Information Tahap-tahap Ketagihan Video Luc4h

Show informational about something

riqxdc

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
15 Jul 2022
7
57
tinyurl.com
DragonCoin
4,690.00
Hii guys assalamualaikum and good evening. So harini riq nk share something yg sensitif bgi semua org(kot?) and rasanya semua orang pernah buat bende ni(kot jugak?). Btw this is for educational purposes only and hope you guys baca dengan minda terbuka! :D.

So, ketagihan video lucah ni ada 5 tahap. Yang pertama ialah:-


1. Early Exposure.

Early Exposure atau Pendedahan Awal ni berlaku apabila kita terdedah kepada video lucah pada usia muda secara sengaja atau tidak. Kajian menunjukkan bahawa 9 daripada 10 lelaki dan 6 daripada 10 perempuan terdedah kepada video porno sebelum berusia 18 tahun. Manakala 28% daripada remaja 16-17 pula terdedah secara tak sengaja. Sebagai contoh, kita tengah main game kat mana ii website mcm y8 etc, then terkeluar iklan yang berunsur porno dalam web tu (ni contoh eh korang jangan attack pulak sbb guna nama y8 XD). Tu lah nama dia Early Exposure.

2. Addiction.

Addiction atau ketagihan terjadi disebabkan kita rasa best tgk vid tu. Bila kita tonton vid lucah, otak kita automatically akan merembeskan sejenis bahan kimia yang bernama "Depomine". Depomine ni sebenarnya bukan lah sesuatu yang buruk. Ia adalah sejenis bahan kimia yang akan buat kita rasa seronok dan bermotivasi. Tetapi yang bahayanya ialah laluan yang dilalui, iaitu dikenali sebagai "Reward Pathway".
Reward Pathway ni dia bersambung dengan bahagian otak yang mengawal memori dan tingkah laku. Sebagai contoh, kalau kita hisap rokok, kita akan rasa happy. So dia akan igt cara untuk kita happy tu. Mula ii beli rokok, then keluarkan satu, bakar dekat bahagian puntung rokok dan hisap sambil minum kopi. Sama juga seperti menonton video lucah, mula ii buka google, kemudian cari video lucah. "Withdrawal Symptoms" pula akan menyebabkan kita kembali kepada tindakan yang menyebabkan terbebasnya depomine tadi. Withdrawal Symptoms ni bermaksud gejala penarikan diri.

3. Escalation

Escalation atau dalam bahasa melayu dia peningkatan akan berlaku apabila kita kerap menonton video lucah, sehingga berlakunya "Constant Overload of Depomine" dalam otak. Constant overload of depomine ni ialah apabila otak merembeskan lebih banyak depomine daripada kebiasaan. otak akan mula tepu dengan depomine, sampai dah tk rasa seronok macam masa mula ii tgk vid lucah sebelum ni.
Apabila berlakunya constant overload of depomine ni, kita akan try carik bahan porno yang lebih ekstrem dari kebiasaan, supaya otak kita akan menghasilkan lebih banyak depomine. Jadi berhati-hati lah ye.

4. Desensitization

Desensitization atau penyahpekaan ni berlaku apabila porn yang ekstrem pun dah tak mampu puaskan diri kita. Then kita akan try cari bahan porno yang boleh buat kau seronok mcm mula ii tgk porn dlu. Kesannya, kita akan spend time lebih lama dekat porn dari bende lain. Sampai satu masa, kita mungkin akan jadi "Compulsive Porn User" atau maksudnya Pengguna Lucah Kompulsif.
Bende ni jadi sampai kita tak boleh tinggalkan dan akan selalu teringat bahawa porn itu adalah satu keperluan. Salah satu petandanya ialah kurang rasa sensitif terhadap isu rogol, gangguan dan penderaan seksual. Bila kita terbaca artikel tentang rogol atau sebagainya, kita rasa macam takde ape pon. Bahaya kalau kita sampai di tahap ni.

