Whatsapp di hack

AlifNajmie

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
320
383
DragonCoin
2,694.00
Redmi Note 11 Pro
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Saya ada terima aduan yang whatsapp nye telah dihack dan tidak boleh lagi accsess oleh seseorang. Boleh jelas kan tak cara jalan penyelesaian nye?

IMG-20210825-WA0003.jpg
IMG-20210825-WA0004.jpg
Screenshot_20210825-094033_WhatsAppBusiness.jpg Screenshot_20210825-094233_WhatsAppBusiness.jpg Screenshot_20210825-102036_WhatsAppBusiness.jpg
Katanya dia terbagi link code untuk accsess whatsapp dia kat orang tu dan katanya dia kena tunggu 3 jam baru boleh accsess whatsapp tu. Ada cara tak nak dapat kan balik?
 

Hasief

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
6 Jun 2021
2,049
4,694
DragonCoin
141,394,373.60
Eagle
Shiba Inu The Silly
Frost Dragon
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Saya ada terima aduan yang whatsapp nye telah dihack dan tidak boleh lagi accsess oleh seseorang. Boleh jelas kan tak cara jalan penyelesaian nye?

View attachment 10241
View attachment 10242
View attachment 10243View attachment 10244View attachment 10245
Katanya dia terbagi link code untuk accsess whatsapp dia kat orang tu dan katanya dia kena tunggu 3 jam baru boleh accsess whatsapp tu. Ada cara tak nak dapat kan balik?
Ok Sif bg tau selepas dpt whatsap tu sif sarankan meningkatkan security whatsap tu dengan cara 2 vetry supaya orang yg log in tu perlu dptkan code dr phone target bila masuk tu kena masukkan password lg mcm account facebook, Instagram dan lain²
 

AlifNajmie

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
320
383
DragonCoin
2,694.00
Redmi Note 11 Pro
Ok Sif bg tau selepas dpt whatsap tu sif sarankan meningkatkan security whatsap tu dengan cara 2 vetry supaya orang yg log in tu perlu dptkan code dr phone target bila masuk tu kena masukkan password lg mcm account facebook, Instagram dan lain²
Baik². tapi tu lah tengah duk fikir macam mana nak settle kan masalah ni😅
 

Tanah melayu

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
882
9,849
🛑ㄒ卂几卂卄_爪乇ㄥ卂ㄚㄩ🛑
DragonCoin
4,736.00
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Saya ada terima aduan yang whatsapp nye telah dihack dan tidak boleh lagi accsess oleh seseorang. Boleh jelas kan tak cara jalan penyelesaian nye?

View attachment 10241
View attachment 10242
View attachment 10243View attachment 10244View attachment 10245
Katanya dia terbagi link code untuk accsess whatsapp dia kat orang tu dan katanya dia kena tunggu 3 jam baru boleh accsess whatsapp tu. Ada cara tak nak dapat kan balik?
Lepas ni elert ,jgn di biarkan diri kita di selubungi misteriiiiiii👻
 
  • Like
Reactions: Wicther

Izdihar

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
4 Jun 2021
53
109
DragonCoin
4,616.00
Ok Sif bg tau selepas dpt whatsap tu sif sarankan meningkatkan security whatsap tu dengan cara 2 vetry supaya orang yg log in tu perlu dptkan code dr phone target bila masuk tu kena masukkan password lg mcm account facebook, Instagram dan lain²
*2 factor/step authentication
 

Jaring

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
28 Jun 2021
0
12
DragonCoin
2,000.00
Ulat Gonggok Gergasi
Angry Lion
Mac OS
iOS
Microsoft Windows
Android
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Saya ada terima aduan yang whatsapp nye telah dihack dan tidak boleh lagi accsess oleh seseorang. Boleh jelas kan tak cara jalan penyelesaian nye?

