Information Tangmo Nida masih hidup?

Show informational about something

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum semua, selamat hari Isnin.
Selamat Hari Raya saya ucapkan sekali lagi kepada semua forumers DFM.

Di pagi yang penuh dengan barakah ini saya ingin memberi satu perkhabaran kepada anda semua berkenaan dengan satu topik yang sedang viral sekarang ini. Topik tersebut sebenarnya sudah viral beberapa hari lepas tapi saya baru boleh buat thread ini pada hari ini kerana agak mencurigakan sebenarnya untuk saya buat thread berkenaan dengan topik ini.


Adakah anda semua masih ingat berkenaan dengan kematian seorang pelakon dan model cantik Thailand yang viral pada tiga bulan yang lepas?




252180936.jpg

Ya, pelakon tersebut adalah TangMo Nida.

Dikatakan pada dua tiga hari yang lepas, akaun Facebook asal milik mendiang pelakon tersebut telah ditutup, dan akaun lain telah dibuka dengan menggunakan nama "Happy Melon Official". Apa yang pelik dengan akaun Facebook tersebut adalah semua gambar dan video berkenaan dengan Tangmo yang hanya terdapat di dalam telefon mendiang telah dimuatnaik ke dalam akaun Facebook tersebut. Tetapi, yang tahu kata laluan untuk Facebook tersebut hanyalah tiga orang sahaja :, Gatick, mak Tangmo dan Tangmo sendiri. Telefon pula dipegang oleh mak TangMo (rasanya la) tetapi mak Tangmo memberitahu kepada media yang dia tidak tahu cara untuk menggunakan media sosial.


Persoalannya sekarang ini, siapa yang memuatnaik semua gambar dan video tersebut? Adakah Tangmo masih hidup?


Sekarang ini semua netizen berpendapat yang Tangmo masih hidup tapi ada juga yang berpendapat yang Tangmo memang sudah meninggal. Yang mengatakan Tangmo masih hidup itu adalah kerana semasa mayat mendiang Tangmo dijumpai, sebenarnya ada lagi 2 mangsa lemas yang dijumpai pada hari tersebut (termasuk Tangmo ada 3) tetapi 2 mangsa itu, media tidak ambil tahu dan tidak khabarkan didalam berita. Yang seorang itu, mati lemas, yang sorang lagi masih hidup. Jadi, kemungkinan besar mayat Tangmo yang dorang jumpa itu sebenarnya bukan mayat Tangmo dan Tangmo masih hidup.😳


Apa pendapat anda?

 

Aceofspade

Forum Moderator
DFM Sub Moderator
LV
0
 
30 May 2021
6,502
36,691
Dragonforce Malaysia
DragonCoin
9,184,799.00
Assalamualaikum semua, selamat hari Isnin.
Selamat Hari Raya saya ucapkan sekali lagi kepada semua forumers DFM.

Di pagi yang penuh dengan barakah ini saya ingin memberi satu perkhabaran kepada anda semua berkenaan dengan satu topik yang sedang viral sekarang ini. Topik tersebut sebenarnya sudah viral beberapa hari lepas tapi saya baru boleh buat thread ini pada hari ini kerana agak mencurigakan sebenarnya untuk saya buat thread berkenaan dengan topik ini.


Adakah anda semua masih ingat berkenaan dengan kematian seorang pelakon dan model cantik Thailand yang viral pada tiga bulan yang lepas?




View attachment 22780

Ya, pelakon tersebut adalah TangMo Nida.

Dikatakan pada dua tiga hari yang lepas, akaun Facebook asal milik mendiang pelakon tersebut telah ditutup, dan akaun lain telah dibuka dengan menggunakan nama "Happy Melon Official". Apa yang pelik dengan akaun Facebook tersebut adalah semua gambar dan video berkenaan dengan Tangmo yang hanya terdapat di dalam telefon mendiang telah dimuatnaik ke dalam akaun Facebook tersebut. Tetapi, yang tahu kata laluan untuk Facebook tersebut hanyalah tiga orang sahaja :, Gatick, mak Tangmo dan Tangmo sendiri. Telefon pula dipegang oleh mak TangMo (rasanya la) tetapi mak Tangmo memberitahu kepada media yang dia tidak tahu cara untuk menggunakan media sosial.


Persoalannya sekarang ini, siapa yang memuatnaik semua gambar dan video tersebut? Adakah Tangmo masih hidup?


Sekarang ini semua netizen berpendapat yang Tangmo masih hidup tapi ada juga yang berpendapat yang Tangmo memang sudah meninggal. Yang mengatakan Tangmo masih hidup itu adalah kerana semasa mayat mendiang Tangmo dijumpai, sebenarnya ada lagi 2 mangsa lemas yang dijumpai pada hari tersebut (termasuk Tangmo ada 3) tetapi 2 mangsa itu, media tidak ambil tahu dan tidak khabarkan didalam berita. Yang seorang itu, mati lemas, yang sorang lagi masih hidup. Jadi, kemungkinan besar mayat Tangmo yang dorang jumpa itu sebenarnya bukan mayat Tangmo dan Tangmo masih hidup.😳


Apa pendapat anda?

