Syarat untuk thread Resepi Masakan

Status
Not open for further replies.

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
ASSALAMUALAIKUM
Tahniah dan terima kasih kepada @Namaku_Bunga kerana cadangan anda untuk untuk meletakkan satu thread berkenaan dengan Resepi Masakan telah diterima oleh pihak Admin DFM. Dan ini lah dia!!!

Sub-forum untuk resepi masakan sahaja.
Tetapi jangan lupa, dalam ni pun mesti ikut rules tau?

Macam thread biasa jugak:

1) Thread mestilah tersusun.

2) Gambar mestilah gambar makanan yang dimasak sendiri, bukan google punya.

3) Resepi mestilah ada didalam thread yang berasingan.

4) Resepi mestilah yang anda masak sendiri. Baru fun orang nak ikot.

5) Resepi masakan haruslah MAKE SENSE . Kalau resepi memasak macam biasa takpe. Tapi kalau resepi tu simple SE SIMPLE SIMPLE NYE, contoh macam masak air dalam heater, saya akan lock terus. Tak tanya dah.

6) If ada makanan yang resepi nya anda follow daripada mana-mana thread, anda boleh Show Off and hantar gambar dekat dalam thread resepi tersebut. Tak perlu tutorial resepi dah.

7) Rules akan berubah dari semasa ke semasa.

SELAMAT BERKONGSI RESEPI DEKAT DALAM NI!!!
 
Last edited:

Namaku_Bunga

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
39
9,984
Diruang legar
DragonCoin
2,080.00
ASSALAMUALAIKUM
Tahniah dan terima kasih kepada @Namaku_Bunga kerana cadangan anda untuk untuk meletakkan satu thread berkenaan dengan Resepi Masakan telah diterima oleh pihak Admin DFM. Dan ini lah dia!!!

Sub-forum untuk resepi masakan sahaja.
Tetapi jangan lupa, dalam ni pun mesti ikut rules tau?

Macam thread biasa jugak:

1) Thread mestilah tersusun.

2) Gambar mestilah gambar makanan yang dimasak sendiri, bukan google punya.

3) Resepi mestilah ada didalam thread yang berasingan.

4) Resepi mestilah yang anda masak sendiri. Baru fun orang nak ikot.

5) Rules akan berubah dari semasa ke semasa.

SELAMAT BERKONGSI RESEPI DEKAT DALAM NI!!!
Terima kasih sgt2 kpd admin2 DFM, myleader ainul, sub mod, dan sahabat2 yang memberi sokongan serta memberi ruang untuk saya berkongsi resepi masakan dan tempat untuk saya mencari info2 masakan..
#masih belajar memasak
#belajar dari bawah
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
ehhh rasa lock tadi... ke lupa lock? arghh takpelah..lantak larh...



Terima kasih sgt2 kpd admin2 DFM, myleader ainul, sub mod, dan sahabat2 yang memberi sokongan serta memberi ruang untuk saya berkongsi resepi masakan dan tempat untuk saya mencari info2 masakan..
#masih belajar memasak
#belajar dari bawah
ur wlcm
Leaders saya nak tengok masakan leader boleh?😄
sis xreti masak, mohon jgn berharap
Waalaikumussalam & tahniah kerana terciptanya thread berkenaan dengan Resepi Masakan
u too..tahniah dh jd hejes..wkwkwkwk
 
Status
Not open for further replies.