Suatu Hari akan ada ribuan HACKER di Malaysia

PanjihitamX

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
2
32
DragonCoin
4,000.00
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.


 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00
I pray that all become hackers who are surrounded by the whole world.
Although far from view, cyber weapons are still used.

Don't be afraid, don't be afraid, continue the struggle until the end of life.
Alang reeds embracing soft so that it reaches the base of the arm.

Let's hold the coals of fire
until it turns to dust.
Steps are arranged one by one
so the last drop of blood.
Assalamualaikum wbt @PanjihitamX

welcome to #Dragonforce Malaysia :)
feel free to visit our forum room for interesting info2 :)

DFM Rules & Regulation

If you want to find information / questions, please select the provided forum room

Live Stream Radio DFM
 

Muaaaz

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
224
484
DragonCoin
9,170.00
Charlie Dame...
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
Amin semoga Kita semua jadi whitehat
 

redback

DFM Member
DFM Member
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
Mantap bos 👍🏼
 

ejen018

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 Jul 2021
83
198
DragonCoin
12,593.00
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
Aamiin ya rabbal alamin
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
1
17
DragonCoin
2,010.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum...
untuk menjadi seorang hacker apa yang penting korang kena ada kesungguhan. Tanpa usaha dan kesungguhan korang takkan kemana. Macam dalam dunia blog.. nak terkenal korang kena rajin buat tutorial tentang hacking...ye ke?? Dalam dunia hacker begitu juga, korang kena rajin menelaah bahasa komputer, belajar mengenainya dan belajar memahami sistem programming dan networking. Barulah korang boleh menjadi expert dalam bidang ni. Kenapa korang rasa tak seronok jadi komputer expert? Seronok lah, korang tahu tak komputer expert mempunyai banyak peluang pekerjaan di masa teknologi semakin canggih ini. Untuk menjadi seorang yang pakar dalam bidang komputer, korang hanya perlu menanamkan beberapa perkara dalam diri.

1. Mesti ada kesungguhan dan minat yang mendalam dalam dunia komputer.

2. Korang kena rajin belajar bahasa inggeris kerana semua ilmu komputer dalam bahasa antarabangsa ini. Ada pun dalam bahasa melayu cuma benda basic. Kalo korang nak jadi expert maka korang kena belajar lebih lah dan semua tu kena faham bahasa inggeris.

3. Korang kena belajar dan berusaha sendiri tanpa terlalu mengharapkan orang lain. Dalam dunia hacker sendiri mereka bekerja keras untuk mencari bugs, vulneribality dan exploits sesuatu website atau program komputer sebelum orang lain berjaya menjumpainya.

4. Bila korang dah jadi seorang yang expert, korang kena rendah diri dan tidak sombong. Ingat jangan pernah merasa diri korang dah hebat kerana berjaya menjadi hacker kerana tiada siapa pernah mencapai tahap expert hacker. Setiap masa akan ada hecker baru yang muncul dan mungkin lebih hebat dari anda.

5. Sentiasa belajar kerana ilmu tidak pernah habis... Kata orang menuntut ilmu biar sampai ke liang lahad.

6. Jangan gunakan ilmu korang untuk menjatuhkan orang lain dengan cara menghack dan website defacing. Itu sudah melanggar peraturan hacker dan korang termasuk dalam black hat hacker. Gunakan ilmu korang untuk membantu meningkatkan tahap keselamatan website negara dan membantu insan lain yang masih lemah dalam ilmu komputer. Kalo korang ada ciri-ciri di atas maka korang lah hacker yang sejati. Hack lah untuk kebaikan bersama bukan untuk mencetuskan huru hara.

yang benar

....................
(Jaring - Script Kiddies)

peringatan ini adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan
 

katonara

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
17 Jan 2022
223
866
DragonCoin
10,550,823.00
Assalamualaikum...
untuk menjadi seorang hacker apa yang penting korang kena ada kesungguhan. Tanpa usaha dan kesungguhan korang takkan kemana. Macam dalam dunia blog.. nak terkenal korang kena rajin buat tutorial tentang hacking...ye ke?? Dalam dunia hacker begitu juga, korang kena rajin menelaah bahasa komputer, belajar mengenainya dan belajar memahami sistem programming dan networking. Barulah korang boleh menjadi expert dalam bidang ni. Kenapa korang rasa tak seronok jadi komputer expert? Seronok lah, korang tahu tak komputer expert mempunyai banyak peluang pekerjaan di masa teknologi semakin canggih ini. Untuk menjadi seorang yang pakar dalam bidang komputer, korang hanya perlu menanamkan beberapa perkara dalam diri.

1. Mesti ada kesungguhan dan minat yang mendalam dalam dunia komputer.

2. Korang kena rajin belajar bahasa inggeris kerana semua ilmu komputer dalam bahasa antarabangsa ini. Ada pun dalam bahasa melayu cuma benda basic. Kalo korang nak jadi expert maka korang kena belajar lebih lah dan semua tu kena faham bahasa inggeris.

3. Korang kena belajar dan berusaha sendiri tanpa terlalu mengharapkan orang lain. Dalam dunia hacker sendiri mereka bekerja keras untuk mencari bugs, vulneribality dan exploits sesuatu website atau program komputer sebelum orang lain berjaya menjumpainya.