View attachment 10241
View attachment 10242
View attachment 10243View attachment 10244View attachment 10245
Katanya dia terbagi link code untuk accsess whatsapp dia kat orang tu dan katanya dia kena tunggu 3 jam baru boleh accsess whatsapp tu. Ada cara tak nak dapat kan balik?

whatsapplogo-banner-2.png

Untuk mengelakkan 'digodam' oleh penggodam WhatsApp ini, apa kata anda perhatikan enam langkah keselamatan di bawah:-

1) End-to-end encryption (E2EE) E2EE digunakan untuk memastikan segala teks atau mesej yang dihantar kepada individu tertentu (contact) sahaja dapat membacanya. Semua pengguna WhatsApp harus memastikan ruang sembang mereka mempunyai privasi.

Untuk mengesahkan bahawa ruang sembang itu E2EE - buka ruang sembang, tekan contact info di skrin dan tap Encryption untuk menunjukkan kod QR.

2. Jangan tekan pautan yang tidak dikenali atau ragu-ragu
Jangan buka atau tekan mana-mana pautan yang meragukan daripada individu yang tiada dalam senarai anda.

3. Mod privasi
Lebih selamat jika anda berkongsi gambar profil, status atau maklumat lain dengan Contact Only.

Tetapan tersebut boleh dilakukan di Setting.

4. Log out WhatsApp web
Jangan lupa untuk tutup atau log out paparan WhatsApps yang dibuka di komputer.

Tabiat yang hanya meninggalkan paparan WhatsApp tanpa ditutup mengundang masalah kepada diri sendiri.

5. Kunci paparan WhatsApp
Bagi telefon Android, pilihan untuk mengunci paparan WhatsApp disediakan. Ini bagi memastikan tidak ada orang lain yang boleh membuka ruang sembang anda itu.

6. Two step verification
WhatsApp memperkenalkan Two-step verification sejak dua tahun lalu.

Bahagian ini ditambah bagi memberi keselamatan maksimum kepada akaun WhatsApp anda.

Cara memulihkan semula Akaun WhatsApp

Sekadar perkongsian 😉
 
Last edited:

Wicther

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
16 Jun 2021
1,485
5,203
21
DragonCoin
5,650.00
View attachment 10258

Untuk mengelakkan 'digodam' oleh penggodam WhatsApp ini, apa kata anda perhatikan enam langkah keselamatan di bawah:-

1) End-to-end encryption (E2EE) E2EE digunakan untuk memastikan segala teks atau mesej yang dihantar kepada individu tertentu (contact) sahaja dapat membacanya. Semua pengguna WhatsApp harus memastikan ruang sembang mereka mempunyai privasi.

Untuk mengesahkan bahawa ruang sembang itu E2EE - buka ruang sembang, tekan contact info di skrin dan tap Encryption untuk menunjukkan kod QR.

2. Jangan tekan pautan yang tidak dikenali atau ragu-ragu
Jangan buka atau tekan mana-mana pautan yang meragukan daripada individu yang tiada dalam senarai anda.

3. Mod privasi
Lebih selamat jika anda berkongsi gambar profil, status atau maklumat lain dengan Contact Only.

Tetapan tersebut boleh dilakukan di Setting.

4. Log out WhatsApp web
Jangan lupa untuk tutup atau log out paparan WhatsApps yang dibuka di komputer.

Tabiat yang hanya meninggalkan paparan WhatsApp tanpa ditutup mengundang masalah kepada diri sendiri.

5. Kunci paparan WhatsApp
Bagi telefon Android, pilihan untuk mengunci paparan WhatsApp disediakan. Ini bagi memastikan tidak ada orang lain yang boleh membuka ruang sembang anda itu.

6. Two step verification
WhatsApp memperkenalkan Two-step verification sejak dua tahun lalu.

Bahagian ini ditambah bagi memberi keselamatan maksimum kepada akaun WhatsApp anda.