Tahu musik tema dia je ..sungguh sdp lagu nye
 

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Terima kasih atas perkongsian..
Sama2
Betul2 Sinetron ni.. huhu..
Jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI!! hahaaha :ninja::ninja::ninja:
Episod brapa eh citer ni?
tak pandai pakai social media, dh tentu2 mak dia boleh belajar tutorial kt youtube. hehehe 🤭🤭🤭
kan? tp pon klu btol mak dia nk kan keadilan la utk anak dia..
Tahu musik tema dia je ..sungguh sdp lagu nye
mohon share...
 

Nizar

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
30 Aug 2021
77
209
DragonCoin
5,944,281.00
Assalamualaikum semua, selamat hari Isnin.
Selamat Hari Raya saya ucapkan sekali lagi kepada semua forumers DFM.

Di pagi yang penuh dengan barakah ini saya ingin memberi satu perkhabaran kepada anda semua berkenaan dengan satu topik yang sedang viral sekarang ini. Topik tersebut sebenarnya sudah viral beberapa hari lepas tapi saya baru boleh buat thread ini pada hari ini kerana agak mencurigakan sebenarnya untuk saya buat thread berkenaan dengan topik ini.


Adakah anda semua masih ingat berkenaan dengan kematian seorang pelakon dan model cantik Thailand yang viral pada tiga bulan yang lepas?




View attachment 22780

Ya, pelakon tersebut adalah TangMo Nida.

Dikatakan pada dua tiga hari yang lepas, akaun Facebook asal milik mendiang pelakon tersebut telah ditutup, dan akaun lain telah dibuka dengan menggunakan nama "Happy Melon Official". Apa yang pelik dengan akaun Facebook tersebut adalah semua gambar dan video berkenaan dengan Tangmo yang hanya terdapat di dalam telefon mendiang telah dimuatnaik ke dalam akaun Facebook tersebut. Tetapi, yang tahu kata laluan untuk Facebook tersebut hanyalah tiga orang sahaja :, Gatick, mak Tangmo dan Tangmo sendiri. Telefon pula dipegang oleh mak TangMo (rasanya la) tetapi mak Tangmo memberitahu kepada media yang dia tidak tahu cara untuk menggunakan media sosial.


Persoalannya sekarang ini, siapa yang memuatnaik semua gambar dan video tersebut? Adakah Tangmo masih hidup?


Sekarang ini semua netizen berpendapat yang Tangmo masih hidup tapi ada juga yang berpendapat yang Tangmo memang sudah meninggal. Yang mengatakan Tangmo masih hidup itu adalah kerana semasa mayat mendiang Tangmo dijumpai, sebenarnya ada lagi 2 mangsa lemas yang dijumpai pada hari tersebut (termasuk Tangmo ada 3) tetapi 2 mangsa itu, media tidak ambil tahu dan tidak khabarkan didalam berita. Yang seorang itu, mati lemas, yang sorang lagi masih hidup. Jadi, kemungkinan besar mayat Tangmo yang dorang jumpa itu sebenarnya bukan mayat Tangmo dan Tangmo masih hidup.😳


Apa pendapat anda?

tula smpai skg jadi misteri xthu dia mati kerana apa
 
Last edited:

Falcon98

BANNED!!
Banned User
LV
0
 
6 Jun 2021
2,666
30,408
San Francisco, Malaysia
reusagi98.blogspot.com
DragonCoin
14,482,745.00
Tart Nenas
Apple Macbook Pro 13
Redmi Note 11 Pro
DJI Mavic Pro
Samsung Galaxy Z FLIP 3
Apple TV
Assalamualaikum semua, selamat hari Isnin.
Selamat Hari Raya saya ucapkan sekali lagi kepada semua forumers DFM.

Di pagi yang penuh dengan barakah ini saya ingin memberi satu perkhabaran kepada anda semua berkenaan dengan satu topik yang sedang viral sekarang ini. Topik tersebut sebenarnya sudah viral beberapa hari lepas tapi saya baru boleh buat thread ini pada hari ini kerana agak mencurigakan sebenarnya untuk saya buat thread berkenaan dengan topik ini.


Adakah anda semua masih ingat berkenaan dengan kematian seorang pelakon dan model cantik Thailand yang viral pada tiga bulan yang lepas?




View attachment 22780

Ya, pelakon tersebut adalah TangMo Nida.

