Tak kenal maka tak cinta.

Status
Not open for further replies.

sengkiak

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Jun 2021
108
774
Dimana bumi dipijak.. dan disitu aku berada
DragonCoin
408,624.00
Assalamualaikum..salam sejahtera.. Selamat malam ..buat tuan2 yg dihormati senior2 DFM ..serta sahabat2 yg dikasihi.. Saya ada satu persoalan yg agak lama saya simpan... Soalan buat yg kita hormati senior2 DFM.. Apakah permulaan ataupun sejarah penubuhan DFM ini... Berapa lamakah telah berada di persada maya ini.. Pasti ada sejarahnya dan kenapa ia dinamakan "DragonForce" .. Maaf jika soalan saya ini ..terkeluar jauh dari yg sepatutnya.. Tapi saya amat berharap ada penjelasan yg dari pihak tuan.. Bak kata pepatah.. "Tak kenal maka tak cinta" [ namun sekarang sudah menyintainya.. Mengharapkan ia kan kekal di hati.. Hingga keakhir hayat kami nanti]
 

sengkiak

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Jun 2021
108
774
Dimana bumi dipijak.. dan disitu aku berada
DragonCoin
408,624.00
Macam penting je hehe
Mungkin Bagi setengah org ..tak nampak seperti apa yg saya nampak.. Penting ..memang penting ianya satu sejarah.. Sekurang kurangnya menjadi pencerahan ..agar kita tahu sejarah kewujudannya dan takkan lagi ada yg berani membuat cerita yg seperti pernah berlaku..[maaf tak berniat membuka cerita yg lalu] .. Tapi ianya bukan satu paksaan tau kemestian pada harus di jawapan .. Saya ..paham adakala berat untuk diceritakan takut bermacam andaian.. Huhuhuhuhu.. Apa apapun saya tetap menghormati DFM ini.. Banyak menukar cara pandang orang diluar sana tentang erti HACKERS ini.. Terbaik.
 
  • Like
Reactions: dollatin

code

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jul 2021
67
817
House
DragonCoin
5,995.00
Assalamualaikum..salam sejahtera.. Selamat malam ..buat tuan2 yg dihormati senior2 DFM ..serta sahabat2 yg dikasihi.. Saya ada satu persoalan yg agak lama saya simpan... Soalan buat yg kita hormati senior2 DFM.. Apakah permulaan ataupun sejarah penubuhan DFM ini... Berapa lamakah telah berada di persada maya ini.. Pasti ada sejarahnya dan kenapa ia dinamakan "DragonForce" .. Maaf jika soalan saya ini ..terkeluar jauh dari yg sepatutnya.. Tapi saya amat berharap ada penjelasan yg dari pihak tuan.. Bak kata pepatah.. "Tak kenal maka tak cinta" [ namun sekarang sudah menyintainya.. Mengharapkan ia kan kekal di hati.. Hingga keakhir hayat kami nanti]
Mungkin Bagi setengah org ..tak nampak seperti apa yg saya nampak.. Penting ..memang penting ianya satu sejarah.. Sekurang kurangnya menjadi pencerahan ..agar kita tahu sejarah kewujudannya dan takkan lagi ada yg berani membuat cerita yg seperti pernah berlaku..[maaf tak berniat membuka cerita yg lalu] .. Tapi ianya bukan satu paksaan tau kemestian pada harus di jawapan .. Saya ..paham adakala berat untuk diceritakan takut bermacam andaian.. Huhuhuhuhu.. Apa apapun saya tetap menghormati DFM ini.. Banyak menukar cara pandang orang diluar sana tentang erti HACKERS ini.. Terbaik.
essay ke apa ni? 🤣
 

sengkiak

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
9 Jun 2021
108
774
Dimana bumi dipijak.. dan disitu aku berada
DragonCoin
408,624.00
Dragon force ni senang cite orang orang lama . Sebelum facebook diwujudkan team DFM dah ada
Betul tu tuan.. Relax crew/DFM ni memang biasa terdengar.. Saya hidup dlm dunia maya ni zaman ..chatting di warung lagi.. Masa yahoo dan msn .. Zaman tu saya menggelar hackers ni "BUNIAN MAYA"..sbb tak pernah kelihatan tapi mereka wujud.. Maaf ye DFM ..huhuhuhu.. Sbb tak berapa faham dizaman tu.
 
Status
Not open for further replies.