Substitute for craving food

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Assalamualaikum,

It me grimmy again yeahhhh, i love food so much that i spend 60% of my paycheck for food. Don't be like grimmy 🤦

Eating healthy, balance diet is an important part in your life. Blah blah blah ( i want to eat what i want!!!!) 😂
So what about when you having a carving desire!!! ( Mcm mengidam la).

These are what some of `us` having problem. We want to eat but....we can't.

So i propose to change the " thing" you want to eat. To a better similar nutrition thingy! .

10.-Cravings-substitution.jpg
Salty+Sweet+Chart.jpg
ee7637bd1feca4938bfd3d4110a78081.jpg

Hope that help some who need.
Sekian dari Grimmy your friendly trees. Salah silap dari saya

~ biar chubby asal sihat dan happy, chubby pon comel what~ 😁
 
Last edited:

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Assalamualaikum,

It me grimmy again yeahhhh, i love food so much that i spend 60% of my paycheck for food. Don't be like grimmy 🤦

Eating healthy, balance diet is an important part in your life. Blah blah blah ( i want to eat what i what!!!!) 😂
So what about when you having a carving desire!!! ( Mcm mengidam la).

These are what some of `us` having problem. We want to eat but....we can't.

So i propose to change the " thing" you want to eat. To a better similar nutrition thingy! .

View attachment 15467
View attachment 15468
View attachment 15469

Hope that help some who need.
Sekian dari Grimmy your friendly trees. Salah silap dari saya

~ biar chubby asal sihat dan happy, chubby pon comel what~ 😁
Thank You for sharing

makannn jeeee kalau dah gemok bole diet HJAHAHAHAHA
 

Aerisyu

Assistant Leader
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
502
10,282
DragonCoin
5,882,963.00
Pulau Persendirian
Angry Lion
Black Dragon
Charlie Dame...
Biskut Mazola
Famos Amos [ BANGSAWAN ]
Assalamualaikum,

It me grimmy again yeahhhh, i love food so much that i spend 60% of my paycheck for food. Don't be like grimmy 🤦

Eating healthy, balance diet is an important part in your life. Blah blah blah ( i want to eat what i what!!!!) 😂
So what about when you having a carving desire!!! ( Mcm mengidam la).

These are what some of `us` having problem. We want to eat but....we can't.

So i propose to change the " thing" you want to eat. To a better similar nutrition thingy! .

View attachment 15467
View attachment 15468
View attachment 15469

Hope that help some who need.
Sekian dari Grimmy your friendly trees. Salah silap dari saya

~ biar chubby asal sihat dan happy, chubby pon comel what~ 😁
Waalaikumussalam,

Terima kasih prof atas perkongsian ini.
Tapi setiap kali pergi 7E (bukan selalu) , saya terbeli benda ni.

 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Thank You for sharing

makannn jeeee kalau dah gemok bole diet HJAHAHAHAHA
hahaha ini diet gak tapi pilih makanan
Waalaikumusalam,, terima kasih diatas perkongsian 👍.. lepasni kalau craving bukan² boleh dah tukar dengan makanan lain hehe..
Eat healthy, stay healthy, you will be happy 😁
yes tapi kan hahahahaha rasa x sama
Nice grimm ... malam nnt masak ape
mee org puteh dgn lauk tomato jek
Waalaikumussalam,

Terima kasih prof atas perkongsian ini.
Tapi setiap kali pergi 7E (bukan selalu) , saya terbeli benda ni.

ex grimmy dl suka jenis ini hahahaha kata dia sb jelly dgn bau dia harum sedap.
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
hahaha ini diet gak tapi pilih makanan

yes tapi kan hahahahaha rasa x sama

mee org puteh dgn lauk tomato jek

ex grimmy dl suka jenis ini hahahaha kata dia sb jelly dgn bau dia harum sedap.
jadi makan jelaa kalau teringin tuuu uhuk,, kenikmatan dan kepuasan yang berbeza.. tapi masih menyelesaikan masalah craving 😕😕
 
  • Haha
Reactions: Grimmy081

ZUL

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
4 Jun 2021
448
4,684
BUKIT CABANG
www.google.com
DragonCoin
172,252,581.00
Tart Nenas
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Black Dragon
Eagle
Pulau Persendirian
Assalamualaikum,

It me grimmy again yeahhhh, i love food so much that i spend 60% of my paycheck for food. Don't be like grimmy 🤦

Eating healthy, balance diet is an important part in your life. Blah blah blah ( i want to eat what i want!!!!) 😂
So what about when you having a carving desire!!! ( Mcm mengidam la).

These are what some of `us` having problem. We want to eat but....we can't.

So i propose to change the " thing" you want to eat. To a better similar nutrition thingy! .

View attachment 15467
View attachment 15468
View attachment 15469

Hope that help some who need.
Sekian dari Grimmy your friendly trees. Salah silap dari saya

~ biar chubby asal sihat dan happy, chubby pon comel what~ 😁
Makan je apa ko nak pastu exercise. makan banyak tapi tak gerak gemuk la

Aku selalu buat lepas makan banyak buat exercise yang hight intensity macam senaman cardio, skipping, plank nonstop set masa la kan buat 30minit pastu rest 5minit rotate lah sampai kau rasa dah cukup. perah baju keluar air peluh buat mop lantai
 
  • Haha
Reactions: Grimmy081

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,288
26,471
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,126.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
Makan je apa ko nak pastu exercise. makan banyak tapi tak gerak gemuk la

Aku selalu buat lepas makan banyak buat exercise yang hight intensity macam senaman cardio, skipping, plank nonstop set masa la kan buat 30minit pastu rest 5minit rotate lah sampai kau rasa dah cukup. perah baju keluar air peluh buat mop lantai
kalau la ko tau sey kojo mcm mano hahahaha. baju hitam jadi grey hujung bulan
 
  • Haha
Reactions: ZUL