Dikatakan pada dua tiga hari yang lepas, akaun Facebook asal milik mendiang pelakon tersebut telah ditutup, dan akaun lain telah dibuka dengan menggunakan nama "Happy Melon Official". Apa yang pelik dengan akaun Facebook tersebut adalah semua gambar dan video berkenaan dengan Tangmo yang hanya terdapat di dalam telefon mendiang telah dimuatnaik ke dalam akaun Facebook tersebut. Tetapi, yang tahu kata laluan untuk Facebook tersebut hanyalah tiga orang sahaja :, Gatick, mak Tangmo dan Tangmo sendiri. Telefon pula dipegang oleh mak TangMo (rasanya la) tetapi mak Tangmo memberitahu kepada media yang dia tidak tahu cara untuk menggunakan media sosial.


Persoalannya sekarang ini, siapa yang memuatnaik semua gambar dan video tersebut? Adakah Tangmo masih hidup?


Sekarang ini semua netizen berpendapat yang Tangmo masih hidup tapi ada juga yang berpendapat yang Tangmo memang sudah meninggal. Yang mengatakan Tangmo masih hidup itu adalah kerana semasa mayat mendiang Tangmo dijumpai, sebenarnya ada lagi 2 mangsa lemas yang dijumpai pada hari tersebut (termasuk Tangmo ada 3) tetapi 2 mangsa itu, media tidak ambil tahu dan tidak khabarkan didalam berita. Yang seorang itu, mati lemas, yang sorang lagi masih hidup. Jadi, kemungkinan besar mayat Tangmo yang dorang jumpa itu sebenarnya bukan mayat Tangmo dan Tangmo masih hidup.😳


Apa pendapat anda?

Hantu nida tongmo rm2 satu
 

ShiBakuTensEi

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
16 Jan 2022
852
2,555
Luc1d Dr34m
DragonCoin
4,458.00
Rumah Kampung
Villa DFM
Apple TV
Rumah sewa rm50
Apple Watch Series 7
Lamborghini Veneno
Waalaikumusalam , Wah mystery nusantara ni. Konspirasi teori semata2 mungkin. pada pendapat saya lah kan, ini hanyalah sekadar pendapat peribadi saya. Pendapat yang saya bagi ni bukanlah pendapat yang terbaik. Cuma saya hanya berpendapat nak bagi pendapat je. Macam ni lah pendapat saya mungkin ada orang yang sependapat dengan saya, yang lain2 tu anggap je saya tak pernah bg pendapat. Sekian ,Terima kasih.
 

Khailx

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
8 May 2022
9
46
DragonCoin
6,305,447.00
Assalamualaikum semua, selamat hari Isnin.
Selamat Hari Raya saya ucapkan sekali lagi kepada semua forumers DFM.

Di pagi yang penuh dengan barakah ini saya ingin memberi satu perkhabaran kepada anda semua berkenaan dengan satu topik yang sedang viral sekarang ini. Topik tersebut sebenarnya sudah viral beberapa hari lepas tapi saya baru boleh buat thread ini pada hari ini kerana agak mencurigakan sebenarnya untuk saya buat thread berkenaan dengan topik ini.


Adakah anda semua masih ingat berkenaan dengan kematian seorang pelakon dan model cantik Thailand yang viral pada tiga bulan yang lepas?




View attachment 22780

Ya, pelakon tersebut adalah TangMo Nida.

Dikatakan pada dua tiga hari yang lepas, akaun Facebook asal milik mendiang pelakon tersebut telah ditutup, dan akaun lain telah dibuka dengan menggunakan nama "Happy Melon Official". Apa yang pelik dengan akaun Facebook tersebut adalah semua gambar dan video berkenaan dengan Tangmo yang hanya terdapat di dalam telefon mendiang telah dimuatnaik ke dalam akaun Facebook tersebut. Tetapi, yang tahu kata laluan untuk Facebook tersebut hanyalah tiga orang sahaja :, Gatick, mak Tangmo dan Tangmo sendiri. Telefon pula dipegang oleh mak TangMo (rasanya la) tetapi mak Tangmo memberitahu kepada media yang dia tidak tahu cara untuk menggunakan media sosial.


Persoalannya sekarang ini, siapa yang memuatnaik semua gambar dan video tersebut? Adakah Tangmo masih hidup?


Sekarang ini semua netizen berpendapat yang Tangmo masih hidup tapi ada juga yang berpendapat yang Tangmo memang sudah meninggal. Yang mengatakan Tangmo masih hidup itu adalah kerana semasa mayat mendiang Tangmo dijumpai, sebenarnya ada lagi 2 mangsa lemas yang dijumpai pada hari tersebut (termasuk Tangmo ada 3) tetapi 2 mangsa itu, media tidak ambil tahu dan tidak khabarkan didalam berita. Yang seorang itu, mati lemas, yang sorang lagi masih hidup. Jadi, kemungkinan besar mayat Tangmo yang dorang jumpa itu sebenarnya bukan mayat Tangmo dan Tangmo masih hidup.😳


Apa pendapat anda?

Pertama kali tengok drama macam ni,ibarat bangun untuk menuntut keadilan
 
  • Like
Reactions: Kisuke_Baji and Zen