Take Noted Sebelum Join Chatroom and Explore Forum

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,407
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
 
Last edited by a moderator:

Gamerzz

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jul 2021
1
7
DragonCoin
6,000.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.

Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction.
Link ke section introduction :


Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Nk intro kat mana?
 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,445
36,567
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
10,174,334.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.

Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction.
Link ke section introduction :


Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
cun terima tu :)
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.

Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction.
Link ke section introduction :


Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ
Waalaikumsalam cip ,baik terima kasih atas nasihat dan info telah di ujahkan pada kami ,yelah kadang2 kami ni pelupa sekejap ,manusia kan ,terbaik cip a.k.a dayah 👍💯
 

Nabilah

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
11 Jun 2021
1,591
15,460
Di dimensi yang nyata tatkala dunia ini hanya fana
DragonCoin
147,084,797.00
Lamborghini Sian
Eagle
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Charlie Dame...
Ancient Dragon
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
Mantappp cip,, tersangatlaa terbaikk
 

AbeNajid

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
469
1,621
DragonCoin
5,615.00
Threadbumping thread lama. Sesiapa yang melakukan hal yang sama akan berada di dalam radar Mod
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
Waalaikumussalam...💪👍👍👍
 

Enciksaupi

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
574
639
Mafia Security Cyber
mafiasecurity.com.my
DragonCoin
4,015.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
Noted with thanks 😃🥰
 

WHITEHAT

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
3,493
1
6,699
EARTH
DragonCoin
4,105.00
Rumah Kontena
Small PO The Panda
Oyen The Arrogant Cat
White Cat The MadCat
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Raspberry Pi 4
apa yang susahnya nak buat intro dan ubah gambar profile,kalau solat tu korang boleh buat takkan benda tu pun korang tak boleh buat
ada lah orang ni kata (saya pun tak ingat siapa yang kata)
kalau kita buat benda baik ni susah
kalau kita buat benda jahat ni senang
 

Imaginaria

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
14 Aug 2021
50
213
DragonCoin
1,005,106.00
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
Baik.. Terima kasih.
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum wbt,
Kepada semua warga DFM yang lalu dan masuk thread aku ni secara sengaja or tak sengaja, aku nak bagitau sesuatu.
Kalau boleh, lepas korang masuk ke dalam forum, mohon letakkan terus profile picture a.k.a avatar dan juga Introduction dekat section Introduction. Link ke section introduction :

Bukan apa, aku tahu mesti korang bosan kan asyik dengar je admin, sub mod, leader dan member lain duk pesan suruh letak profile picture, buat intro. Diorang buat tu bersebab tau?

Korang mesti tahu kan, DragonForce Malaysia ni dah jadi femes kat negara kita sendiri dan jugak dekat luar negara. (ayat daripada video @Alep Whitehat . Mohon subscribe dia punya channel YouTube) Walaupon begitu, mesti ada yang cuba untuk mengacau DFM. Dan bagi mengelakkan semua itu daripada berlaku, pihak admin telah menetapkan rules yang sebegitu dan dua rules ni paling penting sekali dalam forum ni.

Berkenaan dengan profile picture :
Sila gunakan gambar yang elok dan jangan guna gambar yang tidak senonoh. Benda ni tak elok sebab dalam kalangan member didalam forum ni ada yang budak-budak bawah umur. Kita yang tua or kita yang muda kena concern pasal tu. Kita tak tahu penerimaan orang sekeliling macam mana.

Berkenaan Introduction dekat section Introduction:
Sila intro diri korang dengan betul. Sebab dari situ orang boleh kenal korang ni macam mana. Jangan letak emoji je. Ataupun kaomoji. And dilarang menggunakan perkataan yang tidak elok jugak semasa introduction.

Aku tahu korang rasa benda ni remeh and cliche, and if korang rasa macam tu, DO IT! Yang belum buat tu, boleh buat sekarang! Anda diberi peluang kedua!

Aku mohon maaf kalau ada terdapat kekasaran atau kesilapan didalam thread aku ni. Kalau nak kecam, nak marah atau sebagainya, sila tulis kat komen di bawah. Just jangan mencarut je.

Sincerely,
Falcon98
(つ≧▽≦)つ

Edit by SubMod: Amaran akan diberi sekiranya gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan. Sila baca dan patuhi peraturan di forum. Sekiranya ditegur, segera lakukan. Terima kasih sayang semua.
Mantap cip 🧅