Telegram tunang di hack dan di delete

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Pada 22/1 pada pukul 1.24pagi , seseorang telah cuba untuk memasuki akaun telegram tunang saya namun tidak berjaya. Saya dah suruh dia on kan 2 factor authentication . Selang beberapa minit kemudian , orang itu cuba tekan forget password kerana telah masuk ke gmail akaun tunang saya untuk code masuk. Setelah beberapa kali percubaan masuk, telegram menghantar message tidak berjaya dan tiada sebarang chat dapat di access oleh orang itu. 23/1 pada pukul 2 petang, satu emel telah masuk untuk code telegram dan tunang saya tak dapat masuk akaun telegramnya semula , bila saya periksa. Akaun dia telah menjadi deleted acount. Saya cuma nak minta tolong trace siapa yang lakukan benda ni sebab sebelum delete akaun telegram , orang tersebut mungkin dah export all data masuk ke device dia dan terdapat beberapa media aib untuk tunang saya dan kawan kawan perempuannya. Saya sertakan gambar2 bukti
 

Attachments

  • IMG_20220123_150211_314.jpg
    IMG_20220123_150211_314.jpg
    90.2 KB · Views: 29

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Saya sanggup bayar pada siapa yang mampu tolong... Tolong sangat sangat. Ini aib tunang saya dan kawan kawannya🙏
 

1lH4M

DFM Member
DFM Member
Pada 22/1 pada pukul 1.24pagi , seseorang telah cuba untuk memasuki akaun telegram tunang saya namun tidak berjaya. Saya dah suruh dia on kan 2 factor authentication . Selang beberapa minit kemudian , orang itu cuba tekan forget password kerana telah masuk ke gmail akaun tunang saya untuk code masuk. Setelah beberapa kali percubaan masuk, telegram menghantar message tidak berjaya dan tiada sebarang chat dapat di access oleh orang itu. 23/1 pada pukul 2 petang, satu emel telah masuk untuk code telegram dan tunang saya tak dapat masuk akaun telegramnya semula , bila saya periksa. Akaun dia telah menjadi deleted acount. Saya cuma nak minta tolong trace siapa yang lakukan benda ni sebab sebelum delete akaun telegram , orang tersebut mungkin dah export all data masuk ke device dia dan terdapat beberapa media aib untuk tunang saya dan kawan kawan perempuannya. Saya sertakan gambar2 bukti
First, dah buat introduction? Dan apa motif kejadian, boleh ceritakan lebih lagi tak?
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
First, dah buat introduction? Dan apa motif kejadian, boleh ceritakan lebih lagi tak?
Saya haris haikal , umur 25 menetap di pahang. Tunang saya ni 21 menetap di pahang juga.. motif kejadian saya taktau . Taktau siapa yang masuk acc telegram tunang saya . Dia keep try lepastu baru tadi dia masuk then dia delete account telegram tunang saya
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Oh kalau macamni maksudnya owner baru nombor tersebut claim acc telegram under no tu.

Ni bukan kena hack, tapi kecuaian tunang awak tak update no yang aktif di telegram.
Oh yeke. Sebab ada notification dari emel code untuk masuk beberapa kali selepas dia "uncomplete attempt" .
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Ya sebab email masih under tunang awak, tapi no telefon tak. Owner baru pun akan terima code verification pada sms dia.
Telegram dah jadi deleted account cuma ws masih lagi satu tick dan tiada dp. Or orang tu just claim telegram sahaja?
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Acc whatsapp dan acc telegram tunang masih di bawah no lama ke?
Hanya acc telegram yang dah didelete oleh orang tu sahaja dibawah no lama. Acc ws yang no lama tu dah satu tick dah takde dp . Dia pun dah tak buka ws tu
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Ya mungkin. Memang dah tak boleh buat apa kalau tunang awak dah takde akses dekat no tu. Move on je bro.
Okay baiklah kalau takde apa apa cuma pelik sebab acc telegram under no lama tunang saya tu pun takde .

Boleh check : +6011 3539 6676
 

hrshkal

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
23 Jan 2022
15
13
DragonCoin
4,700.00
Baik dah selesai alhamdulillah. Terima kasih semua. Macam mana saya nak end thread ya?
Okay baiklah kalau takde apa apa cuma pelik sebab acc telegram under no lama tunang saya tu pun takde .

Boleh check : +6011 3539 6676