5. Acting Out Sexually

Acting Out Sexually atau maksudnya Berlakon Secara Seksual ni ialah apabila kita menterjemah benda lucah yang ditonton kepada tindakan. Sebagai contoh............................................................. tknk lah bagi contoh hehe. Dalam kes ini, ada yang terpaksa, ada yang rela dan ada juga yang suka sama suka. In this point, bermulalah jenayah rogol, zina, liwat etc. Jadi, amatlah penting untuk kita menghentikan diri kita dari menonton video lucah.

So smpi sini je perkongsian riq,jdi riq harap tkde lah yang terasa eh sepanjang baca forum ni :p And riq harap jugak korang dapat baca dengan minda yang terbuka. Nk ke riq buat Langkah-langkah Untuk Mengatasi Ketagihan Porno? Kalau nk btau yee :D Sekian, MASEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
 

Duraain670

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Sep 2022
22
1,496
the kitty world
DragonCoin
5,104,115.00
Hii guys assalamualaikum and good evening. So harini riq nk share something yg sensitif bgi semua org(kot?) and rasanya semua orang pernah buat bende ni(kot jugak?). Btw this is for educational purposes only and hope you guys baca dengan minda terbuka! :D.

So, ketagihan video lucah ni ada 5 tahap. Yang pertama ialah:-


1. Early Exposure.

Early Exposure atau Pendedahan Awal ni berlaku apabila kita terdedah kepada video lucah pada usia muda secara sengaja atau tidak. Kajian menunjukkan bahawa 9 daripada 10 lelaki dan 6 daripada 10 perempuan terdedah kepada video porno sebelum berusia 18 tahun. Manakala 28% daripada remaja 16-17 pula terdedah secara tak sengaja. Sebagai contoh, kita tengah main game kat mana ii website mcm y8 etc, then terkeluar iklan yang berunsur porno dalam web tu (ni contoh eh korang jangan attack pulak sbb guna nama y8 XD). Tu lah nama dia Early Exposure.

2. Addiction.

Addiction atau ketagihan terjadi disebabkan kita rasa best tgk vid tu. Bila kita tonton vid lucah, otak kita automatically akan merembeskan sejenis bahan kimia yang bernama "Depomine". Depomine ni sebenarnya bukan lah sesuatu yang buruk. Ia adalah sejenis bahan kimia yang akan buat kita rasa seronok dan bermotivasi. Tetapi yang bahayanya ialah laluan yang dilalui, iaitu dikenali sebagai "Reward Pathway".
Reward Pathway ni dia bersambung dengan bahagian otak yang mengawal memori dan tingkah laku. Sebagai contoh, kalau kita hisap rokok, kita akan rasa happy. So dia akan igt cara untuk kita happy tu. Mula ii beli rokok, then keluarkan satu, bakar dekat bahagian puntung rokok dan hisap sambil minum kopi. Sama juga seperti menonton video lucah, mula ii buka google, kemudian cari video lucah. "Withdrawal Symptoms" pula akan menyebabkan kita kembali kepada tindakan yang menyebabkan terbebasnya depomine tadi. Withdrawal Symptoms ni bermaksud gejala penarikan diri.

3. Escalation

Escalation atau dalam bahasa melayu dia peningkatan akan berlaku apabila kita kerap menonton video lucah, sehingga berlakunya "Constant Overload of Depomine" dalam otak. Constant overload of depomine ni ialah apabila otak merembeskan lebih banyak depomine daripada kebiasaan. otak akan mula tepu dengan depomine, sampai dah tk rasa seronok macam masa mula ii tgk vid lucah sebelum ni.
Apabila berlakunya constant overload of depomine ni, kita akan try carik bahan porno yang lebih ekstrem dari kebiasaan, supaya otak kita akan menghasilkan lebih banyak depomine. Jadi berhati-hati lah ye.

