[Survey] Tolong Bagi Idea Untuk Develop Apa-Apa App Yang Bermanfaat

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,822
22,405
your lucid dream
DragonCoin
7,413,539.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Assalamualaikum

Saya nak minta warga DFM untuk beri idea kepada developer untuk develop app baharu yang belum pernah ada atau modifikasi daripada app2 yang sudah ada. Boleh jugak bagitau app apa yang korang teringin nak guna dan bermanfaat untuk korang.

Terima kasih
Cuba develop app Contact Tracer. Nombor contact kita detect through app jika contact ada berdekatan dalam radius 5km atau lebih. Alert via push notification.
Contact read: phone number, emel, imei, gps dari device user. Alert juga boleh push jika contact keluar lebih dari radius. User boleh set selected contact through contact tracer. Bukan setakat dalam radius radar 5km tapi satu dunia. Tapi set rules dia, kena mutual contact yang allow tracing oleh user lain. Kalau takde mutual contact yg allow kita tak dapat access location contact kita. Jika gps, packet data, wifi tutup tetap akan dapat trace location contact user tu. Kecuali jika sim/bateri dicabut. Sesuai untuk pasangan dan ahli keluarga.
Set rules: Revoke access mutual boleh buat jika user ping location lebih dari xx kali dalam sehari kepada user sama. Limited access. For safety purposes and security. Just suggestion. Nampak macam movie sangat kan. Hehe​
 

Grimmy081

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
5 Jun 2021
2,294
26,492
In your darkest nighmare
DragonCoin
9,366.00
Tart Nenas
Dragon Nest (드래곤네스트)
Eagle
Black Dragon
Rawr The Fat Tiger
Ancient Piranha
:oops:Kalau app macam Red Alert (Israel) tu boleh ke? Yg bagi alert kat phone setiap kali ada serangan kat Israel tapi kali ini buat untuk Palestin pula...Israel punya tu siap ada feature chat untuk catch up dengan orang yang duduk sana dan chat globa
Cuba develop app Contact Tracer. Nombor contact kita detect through app jika contact ada berdekatan dalam radius 5km atau lebih. Alert via push notification.
Contact read: phone number, emel, imei, gps dari device user. Alert juga boleh push jika contact keluar lebih dari radius. User boleh set selected contact through contact tracer. Bukan setakat dalam radius radar 5km tapi satu dunia. Tapi set rules dia, kena mutual contact yang allow tracing oleh user lain. Kalau takde mutual contact yg allow kita tak dapat access location contact kita. Jika gps, packet data, wifi tutup tetap akan dapat trace location contact user tu. Kecuali jika sim/bateri dicabut. Sesuai untuk pasangan dan ahli keluarga.
Set rules: Revoke access mutual boleh buat jika user ping location lebih dari xx kali dalam sehari kepada user sama. Limited access. For safety purposes and security. Just suggestion. Nampak macam movie sangat kan. Hehe​
Rasa huawei nye phone leh track walaupon off emmm ada ternampak tp lupa
 

azizakmal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
7 Jun 2021
14
33
DragonCoin
6,176.00
Grammarly tapi untuk bahasa melayu...
menarik cadangan. boleh didik rakyat malaysia hehe

Cuba develop app Contact Tracer. Nombor contact kita detect through app jika contact ada berdekatan dalam radius 5km atau lebih. Alert via push notification.
Contact read: phone number, emel, imei, gps dari device user. Alert juga boleh push jika contact keluar lebih dari radius. User boleh set selected contact through contact tracer. Bukan setakat dalam radius radar 5km tapi satu dunia. Tapi set rules dia, kena mutual contact yang allow tracing oleh user lain. Kalau takde mutual contact yg allow kita tak dapat access location contact kita. Jika gps, packet data, wifi tutup tetap akan dapat trace location contact user tu. Kecuali jika sim/bateri dicabut. Sesuai untuk pasangan dan ahli keluarga.
Set rules: Revoke access mutual boleh buat jika user ping location lebih dari xx kali dalam sehari kepada user sama. Limited access. For safety purposes and security. Just suggestion. Nampak macam movie sangat kan. Hehe​
ni macam gabungan wechat dengan gps tracker je, nice idea