Sekadar perkongsian 😉
Lawah ...✨👍
 
  • Like
Reactions: Jaring

Amir_raff

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
363
933
Underground
DragonCoin
660,847.00
Angry Lion
GTA V
iOS
Laptop 1 Malaysia, Laptop legend Hacker 2010-now
Ancient Piranha
Thinkpad x1
View attachment 10258

Untuk mengelakkan 'digodam' oleh penggodam WhatsApp ini, apa kata anda perhatikan enam langkah keselamatan di bawah:-

1) End-to-end encryption (E2EE) E2EE digunakan untuk memastikan segala teks atau mesej yang dihantar kepada individu tertentu (contact) sahaja dapat membacanya. Semua pengguna WhatsApp harus memastikan ruang sembang mereka mempunyai privasi.

Untuk mengesahkan bahawa ruang sembang itu E2EE - buka ruang sembang, tekan contact info di skrin dan tap Encryption untuk menunjukkan kod QR.

2. Jangan tekan pautan yang tidak dikenali atau ragu-ragu
Jangan buka atau tekan mana-mana pautan yang meragukan daripada individu yang tiada dalam senarai anda.

3. Mod privasi
Lebih selamat jika anda berkongsi gambar profil, status atau maklumat lain dengan Contact Only.

Tetapan tersebut boleh dilakukan di Setting.

4. Log out WhatsApp web
Jangan lupa untuk tutup atau log out paparan WhatsApps yang dibuka di komputer.

Tabiat yang hanya meninggalkan paparan WhatsApp tanpa ditutup mengundang masalah kepada diri sendiri.

5. Kunci paparan WhatsApp
Bagi telefon Android, pilihan untuk mengunci paparan WhatsApp disediakan. Ini bagi memastikan tidak ada orang lain yang boleh membuka ruang sembang anda itu.

6. Two step verification
WhatsApp memperkenalkan Two-step verification sejak dua tahun lalu.

Bahagian ini ditambah bagi memberi keselamatan maksimum kepada akaun WhatsApp anda.

Sekadar perkongsian 😉
Cun,,,tq for info 👍👍
 
  • Like
Reactions: Jaring

AlifNajmie

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Jun 2021
320
383
DragonCoin
2,694.00
Redmi Note 11 Pro
View attachment 10258

Untuk mengelakkan 'digodam' oleh penggodam WhatsApp ini, apa kata anda perhatikan enam langkah keselamatan di bawah:-

1) End-to-end encryption (E2EE) E2EE digunakan untuk memastikan segala teks atau mesej yang dihantar kepada individu tertentu (contact) sahaja dapat membacanya. Semua pengguna WhatsApp harus memastikan ruang sembang mereka mempunyai privasi.

Untuk mengesahkan bahawa ruang sembang itu E2EE - buka ruang sembang, tekan contact info di skrin dan tap Encryption untuk menunjukkan kod QR.

2. Jangan tekan pautan yang tidak dikenali atau ragu-ragu
Jangan buka atau tekan mana-mana pautan yang meragukan daripada individu yang tiada dalam senarai anda.

3. Mod privasi
Lebih selamat jika anda berkongsi gambar profil, status atau maklumat lain dengan Contact Only.

Tetapan tersebut boleh dilakukan di Setting.

4. Log out WhatsApp web
Jangan lupa untuk tutup atau log out paparan WhatsApps yang dibuka di komputer.

Tabiat yang hanya meninggalkan paparan WhatsApp tanpa ditutup mengundang masalah kepada diri sendiri.

5. Kunci paparan WhatsApp
Bagi telefon Android, pilihan untuk mengunci paparan WhatsApp disediakan. Ini bagi memastikan tidak ada orang lain yang boleh membuka ruang sembang anda itu.

6. Two step verification
WhatsApp memperkenalkan Two-step verification sejak dua tahun lalu.

Bahagian ini ditambah bagi memberi keselamatan maksimum kepada akaun WhatsApp anda.

Sekadar perkongsian 😉
Tq info
 
  • Like
Reactions: Jaring