu. Bagi aku, panggilan macam tu tak salah, sebab kita, as pelajar, i mean kita ni "ANAK MURID"....ANAK!!! and guru kita pula dah macam ibu bapa kedua kita selepas ibu bapa kandung kita kan? Jadi, semua itu tak salah kan?

Berita penuh :
https://lobakmerah.com/sir-uzairi-l...as-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy/

Apa yang peliknya, yang sebarkan semua tuduhan tu, bukannya pelajar kepada MC+ Online Tuition. So, why?
Kesian tenaga pengajar tu, sampai letak jawatan sebab asyik kena kecam dengan semua orang.

So, apa pendapat korang berkenaan dengan semua ni? Sila komen dibawah.
Mungkin pendapat korang lain daripada aku.

biasa la benda baik kan orang malaysia ni suka nak kecam 😂
 
  • Haha
Reactions: fieeqdanial123

Khalifah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Oct 2021
5
10
DragonCoin
6,866.00
Waalaikumussalam.

Dekat Twitter pun tengah viral pasal ni. Siap ada hashtag suruh disband kan MC+ ni. Bagi pendapat personal saya, panggilan tu tak salah. Lagipun, salah seorang tenaga pengajar dia pun ada terangkan kenapa dia bagi keizinan dekat plusian tentang panggilan 'Abah' tu. Katanya, panggilan tu hanya sekadar untuk mengurangkan 'gap' antara pengajar dan murid, tiada niat lain. Dan saya pun setuju dengan penjelasan yang diberikan. Tapi kalau panggilan 'daddy', saya pun geli, kalau abah rasanya okay je. Apa-apa pun, bergantung atas individu juga.

Lagipun, perihal MC+ ni bukan isu panggilan 'Abah' je, ada lagi isu-isu lain yang dibahaskan. Hmmm mungkin ada pihak yang nak jatuhkan MC+? Tengok siap ada akaun Twitter yang sengaja dibuat untuk menjatuhkan MC+. Jadi, netizen lain sebelum nak percaya, mohon tabayyun (selidik) dulu.
twitter daripada yang lain woo , bahaya. orang lain ckp A diorang ckp B haha
 
  • Like
Reactions: Aerisyu

Khalifah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
10 Oct 2021
5
10
DragonCoin
6,866.00
nama panggilan ni ok jer , tp ada yg tak biasa atau tak rileks. haha. Demi content dari tiktok bawa ke twitter, habis punah laa. Pengetua sya dulu pon bahasa kn diri dia bonda, ckgu lain lg la , mama umi 😂(tapi batas diantara guru dan murid tu mestilah dijaga)


Saya follow juga cikgu2 MC+ , Siapa nak hantar ahli keluarga ke kelas tambahan sya sangat recommended. sekarang diorang tengah aktif tolong mangsa banjir
 
  • Like
Reactions: Aerisyu