4. Desensitization

Desensitization atau penyahpekaan ni berlaku apabila porn yang ekstrem pun dah tak mampu puaskan diri kita. Then kita akan try cari bahan porno yang boleh buat kau seronok mcm mula ii tgk porn dlu. Kesannya, kita akan spend time lebih lama dekat porn dari bende lain. Sampai satu masa, kita mungkin akan jadi "Compulsive Porn User" atau maksudnya Pengguna Lucah Kompulsif.
Bende ni jadi sampai kita tak boleh tinggalkan dan akan selalu teringat bahawa porn itu adalah satu keperluan. Salah satu petandanya ialah kurang rasa sensitif terhadap isu rogol, gangguan dan penderaan seksual. Bila kita terbaca artikel tentang rogol atau sebagainya, kita rasa macam takde ape pon. Bahaya kalau kita sampai di tahap ni.

5. Acting Out Sexually

Acting Out Sexually atau maksudnya Berlakon Secara Seksual ni ialah apabila kita menterjemah benda lucah yang ditonton kepada tindakan. Sebagai contoh............................................................. tknk lah bagi contoh hehe. Dalam kes ini, ada yang terpaksa, ada yang rela dan ada juga yang suka sama suka. In this point, bermulalah jenayah rogol, zina, liwat etc. Jadi, amatlah penting untuk kita menghentikan diri kita dari menonton video lucah.

So smpi sini je perkongsian riq,jdi riq harap tkde lah yang terasa eh sepanjang baca forum ni :p And riq harap jugak korang dapat baca dengan minda yang terbuka. Nk ke riq buat Langkah-langkah Untuk Mengatasi Ketagihan Porno? Kalau nk btau yee :D Sekian, MASEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
Thanks sebab share. Ain pun tak pernah tahu pasal benda ni
 

katonara

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
17 Jan 2022
222
862
DragonCoin
10,550,813.00
Bahaya bila dah ketagih. Bahan-bahan lucah banyak di internet. Moga dijauhkan dari kita semua dan keluarga kita.
 

Azizul

DFM Bawang Rangers
DFM Bawang Rangers
LV
0
 
17 Apr 2022
215
820
unknown pl4c3
DragonCoin
10,484,836.00
Black Dragon
Angry Lion
Hii guys assalamualaikum and good evening. So harini riq nk share something yg sensitif bgi semua org(kot?) and rasanya semua orang pernah buat bende ni(kot jugak?). Btw this is for educational purposes only and hope you guys baca dengan minda terbuka! :D.

So, ketagihan video lucah ni ada 5 tahap. Yang pertama ialah:-


1. Early Exposure.

Early Exposure atau Pendedahan Awal ni berlaku apabila kita terdedah kepada video lucah pada usia muda secara sengaja atau tidak. Kajian menunjukkan bahawa 9 daripada 10 lelaki dan 6 daripada 10 perempuan terdedah kepada video porno sebelum berusia 18 tahun. Manakala 28% daripada remaja 16-17 pula terdedah secara tak sengaja. Sebagai contoh, kita tengah main game kat mana ii website mcm y8 etc, then terkeluar iklan yang berunsur porno dalam web tu (ni contoh eh korang jangan attack pulak sbb guna nama y8 XD). Tu lah nama dia Early Exposure.

2. Addiction.

Addiction atau ketagihan terjadi disebabkan kita rasa best tgk vid tu. Bila kita tonton vid lucah, otak kita automatically akan merembeskan sejenis bahan kimia yang bernama "Depomine". Depomine ni sebenarnya bukan lah sesuatu yang buruk. Ia adalah sejenis bahan kimia yang akan buat kita rasa seronok dan bermotivasi. Tetapi yang bahayanya ialah laluan yang dilalui, iaitu dikenali sebagai "Reward Pathway".
Reward Pathway ni dia bersambung dengan bahagian otak yang mengawal memori dan tingkah laku. Sebagai contoh, kalau kita hisap rokok, kita akan rasa happy. So dia akan igt cara untuk kita happy tu. Mula ii beli rokok, then keluarkan satu, bakar dekat bahagian puntung rokok dan hisap sambil minum kopi. Sama juga seperti menonton video lucah, mula ii buka google, kemudian cari video lucah. "Withdrawal Symptoms" pula akan menyebabkan kita kembali kepada tindakan yang menyebabkan terbebasnya depomine tadi. Withdrawal Symptoms ni bermaksud gejala penarikan diri.