4. Bila korang dah jadi seorang yang expert, korang kena rendah diri dan tidak sombong. Ingat jangan pernah merasa diri korang dah hebat kerana berjaya menjadi hacker kerana tiada siapa pernah mencapai tahap expert hacker. Setiap masa akan ada hecker baru yang muncul dan mungkin lebih hebat dari anda.

5. Sentiasa belajar kerana ilmu tidak pernah habis... Kata orang menuntut ilmu biar sampai ke liang lahad.

6. Jangan gunakan ilmu korang untuk menjatuhkan orang lain dengan cara menghack dan website defacing. Itu sudah melanggar peraturan hacker dan korang termasuk dalam black hat hacker. Gunakan ilmu korang untuk membantu meningkatkan tahap keselamatan website negara dan membantu insan lain yang masih lemah dalam ilmu komputer. Kalo korang ada ciri-ciri di atas maka korang lah hacker yang sejati. Hack lah untuk kebaikan bersama bukan untuk mencetuskan huru hara.

yang benar

....................
(Jaring - Script Kiddies)

peringatan ini adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan
Lagi best dapat tahu bahasa2 programming ni di usia muda. Cepat belajar dan explore. Untung yang muda2 dah dapat knowledge mcm ni.
 

okorondo

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
18 Jan 2022
78
237
DragonCoin
60.00
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
Terbaik nie bang... Nie kalau masuk melodi nie... Bole rancak nie... 👍👍👍
 
  • Like
Reactions: dewa8604

dewa8604

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
17 Jan 2022
33
100
DragonCoin
13,355.00
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
amin.. ya rabbal alamin
 

tengkuganas

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
19 Jun 2021
451
1,843
DragonCoin
162,908.00
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
NCR M16
Duplex Apartment
Ulat Gonggok Gergasi
Assalamualaikum...
untuk menjadi seorang hacker apa yang penting korang kena ada kesungguhan. Tanpa usaha dan kesungguhan korang takkan kemana. Macam dalam dunia blog.. nak terkenal korang kena rajin buat tutorial tentang hacking...ye ke?? Dalam dunia hacker begitu juga, korang kena rajin menelaah bahasa komputer, belajar mengenainya dan belajar memahami sistem programming dan networking. Barulah korang boleh menjadi expert dalam bidang ni. Kenapa korang rasa tak seronok jadi komputer expert? Seronok lah, korang tahu tak komputer expert mempunyai banyak peluang pekerjaan di masa teknologi semakin canggih ini. Untuk menjadi seorang yang pakar dalam bidang komputer, korang hanya perlu menanamkan beberapa perkara dalam diri.

1. Mesti ada kesungguhan dan minat yang mendalam dalam dunia komputer.

2. Korang kena rajin belajar bahasa inggeris kerana semua ilmu komputer dalam bahasa antarabangsa ini. Ada pun dalam bahasa melayu cuma benda basic. Kalo korang nak jadi expert maka korang kena belajar lebih lah dan semua tu kena faham bahasa inggeris.

3. Korang kena belajar dan berusaha sendiri tanpa terlalu mengharapkan orang lain. Dalam dunia hacker sendiri mereka bekerja keras untuk mencari bugs, vulneribality dan exploits sesuatu website atau program komputer sebelum orang lain berjaya menjumpainya.

4. Bila korang dah jadi seorang yang expert, korang kena rendah diri dan tidak sombong. Ingat jangan pernah merasa diri korang dah hebat kerana berjaya menjadi hacker kerana tiada siapa pernah mencapai tahap expert hacker. Setiap masa akan ada hecker baru yang muncul dan mungkin lebih hebat dari anda.

5. Sentiasa belajar kerana ilmu tidak pernah habis... Kata orang menuntut ilmu biar sampai ke liang lahad.

6. Jangan gunakan ilmu korang untuk menjatuhkan orang lain dengan cara menghack dan website defacing. Itu sudah melanggar peraturan hacker dan korang termasuk dalam black hat hacker. Gunakan ilmu korang untuk membantu meningkatkan tahap keselamatan website negara dan membantu insan lain yang masih lemah dalam ilmu komputer. Kalo korang ada ciri-ciri di atas maka korang lah hacker yang sejati. Hack lah untuk kebaikan bersama bukan untuk mencetuskan huru hara.

yang benar

....................
(Jaring - Script Kiddies)

peringatan ini adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan
jatuh cinta 😍❤️❤️❤️
 
  • Love
Reactions: Jaring

AnakAnTuzZ69

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
57
64
same like u. bumi
DragonCoin
104,965.00
Aku doakan semua menjadi hacker yang digeruni seluruh dunia.
Walaupun jauh dari pandangan tetapi senjata cyber tetap digunakan.

Jangan takut jangan gentar teruskan perjuangan sampai ke akhir hayat.
Alang alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan.

Genggam bara api biar
sampai menjadi debu.
Langkah diatur satu demi satu
sehingga ketitisan darah yang terakhir.
ya walaupon aku baru dlm bidang nie x banyak tpi sedikit ilmu yang aku dpat belajar, terima kasih juga guru2 DFM yg x kedekut ilmu untuk mngajar.