Tournament mobile legend scammer

Kyousukee

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Sep 2021
8
20
Kota Tinggi, Johor
DragonCoin
4,000.00
Saya ada post dekat dalam group fb mobile legend malaysia. Post saya "mencari squad yang aktif, saya user mage. Terima kasih." Lepas 3 jam buat post tu, saya ada terima satu chat dekat whatsapp. Scammer tu tanya saya "awak role mage? Nak masuk tournament tak?" Saya pon jawab ya sebab memang nak masuk. Dia bagitau yuran rm20. Waktu ni saya akui saya tak fikir panjang. So saya terus bank in rm 20 dekat akaun dia. Lepastu dia minta pula saya untuk tolong bayarkan yuran kawan dia sebanyak rm40. So saya bank in rm40. Total lost rm60. Lepastu dia terus minta pertolongan dari saya seolah olah saya ni kawan baik dia padahal dari mana pon saya tak tahu. Dia mintak saya rm 150 untuk tolong dia sebab takde duit untuk tolong mak dia di kampung. Katanya mak dia perlukan duit. Saya tak sampai hati, saya bank in rm200. Dia kata janji nak bayar balik tapi sampai sekarang takde. Saya chat bluetick, call rejected. Saya memang perlukan duit dari dia. Kalau boleh saya nak report polis kalau dapat tahu lokasi dia ke kan. Minta tolong semua. Saya ada bukti resit transfer. Bukti chat. Mohon bantu saya yang dianiaya. Memang silap saya lah tak fikir panjang.. Mohon guys bantu
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Saya ada post dekat dalam group fb mobile legend malaysia. Post saya "mencari squad yang aktif, saya user mage. Terima kasih." Lepas 3 jam buat post tu, saya ada terima satu chat dekat whatsapp. Scammer tu tanya saya "awak role mage? Nak masuk tournament tak?" Saya pon jawab ya sebab memang nak masuk. Dia bagitau yuran rm20. Waktu ni saya akui saya tak fikir panjang. So saya terus bank in rm 20 dekat akaun dia. Lepastu dia minta pula saya untuk tolong bayarkan yuran kawan dia sebanyak rm40. So saya bank in rm40. Total lost rm60. Lepastu dia terus minta pertolongan dari saya seolah olah saya ni kawan baik dia padahal dari mana pon saya tak tahu. Dia mintak saya rm 150 untuk tolong dia sebab takde duit untuk tolong mak dia di kampung. Katanya mak dia perlukan duit. Saya tak sampai hati, saya bank in rm200. Dia kata janji nak bayar balik tapi sampai sekarang takde. Saya chat bluetick, call rejected. Saya memang perlukan duit dari dia. Kalau boleh saya nak report polis kalau dapat tahu lokasi dia ke kan. Minta tolong semua. Saya ada bukti resit transfer. Bukti chat. Mohon bantu saya yang dianiaya. Memang silap saya lah tak fikir panjang.. Mohon guys bantu
Boleh bg account Facebook dia, perbualan kamu ngan dia dan segala bukti²
 

Kyousukee

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Sep 2021
8
20
Kota Tinggi, Johor
DragonCoin
4,000.00
Ada phone number ke? atau email ke.. Senang saya nak bagi screenshot. Dalam ni satu satu kena saya pilih huhu.. Dah la banyak
 

Attachments

  • Screenshot_20210918_181516_com.whatsapp.w4b.jpg
    Screenshot_20210918_181516_com.whatsapp.w4b.jpg
    1.3 MB · Views: 29
  • Screenshot_20210918_181521_com.whatsapp.w4b.jpg
    Screenshot_20210918_181521_com.whatsapp.w4b.jpg
    1.1 MB · Views: 28
Last edited:

Kyousukee

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
20 Sep 2021
8
20
Kota Tinggi, Johor
DragonCoin
4,000.00

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,820
22,375
your lucid dream
DragonCoin
7,411,339.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Berkaitan wang saya tak pasti. Buat sahaja laporan polis dengan bukti semua. Anggap saja duit tu dah burn. Memang tak dapat buat apa dah. Tapi pastikan laporan polis dibuat. Bawa bukti.