3. Escalation

Escalation atau dalam bahasa melayu dia peningkatan akan berlaku apabila kita kerap menonton video lucah, sehingga berlakunya "Constant Overload of Depomine" dalam otak. Constant overload of depomine ni ialah apabila otak merembeskan lebih banyak depomine daripada kebiasaan. otak akan mula tepu dengan depomine, sampai dah tk rasa seronok macam masa mula ii tgk vid lucah sebelum ni.
Apabila berlakunya constant overload of depomine ni, kita akan try carik bahan porno yang lebih ekstrem dari kebiasaan, supaya otak kita akan menghasilkan lebih banyak depomine. Jadi berhati-hati lah ye.

4. Desensitization

Desensitization atau penyahpekaan ni berlaku apabila porn yang ekstrem pun dah tak mampu puaskan diri kita. Then kita akan try cari bahan porno yang boleh buat kau seronok mcm mula ii tgk porn dlu. Kesannya, kita akan spend time lebih lama dekat porn dari bende lain. Sampai satu masa, kita mungkin akan jadi "Compulsive Porn User" atau maksudnya Pengguna Lucah Kompulsif.
Bende ni jadi sampai kita tak boleh tinggalkan dan akan selalu teringat bahawa porn itu adalah satu keperluan. Salah satu petandanya ialah kurang rasa sensitif terhadap isu rogol, gangguan dan penderaan seksual. Bila kita terbaca artikel tentang rogol atau sebagainya, kita rasa macam takde ape pon. Bahaya kalau kita sampai di tahap ni.

5. Acting Out Sexually

Acting Out Sexually atau maksudnya Berlakon Secara Seksual ni ialah apabila kita menterjemah benda lucah yang ditonton kepada tindakan. Sebagai contoh............................................................. tknk lah bagi contoh hehe. Dalam kes ini, ada yang terpaksa, ada yang rela dan ada juga yang suka sama suka. In this point, bermulalah jenayah rogol, zina, liwat etc. Jadi, amatlah penting untuk kita menghentikan diri kita dari menonton video lucah.

So smpi sini je perkongsian riq,jdi riq harap tkde lah yang terasa eh sepanjang baca forum ni :p And riq harap jugak korang dapat baca dengan minda yang terbuka. Nk ke riq buat Langkah-langkah Untuk Mengatasi Ketagihan Porno? Kalau nk btau yee :D Sekian, MASEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
Mantap sharing ☺️
 

snowpirate

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
30 Aug 2021
5
3
DragonCoin
8,232.00
Hii guys assalamualaikum and good evening. So harini riq nk share something yg sensitif bgi semua org(kot?) and rasanya semua orang pernah buat bende ni(kot jugak?). Btw this is for educational purposes only and hope you guys baca dengan minda terbuka! :D.

So, ketagihan video lucah ni ada 5 tahap. Yang pertama ialah:-


1. Early Exposure.

Early Exposure atau Pendedahan Awal ni berlaku apabila kita terdedah kepada video lucah pada usia muda secara sengaja atau tidak. Kajian menunjukkan bahawa 9 daripada 10 lelaki dan 6 daripada 10 perempuan terdedah kepada video porno sebelum berusia 18 tahun. Manakala 28% daripada remaja 16-17 pula terdedah secara tak sengaja. Sebagai contoh, kita tengah main game kat mana ii website mcm y8 etc, then terkeluar iklan yang berunsur porno dalam web tu (ni contoh eh korang jangan attack pulak sbb guna nama y8 XD). Tu lah nama dia Early Exposure.

2. Addiction.

Addiction atau ketagihan terjadi disebabkan kita rasa best tgk vid tu. Bila kita tonton vid lucah, otak kita automatically akan merembeskan sejenis bahan kimia yang bernama "Depomine". Depomine ni sebenarnya bukan lah sesuatu yang buruk. Ia adalah sejenis bahan kimia yang akan buat kita rasa seronok dan bermotivasi. Tetapi yang bahayanya ialah laluan yang dilalui, iaitu dikenali sebagai "Reward Pathway".
Reward Pathway ni dia bersambung dengan bahagian otak yang mengawal memori dan tingkah laku. Sebagai contoh, kalau kita hisap rokok, kita akan rasa happy. So dia akan igt cara untuk kita happy tu. Mula ii beli rokok, then keluarkan satu, bakar dekat bahagian puntung rokok dan hisap sambil minum kopi. Sama juga seperti menonton video lucah, mula ii buka google, kemudian cari video lucah. "Withdrawal Symptoms" pula akan menyebabkan kita kembali kepada tindakan yang menyebabkan terbebasnya depomine tadi. Withdrawal Symptoms ni bermaksud gejala penarikan diri.

3. Escalation

Escalation atau dalam bahasa melayu dia peningkatan akan berlaku apabila kita kerap menonton video lucah, sehingga berlakunya "Constant Overload of Depomine" dalam otak. Constant overload of depomine ni ialah apabila otak merembeskan lebih banyak depomine daripada kebiasaan. otak akan mula tepu dengan depomine, sampai dah tk rasa seronok macam masa mula ii tgk vid lucah sebelum ni.
Apabila berlakunya constant overload of depomine ni, kita akan try carik bahan porno yang lebih ekstrem dari kebiasaan, supaya otak kita akan menghasilkan lebih banyak depomine. Jadi berhati-hati lah ye.

4. Desensitization

Desensitization atau penyahpekaan ni berlaku apabila porn yang ekstrem pun dah tak mampu puaskan diri kita. Then kita akan try cari bahan porno yang boleh buat kau seronok mcm mula ii tgk porn dlu. Kesannya, kita akan spend time lebih lama dekat porn dari bende lain. Sampai satu masa, kita mungkin akan jadi "Compulsive Porn User" atau maksudnya Pengguna Lucah Kompulsif.
Bende ni jadi sampai kita tak boleh tinggalkan dan akan selalu teringat bahawa porn itu adalah satu keperluan. Salah satu petandanya ialah kurang rasa sensitif terhadap isu rogol, gangguan dan penderaan seksual. Bila kita terbaca artikel tentang rogol atau sebagainya, kita rasa macam takde ape pon. Bahaya kalau kita sampai di tahap ni.

5. Acting Out Sexually

Acting Out Sexually atau maksudnya Berlakon Secara Seksual ni ialah apabila kita menterjemah benda lucah yang ditonton kepada tindakan. Sebagai contoh............................................................. tknk lah bagi contoh hehe. Dalam kes ini, ada yang terpaksa, ada yang rela dan ada juga yang suka sama suka. In this point, bermulalah jenayah rogol, zina, liwat etc. Jadi, amatlah penting untuk kita menghentikan diri kita dari menonton video lucah.

So smpi sini je perkongsian riq,jdi riq harap tkde lah yang terasa eh sepanjang baca forum ni :p And riq harap jugak korang dapat baca dengan minda yang terbuka. Nk ke riq buat Langkah-langkah Untuk Mengatasi Ketagihan Porno? Kalau nk btau yee :D Sekian, MASEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
mantao!! izin share ya!
 

Syedhafiz1234

Community Leader
DFM Bawang Leader
LV
0
 
14 Nov 2021
473
2,558
ManCave
DragonCoin
2,612.00
Ulat Gonggok Gergasi
Black Dragon
Eagle
Hii guys assalamualaikum and good evening. So harini riq nk share something yg sensitif bgi semua org(kot?) and rasanya semua orang pernah buat bende ni(kot jugak?). Btw this is for educational purposes only and hope you guys baca dengan minda terbuka! :D.

So, ketagihan video lucah ni ada 5 tahap. Yang pertama ialah:-


1. Early Exposure.

Early Exposure atau Pendedahan Awal ni berlaku apabila kita terdedah kepada video lucah pada usia muda secara sengaja atau tidak. Kajian menunjukkan bahawa 9 daripada 10 lelaki dan 6 daripada 10 perempuan terdedah kepada video porno sebelum berusia 18 tahun. Manakala 28% daripada remaja 16-17 pula terdedah secara tak sengaja. Sebagai contoh, kita tengah main game kat mana ii website mcm y8 etc, then terkeluar iklan yang berunsur porno dalam web tu (ni contoh eh korang jangan attack pulak sbb guna nama y8 XD). Tu lah nama dia Early Exposure.

2. Addiction.

Addiction atau ketagihan terjadi disebabkan kita rasa best tgk vid tu. Bila kita tonton vid lucah, otak kita automatically akan merembeskan sejenis bahan kimia yang bernama "Depomine". Depomine ni sebenarnya bukan lah sesuatu yang buruk. Ia adalah sejenis bahan kimia yang akan buat kita rasa seronok dan bermotivasi. Tetapi yang bahayanya ialah laluan yang dilalui, iaitu dikenali sebagai "Reward Pathway".
Reward Pathway ni dia bersambung dengan bahagian otak yang mengawal memori dan tingkah laku. Sebagai contoh, kalau kita hisap rokok, kita akan rasa happy. So dia akan igt cara untuk kita happy tu. Mula ii beli rokok, then keluarkan satu, bakar dekat bahagian puntung rokok dan hisap sambil minum kopi. Sama juga seperti menonton video lucah, mula ii buka google, kemudian cari video lucah. "Withdrawal Symptoms" pula akan menyebabkan kita kembali kepada tindakan yang menyebabkan terbebasnya depomine tadi. Withdrawal Symptoms ni bermaksud gejala penarikan diri.

3. Escalation

Escalation atau dalam bahasa melayu dia peningkatan akan berlaku apabila kita kerap menonton video lucah, sehingga berlakunya "Constant Overload of Depomine" dalam otak. Constant overload of depomine ni ialah apabila otak merembeskan lebih banyak depomine daripada kebiasaan. otak akan mula tepu dengan depomine, sampai dah tk rasa seronok macam masa mula ii tgk vid lucah sebelum ni.
Apabila berlakunya constant overload of depomine ni, kita akan try carik bahan porno yang lebih ekstrem dari kebiasaan, supaya otak kita akan menghasilkan lebih banyak depomine. Jadi berhati-hati lah ye.

4. Desensitization

Desensitization atau penyahpekaan ni berlaku apabila porn yang ekstrem pun dah tak mampu puaskan diri kita. Then kita akan try cari bahan porno yang boleh buat kau seronok mcm mula ii tgk porn dlu. Kesannya, kita akan spend time lebih lama dekat porn dari bende lain. Sampai satu masa, kita mungkin akan jadi "Compulsive Porn User" atau maksudnya Pengguna Lucah Kompulsif.
Bende ni jadi sampai kita tak boleh tinggalkan dan akan selalu teringat bahawa porn itu adalah satu keperluan. Salah satu petandanya ialah kurang rasa sensitif terhadap isu rogol, gangguan dan penderaan seksual. Bila kita terbaca artikel tentang rogol atau sebagainya, kita rasa macam takde ape pon. Bahaya kalau kita sampai di tahap ni.

5. Acting Out Sexually

Acting Out Sexually atau maksudnya Berlakon Secara Seksual ni ialah apabila kita menterjemah benda lucah yang ditonton kepada tindakan. Sebagai contoh............................................................. tknk lah bagi contoh hehe. Dalam kes ini, ada yang terpaksa, ada yang rela dan ada juga yang suka sama suka. In this point, bermulalah jenayah rogol, zina, liwat etc. Jadi, amatlah penting untuk kita menghentikan diri kita dari menonton video lucah.

So smpi sini je perkongsian riq,jdi riq harap tkde lah yang terasa eh sepanjang baca forum ni :p And riq harap jugak korang dapat baca dengan minda yang terbuka. Nk ke riq buat Langkah-langkah Untuk Mengatasi Ketagihan Porno? Kalau nk btau yee :D Sekian, MASEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
nice and great info.,, amat bermanfaat
 
  • Like
Reactions: MuhammadAssegaf